Fareus, twoje rozumowanie jest trochę dziwne. Propaganda kościelna? A propaganda medialna, reżimowa rządu? Co jest złego w tym jak Kościół mówi, że masz kochać innych i postępować wg prawa moralnego? Skąd wiesz, że proboszcz i 80 % ludzi nie ma racji? A może mają? Tu chodzi po prostu o to jaki masz pogląd na daną sprawę, a nie o jakąś propagandę.
Drugi błąd jest nie rozwijanie tego własnego rozumu u dzieci. Od dziecka, też w szkole. Mówi się: "To jest złe, to jest dobre", jak dziecko ma inne zdanie; szlaban. Podobnie w szkole.
Tego nie rozumiem. Dziecko nie wie co jest dobre lub złe. Dopiero ktoś musi mu to pokazać. To kim będzie zależy od jego wychowawców, którzy mu wpoją dobre wartości.
Zwieńczę moje wypociny. Doszedłem do problemu jaki mam z Polską Polakami. Spotyka się co chwila idiotów. A to staje samochodem na skrzyżowaniu, a to plotkuję, że jesteś gejem. To może nie ma bezpośredniego związku z kościołem, ale z brakiem używania własnego rozumu. Człowiek rozumny pomyśli i dojdzie do wniosku, że takie rzeczy są perfidne i tylko kurwa może coś takiego zrobić. Mógłbym wymieniać godzinami przykłady takich ludzi, ale po co? Chcę wyjechać za granicę z nadzieją, że tam czegoś takiego nie ma i będę mógł żyć jak człowiek z człowiekiem.
Idioci są wszędzie, nie tylko w Polsce. Ale życzę powodzenia.