Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1400594 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1400594

Odpowiedzi 3149

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No poczekacie sobie bo przy bardzo optymistycznych prognozach to 2.0 ma wyjść na wakacjach... Ale to ruska wersja, a spolszczenie zanim wyjdzie.... Ja tam chętnie zagram w patcha 1.3, którego robią Tizgar z Thompsonem:P Zmiany w większości mi się podobają (choć nie wszystkie, ale jakoś przeboleje:P). A i jaram się tą maską śniącego na Strażniku Świątynnym jak dziecko :lol2:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
A co ci się nie podoba?  zawsze jeszcze coś możemy zmienić o ile nie wpłynie to na ogólny koncept :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Eliminacja buga z % w posługiwaniu się bronią ( bronie niema już takowego bonusa)
Pomysł dobry, ale nie da się tego naprawić bez wyjebywania tych bonusów? W zwyklym G2 bug nie istniał bo można było przekroczyć 100%. Co by się stało w Returnie gdyby usunąć to ograniczenie do 100%?
Unieszkodliwiono runę głos strażnika
Głos strażnika ma 1dmg wiec nawet jak się dmg x2 czy wejdzie x4 to i tak nadal jest prawie zerowy
No i mam to samo zastrzeżenie co wyżej. Pomysł by naprawić runę jest dobry, ale nie w taki sposób by miała 1dmg, czyli była całkiem bezużyteczna. To tylko zmarnowane PN. Nie da rady wyważyć tego dmg jakoś? Poza tym ile dmg tej runy jest brane z inteligencji?

A tu jeszcze takie małe sugestie:P
- Możliwość Ubicia Ashtara w 4 rozdziale (legalnie po prostu przestaje być immortal)
A czy dropi teraz serce, krew i łuski?:P Bo chyba ich nie miał przedtem.

- Nauka regeneracji życia wymaga 200 siły zamiast 3 kręgu wytrzymałości tez, regen many bez zmian ( chyba jak coś to Thompson mnie poprawi jak tam to jest dokładnie ustawione
To zróbcie warunek 200 siły lub 200 zręczności już. Dla łuczników:P

Poza tym proponuję fixnąć bug z uczeniem się atrybutów przy przekraczaniu progów - czyli np. mam 29% w 1H. Biorę 5% za 5PN i mam 34%. Może niektórzy uznają to za przydatny trick, ale fakt jest taki, że bug to bug. A z tego co pamiętam w Velayii zostało to naprawione, więc możnaby przenieść odpowiednie fragmenty skryptów to Returninga:P

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jedziemy

- W g2nk miało to gówniane znaczenia ponieważ nie istniała tam mechanika premia za skuteczna walkę, return ja dodał, premie można ofc losować jednak dobijając do 100% mam 100% gwarancji ze każda kolejna to na bank będzie siła czy zręczność, zależy od broni dlatego rozwiązaliśmy to tak a nie inaczej i tak % ponad 100 niema żadnego wpływu  ( sam return narzucając swoja mechanikę ograniczył nas tak ze to my musimy się dostosować do niej ) chodzi o nie marnowanie premii.
Rozwiązanie w ten sposób powoduje ze premia nie jest marnowana, rozwiązanie w inny sposób uszkadza mechanikę która została wprowadzona i jest sama w sobie dobrym pomysłem. { Spróbujemy przyjrzeć się temu czy nie można by tego uwarunkować skill max = 100% szansy na atrybut ale wątpię ze to jest realne }

- Runa jest mechanicznie jebnięta ( wątpię czy ktoś na całym Tm jest wstanie ja naprawić ) Runa ma swój dmg i ofc pobiera inta w 100% jednak dlaczego ma mechanizm który nie jest uwzględniony w skrypcie ze z dupy przed celem potrafi walnąć sama siebie 2x a po obniżeniu wartości do 75 mechanizm się dostosował i wali 4x gdzie niema ani słowa w skryptach o takich akcjach jakie każdy widzi na ekranie wiec nie mam bladego pojęcia gdzie szukać opcji naprawy jej jeśli przy dmg 1 runa walcie 300 razy to ja wypieprzę całkowicie z gry

- Sie zobaczy czy dropie ale to akurat kosmetyczna pierdoła która nie jest problemem
- To jest nierealne bo łucznik nie jest zdefiniowanym warunkiem gry
- Nie naprawiamy czegoś co nie jest bugiem :P

