[G2NK] Z życia złodzieja/Aus dem Leben eines Diebes PL 202051 346

O temacie

Autor Fabio

Zaczęty 17.08.2014 roku

Wyświetleń 202051

Odpowiedzi 346

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
własnie od czego zalezy sukces okradania? od zręczności? bo mam jej sporo i niektórych nie moge okraść.

Tak, od zręczności. Nie możesz niektórych okraść, bo może po prostu nie masz jeszcze wystarczającej ilości zręczności.

Co do Alwina: Alwin po polowaniu powinien być tam gdzie trzeba, jeśli go nie masz możliwe, że gdzieś jakimś trafem spadł choć to i tak dziwny bug. Szczerze to nie znam na niego kodu, ani nie mam nawet dostępu do skryptów, ale ostatecznie odpal nową grę i po prostu pójdź tam kiedy jeszcze żył (albo w ogóle wczytaj wcześniejszy save) i wpisz na nim edit focus i spisz.

Twoja stara

Twoja stara

Użytkownicy
posty52
Propsy16
  • Użytkownicy
Co do Alwina nieważne :D Po polowaniu Alwin zgodnie z tym co powiedział po polowaniu idzie pić do Jaspera.
Z chrząszczem działa ENTER :)

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Co do Alwina nieważne :D Po polowaniu Alwin zgodnie z tym co powiedział po polowaniu idzie pić do Jaspera.
Z chrząszczem działa ENTER :)

No tak, zapomniałem całkowicie o tym Alwinie.. :D Ale skoro wszystko działa, to dobrze :D

Twoja stara

Twoja stara

Użytkownicy
posty52
Propsy16
  • Użytkownicy
Właśnie ukończyłem moda:)
Moje statystyki na koniec:

http://screenshooter.net/8246910/ydvearu

Mod ciekawy i na pewno uwagi jak dla mnie ocena to 7/10
Trochę śmieszne jest to że pies Drago sam ubija trolla i tego golema ale to szczegół :D

Co do poradnika to można tam dodać jeszcze lokalizację ciekawych itemów np.
koło cieniostwora najlepszy hełm w grze czyli stary hełm paladyna, najlepszy pancerz znajduje się w tej samej lokacji co Akaro w skrzyni na samym dole. Do tego można opisać nowe roślinki które można znaleźć na swojej drodze np. czerwony koźlak +1 do mana itd.

pawbuj tak od zręczności, tyle ile ja miałem wystarczy Ci do okradnięcia wszystkich oprócz Jaspera, oprócz tego dzięki zręczności nie łamią się wytrychy przy pomyłce :) Camillo można okraść 3 razy ostatnia mikstura to zręczności.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Lol, dziwne, że Drago ubił trolla. Szczerze to nie miałem takiej sytuacji, nawet twórcy chyba się tego nie spodziewali :D. Ale dzięki za grę, co do poradnika, to się zobaczy jeszcze ;).

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
stara, trochę nisko dałeś 7/10, ja planowałem coś ok. 8-8,5/10.
mod bardzo dobry. Fabiosek , czekamy na patcha i aktualizacje poradnika  - masz zgodę autorów :D

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Fabiosek, Mateo nie ma książki, która uczy usuwania rogów cieniostwora.Gdzie jest?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Nie mam pojęcia.
mam problem z zdaniem "Księżycowe ostrze". nie mogę go ukończyć, w poradniku napisałeś, że zostawiamy ogniste korzenie, a w notatniku mam wpis, że trzeba zostawić ogniste ziele. w końcu które?

podobnie jak z rogiem cieniostwora, akurat, ze można go kupić u Piero lub Orlofa już nie napisaleś, a książki u Mateo i tak nie było wcześniej za 200 szt. złota.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@pawbuj nie "napisałeś" tylko "napisaliście", gdyż poradnik był pisany przez 3 osoby. Prawdopodobnie (bo już nie pamiętam) tego zadania nie opisałem. Prawdopodobnie jest to literówka, dawno nie grałem w tego moda i nie pamiętam już, który. Zawsze jak nie pasuje jedno, to będzie pasować drugie :).

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Oj tam, to jeszcze nic. W dark sadze byl taki malutki mankament, że alchemik mowil, że chce lecznice ziele, w dzienniku bylo napisane, ze chce leczniczy korzen, a tak naprawde pomogla dopiero lecznicza roslina :lol2:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
czas na recenzję moda.

skończyłem go w blisko 21 h. dobiłem do 16 lvl na średnim.
mod jest świetny, 8.5/10. Poważnych błędów nie ma, choc mały path by mu nie zaszkodził. Końcowka powinna mieć jakiś krótki filmik lub cutscenkę - troche płytko się kończy jak na taką przygodę.
Na chwilę obecną najlepsza pozycja w jaką grałem.
Dla fanów serii obowiązkowa pozycja, tymbardziej że ze strony twórców nie mamy co liczyć na dobre produkcje (od czasu Risena każdy kolejny jest gorszy!).

Moriros

Moriros

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Od razu zaznaczam, że nie mogłem się połapać, w którym wątku mogę apelować o pomoc, dlatego stworzyłem nowy tutaj.

Mam zainstalowanego oryginalnego Gothica, w wersji 2.6 POL, bez cracka, z zainstalowanym "Dev Kit`em" oraz Życiem Złodzieja. Gdy uruchamiam grę i wciskam "Rozpocznij grę", program ładuje sie do trzech-czwartych, po czym mwywala z błędem do pulpitu.

Mam system oper. Win 8.1 (niestety, pochopnie kliknąłem na aktualizuj) i Gothic Część Pierwsza, wraz z modem Mroczne Tajemnice działa mi bardzo dobrze.

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Witam. Od razu zaznaczam, że nie mogłem się połapać, w którym wątku mogę apelować o pomoc, dlatego stworzyłem nowy tutaj.

Mam zainstalowanego oryginalnego Gothica, w wersji 2.6 POL, bez cracka, z zainstalowanym "Dev Kit`em" oraz Życiem Złodzieja. Gdy uruchamiam grę i wciskam "Rozpocznij grę", program ładuje sie do trzech-czwartych, po czym mwywala z błędem do pulpitu.

Mam system oper. Win 8.1 (niestety, pochopnie kliknąłem na aktualizuj) i Gothic Część Pierwsza, wraz z modem Mroczne Tajemnice działa mi bardzo dobrze.

Odpalasz przez Gothic Startera ?

Moriros

Moriros

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak! Próbowałem także odpalić Starter jako administrator, jednak bez efektu.

Przy instalacji "Dev Kit`a" wybrałem tylko opcje sugerowane.

Moriros

Moriros

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panie, a Pan żeś czytał mój główny post? :p

Poza tym PROBLEM ROZWIĄZANY! Wystarczy zainstalować moda "Złote wrota" i zaznaczyć, przy instalacji, opcje "W przypadku problemów..."

Moriros

Moriros

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, problem tyczy się moda "Z Życia Złodzieja". Co jakiś czas, prawie że regularnie grę trafia szlag i trzeba wyłączać ja poprzez Menadżer. Pytanie, czym jest to spowodowane, i jak to naprawić?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Ile jeszcze założysz tematów?  Spójrz: http://themodders.org/index.php?topic=23363.msg1173923#msg1173923  Wystarczy pisać w poprzednim temacie, nie ma sensu zakładania nowych. Zawsze możesz napisać w głównym temacie modyfikacji: http://themodders.org/index.php?topic=22803.0 . Poza tym jeśli chodzi o poprzedni problem, to nie wiem co mają Złote Wrota do tej modyfikacji.

Masz do G2 Systempack?

Scalone i przeniesione do dyskusji. O.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Koniec gry miał cutscenki :) (Outro)

Dzięki za grę :)

0 użytkowników