Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1537660 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1537660

Odpowiedzi 4348

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Po prostu ty nie pojąłeś, że nie będziemy usuwać wytrzymałości tylko dlatego, że komuś się to nie podoba. To jest jedna z podstawowych rzeczy w tym modzie.

Dyskusja z tobą jest bezcelowa, czas na przeczyszczenie tematu.
Powinniśmy zadać raczej pytanie czy komuś ta wytrzymałość się podoba.

Podoba, czy nie podoba - nie chcę zmieniać podstawowych rzeczy w modzie. To tak, jakbym usunął Opiekunów - to jest content moda. Dla mnie ta wytrzymałość też jakaś dziwna, potem nawet jej nie czuć, więc dla mnie może jej nie być. Ale nie przeszkadza mi ona. Przecież nie robię tego na złość - po prostu takie są założenia.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Dla Dynka return byłby dobry gdyby nie miał wszystkich podstawowych zmian

Losowość z globala to gówno które wypacza grę bo jedni maja lucka i maja więcej inni mniej gdzie tu logika
Zrobienie 2 wersji patcha z hp co lvl i nie to nie problem bo wiemy jak to zrobić i zasadniczo niema w tym trudności
Zrobienie wersji bez staminy jest dla nas problemowe ponieważ nie wiemy jak ja wywalić

Patrząc na temat to tylko dyniek chciał aby hp było co lvl wiec sry odpada na temat staminy widzę więcej chętnych spoko jedyne co możemy zrobić to zwiększyć jej ilość na start więcej nie możemy gdy nie wiemy jak ja wyjebać z moda a 2 my w aspekcie patcha tez podlegamy komuś wiec nawet jak by nam się udało ja wyjebać to ta zmiana by nie przeszła co najwyżej w formie innej wersji patcha

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Opiekunowie a wytrzymałość hm co tu wybrać zaprawdę nie lada wybór. Potem jej nie czuć to prawda jednak przez 1 rozdział to płacz i zgrzytanie zębów. Czyli jeżeli wytrzymałość została wprowadzona do moda aby utrudnić rozgrywke to coś tutaj nie gra skoro tyczy się to tylko początkowej fazy gry.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dlatego na BŁ będzie je na start 30 przynajmniej ja tak ustawiłem to jakieś 3 dni temu, kwestie tej wartości przedyskutuje z Thompsonem jeszcze, tak czy siak.
Naprawdę ja BŁ przerobiłem na taki poziom ze każdy będzie w stanie na nim przejść returna o ile był wstanie przejść nk

No bo sry ale 200 hp na start 30 staminy 20 inta po 20 many sił i zręczności prawie 3k golda na start i 125% expa i regen hp wyuczony na start no kurwa juz bardziej tego ułatwic sie nie da

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
No bo sry ale 200 hp na start 30 staminy 20 inta po 20 many sił i zręczności prawie 3k golda na start i 125% expa i regen hp wyuczony na start no kurwa juz bardziej tego ułatwic sie nie da

Patrząc na statystyki to faktycznie bardzo ułatwiliście, ale w praktyce może być z tym różnie ;d
Nie ma sensu dalej ułatwiać bez testów, wg mojej opini  :ok:

EDIT :

wiec zasadniczo sami będziemy własnych changelog testować no może komos tez się dostanie :P

Przydałoby się kilku słabszych graczy :F

Według mnie problem z wytrzymałością jest głównie taki, że ona po prostu się za wolno regeneruje.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
W praktyce to to będzie jeszcze łatwiejsze ale defakto testy tak czy siak będą bo tam ostatnio z Pamięci wiem Thompson szpera łprzy poszukiwaczach żeby zrobić z nich coś a nie tylko maszynki do przyzywania szkieletów i bicia z łapy :P wiec zasadniczo sami będziemy własnych changelog testować no może komos tez się dostanie :P

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrobienie wersji bez staminy jest dla nas problemowe ponieważ nie wiemy jak ja wywalić
Tak czysto teoretycznie - nie wystarczyłoby użyć tych skryptów sprzed patcha PL 1.1?;p Tam wytrzymałość przecież  nie działała  :lol:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ale była, naszym celem nie jest jej wywalenie a raczej powiedzmy poprawienie jej, sam nie ma nic do staminy pomysł jest ok i +  jednak - za mechanikę działania dlaczego 5 machnięć i sam się zabijam

Jeśli się uda to spróbujemy zrobić to tak aby np dla 1h ilość staminy = ilość ataków zanim zaczniemy sie selfkilowac co defakto będzie bardziej realistyczne i mam nadzieje ja unormuje

Zresztą chyba nawet nie mamy dostępu do tych skryptów :P

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
"Skurwiały leń" :D
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "Skurwiały leń" :D
Witam ponownie :D Wchodząc na forum nie znalazłem nic o spisie wszystkich łuków(może dlatego, że są bardzo słabe w tym modzie), a w poradnikach u tizgara są tylko bronie 2h czy 1h.Mógłby mi ktoś podać link do takiego spisu? Jeśli było takie coś to bardzo przepraszam.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Niema linka gdyż niema spisu, takowy nie jest tez potrzebny bo raptem 3 łuki dochodzą :P

quentin785

quentin785

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hello koledzy i być może koleżanki :)

Mam do Was pare pytań odnośnie returning. Grałem juz jako strażnik światynny wiec ta gra nie jest mi zupełnie obca ale mam jeszcze kilka pytań jak to wiadomo w gothicu :D
Ciągnie mnie aby teraz zagrac czarnym magiem lub jesli wojownikiem to najemcem lub paladynem ale sie waham z roznych względów

1. Grająć juz nekromantą i bedąc w jarkendarze da się tam przejść tylko tą strzałą ciemności i czarem z drugiego kręgu to chyba jest przywołanie goblina?
2. szpon beliara bedzie szponem jesli zagram nekromantą czy bedzie runą? (to pytanie sie powtarzało kilka razy ale nikt nie odp)
3. Co polecanie jesli wojownika? Z tego co wyczytałem to łatwiejszy łowca smoków.
4. Czy zbroje wojowników Paladyna&Łowcy Smoków zmieniają wygląd podczas ulepszania?
5. Na początku gry nie martwic się karmą innosa i okradac innych przez co w drugim rozdziale bd mogl dzierzyc szpon beliara czy lepiej na cos uwazac?
6. Nekromanta zaczyna sie robic dobry w 3 rozdziale? Moze ktos napisac jakie ma runy? Fajnie sie gra jesli raz b rzadko magiem gram?
7. Mozna wytwarzac zwoje z tej kategori chyba to neutralnej? np. sen, smierc ozywiencom? Jesli grajac nekromantą oczywiscie, to u kogo?
8. Na jaki czar warto czekać nekromantą ? Przywołanie demona?
9. I co z doliną cieni? Nekromanta podejrzewam bardzo ciezko tam jest.

Prosze o pomoc doswiadczonych graczy :)

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Usuńcie tą wytrzymałość, nikomu nie potrzebną. Jak nie umiecie po prostu popsujcie ją.

Myślałem nad usunięciem zmniejszania wytrzymałości w czasie walki. Doszedłem do wniosku, że lepiej będzie zmniejszyć na BŁ 4x, a na reszcie poziomów 2x (lub wyłączyć na BŁ). Ale z tobą kolego nie będę dyskutował na te tematy, bo znów zaczniesz mnie wyzywać od pierdolonych kozaków  :ok:

6. Nekromanta zaczyna sie robic dobry w 3 rozdziale? Moze ktos napisac jakie ma runy? Fajnie sie gra jesli raz b rzadko magiem gram?

Nie denerwuj mnie, chłopie  :lol:

Gawko

Gawko

Użytkownicy
posty42
Propsy2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
O co chodzi z tą wytrzymałością? Ja mam jakiś błąd czy co? Jak bije to mi nie spada wytrzymałość - gram w ReBalance V2.1 PL

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
O co chodzi z tą wytrzymałością? Ja mam jakiś błąd czy co? Jak bije to mi nie spada wytrzymałość - gram w ReBalance V2.1 PL

http://themodders.org/index.php?topic=20523.0

Pkt 8, hmmm....

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Raz ostatni to powtórzę nie wywalimy staminy gdyż wtedy to tak jakby był sam nk, bez staminy returning traci prawie 3/4 swojego poziomu trudności to gdzie tu jest sens grac w moda trudnosciowego o takim samym poziomie jak nk

Bedzie prawdopodobnie na start i tylko na Bł 30 staminy lub być może ja wyłaczycmy na bł
Bedzie teraz bardziej unormowany jej spadek względem użycia poszczególnych typów broni ( ta zamian tyczy się każdego poziomu )

Prawdopodobnie dlatego ze musimy to jeszcze przetestować :P

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Hm, a dalibyście radę zrobić by np stamina szybciej się regenerowała na BŁ ?  :huh:  Według mnie to chyba najlepsza opcja na dobre zbalansowanie staminy aby było łatwiej, ofc gdyby się dało  :F

EDIT : A w ogóle występuje regeneracja staminy ?  :F  Bo oglądając gameplay silverka kiedyś stamina po walce nie rosła w ogóle :F

Jeśli testy się udadzą w aspekcie kombinowania ze stamina to jest opcja ze zrobimy 2 wersja patcha która jej mieć nie będzie

:ok:   :D

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Regen będzie bez zmiany bo jej spadek będzie znacznie niższy, to działa w obie strony ale to się tyczy drugiego pkt .
Bo to ze teoretycznie 100 stamy starcza na 5 machnięć urkiem jest idiotyczne nawet dla mnie, mimo ze i tak mi to nie przeszkadza bo w grze tych machniec jest więcej co nie zmienia faktu ze jest to zdeka idiotyczne i wymaga to unormowania, na powiedzmy 20 machnięć czyli 5 stamy na 1 machnięcie 2h zamiast 20 :P

Jeśli testy się udadzą w aspekcie kombinowania ze stamina to jest opcja ze zrobimy 2 wersja patcha która jej mieć nie będzie ale to będzie już ostatnia rzecz i będzie wymagała dyskusji wewnętrznej, mimo ze zrobione drugiej wersji patcha 1.3 tylko bez staminy wymagać będzie raptem 2-3 minut

agremseP

agremseP

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,
Zna ktoś jakiś kod na powiększenie staminy lub coś w tym stylu? Bo już nie mam siły grać w tego moda mimo, że jest świetny. Nie mogę nic zabić bo stamina momentalnie spada i w konsekwencji jestem trupem. Nigdy nie grałem w gotika na kodach, ale tu już odpadam. Mega mnie to irytuję. Gdyby jeszcze ta stamina była jakoś fajnie rozwiązana to czemu nie (wide Skyrim), jednak tu jest to idiotycznie rozwiązane. Umieram bo mam zero staminy... WTF.

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
agremseP po pierwsze nie polecam ci grać na kodach bo tylko się wkurwisz a na stamine kodu nie ma bo ruskie nigdy by go nie stworzyły w końcu sami nie ich nie popierają. Po drugie na moim przykładzie graj 1h jak tu piszą przynajmniej do 3 rozdziału bo 2h na początek to gówno i nie potrzebne nerwy bo zużywają więcej staminy. Zresztą z czasem się do staminy przyzwyczaisz poszukaj na forum lokalizacje tabliczek do wytrzymałości (nie wymagają znajomości języków) mówią,że w okolicach khorinis da się na nich dobić do 20 wytrzymałości :P

quentin785

quentin785

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hello koledzy i być może koleżanki

Mam do Was pare pytań odnośnie returning. Grałem juz jako strażnik
światynny wiec ta gra nie jest mi zupełnie obca ale mam jeszcze kilka
pytań jak to wiadomo w gothicu
Ciągnie mnie aby teraz zagrac czarnym magiem lub jesli wojownikiem to najemcem lub paladynem ale sie waham z roznych względów

1. Grająć juz nekromantą i bedąc w jarkendarze da się tam przejść tylko tą
 strzałą ciemności i czarem z drugiego kręgu to chyba jest przywołanie
goblina?
2. szpon beliara bedzie szponem jesli zagram nekromantą czy bedzie runą? (to pytanie sie powtarzało kilka razy ale nikt nie odp)
3. Co polecanie jesli wojownika? Z tego co wyczytałem to łatwiejszy łowca smoków.
4. Czy zbroje wojowników Paladyna&Łowcy Smoków zmieniają wygląd podczas ulepszania?
5. Na początku gry nie martwic się karmą innosa i okradac innych przez co w
 drugim rozdziale bd mogl dzierzyc szpon beliara czy lepiej na cos
uwazac?
6. Nekromanta zaczyna sie robic dobry w 3 rozdziale? Moze ktos napisac jakie ma runy? Fajnie sie gra jesli raz b rzadko magiem
gram?
7. Mozna wytwarzac zwoje z tej kategori chyba to neutralnej? np. sen, smierc ozywiencom? Jesli grajac nekromantą oczywiscie, to u
kogo?
8. Na jaki czar warto czekać nekromantą ? Przywołanie demona?
9. I co z doliną cieni? Nekromanta podejrzewam bardzo ciezko tam jest.

Prosze o pomoc doswiadczonych graczy

0 użytkowników
Do góry