Dzieki ze przynajmniej jeden pisze co i jak to mimo wszystko jest istotne :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z lucznikiem chodzilo mi o to ze dla niego priorytet to zrecznosc wiec po co ma ladowac w sile? Tylko po to by zdobyc regeneracje? Dlatego mowilem o warunku sila lub zrecznosc ponad 200 a nie tylko sama sila:p a co do PN i progow to jednak to jest bug, no ale kazdy na to przymyka oko

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To ci napisałem łucznik w gothicu nie istnieje nie można go warunkować w żaden sposób wiec nie możliwe jest napisane dla niego takowego warunku a 200 sily z bonusów zrobię bez problemu :P

Sp 1.4 naprawia wszystkie bugi nk tego nie naprawił bo nie jest bugiem proste

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tizgar ja nie mam na mysli pisania osobnych warunkow dla lucznika przeciez. Warunek bylby dla wszystkich: 200str lub 200dex lub cos tam dla maga.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wątpię ze taki warunek da się napisać nigdzie w żadnym modzie nie widziałem warunku wyborowego czyli kilka wartość ale wystarczy ze spełnisz tylko jedna z podanych ( dla statystyk ofc )

Olśniło mnie wiem jak naprawić runę dla Ss przynajmniej prowizorycznie najciemniej pod latarnia :P

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ten warunek wydaje sie prosty. Cord ma chyba podobny warunek dla walki broniami 1h/2h. Jesli mamy iles procent w ktoryms rodzaju broni to bedzie za nami glosowal.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tylko ze tam jest warunek poparty pytaniem ogólnie dla returninga on ma zjebany warunek bo pisze ze wymaga dla zgody tylko 10% :P
Chociaż można by zrobić ze vatras się pyta masz 200 siły i gra sprawdza podobnie jak u corda przy broniach a potem się pyta czy masz 200 zręczności :P to już kwestia Czy Thompson to da rade zrobić :P

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Musze sie zgodzic z tizgarem ze przy 29% uczeniu 5 PN nie jest bugiem, nawet w instrukcji gothica jest porada zeby korzystac z tego :P

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
"Skurwiały leń" :D
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "Skurwiały leń" :D
A w sprawie tej regeneracji życia . Bo jak robisz miksy z jagód to masz wybór z których czy dzikich czy leśnych. Więc gdy taki vatras uczy regeneracji to są dwa wybory np.:
Regeneracja życia(200 Siły)
Regeneracja życia(200 Zręczności)

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przejrzałem te warunki w skryptach vatrasa. Raczej nie powinno być problemu z dodaniem 200zrecznosci lub 200 sily:P

Mac Dun, z ciekawości aż sięgnąłem po pudełko z NK i przeglądnąłem tą instrukcję. Niestety nic takiego nie znalazłem... O jakiej dokładnie instrukcji mówisz?:P

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ty co uważasz to za bug wcale nie jest bug bo serio pisze o tym w instrukcji .

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Sam sprawdziłem i istotnie pisze o progach w instrukcji wiec ta sprawę myślę możemy definitywnie z endowac :P

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No serio patrzyłem i w mojej nie dają takich porad. Chyba mam wybrakowaną wersje :lol2: która strona, to sprawdze dla pewności jeszcze ?:P

edit. Żeby nie było, to skoro tyle osób potwierdza, wierzę na słowo:P

@down. U mnie na 8 stronie jest opis szukającego ognika, a na 9 języki budowniczych. czyli tak jak myślałem mam inną wersje instrukcji niż wy, w której nie zawarto takich "cziterskich" porad:P  :lol2:

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
8 Strona luknij  :lol:

Wieczorem moze wrzuce ci zdjecie  :lol2:

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pozatym dla mnie to nie bug tylko odpowiednie rozprowadzanie punktów nauki.:D Kończymy sprawę.

Post połączony: 2014-05-02, 11:32
Ten post jest dla tych co tworzą patch 1.3 do returninga. Czy dałoby radę, aby zbroje co noszą zombie strażnicy w opuszczonym obozie sekty do przenieść np. Gildi Zabójców ? Ta zbroja naprawdę wygląda wspaniaje i prędzej w niej wyobrażam się jako zabójca niż w tych co są teraz ?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry