Turniej szachowy na koniec 2014? 65293 233

O temacie

Autor Żelazko

Zaczęty 18.12.2014 roku

Wyświetleń 65293

Odpowiedzi 233

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
No zaraz mozna :D
nie zapomnij o mnie kutasiarzu

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
No zaraz mozna :D
nie zapomnij o mnie kutasiarzu
Sawicki w bardzo zaciętej walce jednak wygrał  :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:
Następnym razem, przypomnij mi, żebym większą uwagę poświęcał szachom XD

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Zapraszam wszystkich do rozgrywania partii szachowych, bo mamy już pierwszego ćwierćfinalistę! :D
W sumie to jest i drugi.
Został mi tylko Kyro, ale skoro trzy osoby wychodzą z grupy B, z trzema zwycięstwami zagwarantowałem sobie ćwierćfinał.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nom. Nie mam jednak teraz zbytnio chęci na angażowanie się w taki turniej. Nie ma kozieka, kogo mam niby upokorzyć?
Po prostu jesteś słaby i boisz się przegrać. Ale ok. Maybe możesz rozgrywać mecze w grupie C!

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Jak coś to ja mogę grać teraz/dzisiaj moje gg 3540578

Ktos do mnie pisał na gg dodałem go do listy.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Zapraszam wszystkich do rozgrywania partii szachowych, bo mamy już pierwszego ćwierćfinalistę! :D
W sumie to jest i drugi.
Został mi tylko Kyro, ale skoro trzy osoby wychodzą z grupy B, z trzema zwycięstwami zagwarantowałem sobie ćwierćfinał.
Dzisiaj po 21-22 będę miał czas, zgłaszać się

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Remix

Remix

Użytkownicy
Murzyn Internetów :O
posty291
Propsy41
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Murzyn Internetów :O
Mam czas do 22, pisać na GG: 5747502 :)

https://www.youtube.com/watch?v=TNdy0ea6gc4

Sculler

Sculler

Użytkownicy
posty339
Propsy273
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
Coś jest nie tak z tym remisem. Miałem jeszcze drogę ucieczki.

some things are meant to be

Sculler

Sculler

Użytkownicy
posty339
Propsy273
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
Dziś będę przez cały dzień wolny. Zapraszam do gry(grupa  A)
Spara też zagram z miłą chęcią.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może powtórzyłeś jeden ruch 3 razy?

Sculler

Sculler

Użytkownicy
posty339
Propsy273
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
Nie słyszałem o takiej zasadzie. :) 
Dobra, skoro to prawda to można usunąć moje wypowiedzi.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Po co usuwać? Tak wydaje mi sie ze 3 razy szachowałem Scullera, no i pat. :wstyd:

Post połączony: 2015-01-06, 03:44
A kurna a czemu wyrzuciliście Aztek? :lol2::lol2::lol2:

Post połączony: 2015-01-06, 17:12
No i w pizdu drugi z kolei remis. :lol2:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Tez go nie rozumiem xDDD

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
Avallach, czemu się nie zgłosiłeś? Możesz wejść za Keltena bo on zrezygnował

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
:lol2: Jeszcze z nim bym musiał przegrać ;D

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
W sumie to jest i drugi.
Dzisiaj po 21-22 będę miał czas, zgłaszać się
@Żadna Głupia Spółgłoska Pracuję na nocnej zmianie, także takie godziny to dla mnie marzenie. Dziś masz czas?

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Też pracuję na nocnej zmianie. Dzisiaj po 22 możemy grać.

PS: Wczoraj wpadł do mnie Mejbik, został rozjebany xD

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Tylko dlatego ze rozpraszal mnie syf panujacy w twoim hostelu :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry