[G2NK] - Labirynt 28287 48

O temacie

Autor Gornos

Zaczęty 19.05.2014 roku

Wyświetleń 28287

Odpowiedzi 48

Gornos

Gornos

Quest Pack Team
posty90
Propsy87
ProfesjaLvl designer
  • Quest Pack Team

Gornos
Quest Pack Team

[G2NK] - Labirynt
2014-05-20, 00:01(Ostatnia zmiana: 2015-05-22, 09:47)

"Bezimienny bohater oraz mag Xardas przeszli przez portal, który zaprowadzić ich miał do nieznanych krain, jednakże to, co tam zostali było zupełnie inne od ich oczekiwań. Nieprzyjazne miejsce, a może tylko przedsionek, tego co ich oczekuje…?"

Fabuła rozpoczyna się po przejściu przez portal do nieznanych krain Bezimiennego wraz z Xardasem. Wszystko toczy się w tajemniczym świecie zwanym "Labirynt", który jest pełen niebezpieczeństw. Co oferuje modyfikacja?

• Całkowicie nowa fabuła - będzie od 4 do 5 rozdziałów
  • Nowe światy - będzie ich około 5
  • Nowe postacie - tu jeszcze nie wiadomo ile konkretnie, ale nie będzie żadnej osoby, którą mieliśmy okazje poznać przez całą sagę Gothic oprócz Xardasa
  • Krótki wstęp i zakończenie (Intro, Outro) + ewentualnie cutscenki
  • Kilka nowych broni (na bazie modeli z G2NK, ale prawdopodobnie dodane zostanie kilka własnych modeli)
  • Nowe zbroje (głównie tekstury)
  • Trialogi
  • Kolory NPC w zależności od nastawienia
  • Trzy gildie do wyboru na początku
  • Achievment (póki co jest jeden, ale być może coś się jeszcze wrzuci)
  • Nowa muzyka (głównie utwory, które pojawiły się w innych grach, ale być może będzie kilka własnych utworów, bądź jeśli nastąpi jakiś cud to może i wszystkie będą własne)

+ jeszcze kilka innych dodatków, o których zapomniałem, bądź nie chcemy ich jeszcze ujawniać ze względów niewiadomego dodania do modyfikacji. Odnośnie głównego świata - na screenach widać, że jest ciemno, ale jest to zamierzony efekt, gdyż nie będzie to miejsce wesołe i radosne, a ciemne, mroczne i pełne niebezpieczeństw. Postaramy się by modyfikacja była jak najtrudniejsza, ale aby była do przejścia (jeśli da radę to może i na kilka sposobów), jednak nie zalecane będzie grać ludziom o niskich nerwach.

W najbliższym czasie (być może jeszcze w tym tygodniu) zostanie udostępnione demo modyfikacji, trwające mniej więcej 30 - 60 minut dla tych mniej ogarniętych.

Screenshots:
Spoiler

P.S.: Przepraszam za takie logo, ale jest ono potrzebne właściwie tylko do tego tematu.

LABIRYNT DEMO

Zapraszam do grania w demo modyfikacji. Przejście dema zajmuje mniej więcej 30-60 minut. Zalecam często zapisywać ze względów na trudność jaką w modzie spotkamy. Jest kilka błędów językowo składniowych w dialogach z NPC, a także jeden mały błędzik w trialogu, które zauważono po zrobieniu już całego moda, ale nie przeszkadza to zbytnio w rozgrywce. Zachęcam również do dyskusji na temat tego co jest już w modzie. Granie łowcą zalecane jest tylko dla hardkorowych graczy, lubią być często zabijani. Prosiłbym o wasze sugestie odnośnie tego co dodać, co poprawić, a co nie jest potrzebne. Jak wiadomo jest to tylko demo, więc zobaczycie w nim właściwie tylko przedsionek tego co ma być w pełnej wersji modyfikacji. Marvin można włączyć, ale nie działa konsola pod F2 ze względów na to, że została wyłączona. Życzę przyjemnej gry  Do modyfikacji potrzebny jest gothic starter:

http://www38.zippyshare.com/v/z5nkGZZF/file.html - Labirynt.exe (instalator)
http://www.worldofgothic.de/dl/download_168.htm - Gothic Starter 2.6f

EDIT: Jeszcze taka mała uwaga - warto włączyć sobie quick save. Aby to zrobić należy wejść w plik Gothic.ini, następnie znaleźć linijkę useQuickSaveKeys=0 i zmienić jej wartość na 1. Następnie zapisujemy plik i w grze zapis mamy pod klawiszem F5 lub F6 (nie pamiętam dokładnie), zaś szybkie wczytanie pod F9. Co do trybu marvin - w razie gdyby ktoś włączył, a chciał wyłączyć, wciskamy B następnie wciskamy 42 i ponownie klikamy B.

batu222

batu222

Użytkownicy
"I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
Ciekawe, ciekawe. :ok:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Właśnie prowadziliśmy dyskusję na offtopicu na temat kontynuacji wydarzeń z G3 i proszę o to tutaj pojawia się nam ten mod :D Screeny wyglądają nienajgorzej, więc mam nadzieję na sukces owego moda. 

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Gornos

Gornos

Quest Pack Team
posty90
Propsy87
ProfesjaLvl designer
  • Quest Pack Team
Zauważyłem ja właśnie po wstawieniu tematu  :lol:

Volfer

Volfer

Użytkownicy
Ten ktoś ?
posty78
Propsy10
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Ten ktoś ?
Trzyma kciuki nareszcie ktoś się odważył zrobić modyfikację okazująca Nieznane Krajny :D

****:::*******
***©°©****
        To dla Was ...Weterani

{łał sztuka współczesna :O}
                    /
¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿  « Weterani

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders
Powodzenia ;)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Atmosfera na ss jak w H6 kampanii mrocznych elfów :P
Dałbym propsa ale nie wiem czy to kolejna ściema z przerostem ambicji, czy serio po paru latach on ujrzy światło dzienne :P
Narazie prezentuje się to w sumie ok, tylko czy dalej coś będzie

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Te ss wyglądają super :), taka nutka tajemniczości wokół nich, mam nadzieję że nie porzucisz, trzymam kciuki :ok:

Gornos

Gornos

Quest Pack Team
posty90
Propsy87
ProfesjaLvl designer
  • Quest Pack Team
Atmosfera na ss jak w H6 kampanii mrocznych elfów :P
Dałbym propsa ale nie wiem czy to kolejna ściema z przerostem ambicji, czy serio po paru latach on ujrzy światło dzienne :P
Narazie prezentuje się to w sumie ok, tylko czy dalej coś będzie

Nie no co ty, moda robię już od jakiegoś czasu, ale wcześniej chciałem wiedzieć czy to faktycznie mi wyjdzie i póki co wszystko idzie ku wydaniu moda. Powiedzmy, że mam już tak z połowę i gdybym miał szacować ile zajmie mi skończenie moda to tak z 3-4 miesiące bym obstawiał i tak jak już napisałem, w tym tygodniu prawdopodobnie będzie krótkie demo  :)

Te ss wyglądają super :), taka nutka tajemniczości wokół nich, mam nadzieję że nie porzucisz, trzymam kciuki :ok:

W tym momencie to zaszło za daleko żeby to sobie tak po prostu rzucić  :D

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Fajnie to wygląda, ale mógłbyś poprawić ściany. Dodać np. jakieś wypukłości inne nierówności, bo trochę smutno wygląda tak płaska skalna ściana :D

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

[G2NK] - Labirynt
#10 2014-05-20, 18:52(Ostatnia zmiana: 2014-05-20, 19:02)
staramy się by modyfikacja była jak najtrudniejsza, ale aby była do przejścia (jeśli da radę to może i na kilka sposobów), jednak nie zalecane będzie grać ludziom o niskich nerwach.

No kurcze, może byście jeszcze to przemyśleli? :F  :lol2:

EDIT:

:D a co, aż taki słaby jesteś?

Niestety  :wstyd:

Gornos

Gornos

Quest Pack Team
posty90
Propsy87
ProfesjaLvl designer
  • Quest Pack Team
staramy się by modyfikacja była jak najtrudniejsza, ale aby była do przejścia (jeśli da radę to może i na kilka sposobów), jednak nie zalecane będzie grać ludziom o niskich nerwach.

No kurcze, może byście jeszcze to przemyśleli? :F  :lol2:

:D a co, aż taki słaby jesteś? Nie będzie zmian statystyk potworów czy obniżenie ilości PN tylko po prostu będzie od cholery tych potworów, które mogą ci wyskoczyć nagle z każdego miejsca, a że jest dosyć ciemno to dodatkowo wzrasta utrudnienie ze względu na słabą widoczność przeciwników.

Fajnie to wygląda, ale mógłbyś poprawić ściany. Dodać np. jakieś wypukłości inne nierówności, bo trochę smutno wygląda tak płaska skalna ściana :D

Jeszcze zobaczymy jak to z tym będzie, ponieważ w założeniu tak miało być i ma to swoje podłoże fabularne, ale może będzie to jeszcze zmienione.

RiPPerMAN

RiPPerMAN

Użytkownicy
FapTeam Studios
posty222
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • FapTeam Studios
Ciekawie się zapowiada... Czekam :ok:

"Nie żałuj umarłych, żałuj żywych, a szczególnie tych, którzy żyją bez miłości"
~ Albus Parcival Wulfryk Brian Dumbledore

Atak Dzieci NEO
http://themodders.org/index.php?topic=21709.0

Sculler

Sculler

Użytkownicy
posty339
Propsy273
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
Czas fabularny przygód Beziego w Niezbadanych Krainach, który wybrałeś jest bardzo interesujący i daje duże pole do popisu pod względem układania fabuły oraz tworzenia zadań.  Bardzo propsuje ten projekt i trzymam kciuki.

Od siebie dodam, że chciałbym w tym modzie zobaczyć coś "nowego". Mam na myśli swego rodzaju odskocznię od całego świata Gothica i stworzenie unikalnego uniwersum. Może nowej rasy żyjącej w mrocznym świecie - innym wymiarze, który rządzi się własnymi prawami lub nowych gatunków potworów. Myślę, że na to wszystko pozwala aura tajemnicy, którą były owiane Niezbadane Krainy w Gothic 3.
Ale to tylko moje fantazje :) niemniej jednak życzę powodzenia w dalszej pracy.

some things are meant to be

Darkmodders

Darkmodders

DarkModders Team
Mistrz mrocznych sztuk
posty828
Propsy283
ProfesjaProducent
  • DarkModders Team
  • Mistrz mrocznych sztuk
Mi sie podoba. Lap propsa :)

Blog grupy DarkModders Team.

http://darkmodders.pl/

Discord: darkmodders

Gornos

Gornos

Quest Pack Team
posty90
Propsy87
ProfesjaLvl designer
  • Quest Pack Team

Gornos
Quest Pack Team

[G2NK] - Labirynt
#15 2014-05-22, 23:46(Ostatnia zmiana: 2014-05-22, 23:55)
Zapraszam do grania w demo modyfikacji. Przejście dema zajmuje mniej więcej 30-60 minut. Zalecam często zapisywać ze względów na trudność jaką w modzie spotkamy. Jest kilka błędów językowo składniowych w dialogach z NPC, a także jeden mały błędzik w trialogu, które zauważono po zrobieniu już całego moda, ale nie przeszkadza to zbytnio w rozgrywce. Zachęcam również do dyskusji na temat tego co jest już w modzie. Granie łowcą zalecane jest tylko dla hardkorowych graczy, lubią być często zabijani. Prosiłbym o wasze sugestie odnośnie tego co dodać, co poprawić, a co nie jest potrzebne. Jak wiadomo jest to tylko demo, więc zobaczycie w nim właściwie tylko przedsionek tego co ma być w pełnej wersji modyfikacji. Marvin można włączyć, ale nie działa konsola pod F2 ze względów na to, że została wyłączona. Życzę przyjemnej gry :) Do modyfikacji potrzebny jest gothic starter:
http://www20.zippyshare.com/v/63129162/file.html - Labirynt.exe (instalator)
http://www.worldofgothic.de/dl/download_168.htm - Gothic Starter 2.6f

EDIT: Jeszcze taka mała uwaga - warto włączyć sobie quick save. Aby to zrobić należy wejść w plik Gothic.ini, następnie znaleźć linijkę useQuickSaveKeys=0 i zmienić jej wartość na 1. Następnie zapisujemy plik i w grze zapis mamy pod klawiszem F5 lub F6 (nie pamiętam dokładnie), zaś szybkie wczytanie pod F9. Co do trybu marvin - w razie gdyby ktoś włączył, a chciał wyłączyć, wciskamy B następnie wciskamy 42 i ponownie klikamy B.

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders
To jedziemy! :)

Gornos

Gornos

Quest Pack Team
posty90
Propsy87
ProfesjaLvl designer
  • Quest Pack Team
Chciałbym tu jeszcze napisać kilka moich własnych uwag odnośnie tego co zobaczycie:

-ogniska - pewnie kilka osób będzie zadowolona z takiego rozwiązania, inna stwierdzi że można tym bugować potwory itd, no cóż - raczej mało kto potrafi chodzić po ogniu
-nazwy NPC - są one właściwie tylko na ten moment nadane, niektóre zostaną, niektóre zmienimy (chodzi tu głównie o wprowadzających)
-ciemność - tu nic się nie zmieni, gdyż tak jak było wspomniane jest to mroczne i niebezpieczne miejsce
-kanciasty świat - tu już od was zależy czy wolicie go pofałdowanego, czy może jednak zostawić jak jest teraz z uwzględnieniem tego co mówi o tym Xardas
-trudność - będziemy się starać by było tylko trudniej w dalszej części gry - wiele osób bardzo narzeka na to, że pod koniec jest się koksem, który może wszystko rozwalić na hita - postaramy się by tak nie było w pełnej wersji i był on stopniowo podnoszony
-menu główne + ikonka - tak właściwie robiłem je jakieś 10 do 15 minut, tak tylko żeby było - w pełnej wersji będzie to oczywiście dopracowane
-błędy językowe i stylistyczne - to jest chyba wiadome, ulegnie jak najlepszej poprawie

Chwilowo to chyba wszystko co mam do napisania. Dziękuję za wszystkie uwagi te napisane, jak i te które dopiero zostaną napisane :)

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Właśnie przeszedłem Demo i co mogę o nim powiedzieć. Po pierwsze spotkałem parę znajomych nicków z GMP, po drugie fabularnie demo wiele nie prezentuje, no i po trzecie sam Labirynt jest dosyć fajny i system rozgrywki tez mi się spodobał. I mimo że konsola jest wyłączona, to mi to wcale nie przeszkadza. Ogółem demo oceniam 7/10.

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry