Niewidzialna tarcza (błąd) 3011 16

O temacie

Autor Johntsy

Zaczęty 23.01.2014 roku

Wyświetleń 3011

Odpowiedzi 16

Johntsy

Johntsy

RaveN Studio
posty219
Propsy49
ProfesjaGrafik 3D
  • RaveN Studio

Johntsy
RaveN Studio

Niewidzialna tarcza (błąd)
2014-01-23, 15:25(Ostatnia zmiana: 2014-01-23, 18:18)
witam mam jeden problem , utworzyłem se skrypt tarczy ale jak wpisuje kod na nią to jej nie widać  , model broni widać a model tarczy nie  , powie mi ktoś co zrobi? by była widoczna?

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Zrób ją jeszcze raz, tym razem nie wygładzaj tego modelu.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Splash

Splash

Moderator
posty4210
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Się zapytam. Ile trisów ma model tej tarczy?

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Gizbor17

Gizbor17

Użytkownicy
janusz grafiki
posty352
Propsy493
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • janusz grafiki
jak by było za dużo trisów to by wywaliło do pulpitu

Splash

Splash

Moderator
posty4210
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Wsadziłem do Gothica miecz, który miał dobre 7k trisów. Nie scrashowało mi Gothica, ale model miecza był niewidzialny. Nie wiem ile musiałby mieć trisów aby na tyle przeciążyć silnik i doprowadzić do crasha.

Johntsy

Johntsy

RaveN Studio
posty219
Propsy49
ProfesjaGrafik 3D
  • RaveN Studio
tarcza ma tylko 327 polygonow i vertexow naraz

Splash

Splash

Moderator
posty4210
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator

Splash
Moderator

Niewidzialna tarcza (błąd)
#7 2014-01-24, 13:18(Ostatnia zmiana: 2014-01-24, 14:57)
Btw. Jaki jest limit trisów w Gothicu? Nie chodzi mi tu o rozsądny limit, tylko ile model 3d może mieć max trisów aby nie zniknął. Jak na razie rekord bije jeden z moich mieczy, który ma 4,1k trisów :lol2:

Gizbor17

Gizbor17

Użytkownicy
janusz grafiki
posty352
Propsy493
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • janusz grafiki
Cytat: Splash
Wsadziłem do Gothica miecz, który miał dobre 7k trisów. Nie scrashowało mi Gothica, ale model miecza był niewidzialny. Nie wiem ile musiałby mieć trisów aby na tyle przeciążyć silnik i doprowadzić do crasha.
kiedyś zrobiłem zbroje która miała bardzo dużo trisów i mnie wywaliło, a co do limitu to wiem że zbroje mają 4176, może miecze tak samo

Johntsy

Johntsy

RaveN Studio
posty219
Propsy49
ProfesjaGrafik 3D
  • RaveN Studio
mi się zdawało ze zbroje mogą mieć maksymalnie do  3500 limit :P

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Miecze tez moga miec 4176, wiem bo akurat miecz z arcani tyle ma, ale działa.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak już mowa o tris'ach itp....
Chciałbym zapytać, jak sprawdzić tris'y programem Wings 3D albo Blender. Pytam, bo robię miecz, ale nie jestem pewien, czy powinienem użyć już mniejszej ilości materiałów, czy mogę go tworzyć tak jak od początku.

Przepraszam za spam, ale nie chciałem robić daremnie nowego tematu, bo byłoby to bez sensu.

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Splash

Splash

Moderator
posty4210
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
W Blenderze w prawym, górnym rogu ci pisze. Jeśli nie widać wszystkiego, bo nie ma miejsca, kliknij prawym prawym przyciskiem w tym miejscu i wybierz opcję "Hide menus"

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
We wcześniejszych wersjach Blendera tego nie było, mam rozumieć? Posiadam wersję 2.49 i nie ma czegoś takiego. Pobieram nowszego, najwyżej znowu zapytam jak będę miał jakieś problemy (w co w sumie wątpię).

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
Cytat: Bogdan Zwei
We wcześniejszych wersjach Blendera tego nie było, mam rozumieć? Posiadam wersję 2.49 i nie ma czegoś takiego. Pobieram nowszego, najwyżej znowu zapytam jak będę miał jakieś problemy (w co w sumie wątpię).
Najnowszy kerrax jest pod Blendera 2.66a. Oczywiście, że jest nowszy Blender niż 2.66a ale nie ma do niego pluginu tego.

Splash

Splash

Moderator
posty4210
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
W lewym, górnym rogu screena pisze ci v2.66. Nie wiem jak to jest ze starymi werjsami. Dawno ich nie używałem :D

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeszcze by się zdało wiedzieć, gdzie, kurde, wypakować Kerrax'a żeby działał. Mam wersję 2.66 Blendera, pobrałem nawet Kerrax 2.65 i 2.66, przenosiłem wszędzie i nie działa...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry