Dyskusja ogólna 376550 819

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 3.10.2014 roku

Wyświetleń 376550

Odpowiedzi 819

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Chociażby do kogo dołączył bezio w ZW1. W Gothic 2 NK zawsze irytowalo mnie, że każdy traktował nas albo jakbysmy byli podczas G1 bezgildyjni, albo jakbysmy byli w ich/każdej gildii.
To by miało sens gdyby Bezi pojawił się jako NPC, wtedy ktoś mógłby nam opowiedzieć że przybył jakiś paladyn/najemnik/mag wody, który mocno namieszał itp.. I w zasadzie do tego by się to ograniczyło, więc chyba za mało, aby to wprowadzać (ostatecznie można by dać takie pytanie do menu przed rozpocząciem gry wraz z ustawieniem poziomu trudności), ale zobaczymy jeszcze.

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders
Chociażby do kogo dołączył bezio w ZW1. W Gothic 2 NK zawsze irytowalo mnie, że każdy traktował nas albo jakbysmy byli podczas G1 bezgildyjni, albo jakbysmy byli w ich/każdej gildii.
To by miało sens gdyby Bezi pojawił się jako NPC, wtedy ktoś mógłby nam opowiedzieć że przybył jakiś paladyn/najemnik/mag wody, który mocno namieszał itp.. I w zasadzie do tego by się to ograniczyło, więc chyba za mało, aby to wprowadzać (ostatecznie można by dać takie pytanie do menu przed rozpocząciem gry wraz z ustawieniem poziomu trudności), ale zobaczymy jeszcze.

Równie dobrze może być to wyjaśnione w inny sposób, mianowicie, że Morris (główny bohater) miał już wcześniej styczność z Bezimiennym, mając z nim dobre relacje lub złe. Np: Są kompanami i chce go np odnaleźć (I sam nie wierzy co jego druh zrobił na Elei) Równie dobrze może być jego największym wrogiem i pragnąłby na nim zemsty (lub wyjaśnień). Wariantów jest dużo to już zależy jak Wy go ustosunkujecie do fabuły i czy w ogóle widzicie Bezimiennego jako postać występująca w modyfikacji, albo bohatera znikającą bez śladu ze wzmiankami w notatniku.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Cytat: Werewolf w Wczoraj o 21:29Bo w momencie kiedy Gothic wyszedl twórcy mieli to w dupie? Nie było to potrzebne? Jednak mamy 2014 rok i jednak troche wiecej sie wymaga od gier.
Nawet jakby coś takiego było, to w g2 kilka dialogów by było tylko.
I o to mi wlasnie chodzi, fajny smaczek by był.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Pod koniec zw1 miał na sb złoty pancerz i miecz dwuręczny paladyna(tylko jak da się ubranie bractwa), jak npc to najlepiej dać go w tej zbroi i z tym mieczem tak myślę. Ale, momencik! Pod koniec gry jak szedł do nowego domu(na elei jak się skończyły creditsy na elei) miał na sb pancerz bezimiennego. Więc z gildiami nie musicie mieszać.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders
Gildia bezimienny :D?

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Myślę, że w ogóle o sprawie Beziego ubrania, gildii myślec będziemy jak ustalimy czy on w ogóle w grze będzie :D I chodź to dosyć istotna sprawa to uważam, że jest parę istotniejszych.

Post połączony: 2015-05-28, 18:27
Którymi się będziemy musieli zająć. Pamiętajcie też, ze minęło duzo czasu od wojaży Beziego i jako gubernator może mieć zupełnie nowe, różne rzeczy. Akcja nie dzieje się z dnia na dzień a jest dosyć spory przeskok czasowy.

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
A dokładnie ile?(jaki czas przeskokowy?). Pancerza by nie zgubił xD i to jeszcze do tego złotego xD.

Post połączony: 2015-05-28, 18:43
Gildia bezimienny :D?

Przydała by się gildia "Przyjaciel" :D. Np dla mentora, beziego itp..

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Gildia to przynaleznośc do frakcji. Więc gildia przyjaciel byłaby dziwna.

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Np. była mieszkaniec i obywatel. Albo w ER była Skazaniec.

Ale to już wy to róbcie i kombinujcie z gildią.

Moim zdaniem dać Gildie "Mieszkaniec".

Ale ja tylko daje propo. :D

Jak Diego w ZW1.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Kuba
Złote Wrota

Dyskusja ogólna
#409 2015-05-28, 19:27(Ostatnia zmiana: 2015-05-28, 19:57)
Co tak na prawdę znaczy nazwa gildii?

Post połączony: 2015-05-28, 19:57
Raczej nikt nie będzie latał i na kodach sprawdzał kto ma jaką gildię :D Będzie miał ciekawsze rzeczy do roboty. 

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Jak przeszedłem ZW1, to tak rozkminiałem jak to zrobili, że hannibala, diega nie atakowali, posprawdzałem na kodach po przejściu bo mnie ciekawość zżerała :D.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Wątpię aby jakiś gracz się przejął gildią, no może ty skoro tak cię zżerała ciekawość. Myślę jednak, że większość graczy będzie miała głęboko gdzieś to czy Janusz ma gildię Wrzód czy Kucharz :D. Kwestie gildii zaniedbywali nawet PB a mnie przynajmniej to, że Andre miał gildię Strażnik a nie Paladyn nie przeszkadzało nic a a nic ;) 

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Co tak na prawdę znaczy nazwa gildii?
Sama nazwa nic, jednak już skryptami ustawiona gildia ma bardzo duże znaczenie. Chociażby nastawienie do bandytów jest w ten sposób regulowane, można dodawać masowo dialogi filtrując pozostałych gildią, w podobny sposób zostały zrobione dialogi NPC bez imion.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
No tak :D 

Dawipir

Dawipir

Użytkownicy
Dyktator
posty157
Propsy34
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Dyktator
Wątpię aby jakiś gracz się przejął gildią, no może ty skoro tak cię zżerała ciekawość. Myślę jednak, że większość graczy będzie miała głęboko gdzieś to czy Janusz ma gildię Wrzód czy Kucharz :D. Kwestie gildii zaniedbywali nawet PB a mnie przynajmniej to, że Andre miał gildię Strażnik a nie Paladyn nie przeszkadzało nic a a nic ;)
No, a poza tym w G1 Magnaci mają gildię strażnik i nikt z tym zbytnich problemów nie miał...

Foxik

Foxik

Użytkownicy
posty20
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

No, a poza tym w G1 Magnaci mają gildię strażnik i nikt z tym zbytnich problemów nie miał...

W podstawce mają normalnie gildię magnat, to w Mrocznych Tajemnicach mają gildię strażnik....

Dawipir

Dawipir

Użytkownicy
Dyktator
posty157
Propsy34
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Dyktator

Dawipir

Dyskusja ogólna
#416 2015-05-31, 18:08(Ostatnia zmiana: 2015-05-31, 18:25)

W podstawce mają normalnie gildię magnat, to w Mrocznych Tajemnicach mają gildię strażnik....
Hę?
Mi się wydawało inaczej...
Zaraz to sprawdzę.

EDIT: No faktycznie, masz rację...

Post połączony: 2015-05-31, 18:25
Mam pytanie do autorów, a mianowicie, czy imię bohatera jest już pewne na 100% ?
Wydaje mi się że imię Morris nie pasuje zbytnio do klimatu Gothica...
Ale za to muzyka jest powalająca jeszcze nie słyszałem w żadnym modzie tak klimatycznej muzyki :ok:
Ale nad tym imieniem bym się jeszcze zastanowił.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Na razie bohater na imię ma Morris i nic się raczej w tej kwestii nie zmieni, przynajmniej na tą chwilę. No chyba, że ktoś znalazłby na prawdę ciekawe i orginalnę imię. Mi również z początku Morris mocno nie leżał, z czasem jednak jak zacząłem poznawać postać przywykłem do imienia i zaczęło mi ono w pełni pasować do postaci. 

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Na razie bohater na imię ma Morris i nic się raczej w tej kwestii nie zmieni, przynajmniej na tą chwilę. No chyba, że ktoś znalazłby na prawdę ciekawe i orginalnę imię. Mi również z początku Morris mocno nie leżał, z czasem jednak jak zacząłem poznawać postać przywykłem do imienia i zaczęło mi ono w pełni pasować do postaci.

Mi to się będzie zawsze kojarzyć z Morisem z Madagaskaru:

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mi to się będzie zawsze kojarzyć z Morisem z Madagaskaru:

Miałem to samo napisać, nie możecie wymyślić czegoś bardziej pasującego do ,,rabusia"?

A tak zbaczając z tematu, to kiedy pojawią się jakieś screeny? Dawno już nie było, a trochę nudno tu :)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry