Anime 230082 762

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 15.12.2009 roku

Wyświetleń 230082

Odpowiedzi 762

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Anime
#320 2013-04-28, 22:17(Ostatnia zmiana: 2013-04-28, 22:27)
Cytat: Cragann#msg date=1367180255 to chyba jedyny który był w stanie wzbudzić we mnie takie uczucia. [/spoiler

Powiem tak: nie jest może idealne, ale nigdy nie widziałem nic lepszego i nie potrafię z pewnością powiedzieć co mogłoby być zmienione tak żeby całość wypadła jeszcze lepiej. Cudo. No ale patrząc po avatarze to już znasz.

Wczoraj oglądałem po raz kolejny z okazji pobrania bluraya bodajże 1280p. No ale parę godzin potem pobrał się 1920p, więc chyba będę oglądał po raz szósty. Z tym że kolejne obejrzenia po drugim/trzecim już nie przynoszą nic nowego. Zdecydowanie polecam lekturę wiki poświęconej anime, tam można poznać fabułę audio dram które są niestety dostępne jedyne po japońsku, a trochę wnoszą do całości (przynajmniej ta skupiająca się na przeżyciach Homury z pierwszej linii wiecie-czego). Są też inne świetne materiały takie jak tłumaczenia wywiadów i notatek z produkcji.

Czy ktoś oglądał serię, czy dopiero się nad tym zastanawia, polecam wysłuchanie coverów które podlinkowałem powyżej i przeczytanie ich tekstów które są w spoilerze w spoilerze. Teksty te miały być rozumiane przez oryginalną audiencję i stanowiły subtelną podpowiedź na temat prawdziwego wydźwięku fabuły, zaś niestety widz zagraniczny był tego pozbawiony, jako że pomimo że do niektórych napisów były też dołączone tłumaczenia tych utworów, to były wybitnie chujowe i właściwie prawie nic się nie dało zrozumieć z ich przesłania.

Make a contract with me and become a modder!

Chikaio

Chikaio

Użytkownicy
posty16
Propsy11
  • Użytkownicy
Ja tylko dodam - nie trać głowy po pierwszych kilku odcinkach Madoki.

Hohohohoho.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No swoją drogą jakby ktoś dorwał się pełnometrażowej Madoki - pisać.
To samo z nowym filmem Steins;gate - został już wyemitowany, ale trzeba będzie czekać na wydanie DVD. Jeżeli takie się pojawi, dajcie znać :ok:

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Anime
#323 2013-04-29, 08:59(Ostatnia zmiana: 2013-04-29, 09:02)
1280p. No ale parę godzin potem pobrał się 1920p,
informatyk i nie zna się na tych "<cyfra>p", hue hue, ale lipa ta politechnika : D
1280x720=720p, 1920x1080=1080p :D

Ze względnie abstrakcyjnych animców godne uwagi jest Serial Experiments Lain, ale to dość specyficzny tytuł.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Anime
#324 2013-04-29, 14:31(Ostatnia zmiana: 2013-04-29, 14:35)
Mi tam się Lain nie podobała. To mogło być fajne kilkanaście lat temu, takie produkcje jak dla mnie zdecydowanie za szybko się starzeją. A i nic ciekawego nie niesie, tak naprawdę główny wątek to problemy z tożsamością głównej bohaterki. Nudnawe.
Co do rozdziałki, to faktycznie pomyliłem liczby ;p

Nie ma niestety do znalezienia nagrań z Madoki kinowej, a bluraye dopiero bodajże w lipcu. O ile pierwszy z filmów specjalnie mnie nie kusi, to już pozostałe dwa strasznie.

Chikaio

Chikaio

Użytkownicy
posty16
Propsy11
  • Użytkownicy
Teraz wszyscy oglądają i jarają się Shingeki no Kyojin, czyli Attack on Titan.

https://www.youtube.com/watch?v=XMXgHfHxKVM

Klimaty apokaliptyczne, ludziki walczą i przegrywają z jakimiś tam tytanami - ostatnio tego typu rzeczy są popularne. Z podobnych mogę wymienić np. Muv Luv Total Eclipse które VNkom z tej samej serii nie dorasta nawet do pięt.

I jeśli o visual novelki chodzi - wychodzi za tydzień czy dwa patch do Chiru który dodaje głosy i lepszą grafikę. Nie miałem jeszcze przyjemności się zaznajomić a to jest bezpośrednia kontynuacja zajebistego Umineko.

W sam raz żeby zajebać sobie maturkę ustną z polskiego  :lol2:

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Oglądnięte, z pewnością napisze coś więcej o tym anime, ale może nie dziś :F

Teraz może już niekoniecznie o magicznych dziewczynkach a o czymś co serio siada na psychikę.
?

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Anime
#327 2013-04-30, 20:42(Ostatnia zmiana: 2013-04-30, 20:43)
Higurashi no naku koro ni, oczywiście :ok:
Największy wtfmaker jaki przez 20 lat swego życia widziałem.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cragann

Anime
#328 2013-04-30, 20:43(Ostatnia zmiana: 2013-04-30, 20:44)
Widziałem, rzeczywiście jest to wtfmaker jakich mało, do teraz nie kminie o co w tym chodziło :mellow:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Anime
#329 2013-04-30, 20:44(Ostatnia zmiana: 2013-04-30, 20:47)
A masz jakąś listę tego co oglądałeś?

http://myanimelist.net/animelist/Aztek92&show=0&order=4
Od siebie polecam wszystko z oceną 9-10 :ok:

Artem

Artem

Użytkownicy
posty16
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Artem

Anime
#330 2013-04-30, 20:51(Ostatnia zmiana: 2013-04-30, 20:52)
Podejrzewam, że chodzi ci o raczej cuda typu Higurashi które już podawał Aztek, ale jeśli jednak może być coś co potrafi zryć banię a jest dość (a raczej jak cholera) luźne to mogę od siebie dodać FLCL.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cragann

Anime
#331 2013-04-30, 20:53(Ostatnia zmiana: 2013-04-30, 20:58)
-Sword Art Online
-Btooom!
-Tasogare Otome x Amnesia
-Zetsuen no Tempest
-Magi
-Hunter x Hunter
-Accel World
-Highschool DxD
-Highschool of the Dead
-Angel Beats
-Another
-Fate/zero
-Mirai Nikki
-Ao no Exorcist
-Black Lagoon
-Hellsing Ultimate
-Bakuman
-Guilty Crown
-D-gray Man
-Death Note
-Higurashi no Naku Koro ni
-Beelzebub
-Devil May Cry

No i cała twoja lista( może ze 3 nie widziałem)
Myślę że to większośc, jeszcze jakieś 10 by się znalazło, chociaż już sam do końca nie wiem co oglądnąłem :lol2:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nerd

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cragann

Anime
#333 2013-04-30, 21:05(Ostatnia zmiana: 2013-04-30, 21:05)
nope, oglądam jak nie mam co robić, oglądnięcie mi tego zajęło kilka lat, nie tak że anime za anime azteku :mellow:

Artem

Artem

Użytkownicy
posty16
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Artem

Anime
#334 2013-04-30, 21:08(Ostatnia zmiana: 2013-04-30, 21:08)
Swoją drogą też zarzucę swoją listą którą Aztek jakiś czas temu już bodajże widział, o ile jeszcze to pamięta. Tak btw. oceny się drastycznie zmieniły i zaczęłem się wkońcu za nią konkretnie brać (tzn. wrzucać to czego zapomniałem dodać, ogarniać ją z grubsza) ale i tak mam chwilowy zastój którego przyczyną jest manga.

http://myanimelist.net/animelist/Artemowitz

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Swoją drogą też zarzucę swoją listą którą Aztek jakiś czas temu już bodajże widział, o ile jeszcze to pamięta.
Aaaa, to Ty :D  Czołem :D

Artem

Artem

Użytkownicy
posty16
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobry, jednak zdecydowałem się po tych kilku latach być bardziej aktywnym na forum.

Chikaio

Chikaio

Użytkownicy
posty16
Propsy11
  • Użytkownicy
-Highschool of the Dead

Nie wiem czy o to ci chodziło, ale HOTD nie ryje bani, tylko inną część ciała. Co nie znaczy że nie warto obejrzeć, przeciwnie.

Jak na show o zombie to fanserwis traktują w bardzo miły sposób.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
To była lista jego anime.

HSotD, żałuję że jest on hold, historia bardzo ciekawa czytałem te parę mang co wyszło po zakończeniu serii, pomijając fan service, jest to zajebista historia, szczególnie później, gdy mentalność zaczyna siadać i pojawiają się ofiary, ciekawsze niż przechodnie.

Mam nadzieję że w tym roku wznowią.

Polecam Btoom, bardzo przyjemne, też czekam na sezon drugi, long story short - gość nagle jest wyrzucony na wyspę w której by przeżyć trzeba używać... bomb, w sześciu rodzajach. Ciekawie przedstawiona brutalność, przyznam że to jeden z klimatów które najprzyjemniej mi się ogląda zaraz po romansach = |

Togainu no Chi - Klimaty survivalu, post apokaliptyczne Tokio, zjebana końcówka i za dużo postawione na refren, poza tym, miodzio.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Chikaio

Chikaio

Użytkownicy
posty16
Propsy11
  • Użytkownicy
Oprawa wizualna jest zajebista i bardzo często mam przez nią dwumetrowe drewno w spodniach, ponadto nie czuję się przez to jak podczłowiek.

Btooom! też polecam, głównie za sceny walki (jest dużo gadania o taktyce bo bohater umie rzucać bombami i się na tym zna - wytłumaczone troszeczkę głupio ale działa) i motyw tajemniczości - przez większość czasu nie wiadomo czemu bohater się na wyspie znalazł i fajnie o tym spekulować w głowie. Nawet opening bardzo znośny.

No i są cycki. Bardzo dużo scen z cyckami.

0 użytkowników
Do góry