Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1400598 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1400598

Odpowiedzi 3149

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
"Skurwiały leń" :D
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "Skurwiały leń" :D
Lepiej bez takich pomocy w postaci darmowego PN.Chociaż jak już ma być to za jakiegoś questa i małej lub pojedynczej ilości.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Jeszcze jedna rzecz, o której zapomniałem - albo zwiększę ilość potworów, które nie uciekają, albo w ogóle to wyłączę.

Sapharan

Sapharan

Użytkownicy
of Razielim
posty82
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • of Razielim
Najlepsze by było jakby to wyłączyć w chol*rę. To nie utrudnia gry tylko sprawia że jest bardziej upierdliwa.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak mnie naszła jedna myśl po czasie.. Nie przekoksaliście z tymi wymaganiami STR/DEX na pancerzach? Ja wiem, że te liczby typu 500 się da osiągnąć grając na 100% ale.. no właśnie nie każdy tak gra:P

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Nie my, tylko Tizgar. Ja się tymi rzeczami nie zajmuję :P Tizgarowi chodziło raczej o to, żeby mag nie latał sobie z 400 pkt siły i kasował wszystko z miecza. Ale ta kwestia, jak każda inna, wymaga przedyskutowania i testów.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zaraz, ja mówię o zbrojach dla wojów.. jacy magowie?:D

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
A tak tylko napisałem - chodziło o specjalizację, żadne woje-łucznicy, czy coś podobnego.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Pisałem o tym chodzi oto aby zniwelować opcje łączenia klas mag jest mag i nie potrzebuje siły, woj jest woj i ma mieć silę nie zręczność itp, ucząc się siły do 90 za pn luźno te 500 siły zdobędziemy ale można się uczyć np do 120 zamiast ładować pn w coś innego co jest wojowi zbędne

Jedyna rzecz która jest dostępna dla każdej postaci to miecze magiczne jednak one wymagają odp wartości pkt życia aby nimi władać :P

Wartości na pancerzach są osiągalne przy grze takiej na 3/4 czyli idę i zbieram ale potem się tam już nie wracam, jak byleś wszędzie i podnosiłeś to i owo to uda się dobić do takiej wartości :P

Gdyby np endgamowe pancerze wymagały 600 siły zamiast 450 to ok wtedy byłaby przesada, wartość dalej jest osiągalna ale wtedy zamykam wam całkowicie rozwój bo musicie wydawać pn wedle ścisłe określonego harmonogramu a tak już to sprawdziłem tego pn trochę zostanie margines błędu wynosi około 20% nie jak obecnie ponad 50%

Zresztą nawet macie ss postaci thompsona z 5r postać była banowana na moim rozwoju do r3 bo thompson korzystał z mojego sava z palcem w dupie miał na r5 500 siły a na 1.3 bonusy będą dawały więcej i to magiczne 500 siły trzeba dopiero na DI  potrzebne :P

Zmiana jest odczuwalna na najwyższych poziomach trudności tu nie tylko trzeba sobie radzić w walce i zgarniać marne % expa ale tez margines błędu wynosi zero tam nie masz prawa wydać 1pn w coś co serio ci się na nic nie przyda

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No nie wiem czy tak luźno;p Ja tam lubię sobie dokupić jakieś czary od Gallahada np. grając wojem. A ktoś inny może chcieć rozwinąć do mistrza 1h i 2h równocześnie, zamiast koncentrować się na jednej jedynej sile i wybranym rodzaju broni. Nudno tak grać trochę;p Cały czas jednym schematem;p  Generalnie najlepiej by było, gdyby te wymagania na pancerzach zależały tez od poziomu trudności... No ale tego się nie da już raczej zmienić w czasie rzeczywistym w grze. Trzeba by było robić osobne wersje skryptów... (na co nie ma szans, tak wiem ;p).

edit. Dobra, przeczytałem co doedytowałeś Tizgar:P Ok w takim razie czuję się uspokojony  :lol:

ps. A te "magiczne miecze dla wszystkich" to jakieś nowe ?:P

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
A co za problem rozwinąć 1h i 2h zasada nk obwiązuje w returnie jak i w każdym modzie gdy rozwijamy jedno drugie umiemy za darmo masz mistrza w 1h to i masz go w 2h za free :P każdy to zna i warto to w rozwoju wykorzystać kupa zaoszczędzonych pn :P

Wooj to nie mag :P
Kazda postać jest a raczej będzie tak na 1.3 zrobiona aby przy dobrym rozwoju dawała zawsze sobie rade bez potrzeby mieszania stylów :P

Chodzi o pewien dyzbalans jednego czaru wiadomo o czym mowa, bryła lodu czyli wykluczenie przeciwnika z walki = win bez walki :P
Dostęp maja do tego magowie i maja stały dostęp wiadomo inne rzeczy im za to kuleją np słabsze pancerze stad pojawi się miecz 1h i 2h które będę miały szanse na zamrożenie dzięki temu postacie nie magiczne będę się mogły nim wspomóc i sobie ułatwić grę ofc samo zdobycie ich nie będzie proste

Jeśli zaś chodzi o nowe jako modele to 1h ma model gniewu demona zaś 2h władcy smoków

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A co za problem rozwinąć 1h i 2h zasada nk obwiązuje w returnie jak i w każdym modzie gdy rozwijamy jedno drugie umiemy za darmo masz mistrza w 1h to i masz go w 2h za free :P każdy to zna i warto to w rozwoju wykorzystać kupa zaoszczędzonych pn :P

Hmm to znaczy ja nie wiem :) może mi ktoś to łopatologicznie przedstawić bo z całym szacunkiem do samego siebie ja tej metody nie znam albo nie rozumiem jak działa.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Gdy różnica w poslugiwania się broniami jest równa 30% następne szkolenia są podwojny stara zasady z której wszędzie warto korzystać pomaga zawsze 
Najprościej uczysz się za pn 1h do 100% automatycznie będzie miał 70% w 2h resztę dobijasz z bonusów gg wp 100% za free :P
Juz pomijam ze sami npc nam ten sekret zdradzają :P

Twoja stara

Twoja stara

Użytkownicy
posty52
Propsy16
  • Użytkownicy
Słyszałem że Returning zmuli nawet najlepsze kompy? Czy komp wyposażony w jednordzeniowy procek 2,6, 1,5 GB RAM i Geforce 7600 256 MB pozwoli mi się cieszyć płynną grą ?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Plynna będzie chociaż w niektórych fragmentach nowych lokacji będziesz dostawał takiego slowa ze spokojnie będziesz miał czasu na zaparzenie sobie melisy :P

Ogólnie w lokacjach może mieć ustawione 160/80 chyba ze jesteś w gd to wtedy 60/40 niewiele to pomoże bo dalej te slowy będą ale tak da się grac

Twoja stara

Twoja stara

Użytkownicy
posty52
Propsy16
  • Użytkownicy
Dobra mogę zaryzykować :P To jest już ostateczna wersja moda ?

down

down

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ma wyjść returning 2 zajrzyj do tematu na forum
Może ciąć w nowych lokacjach np wieża Xardasa do paru fps.
Nie instaluj tekstur.

Jebać pierdoloną schizofremie :P

Twoja stara

Twoja stara

Użytkownicy
posty52
Propsy16
  • Użytkownicy

Johntsy

Johntsy

RaveN Studio
posty219
Propsy49
ProfesjaGrafik 3D
  • RaveN Studio

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry