PŁATNY JUTUB 3132 9

O temacie

Autor Zkirtaem

Zaczęty 1.05.2015 roku

Wyświetleń 3132

Odpowiedzi 9

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
https://www.youtube.com/user/lolpervs/videos
[Nie wiem co to za kanał, to przykład.]

Jak myślicie: co się stanie? Ból dupy na skalę światową jak w przypadku płatnych modów? Docenienie mechanizmu pozwalającego ludziom robić jeszcze "prawdziwszą" forsę na youtube? Kanały premium? Nielegalne filmiki z jutuba na torrentach?

A może nic się nie stanie? W sumie nic się nie dzieje, kompletna cisza o tym fakcie.

a może to tylko ja tego nie zauważyłem, a coś takiego funkcjonuje już od dawna?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Mało kto się na to przerzuci, bo jestem święcie przekonany, że zyskają niewiele, a stracić mogą dużo.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
To jest od dawna - płatne są między innymi filmy pełnometrażowe.
https://www.youtube.com/watch?v=-ojN9LOtYF4

Nie widzę z tym żadnego problemu. To właściwie bardzo dobre posunięcie, biorąc pod uwagę że bez takich usług legalne oglądanie filmów jest dość problematyczne w porównaniu z pobieraniem ich z torrentów.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Ból dupy będzie tylko wtedy jak jakiś niedojebany Szwed robiący z siebie kretyna przed mikrofonem pewdiepie czy inny postanowi zrobić o tym film bądź samemu to u siebie wprowadzić. Tak to nie będzie wydźwięku absolutnie. Poza tym, jak zauważył Allah, to już jest od dawna.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Nikt nie musi się tak 'od razu' przerzucać: można zacząć od, jak widać na przykładzie, małych kroczków - od dodatkowej 'płatnej zawartości'. Potem ktoś stworzyłby jakiś płatny pełnowymiarowy jutubowy serial (który miałby wyjaśnienie swojej płatności - bo wielki budżet, bo jak prawdziwa telewizja), a za kilka lat kolejny odcinek gry o tron oglądalibyśmy już na jutubie.

Nie narzekałbym.

Co do "od dawna", musieli to wprowadzić naprawdę po cichu: nic a nic o tym nie słyszałem, żadnego newsa, żadnego tekstu. Ale ta, też jestem pozytywnie nastawiony do tej koncepcji - zastanawiało mnie tylko, co po tym bulwersie z modami pomyślą inni. Skoro jednak faktycznie jest to od dawna, to cóż - nieważne.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Nie widzę z tym żadnego problemu. To właściwie bardzo dobre posunięcie, biorąc pod uwagę że bez takich usług legalne oglądanie filmów jest dość problematyczne w porównaniu z pobieraniem ich z torrentów.

Weź idź pan w uj. Po co ich popierasz? Takie myślenie tylko dąży do wymyślania pierdół 'a za co by jeszcze on będzie musiał płacić'. Z takim myśleniem to będą brali myto za samo chodzenie po chodniku, bo kto zapłaci za naprawy dreptaka?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Myto za chodzenie po chodniku jest - i idze właśnie m.in. na jego naprawy / wymiany, które wbrew pozorom nie wykonują się same. Nazywa się "podatki".

Uważasz że oczekiwanie zapłaty za filmy jest niesłusznym wyciąganiem kasy na siłę? To za co mają być kręcone? Też z podatków?

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Taki pijaczek żadnego myta nie płaci.

Nie. Niech se sami zakładają strony gdzie będą sprzedawać filmy a nie przenoszą się na youtube, które wytętniło dzięki amatorszczyźnie wrzucanej przez zwykłych ludzi a nie profesjonalne filmy.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
@Żelazko taki amerykański, taki światowy, a każdą płatną inicjatywę najchętniej by zdusił w zarodku. Jak Ty w tej Ameryce funkcjonujesz? Ogólnie na świecie, sporo usług, jest, było i będzie płatnych. 

A samo oglądanie za hajsy na YT, jeżeli jest to rzetelnie zrobione, to czemu nie? Na pewno lepiej na tym wyjdę niż zakładając konto na kolejnym portalu np. NetFlix.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Sawik nie jestem światowiec. Kogoś takiego jak Cejrowskiego mógłbyś nazwać światowcem.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry