Opinie, wrażenia po przejściu gry [temat zawiera spoilery] 146493 247

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 11.05.2014 roku

Wyświetleń 146493

Odpowiedzi 247

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Po pierwsze ten mod jest niedopracowany, ma wiele bugow itp.
Po drugie nikt tutaj poki co nie hejci. Wszyscy w miare kulturalnie wyrazili opinie, czy to negatywna czy pozytywna. Jesli nie rozrozniasz hejcenia od wyrazania opinii zle dla Ciebie :)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Obiecanki cacanki, miały być 3 nowe mapy, jest jedna z dwoma korytarzami. Fabułę opisywałem x razy, to mord na Gotihcu, a to w sumie jedyne, co dodaliście. Podsumowując, nie trzeba ruszać gry, by wiedzieć co się tam znajduje - trailer wystarczy.

Najbardziej urzekła mnie konwersacja z Brianem, Lennarem, Hem'em, Kate, Izabelą, Paul'em, Finnem, Emillio, łysym u Hannibala i  Engorem"?" itd. "Hej" - Koniec.

Czekałem tyle czasu, szkoda. Opisywany tryb pracy przez twórce, który dwa razy w grze, nazwał postaci niezależne swoimi ksywkami by się dowartościować, do mnie nie trafia. Nie da się pogodzić jednego z drugim i robić tego równocześnie? To, że robisz coś hobbystycznie w stylu Indie, nie usprawiedliwia hały którą zaserwowaliście.

UP@ Nie, w ogóle to nie jest hejt :lol2:  Takich perełek jest więcej  :lol2:

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Zacznę od chyba najważniejszej rzeczy, czyli od bandy hejterów w temacie. Prawda jest taka, że Team Złote Wrota wiele pracy włożył w ten projekt, ZA DARMO, BEZ ŻADNEGO WYNAGRODZENIA stworzył dobrą i dopracowaną produkcję, a równie dobrze mogli siedzieć na dupsku przez ten czas i narzekać, że mody nie jest tak zajebiste jak "Dark Saga" czy "Velaya" tak jak ci hejterzy. Trochę szacunku do osób, które poświęciły kupę czasu, nie dostając w zamian nic, żeby ich mod był jak najlepszy.
Kolego, chyba w ogóle nie wiesz o czym ty mówisz. Mogę sobie zrobić w 3 dni moda o nazwie "kupa węża", w której co drugi wyraz to wulgaryzm, dialogi zawalone błędami składniowymi, ortograficznymi, interpunkcyjnymi, pancerze będą w kolorze pawiowym albo gównianym, a zakończenie tego moda to będzie spuszczenie wody w kiblu i zgwałcenie przez Wrzoda. Głupie, nie? No ale powinieneś mi okazać szacunek za to, że poświęciłem na to swój wolny czas i robiłem to za darmo. Nie powiesz mi teraz, że nie. Okazywanie czemuś szacunku, tylko że ktoś to zrobił to chyba jedna z najbardziej poronionych dewiz. Jak mod wypadł bardzo średnio, żeby nie mówić że słabo, to nie mam zamiaru obsypywać go laurami, bo ktoś go zrobił. Powiem nawet, że byłem bardzo rozczarowany. I powiem też, że nie wiem, co robili testerzy, bo błędy takie jak wymieniłem wcześniej czy też deszcz przenikający przez budynki, Ancilla zabierający nam pieniądze po wsadzaniu do więzenia czy też masa innych są naprawdę irytujące. Wiem, że zaraz zostanę obrzucony błotem, ale w sumie mi to wisi.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
@Mac Dun, ale on dokladnie opisal co mu sie podoba. Nie napisal np. ze mod jest gowniany i tyle. Hejcisz jak obrazasz cos bez dobrych argumentow czy podstaw do skrytykowania czegos, a on mial.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Jasiu ale ty czaisz w ogóle że modderzy robią moda w swoim wolnym czasie?  :facepalm: 
Czyli poświęcają swój wolny czas aby ZA DARMO wydać moda? A jak się pracuje, ma rodzinę, uczy się to tego czasu ma się w chuj mało? Myślisz że modderzy nie mają co robić? To że w gimbazie gimnazjum ma się cały dzień wolny, to nie znaczy że też tak jest? I jak już wydadzą moda to NAGRODA ICH TO CIĄGŁĘ MARUDZENIE?
Więc chyba trzeba uszanować że np zamiast grać w grę, albo wyjść na miasto, albo ze znajomymi siedzieć to robią moda, czyż nie?

EDIT: @GOTHICMAN

Jak dla mnie to jest krytyka i opinia np

Spoiler
A więc teraz ja się wypowiem. Ja nie śledziłem tego moda, dowiedziałem się o nim w dniu jego premiery. Nie wiedziałem o co tyle szumu bo opis fabuły mnie niespecjalnie przekonał. No, ale dobrze, pobrałem i zacząłem grać i........ przepadłem! Utonąłem w świetnej fabule i ta gra moim zdaniem bardziej zasługuje na miano Gothic 4 niż Arcania. Teraz rozpiszę się bardziej dzieląc wszystko na wady i zalety:

+Dubbing- jest po prostu zajebisty! Lektorzy świetnie wczuli się w rolę a były momenty kiedy wydawało mi się, że głos Bezia jest taki sam jak w grach PB. Pięknie odwzorowano głosy orków, tak jak powinny być. Czuć było ten klimat jedyny dubbing zasługujący na mniejszą ocenę to Xardasa, ale i tak jest świetny. W porównaniu z tym co jest w Mrocznych Tajemnicach ten jest najlepszym na świecie.

+ Fabuła- wątek główny ( właściwie dwa wątki główne) są po prostu miodne. Nagłe zwroty akcji, sporo zaskoczeń i zakończenie zwiastujące świetną część 2. Gama nowych postać oraz wiele starych dobrych. Kiedy akcja wydawała się prosta nagle coś zaskakiwało. Śmierć Lorda Hagena ( chociaż żałuję, że jej nie widziałem) była dla mnie zaskoczeniem i to niemiłym ( ja jak gram to się bardzo wczuwam), trafienie do lochu, charakter Jacka Aligatora i Skipa, zrobienie Alvaro sędziom, zmiany w obozie bandytów a nawet zawalenie Świątyni Adanosa. Fabuła również bije 4,3 Gothica i również wydaje mi się mod Mroczne Tajemnice. Najbardziej brakowało mi możliwość rządzenia jako Gubernator.

+ Zadania poboczne- jeśli ktoś przejdzie ten mod nie robiąc zadań pobocznych to traci połowę świetność moda. Dosyć dużo było takich zadań które szykowały prawdziwą mroczną tajemnicę a rozwiązanie było dosyć banalne. Ale to była miła odmiana. Albo możliwość udania się do Górniczej Doliny z Fortuno acz brakowało mi Khornis. Każda frakcja dawała coś ciekawego jak na przykład Arena Orków lub obóz bandytów.

+ NPC- świetni, świetni i jeszcze raz świetni. Masa starych dobrych przyjaciół oraz wiele nowych. Największe zaskoczenia? Brat Xardasa, wow! Hannibal świetny czarny charakter podły skur***** a także choćby Ancila. Orkowie niezwykle ciekawie zrobieni a szaman Metuzuma ( chyba tak to się piszę) świetny, tajemniczy osobnik. Corristo, Milten, Gorn, Diego, Garond, Andre, mnóstwo starych przyjaciół. Także w obozie bandytów.

+ Piraci- niezwykle klimatyczna frakcja. Szkoda było popsutych starych przyjaciół, ale frakcja byłą wreszcie mroczna i okrutna. Oferowała zresztą gamę ciekawych questów

+ Bitwa- jeśli ktoś od razu pozabijał magów to stracił całą przyjemność. Bitwa była świetna! W żadnej część Gothica nie było takiej. Biegałem jak szalony ratując i walcząc z każdym. Pamiętam jak ganiał mnie nieśmiertelny Vega lub Bones. Pamiętam jak biegłem przez całą bitwę na ratunek Gorna który mimo to padł martwy ( nie!!!) albo jak z Rathgarem i Diego biliśmy Bonesa który nie ginął, pamiętam epicki pojedynek Miki i Ancili oraz mój z Jackiem Aligatorem. Zginęło wielu dobrych ludzi, Mika, Wulfgar, Lio, Hegen, Gorn. Byłem niezwykle smutny. Sam zabiłem Skipa, dwóch strażników i 3 piratów. oraz Jacka.

- Długość- STANOWCZO ZA KRÓTKA!!!! NASTĘPNA CZĘŚĆ 40H CO NAJMNIEI!!!

Moja ocena: 10!/10

Natomiast przykład wcześniejszy to po prostu zwykły hejt dla mnie  :ok:

EDIT2:
czego dowodem było pierwsze tłumaczenie L'Hivera.

Brak argumentów, to musiałeś powiedzieć o moim tłumaczeniu. Najlepiej by było jakbym zawalił studia przez głiupią grę  :ok:  :facepalm: Ale czego od ciebie oczekiwać  :facepalm:

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
@YasiuYTPL
kłania się czytanie ze zrozumieniem. W swojej wypowiedzi napisałem, że mod jest na co najmniej przyzwoitym poziomie, zatem to twoje porównanie do "kupy węża" jest jak najbardziej nie na miejscu. Dodam od siebie, że hejterem nazywam osobę, która nie potrafi wyrazić swojego niezadowolenia w kulturalny, obiektywny sposób z uwzględnieniem cech pozytywnych danej twórczości, jeśli mają duże znaczenie.

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jasiu ale ty czaisz w ogóle że modderzy robią moda w swoim wolnym czasie?  :facepalm: 
Czyli poświęcają swój wolny czas aby ZA DARMO wydać moda? A jak się pracuje, ma rodzinę, uczy się to tego czasu ma się w chuj mało? Myślisz że modderzy nie mają co robić? To że w gimbazie gimnazjum ma się cały dzień wolny, to nie znaczy że też tak jest? I jak już wydadzą moda to NAGRODA ICH TO CIĄGŁĘ MARUDZENIE?
Więc chyba trzeba uszanować że np zamiast grać w grę, albo wyjść na miasto, albo ze znajomymi siedzieć to robią moda, czyż nie?

Spoiler
A więc teraz ja się wypowiem. Ja nie śledziłem tego moda, dowiedziałem się o nim w dniu jego premiery. Nie wiedziałem o co tyle szumu bo opis fabuły mnie niespecjalnie przekonał. No, ale dobrze, pobrałem i zacząłem grać i........ przepadłem! Utonąłem w świetnej fabule i ta gra moim zdaniem bardziej zasługuje na miano Gothic 4 niż Arcania. Teraz rozpiszę się bardziej dzieląc wszystko na wady i zalety:

+Dubbing- jest po prostu zajebisty! Lektorzy świetnie wczuli się w rolę a były momenty kiedy wydawało mi się, że głos Bezia jest taki sam jak w grach PB. Pięknie odwzorowano głosy orków, tak jak powinny być. Czuć było ten klimat jedyny dubbing zasługujący na mniejszą ocenę to Xardasa, ale i tak jest świetny. W porównaniu z tym co jest w Mrocznych Tajemnicach ten jest najlepszym na świecie.

+ Fabuła- wątek główny ( właściwie dwa wątki główne) są po prostu miodne. Nagłe zwroty akcji, sporo zaskoczeń i zakończenie zwiastujące świetną część 2. Gama nowych postać oraz wiele starych dobrych. Kiedy akcja wydawała się prosta nagle coś zaskakiwało. Śmierć Lorda Hagena ( chociaż żałuję, że jej nie widziałem) była dla mnie zaskoczeniem i to niemiłym ( ja jak gram to się bardzo wczuwam), trafienie do lochu, charakter Jacka Aligatora i Skipa, zrobienie Alvaro sędziom, zmiany w obozie bandytów a nawet zawalenie Świątyni Adanosa. Fabuła również bije 4,3 Gothica i również wydaje mi się mod Mroczne Tajemnice. Najbardziej brakowało mi możliwość rządzenia jako Gubernator.

+ Zadania poboczne- jeśli ktoś przejdzie ten mod nie robiąc zadań pobocznych to traci połowę świetność moda. Dosyć dużo było takich zadań które szykowały prawdziwą mroczną tajemnicę a rozwiązanie było dosyć banalne. Ale to była miła odmiana. Albo możliwość udania się do Górniczej Doliny z Fortuno acz brakowało mi Khornis. Każda frakcja dawała coś ciekawego jak na przykład Arena Orków lub obóz bandytów.

+ NPC- świetni, świetni i jeszcze raz świetni. Masa starych dobrych przyjaciół oraz wiele nowych. Największe zaskoczenia? Brat Xardasa, wow! Hannibal świetny czarny charakter podły skur***** a także choćby Ancila. Orkowie niezwykle ciekawie zrobieni a szaman Metuzuma ( chyba tak to się piszę) świetny, tajemniczy osobnik. Corristo, Milten, Gorn, Diego, Garond, Andre, mnóstwo starych przyjaciół. Także w obozie bandytów.

+ Piraci- niezwykle klimatyczna frakcja. Szkoda było popsutych starych przyjaciół, ale frakcja byłą wreszcie mroczna i okrutna. Oferowała zresztą gamę ciekawych questów

+ Bitwa- jeśli ktoś od razu pozabijał magów to stracił całą przyjemność. Bitwa była świetna! W żadnej część Gothica nie było takiej. Biegałem jak szalony ratując i walcząc z każdym. Pamiętam jak ganiał mnie nieśmiertelny Vega lub Bones. Pamiętam jak biegłem przez całą bitwę na ratunek Gorna który mimo to padł martwy ( nie!!!) albo jak z Rathgarem i Diego biliśmy Bonesa który nie ginął, pamiętam epicki pojedynek Miki i Ancili oraz mój z Jackiem Aligatorem. Zginęło wielu dobrych ludzi, Mika, Wulfgar, Lio, Hegen, Gorn. Byłem niezwykle smutny. Sam zabiłem Skipa, dwóch strażników i 3 piratów. oraz Jacka.

Ilu graczy, tyle opinii. Każdy je wyraża na swój sposób w stworzonym do tego temacie. Więc hejtowania tu wiele być nie może.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Najlepsi są ci, którzy w trakcje pobierania już napisali opinię, gra świetna, utonąłem w niej itp :lol2:

Rozumiem opinie, że mod dobry, ale jak ktoś piszę, że jest fenomenalny, to mnie rozwala. Bo tu nawet gust nie pomoże.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko

To jest ich cholerny wybór. Nikt im nie każe tego robić. Jak się coś robi to się to robi porządnie i nie ma dyskusji. Jeżeli mają zamiar serwować odgrzewanego kotleta na złotym talerzu to wcale nie ma się czym zachwycać. Mieli gotowy świat, a nie zadbali nawet o to, żeby większe budowle wbudować w levelmesh, aby deszcz nie przenikał. A co do Elei... lepiej by było, gdyby pobrali jakiś gotowiec z WoG'a. Komnata była zrobiona ładnie, tylko znowu jakiś level designer zjebał oświetlenie (sam twórca tej komnaty, który pracuje teraz u mnie to potwierdził). I skąd nagle jakieś nawiązanie do gimbazy? Co ty chcesz mi wcisnąć albo wmówić?

Spoiler

Ach, więc to jest dla ciebie "krytyka", bo jest w niej tylko jeden minus, w dodatku jego opis jest lakoniczny? Zauważ jednak, że ja wypowiadam się w dziedzinie, na której temat mam jakieś pojęcie (zwłaszcza skrypty, a "jadę" prawie tylko po stronie skrypterskiej (tak, jestem skromny inaczej)), ty zaś dajesz mi argumenty z dupy z oparciem jeszcze bardziej z dupy, bo się nie znasz na moddingu prawie w ogóle, czego dowodem było pierwsze tłumaczenie L'Hivera. Kończ waść, wstydu oszczędź.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Jak się coś robi to pasuje to przynajmniej zrobić dobrze i dać to co się obiecuje potencjalnym graczom, a na szacunek to sobie trzeba zasłużyć, gdyby mod był robiony przez rok i wyszedł by w tej formie można by powiedzieć no niezły mod, może nawet i dobry, ale 6 lat i mam mod poniżej normy.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ta sama kategoria ale ciężko porównać, na pewno lepsza była reklama :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

noruj1

noruj1

Użytkownicy
Dubbing - pisać o próbki.
posty32
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Dubbing - pisać o próbki.
Nie znoszę tego jak zjawisko HEJTU stało się tarczą obronną dla wszystkich twórców. Kiedyś jeszcze można było wypowiedzieć się krytycznie na temat czegoś, a autor się nie obrażał. Teraz autorzy jak i fanbojstwo zasłania się hejterstwem. Napisałeś coś złego - jesteś hejterem. Kij, że poświęciłeś swój czas na przemyślenia na temat gry i się z nimi podzieliłeś, twoje opinie mogą pomóc w dalszych pracach- jesteś hejterem, bo przecież lepsze są 2 zdaniowe opinie na modłe " SUPER NAJLEPŻA GRA JESZCZE NIE POBRAUEM"

Wiadomo, że negatywna ocena nie podparta argumentami to zwykłe chamstwo, ale każda  nawet negatywna, ale uzasadniona opina to wartościowa rzecz, nie ważne jak boli : P

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Chyba mi nie powiesz, że Memorius i przemek nie są hejterami w tym temacie  :ok:

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Ty się ode mnie odpierdol koleś.
Widziałeś mnie tu w tym temacie w kwestii moda i jego oceny?
Kolejny mądry inaczej wypłynął , jak nie powiem co, nagle na powierzchnię....

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Sculler

Sculler

Użytkownicy
posty339
Propsy273
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy

some things are meant to be

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Chyba mi nie powiesz, że Memorius i przemek nie są hejterami w tym temacie  :ok:
Co dla ciebie nie jest hejtem, znawco? Ja wypowiadam swoją opinię i nie powiesz mi, że tekst na ponad 500 słów z konkretnymi argumentami jest hejterstwem. To, że dla fanbojstwa albo któregoś z tych "znakomitych" testerów, którzy "testowali" na zasadzie "zagram pierwszy" (bo inaczej nie da się wyjaśnić takich ilości rażących błędów, które da się w dodatku łatwo naprawić) wszystko, co nie wychwala pod niebiosa tej kiepścizny to hejt to mnie niezbyt obchodzi.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
O jakich rażących błędach piszesz? Możesz je wymienić? Ale konkrety mnie interesują.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Wymieniłem je wcześniej, ale mogę to jeszcze raz zrobić.
1. Orkowie mają głosy ludzi
2. Potrawki u kucharza się dublują, to samo z broniami u orkowego handlarza
3. Muzyka u piratów się źle zapętla (nie ma przejść)
4. Deszcz przenika przez domy
5. W oknie statystyk w umiejętnościach strzeleckich po osiągnięciu poziomu adepta się wyświetla "wojownik"
6. Brak animacji padania nieprzytomnym dla orków
7. Film z graniem na lutni przy ognisku z Sarą nie zawsze się odtwarza
8. Nieraz podczas bitwy nawet po wezwaniu paladynów ni z tego ni z owego nie otrzymując żadnych obrażeń od broni/piorunów nekromantów ginąłem
9. Bo schwytaniu nas Ancilla zabiera nam całe złoto
10. Jeżeli bez Diega przejdziemy pierwszy raz drogą do piratów to zadanie staje w miejscu
Więcej nie pamiętam, jak sobie przypomnę to dopiszę.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Adanos może jeszcze pełną listę ci ktoś ma napisać ? Mimo Cz kuleje przez czas tworzenia, miał mega fabułę, której tu nie ma. Proszę cię, jako admin trzymaj poziom. I dziwne, że można nie zobaczyć martwego, tego co znalazł tabliczkę i powiedzieć o tym magowi. (zgłoszenie buga). Przy okazji, ja nie hejter, tylko ten co mówi gorzką prawdę.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry