Access Violation przy wstawianiu NPC 2614 5

O temacie

Autor Zucklov

Zaczęty 5.03.2014 roku

Wyświetleń 2614

Odpowiedzi 5

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Robiłem rutynę trenowania z łuku na podstawie http://themodders.org/index.php?topic=16215.msg1020180#msg1020180
I podczas wstawiania NPC w Spacerze wyskakuje mi
Spoiler
Jakaś porada?

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Czemu w Spacerze chcesz wstawiać? Wstaw za pomocą skryptów.

Chociaż z tego co przejrzałem tamten temat, to są jakieś uwagi na ten temat. Przeczytałeś cały tamten temat? :D

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Problem z tamtym tutorialem jest taki że rutyna jest napisana dobrze, ale już tarcza nie. Sugeruję raczej użyć tarczy z WoG (patrz mój ostatni post w tamtym temacie). Nie wiem co dokładnie powodowało crash w przypadku mojego skryptu tarczy, nigdy tego nie testowałem.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko

Zucklov
Quest Pack Team

Access Violation przy wstawianiu NPC
#3 2014-03-05, 19:24(Ostatnia zmiana: 2014-03-06, 17:14)
Dobra, nie doczytałem do końca i nie crashuje. Mam tylko pytanie: czy można dodać temu "npc" wyłączyć zaznaczalność klasą oCNpc, ale żeby wciąż postacie mogły wciąż korzystać z rutyny?

Post połączony: 2014-03-06, 17:14
Okej, nie wstawiałem tych funkcji z klasy oCNpc i pojawił się inny, dość dziwny problem. Wstawiłem tę tarczę (z trudem), dodałem odpowiednią funkcję w rutynie i... tarczy nie ma, po prostu zniknęła. Co ciekawe, NPC wykonuje rutynę prawidłowo, ale raz strzela w kierunku, gdzie POWINNA stać tarcza, a raz bardziej w kierunku drugiej, będącej zwykłym vobem (strzała, która, która się odbija od voba najczęściej mnie zabija :P), tak jak ja screenie
Spoiler

Wie ktoś, co może być "dziwną" przyczyną zniknięcia tarczy ćwiczebnej?

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Okej, ciągle to wałkuję, ponieważ mojego spacerowego wstawionego npc znalazłem w porcie Khorinis (tam, gdzie uruchamiając NewWorlda w Spacerze się na początku jest). Czy jest jakiś inny sposób wstawienia tej tarczy? Może trzeba to zrobić w klasyczny sposób?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry