Przez kilka miesięcy grę robiłem sam jako odpoczynek od pracy, a potem zaczęli się dołączać znajomi. Zajmuję się programowaniem, grafiką (splash screen, króliki, bronie) i głoszeniem wieści o grze. W projekcie pracują 4 osoby. Jest jeszcze jeden programista, który obecnie trudni się GUI i wsparciem kontrolerów. Jest też grafik, który pracuje nad planszami i osoba, która nagrywa głosy królików i komponuje muzykę.
Dla platform mobilnych byłby problem ze sterowaniem. Mógłbym przygotować coś w stylu królików, ale to nie byłaby ta sama gra. Raczej myśl do rozważenia w przyszłości.
Na początku myślałem o zrobieniu gry turowej w stylu Worms, ale uznałem, że to za dużo na początek. Teraz na bazie tego co już jest stosunkowo łatwo będzie dodać taki tryb jako mod. To jak prace będą się zbliżać do końca.
Rzeczywiście tamten dział może byłby lepszy, nie wiem czemu go przeoczyłem. Chyba nie skojarzyłem, że "Oferty pracy i pomcy" są zagnieżdżone. W każdym bądź razie liczę na pytania techniczne, więc to miejsce też nie jest złe.