Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1587924 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1587924

Odpowiedzi 3149

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Więc dmg tej runy zastąpiłeś upg pancerzy i broni gildijnych, ale wiesz to nie to samo bo GS wali na dystans, a z miecza to musisz podejść. Będzie trochę ciężej SSman miał z większymi grupkami mobów xDD

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ee mylne podejście :P
Będziesz miał tak samo łatwo jak teraz ma ŁS
Ważne jest to ze każda gildia jest sobie równa nie świadomie teraz to zauważyłem ale wybieramy gildie to która nam się bardziej podoba nie martwiąc się tym ze źle zrobimy bo każda gildia w gruncie rzeczy oferuje nam to samo w aspekcie rozwoju postaci rzecz jasna, wiec wybierasz ta która ci się bardziej podoba ma lepsze ideały itp

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej wiem, że moja opinia jest raczej odosobniona, ale czy dałoby się dodatkowo ulepszyć obrażenia od kosturów w późniejszych rozdziałach ? Typu 4-5. Bo na teraz to standardowe obrażenia(30-60) + inteligencja. A gdyby dodać jakiś sposób na błogosławieństwo czy inne uświęcenie ? Wiem, że patch ma zamiar utrudnić grę magiem było by więc chyba słuszne zrównoważyć to + jaki efekt będzie miał kostur nekromanty ? (maga wody zamraża, maga ognia podpala) 

PS: Dodanie pfx na szatach poszczególnych magów to chyba za duże wymaganie z mojej strony ale było by przyjemnie dla oka.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Wiem, że patch ma zamiar utrudnić grę magiem

Dokłanie odwrotnie.

Dodanie pfx na szatach poszczególnych magów to chyba za duże wymaganie z mojej strony ale było by przyjemnie dla oka.

Do takich efektów to Global.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
No masz zapomniałem dopisać ze kostury będą miały podwyższone base dmg w granicach normy ba może nawet będzie można kupić ulepszone ich wersje oto się nie martw ten problem będzie rozwiązany :P

w grze są 3 efekty dodanie efektu na szatę to jedna linijka razy ilość szaty i sprawdzania potem czy się nie jebło to nie było by problemem ale tu nie każdy ma kompa z nasa a nawet takie małe gówno może mieć jakiś wpływ na i tak fatalna optymalizacje returna :P

Efekt dla necro hmm rooty czyli korzeń  będzie odpowiedni :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
No to będzie powód do pięćdziesiątego razu zagrania Nekromantą.  :lol:

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
- Wolne wnioski ( tak macie jeszcze szansy coś nam podrzucić do roboty ale już ostatnia )
Z 2 miechy temu proponowałem dodanie nowych pasów (być może z bonusami gildyjnymi dla lepszych zbroji, bo obecnie są tylko dla słabszych). Powiedzieliście, że pomyślicie:P Więc jak?:D

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
- Wolne wnioski ( tak macie jeszcze szansy coś nam podrzucić do roboty ale już ostatnia )
Z 2 miechy temu proponowałem dodanie nowych pasów (być może z bonusami gildyjnymi dla lepszych zbroji, bo obecnie są tylko dla słabszych). Powiedzieliście, że pomyślicie:P Więc jak?:D

Myślałem o tym, ale wyleciało mi z głowy  :lol2: Jak będę miał czas to się tym zajmę.

EDIT// Aha, Halvor się nie pluje o ubicie Canthara i zwiększyłem limit łupów, jakie można mu sprzedać do 7500, bo przy 1500 nie chciało mi się latać 10 razy do skrzynki :D

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Aha, Halvor się nie pluje o ubicie Canthara
To jest dobre!  :ok:

i zwiększyłem limit łupów, jakie można mu sprzedać do 7500, bo przy 1500 nie chciało mi się latać 10 razy do skrzynki :D
A to jeszcze lepsze!  :ok:

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Takiego returna to ja rozumiem, mam nadzieję, że do grudnia się chłopaki uporacie. Wielki :ok: dla was za robotę jaką się podjęliście.

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
No na pewno będzie szybko ale jak widać sporo nam wypadło z głowy podczas pisania changeloga no i wy sprawę utrudniacie w sensie pozytywny bo nagle zaczęliście sypać konkretnymi pomysłami które są dobre i my sami je popieramy i bez problemowo wprowadzimy je do gry :P

Aa bo zapomniałem ogólnie przedmioty które dodajemy do kupna będą miały stosownie podwyższona lub nawet zawyżona wartość.
Przykładem tego był już omawiany pierścień Oko smoka podobnie tez będzie z cieniem czyli łukiem na DI czy Zabójca smoków kusza na DI itp ulepszone kostury które będziecie mogli kupić w R4 lub r5 to jeszcze zdecydujemy tez do tanich nie będę należeć 25000 złota to standardowa norma

Ogólnie dla dobrych graczy złoto to nie problem a teraz i halvor jest pomocny bez warunkowo wiec naprawdę będziecie mogli zarabiać jednak postaraliśmy się tez oto abyście mieli na co wydawać ta kasę w praktyce koniec z bilanse 100k zlota na + przed DI :P

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
"Skurwiały leń" :D
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "Skurwiały leń" :D
Moglibyście też na trudnych poziomach  zrobić że kostury magów zabierają manę zamiast wytrzymałości. Wtedy gra magiem nie będzie tak różowa :D

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders

Zit

Zit

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na kiedy przepowiadacie opublikowanie nowej łatki, Panowie? Bo nie wiem czy jest sens zabierać się za returna w wersji 1.2

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Na dzień w którym będzie gotowa :P
Nie podamy ci dokładnej daty bo sami jej nie znamy a przybliżona mniej więcej oznacza ze będziemy musieli się jej trzymać, potem będzie spam itp itd a tak to pewnego dnia pojawi się link i tyle w temacie kto będzie chciał se zagra na 1.3 kto nie będzie chciał nie i tyle :P

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
No tak znowu się coś przypomniało czego niema w changelogu

- Modyfikacja Gniewów ( inny model + zmiany zasięg i dmg zasadniczo napisane od nowa )
- Zmiany w dialogu z Onarem teraz dokładnie wiadomo co mam zrobić w sprawie questa z maria i elena
- Nauka regeneracji życia wymaga 200 siły zamiast 3 kręgu wytrzymałości tez, regen many bez zmian ( chyba jak coś to Thompson mnie poprawi jak tam to jest dokładnie ustawione
- Modyfikacja unikalnego bonusa dla ŁS od sagitty przysługującego na R4 ( teraz ma 2 Smocze krozenie )
- Gallahad w przypadku nagrody w postaci potka teraz oferuje tylko i wyłącznie 1 niezależnie od gildii itp czy naszego wyboru jest to Eliksir Potęgi ( zmiana wynika z tego ze nie opłaca się u niego już uczyć kregów itp bo nie są nam one potrzebne skoro regeny wymagają siły jeśli chodzi o aspekty niemagiczne )

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Dokładnie 200 siły, więc od 2 rozdziału można się uczyć :D

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Prace wykończeniowe będą po maturach :P
Uno pytanko, ktoś grał jakoś tak na poważnie i długo w SnC bo planujemy kilka bajerów prostych przenieść z SnC do Rebalanca, wiec ogólnie jak ktoś grał i zauważył jakieś ciekawe bajery to info się przyda.

Na pewno bajery typu profity z danej profesji bądź jak kto woli rzemieślnictwa czy umiejętności pobocznych będą
Czyli bonus do zręczności za kradzież kieszonkowa bonus do siły za kowalstwo
Za alchemie np bonus do inta zas za runieczne sprawy bonus do many to ogolnie jeszcze ustalimy, ale sam pomysł profitów zobrazowany w SnC jak najbardziej chcemy wprowadzić do rebalanca

Bodajze 2 osoby, za czasów jak sypały sie pw z propozycjami duzo tego nie było, wspomniały o ksiazka dajacych Pn to zasadniczo w skryptach jest od czasu czystego nk niema tego w grze ale działa to w pełni poprawnie być może w bardzo malej ilości to się doda jako pomoc :P

0 użytkowników
Do góry