[G2NK] Z życia złodzieja/Aus dem Leben eines Diebes PL 173892 346

O temacie

Autor Fabio

Zaczęty 17.08.2014 roku

Wyświetleń 173892

Odpowiedzi 346

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Tu zainstaluj Złote Wrota, tam usuń Gothic.ini. Sposób myślenia niektórych osób tutaj naprawdę mnie rozwala :lol:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Pekoz

Pekoz

Użytkownicy
posty9
Propsy1
  • Użytkownicy

Po kiego instalować Złote Wrota?  :facepalm:

Co do twojego problemu. Jak masz Gothiczka i G2MDK to nie powinno być problemu, najlepiej przeinstaluj grę, innej opcji raczej nie ma.

Piszę to z własnego doświadczenia, bo miałem dokładnie taki sam problem i to pomogło. Reinstalowałem - nie pomogło, G2MDK też instalowałem i również było bez zmian, więc spróbowałem ze Złotymi Wrotami (ktoś o tym pisał na jakiejś stronie, że to również mu pomogło z tym problemem) no i udało się - mod śmiga i to nawet bez G2MDK. Oczywiście nie trzeba instalować akurat Złotych Wrót, ale to jest tylko przykład, że jest tam jakiś plik, który neguje problem.

Co do Dzeralda to spróbuj po prostu zrobić to samo bez reinstalacji.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Jako że na moddingu Gothica od kuchni się nie znam w ogóle to nie wiem jakim cudem to się stało, ale po zainstalowaniu Złotych Wrót ten mod również zadziałał. Dodam tylko, ze gra crashowała się gdy pasek ładowania dochodził do momentu, w którym ma się załadować filmik.
Dzięki wielkie Pekoz, props poleciał :D

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gra crashować mogła tylko z jednego powodu. Mod jest oparty na skryptach ikrusa i lego. Dlatego trzeba mieć zainstalowany zmodyfikowany plik gothic2.exe http://www.worldofgothic.de/dl/download_278.htm. Który jest dodany w instalce złotych wrót  i tyle. Nie ma tu żadnych cudów.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Dodam od siebie, że to zależy. Ja przykładowo mam oryginalną, polską wersję Gothica najnowszą (to 2.6fix posiadam u siebie) i oprócz G2MDK nic nie było wymagane. W każdym razie dodam powyższe do 1 posta.

Lutek

Lutek

Użytkownicy
posty15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem. Podczas misji "Przeszpiegi" nawet w nocy o 24 stoi tam strażnik a nawet jeśli bym się tam dostał to nie pisze nic w dzienniku więc nie mogę ukończyć zadania, oraz nie ma u mnie możliwości porozmawiania z sposobem dojścia na mury. Jak wykonywałem zadanie z Mateą to wybrałem opcje że kiedyś ją spróbuję uratować. Jak chciałem powiedzieć Sandro(temu piratowi z plaży) o tym żeby ją puścił tak jak pisało w solucji to nie było żadnej opcji dlatego nie mogłem mu nic powiedzieć. Mogę prosić o pomoc?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Mam problem. Podczas misji "Przeszpiegi" nawet w nocy o 24 stoi tam strażnik a nawet jeśli bym się tam dostał to nie pisze nic w dzienniku więc nie mogę ukończyć zadania, oraz nie ma u mnie możliwości porozmawiania z sposobem dojścia na mury. Jak wykonywałem zadanie z Mateą to wybrałem opcje że kiedyś ją spróbuję uratować. Jak chciałem powiedzieć Sandro(temu piratowi z plaży) o tym żeby ją puścił tak jak pisało w solucji to nie było żadnej opcji dlatego nie mogłem mu nic powiedzieć. Mogę prosić o pomoc?

Coś pokiełbasiłeś.

Spoiler
Uratowanie Matei jest wtedy, kiedy chcemy wyciągnąć informację od Silvana, jej ojca na temat pirata Akaro. Misja związana z Akaro, jest dopiero po misji przeszpiegi, więc nie jest to błąd. Uprowadzić Mateę miałeś dopiero w trakcie misji "Gdzie jest Akaro?" a nie wcześniej. W każdym razie: Jeśli miną 2 dni, a ty nie przyprowadzisz jej to przegrasz. Tak więc najpierw zrób misję Przeszpiegi, da się ją zrobić i nie jest zbugowana. Raz trzeba sprawdzić z wieży tej w porcie (musisz wdrapać się na mury i skradając się wejść na samą górę wieży), a potem obok latarni, która jest budowana.  Ewentualnie odpal sobie zagrajmy by Wiśnia (ProjektPierscien) i tam będzie to opisane

Lutek

Lutek

Użytkownicy
posty15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale jak? Zrobiłem z tą wieżą jak trzeba było, ale nie dało wpisu do dziennika. Nawet jeśli mam tam jakoś wejść przez mur to nie mogę ponieważ stoi tam cały czas strażnik (przynajmniej u mnie tak jest)

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Masz pewnie jeszcze zadanie "Przeszpiegi" a nie "Przeszpiegi II", daj mi ssa treści jaka jest w dzienniku.

Lutek

Lutek

Użytkownicy
posty15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
+ Jestem na dachu.

Skoro jesteś na dachu, to powinni zacząć gonić Cię strażnicy, a Ty powinieneś skoczyć do wody.

Lutek

Lutek

Użytkownicy
posty15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zrobiłem tak wcześniej gdy nie dostałem wpisu...

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
No i zjebałeś, tak jest jak zamiast czytać opis gra się po swojemu...

Lutek

Lutek

Użytkownicy
posty15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No to powiedz mi z czym zjebałem i jak muszę to naprawić?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
No skoro zrobiłeś tak wcześniej, to powinien wywołać się trigger + kamera. W skrócie: po dojściu na górę powinien przybiec strażnik, a ty powinieneś wskoczyć do wody. Potem zdać raport Jasperowi. Jeśli zrobiłeś to wcześniej niż powinieneś (bo trigger wywołuję się chyba i tak, nawet jak tam jesteś wcześniej) to zrypałeś i chyba musisz zacząć od nowa.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1622
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
musisz
 najpierw wejsc na mur zaraz gdzie stoi kapitan Gerald,pojawi sie wpis i
 idziesz do Jespera. @Fabiosek mialem ten sam problem a ty nadal nie
zaktualizowales poradnika?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
To nie jest mój mod, nie miałem nawet czasu na to a właściwie to nawet o tym zapomniałem. Ja nie widzę problemu, jak ktoś chce aktualizację to może sobie wykonać. Ja obecnie nie mam ani czasu ani ochoty.

maridok

maridok

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z tymi pralinkami. Alchemik umarł w postaci wilka zanim wziąłem od niego ten płyn nasenny. 
Muszę grać od nowa? 

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Przecież płyn nasenny da Ci nowy alchemik.,...

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

maridok

maridok

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nowy? Ah myślałem, że stary. Uf, to dobrze. Dziękuję za odpowiedź. 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry