Ogrzewanie domu. 11657 41

O temacie

Autor panzpis

Zaczęty 26.01.2014 roku

Wyświetleń 11657

Odpowiedzi 41

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Czym ogrzewacie dom? Ja mogę się pochwalić - od 5 lat nie muszę kupować węgla. Wszystko dzięki śmieciom, sianie, liściach i makulaturze.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Wszystko dzięki śmieciom, sianie, liściach i makulaturze.

Splash

Splash

Moderator
posty4210
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Wszystko dzięki śmieciom, sianie, liściach i makulaturze.
Czyli znosisz to wszystko do domu i rozwalasz gdzie się da, ma się rozumieć? Tak napisałeś przynajmniej. Proponuję ci abyś użył do tego pieca, bo o tym nie wspomniałeś :lol2: Ja mieszkam w bloku, więc jako osoba normalna używam kaloryfera (choć nie muszę dzięki sąsiadom), a gdybym nie miał to kupiłbym sobie grzejnik elektryczny.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Weźcie zróbcie coś z tym kolesiem, proszę :)

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Cytat: Żadna Głupia Spółgłoska
Weźcie zróbcie coś z tym kolesiem, proszę
Spalić go w centralnym.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Najlepiej będzie :)

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Co za agresja. Chciałem się pochwalić po prostu.:D

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Odpowiadając na twoje pytanie z innego tematu: bana na sb dostałeś na 3 dni. Proponuję się ogarnąć, bo chociaż ja nie mam serca banować za głupoty, to niektórzy z naszych moderatorów tyle cierpliwości nie mają xD 
Wytrzymaj chociaż do momentu aż wydacie to tłumaczenie.

Splash

Splash

Moderator
posty4210
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Może dacie mu prywatny SB? Nie, nie będę go pisał :lol2:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Ja jestem cały czas ogarnięty! No dobra... Nie rozumiem nienawiści co nie których userów względem mnie. Palenie w piecu  poważne i odpowiedzialne zajęcie. Temat założyłem, bo wcześniej pisałem o tym na SB. Wszyscy, którzy obserwowali SB musieli to czytać. Tutaj jak ktoś chce to ogląda jak nie to nie. Przepraszam wszystkich których uraziłem.

Janusz Korwin-Mikke,

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Cytat: panzpis
Czym ogrzewacie dom? Ja mogę się pochwalić - od 5 lat nie muszę kupować węgla. Wszystko dzięki śmieciom, sianie, liściach i makulaturze.
to jaki ty masz dom 15m2 ?

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Pali liśćmi w kartonie/klatce XD

Już bardziej rozsądnie, chociaż równie idiotycznie, byłoby założyć kolejny zbędny temat w stylu "zima 2013-14 - zima stulecia czy lato jak co roku?" XD

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Panzis@ Jeśli mieszkasz w mieście współczuję smrodu sąsiądom od palenia śmieci, chociaż w sumie nie mówione, zależy jakie śmieci.
U mnie węgiel jest w użyciu, jednak przy dużym wsparciu wiórów(całą hałdę mam) i drewna, polecam.

Kaczka@Był temat o goleniu jaj, czas poruszyć kolejne tabu.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ryba golisz jaja?

Mark Twain

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Cytat: panzpis
Ja jestem cały czas ogarnięty! No dobra... Nie rozumiem nienawiści co nie których userów względem mnie. Palenie w piecu  poważne i odpowiedzialne zajęcie. Temat założyłem, bo wcześniej pisałem o tym na SB. Wszyscy, którzy obserwowali SB musieli to czytać. Tutaj jak ktoś chce to ogląda jak nie to nie. Przepraszam wszystkich których uraziłem.

ŻE CO???

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Avallach
Odpowiadając na twoje pytanie z innego tematu: bana na sb dostałeś na 3 dni.
Moje modlitwy zostały wysłuchane :)

Mark Twain

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Proponuję się ogarnąć, bo chociaż ja nie mam serca banować za głupoty, to niektórzy z naszych moderatorów tyle cierpliwości nie mają xD Wytrzymaj chociaż do momentu aż wydacie to tłumaczenie.
Ja tam go nie zbanuję. Jest całkiem zabawny.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Do mnie kilka dni temu, prócz chujowo już małej ilości drewna :( zostało dostarczone coś, co zwie się eko groszek.. takie małe bobki węgla, które faktycznie długo się palą i zajebiście dają ciepło. To samo - zamiast zamawiać zwykłe trociny (niektórzy wciąż tak robią), polecam kupować całe opakowania kostek z trocin. Faktem jest, że dodają tam jakiegoś gówna, żeby się dłużej paliło, ale to + groszek = 30 stopni przez całą dobę :D

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?

panzpis

Ogrzewanie domu.
#18 2014-01-27, 14:43(Ostatnia zmiana: 2014-01-27, 16:50)
Cytat: kaczka
Do mnie kilka dni temu, prócz chujowo już małej ilości drewna :( zostało dostarczone coś, co zwie się eko groszek.. takie małe bobki węgla, które faktycznie długo się palą i zajebiście dają ciepło. To samo - zamiast zamawiać zwykłe trociny (niektórzy wciąż tak robią), polecam kupować całe opakowania kostek z trocin. Faktem jest, że dodają tam jakiegoś gówna, żeby się dłużej paliło, ale to + groszek = 30 stopni przez całą dobę
30 stopni?! U mnie temperatura waha się od 17-22 stopni. Mój znajomy ma piec na ekogroszek, podobno bardzo wygodne, wystarczy wrzucić raz na kilka dni wielki wór do zasobnika i ma się spokój na dłuższy czas.
Cytat: Pagan
Panzis@ Jeśli mieszkasz w mieście współczuję smrodu sąsiądom od palenia śmieci, chociaż w sumie nie mówione, zależy jakie śmieci.
U mnie węgiel jest w użyciu, jednak przy dużym wsparciu wiórów(całą hałdę mam) i drewna, polecam.

Kaczka@Był temat o goleniu jaj, czas poruszyć kolejne tabu.
Smród produkują wszyscy wokół włącznie ze mną. Wióry palisz w jaki sposób? Szuflą ładujesz? Ja przez cały okres niegrzewczy zbieram trociny, siano i liście, ładuję je do kartonów np po mleku i grzeje sobie tym. Przydaje się zwłaszcza przez jesień i wiosnę (lub zimą jak jest taka jak w grudni 2013). Polecam zużyty olej (po smażeniu lub zużyty silnikowy). Ładujemy do pieca np gazet, zalewamy i podpalamy. Wtedy makulatura pali się dłużej i daje więcej ciepła.

Janusz Korwin-Mikke,

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio

chicken
RaveN Studio

Ogrzewanie domu.
#19 2014-01-27, 15:26(Ostatnia zmiana: 2014-01-27, 17:33)
\../Pale koty!!! \../
\../Odgryzam głowy, wrzucam do pieca i jem smażone!!! Czasem wędze!! \../

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry