Aliexpress - ciekawe zakupy internetowe 11174 20

O temacie

Autor Sawik

Zaczęty 22.06.2015 roku

Wyświetleń 11174

Odpowiedzi 20

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Aliexpress
Bezpieczne to? Są jedyną stroną (no i AliBaba która jest pochodną) sprzedającą touch digitizery do Ainoli. Tylko opinie nie są zbyt pochlebne.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
mam znajomego w pracy który kupuje ciągle różne sprzęty, od czasu do czasu zdarza mu się że dowalą mu cło. paczki zawsze mu dochodzą. poproszę go o listę sprawdzonych kontrahentów u których kupuje telefony itp

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Aliexpress - ciekawe zakupy internetowe
#2 2015-06-22, 14:53(Ostatnia zmiana: 2015-10-25, 11:42)
Aliexpress
Bezpieczne to? Są jedyną stroną (no i AliBaba która jest pochodną) sprzedającą touch digitizery do Ainoli. Tylko opinie nie są zbyt pochlebne.
Aliexpress to tak jak Allegro platforma gdzie sprzedający (ale tutaj zwykle firmy, nie osoby prywatne) umieszczają swoje oferty. Jest rozbudowany system komentarzy i zabezpieczeń. Niepochlebne opinie o Aliexpress są zwykle od naiwnych którzy zamawiali markową elektronikę od niezweryfikowanych sprzedawców z 0 komentarzy którzy do tego oferowali niesamowicie atrakcyjne ceny.

Aliexpress jest właściwie bezpieczniejsze od Allegro. Na Allegro sprzedawca od razu dostaje twoją kasę i może się okazać że w ogóle nie wysyła ci towaru albo wysyła jakieś gówno. Wtedy musisz zgłaszać sprawę na policję i mieć nadzieję że Allegro dobrodusznie zwróci ci kasę ze swoich środków.
Aliexpress działa w systemie escrow - wpłacasz kasę Aliexpress. Aliexpress informuje sprzedawcę że wysłałeś kasę. Sprzedawca wysyłą towar. Dostajesz towar. Informujesz Aliexpress że dostałeś towar. Aliexpress wypłaca kasę sprzedawcy. Możliwe są tylko dwa rodzaje oszustw - kupujący twierdzi że nie dostał przesyłki którą dostał (co jest łatwe do wykrycia, bo prawie wszyscy sprzedawcy nadają przesyłki polecone z wykupionym trackingiem) albo sprzedawca wysyła coś wybrakowanego (też jest do udowodnienia, chociaż trudniejsze). Na Aliexpress za to dużo większe niż na Allegro znaczenie mają komentarze. Sprzedawca ze słabą opinią prawie nic nie sprzeda poza Chinami. A takiemu z dobrą zwyczajnie nie opłaca się jej sobie psuć.

Alibaba nie jest pochodną. To jest pierwotna firma, zajmująca się pośrednictwem w handlu hurtowym. Aliexpress to jej dziecko skupione na handlu detalicznym. Co do tego jak bardzo jest godna zaufania - jest to spółka giełdowa, która stanowi największy debiut giełdowy w historii (21.8 miliarda dolarów).

Co do moich doświadczeń - kupuję tam od prawie trzech lat, łącznie jakieś 70 produktów różnej wartości. Najdroższe były tablety, które oba mam właśnie stamtąd. Nigdy nie zostałem oszukany. Czas dostawy jest różny - kurierem kilka dni, darmową pocztą od tygodnia do zwykle miesiąca. Nieraz zdarzało mi się że produkty dochodziły nią właśnie po tygodniu (np ostatnio tablet i etui do niego), tylko kilka razy ciągnęło się na poniad miesiąc. Większość dobrych sprzedawców oferuje dobrowolny zwrot pieniędzy jeśli produkt nie dotrze po 60 dniach - tylko raz musiałem z tego skorzystać. Ponadto sam Aliexpress oferuje ubezpieczenie zakupów na wypadek gdyby sprzedawca okazał się oszustem - to mi się nigdy nie zdarzyło. Ogólnie sprzedawcy zwykle są niesamowicie uprzejmi, przynajmniej dopóki nie zaznaczysz w systemie że otrzymałeś już produkt - bo dopiero wtedy dostają kasę (system escrow). http://activities.aliexpress.com/adcms/www-aliexpress-com/buyerprotection/index.php Niektórzy moi znajomi zachęceni tym jak ciekawe rzeczy udaje mi się kupić sami zaczęli robić tam zakupy - najpierw za moim pośrednictwem, potem samodzielnie. Także z dobrymi rezultatami.

Praktycznym przykładem tego jak bardzo można zaoszczędzić jest np ten kabelek:
http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2005115515898
Nie jestem pewien czy parę tygodni temu nie kosztował 30zł. Teraz jest 15.
W każdym razie, jest zajebisty - wytrzymały, elastyczny, ma idealną długość do moich typowych zastosowań, a końcówki mają magnesy dzięki którym można go wygodnie spiąć. Wiem, bo mam ich kilka, kupionych na Aliexpress po kilkadziesiąt centów: http://www.aliexpress.com/item/22CM-Magnet-Flat-Short-5Pin-Micro-USB-Data-Charger-Cable-Cord/32325754576.html

Kluczowa zasada jest ta sama co na każdej innej stronie pośredniczącej w sprzedaży - kupuj od sprzedawców godnych zaufania. Ja preferuję takich z min. kilkoma tysiącami komentarzy, chyba że chodzi o coś bardzo taniego. Oni niesamowicie dbają o swoją opinię i zdarzało mi się że np kiedy oceniłem produkt na 2 czy 3 na 5 gwiazdek, to pisali z prośbą aby poprawić na chociaż 4 to wyślą mi upominek albo dadzą zniżkę do następnych zakupów. Zdarzało mi się też zagapić i kupować droższe rzeczy od sprzedawców z kilkunastoma komentarzami - jakość obsługi była jednak nie gorsza od tych z kilkudziesięcioma tysiącami.

Pewnym problemem jest to że w większości bardzo słabo znają angielski (a czasami zastanawiam się czy wręcz nie udają że nie rozumieją co do nich piszę, chociaż celowo staram się pisać bardzo bardzo zwięźle i używając prostych wyrazów :lol2:). Przykładowo jak kupowałem ostatni tablet, na stronie produktu było coś takiego:
"1. Normal, we will open the original box to check the phone and install Multi-language ROM and Google play store. If you have special requests about the original box, please leave us a message."
No to w wiadomości w zamówieniu napisałem:
"original box, no need for multilingual rom nor Play Store"
Odpisali mi:
"Hello dear friend 
multlanguage frrmware  and playstore OK 
thanks
Tina "
Ja:
"_original_ box, NO multilanguage and playstore (you wrote: "Normal, we will open the original box to check the phone and install Multi-language ROM and Google play store,If you have special requests about the original box,please leave us a message")"
Odpisali mi:
"Hello firen d
muiltilanguage firmware installed
no worry
Tina "

Kupuję głównie elektronikę i ubrania. Identyczne widywałem w europejskich czy amerykańskich sklepach internetowych, nieraz reklamowane np na Facebooku. Po wielokrotnie wyższych cenach. Jak ktoś ma jakieś pytania to mogę opowiedzieć więcej / pokazać co ciekawego kupowałem i ewentualnie dorzucić zdjęcia. W sumie będzie można wydzielić z tego osobny temat.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie te cichy kupiłeś i po jakiej cenie?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#4 2015-06-22, 15:21(Ostatnia zmiana: 2015-10-25, 11:55)
Obecnie czekam na dostawę jeszcze 8 więcej ciuchów, jak dojdą (pewnie w ciągu paru dni) to dorzucę zdjęcia tych które mi się spodobają. Lojalnie ostrzegam że oprócz tych 8 które tu pokazuję i z których jestem bardzo zadowolony i co najmniej drugich tylu których nie pokazuję ale jestem zadowolony, były ze trzy z których jestem niezadowolony - głównie przez za duży rozmiar (jestem bardzo szczupły i w Polsce bardzo ciężko mi coś na siebie znaleźć, na szczęście azjaci są drobniejsi).

Spoiler
Koszula - $16.80

Koszula - $14.80

Kamizelka: $14.60

Golf: $12.88

Koszula: $10.79

Pasek: $5.98

Blazer (marynarka sportowa) (chyba mój ulubiony ciuch): $25.20

Bluza: $19.89

Bluza: $12.99

Biorąc pod uwagę kurs dolara i prowizję przy konwersji, cena w złotówkach jest niecałe 4x wyższa od tej w dolarach.
Daj znać co ci się podoba to zarzucę reflinkami, ewentualnie na pw jakimiś "real-photo" :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
http://s.click.aliexpress.com/e/Z3FIqbuFE?af=130584122
Teraz przez jeden dzień jest promocja 10% (2 usd). Zamawiając uważaj na rozmiar - tam na górze gdzie wybierasz, jest podany w skali chińskiej. Koniecznie sprawdź tabelkę która jest poniżej żeby ustalić który rozmiar potrzebujesz. Nieraz widzę negatywne komentarze od amerykanów którzy nie czytali w ogóle opisu produktu (gdzie jest to zwykle pisane wielkimi czerwonymi literami) i zamawiali rozmiar taki jaki noszą w swojej skali - która jest o około dwa rozmiary większa. Przykładowo ja noszę azjatyckie M, co jest z grubsza odpowiednikiem amerykańskiego XS.

Co do płatności, ja używam zwykłej karty debetowej. Założyłem sobie w swoim banku specjalnie drugi rachunek w dolarach, tylko do zakupów internetowych.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Mam podobną z Ali. Cena fajna, krój fajny, materiał beznadziejny.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#8 2015-06-22, 16:48(Ostatnia zmiana: 2015-10-25, 12:05)
Materiał rzeczywiście bywa problemem. Przykładowo kupiłem tą marynarkę: http://i00.i.aliimg.com/img/pb/637/732/915/915732637_779.jpg i w ogóle jej nie noszę - jest chyba o jakiś rozmiar za duża, a luźny, zwisający materiał niesamowicie pogarsza sprawę. Na tym zdjęciu musi być naciągnięty z tyłu manekina żeby idealnie na nim leżał. A te klapy przechodzące w kołnierz to chyba usztywnili jakimiś drutami albo kilogramem krochmalu.
Tak okazało się to wyglądać w rzeczywistości: http://g02.a.alicdn.com/kf/UT8UO3qXfdcXXagOFbXX.jpg . Kiedy widywałem podobne opinie w komenarzach na temat innych ciekawie wyglądających produktów, to z nich od razu rezygnowałem.

Materiał z bluzy z poprzedniego posta uważam za ok. Nie jest to jakieś wybitne płótno rodem z drogich garniturów. Po prostu gładki czarny materiał dość cienkiej bluzy. O ile rozmiar jest dobrze dobrany to leży jak najbardziej ok. Klapy i kołnierz rzeczywiście są nieporównywalnie mniej sztywne niż na zdjęciach - tam jakby stoją, w rzeczywistości leżą.

Traktuję te zakupy trochę eksperymentalnie. Są na tyle tanie, że mogę sobie pozwolić na to żeby jeden na ileś produktów okazywał się być niefajny / niepasujący. Oszczędzam czasu chodzenia po sklepach, a i finansowo wychodzi to wciąż nieźle.

Właściwie to kolejna zasada przy kupowaniu - najlepiej kupować rzeczy do których są wystawione komentarze (na Aliexpress komentarze są nie dla sprzedającego, ale dla jego konkretnego produktu) i te komentarze najpierw przejrzeć. Zdjęcia od sprzedawców są nieraz w różne sposoby zmanipulowane, to jednak za mało żeby zareklamować produkt jako niezgodny z opisem.

Najwięcej ubrań kupowałem w tych dwóch sklepach: http://www.aliexpress.com/store/412369 i http://www.aliexpress.com/store/223129
Pierwszy ma dobre kroje które da się znaleźć i gdzie indziej, ale zwykle nieco drożej. Drugi ma projekty unikatowe na całym Aliexpress. Ceny są znacząco wyższe od przeciętnych, ale i jakość projektu, materiału i wykonania dystansuje inne sklepy w których kupowałem.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Avallach fragment korespondencji made my day :D wiem ze na pewno Kurwiman kupil stamtad namiot na swoja wielka wyprawe do Azji. Ja przymierzam sie do kupna spiwora puchowego na zimowe spanie w gorach, ceny nie zostawiaja suchej nitki na markach zachodnich. Spiwor do -15 na ali - 140 USD (jedna z najdroższych ofert gdzie dobieramy objetosc wsadu puchowego i podajemy długość!), Deuter Neosphere o tej samej temperaturze komfortu 1600 zl. Nie wspominam juz o tym ze od tej samej firmy mozemy kupic comfort -30 za 175 usd bo jest obecnie promocja. Boje sie tylko ze rowno wala w chuja z wypelnieniem i jego jakoscia ale nawet jezeli kupie za 175 usd spiwor na -15 a nie -30 to i tak wyjde na plus.

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Pewnym problemem jest to że w większości bardzo słabo znają angielski (a czasami zastanawiam się czy wręcz nie udają że nie rozumieją co do nich piszę, chociaż celowo staram się pisać bardzo bardzo zwięźle i używając prostych wyrazów :lol2:). Przykładowo jak kupowałem ostatni tablet, na stronie produktu było coś takiego:
"1. Normal, we will open the original box to check the phone and install Multi-language ROM and Google play store. If you have special requests about the original box, please leave us a message."
No to w wiadomości w zamówieniu napisałem:
"original box, no need for multilingual rom nor Play Store"
Odpisali mi:
"Hello dear friend 
multlanguage frrmware  and playstore OK 
thanks
Tina "
Ja:
"_original_ box, NO multilanguage and playstore (you wrote: "Normal, we will open the original box to check the phone and install Multi-language ROM and Google play store,If you have special requests about the original box,please leave us a message")"
Odpisali mi:
"Hello firen d
muiltilanguage firmware installed
no worry
Tina "

"No worry."  :lol2:

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Aliexpress
Nie kupuj. Zamówiłem u nich wysłali mi jakiś plastikowy szajs z którego zdarłem podeszwy jak ściągałem buty.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Kupiliśmy od nich parę rzeczy, m. in. namiot tak jak Mejbik wspominał. Nie testowaliśmy go w trudnych warunkach ale wydaje się zajebisty. Parę osób pytało mnie już o niego i też chcą kupować.
Ostatnio przyszedł nam śpiworek - ultralekki 450g z 230g puchu - kosztował nas jakieś 240 zł, podczas gdy odpowiednik Yeti kosztuj 650 zł, a Coleman 775 zł.
Poza tym parę drobniejszych rzeczy, takich jak ministatyw, powerbank, torba do prania w podróży z cordury, kompas, czołówki. Kompas i czołówki średnio wykonane, ale kupiliśmy je eksperymentalnie za grosze.
Cło naliczone zostało tylko raz - w przypadku namiotu, zapewne dlatego że szło DHLem. Problem z dostawą był tylko raz, właśnie w przypadku namiotu - sprzedawca po prostu dostał dwa zamówienia z Polski w tym samym czasie i wysłał nam numer paczki kogoś innego. Zreflektował się dopiero po jakimś czasie i wtedy już paczka doszła z Hongkongu do Krakowa w 4 dni.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#13 2015-06-30, 00:00(Ostatnia zmiana: 2015-06-30, 00:24)
http://img.alibaba.com/kf/UT8rfibXiRXXXagOFbXo.jpg
To jest fajne.

To jest gówno. Masz tego pełno na allegro pod nazwami japan style czy inne chuj wie co. Kilka lat temu po sieci krążyła grafika z 4 chana, którą właśnie znalazłem więc nie ma sensu opisywać:

Te ubrania dobrze wyglądają chyba jedynie na tych krzywych manekinach regulowane z tyłu agrafkami (tak się robi w sesjach, reklamie), tym bardziej jeśli jesteś suchoklatesem a przecież jesteś. Chyba, że lubisz wyglądać jak admirał gwiezdnej floty Stulejmana, jak ci ludzie z obrazka powyżej :lol2:. Mi by było trochę wstyd. Jakość to pewnie coś pomiędzy bazarem a kambodżańskim domem mody Hitler&Mao. W dodatku ani to stylowe, ani eleganckie. Zamiast czekać aż chińczyk przyśle gówno z włókna ryżowego lepiej pochodzić po szmatexach, gdzie np marynarki naprawdę przyzwoitych firm to nie rzadkość. Później dajesz babie kilkanaście złotych za podstawowe poprawki typu skrócenie rękawów i już wyglądasz jak człowiek, nie jak kuc w ubraniach z bajki. Ogólnie jedyne co kupię od chińczyka to mefedron i podróbki raybanów bo lepiej od nich niż z drugiej ręki. Chyba że pomożecie mi znaleźć na tym gównie jakieś dresy, w tych nowoczesnych krojach co wyglądają jakby się nasrało do nich gównem z dupy. Wtedy może kupię, by mieć w czym zażywać narkotyki na osiedlu  :ok:.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Chcesz przyzwoitą kurtę letnią/wiosenną która nie wygląda okej nie jest przesadnie gwiazdorska lub pedalska? Łapaj to
http://www1.macys.com/shop/product/levis-commuter-common-blue-twill-trucker-jacket?ID=1666174&cm_mmc=OpsEmail-_-264_shipment_confirmation-_-1666174-_-MB

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Nie chce. A już na pewno nie za prawie 300zł i nie od żyda leviego. Jak zechcę to kupie sobie czarną bluzę bdu za 1/3 tej ceny. W każdym razie nadal nie widzi mi się ubierać jak amerykański pracownik fizyczny

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
300 zł? Ale te realia walą po oczach, ale nie w Polsce szybko się zapomina ile to jest 300 złotych.
Byłem w Polsce miesiąc temu jeszcze i 300 złoty bym nie wydał na kurtkę, no ale w $70 już tak. :D

W każdym razie nadal nie widzi mi się ubierać jak amerykański pracownik fizyczny
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale ta kurtka co podałem nie pasuje do opisu "amerykańskiego pracownika fizycznego".

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#17 2015-07-01, 16:15(Ostatnia zmiana: 2015-07-01, 16:25)
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale ta kurtka co podałem nie pasuje do opisu "amerykańskiego pracownika fizycznego".
Ależ oczywiście że pasuje, podobnie jak ubrania firmy dickies itp. Po prostu tak bardzo weszło to w kanon mody, że niewielu w ogóle zdaje sobie z tego sprawę, z rodowodu tych ubrań. Z resztą levis, to jest (żydowska) firma o robotniczym rodowodzie, produkująca ubrania dla robotników. Po prostu żydzi wylansowali trendy, że to jest jakieś nie wiadomo co warte zawrotnych pieniędzy, choć nie zaprzeczę że jakość obydwu wymienionych przeze mnie firm jest bardzo dobra. To co wrzuciłeś to zwykła bluza robotnicza. Ma taka każdy uczeń zawodówki, z drelichu  :ok:

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Rozmiary z chin są mniejsze, na Ebay często sprzedający o tym sami informują i podają tabelę do konwersji.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Ależ oczywiście że pasuje, podobnie jak ubrania firmy dickies itp. Po prostu tak bardzo weszło to w kanon mody, że niewielu w ogóle zdaje sobie z tego sprawę, z rodowodu tych ubrań. Z resztą levis, to jest (żydowska) firma o robotniczym rodowodzie, produkująca ubrania dla robotników. Po prostu żydzi wylansowali trendy, że to jest jakieś nie wiadomo co warte zawrotnych pieniędzy, choć nie zaprzeczę że jakość obydwu wymienionych przeze mnie firm jest bardzo dobra. To co wrzuciłeś to zwykła bluza robotnicza. Ma taka każdy uczeń zawodówki, z drelichu  :ok:

https://www.google.com/search?q=czarna+bluza+bdu&biw=1440&bih=742&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=viOUVcbaCoajyATZlZ3wDg&ved=0CAYQ_AUoAQ
Wygląda tak samo.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry