Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1415571 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1415571

Odpowiedzi 4348

CMPunk

CMPunk

Użytkownicy
posty49
Propsy5
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
1.Cały Jarkendar przeszedłem strzałą ciemności i przyzwaniem zombie, wszystko tym pociśniesz 
2.Zamienia się w runę
3.Na woja Łowca wydaje mi się że jest dużo lepszy 
6.Szponem ulepszonym na 3 rozdział radziłem sobie ze strażnikami sfer 
7.U Gallahada 
8.Grając nekromantą od 4 rozdziału nie używam nic innego niż Uriziela 
9.Dałem radę kosturem i szponem 

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hello koledzy i być może koleżanki

Mam do Was pare pytań odnośnie returning. Grałem juz jako strażnik
światynny wiec ta gra nie jest mi zupełnie obca ale mam jeszcze kilka
pytań jak to wiadomo w gothicu
Ciągnie mnie aby teraz zagrac czarnym magiem lub jesli wojownikiem to najemcem lub paladynem ale sie waham z roznych względów

1. Grająć juz nekromantą i bedąc w jarkendarze da się tam przejść tylko tą
 strzałą ciemności i czarem z drugiego kręgu to chyba jest przywołanie
goblina?
2. szpon beliara bedzie szponem jesli zagram nekromantą czy bedzie runą? (to pytanie sie powtarzało kilka razy ale nikt nie odp)
3. Co polecanie jesli wojownika? Z tego co wyczytałem to łatwiejszy łowca smoków.
4. Czy zbroje wojowników Paladyna&Łowcy Smoków zmieniają wygląd podczas ulepszania?
5. Na początku gry nie martwic się karmą innosa i okradac innych przez co w
 drugim rozdziale bd mogl dzierzyc szpon beliara czy lepiej na cos
uwazac?
6. Nekromanta zaczyna sie robic dobry w 3 rozdziale? Moze ktos napisac jakie ma runy? Fajnie sie gra jesli raz b rzadko magiem
gram?
7. Mozna wytwarzac zwoje z tej kategori chyba to neutralnej? np. sen, smierc ozywiencom? Jesli grajac nekromantą oczywiscie, to u
kogo?
8. Na jaki czar warto czekać nekromantą ? Przywołanie demona?
9. I co z doliną cieni? Nekromanta podejrzewam bardzo ciezko tam jest.

Prosze o pomoc doswiadczonych graczy

Co do pyt z paldynem:
(za to co napiszę zaraz poleci kilka komentarzy/odpowiedzi/hejtów na mnie i nawet wiem od jakich osób)
Każdy pierdoli, że ŁS lepszy, bo ma najlepszą obronę przeciw broni. Częściowo ma rację, bo w większości bijemy się z orkami i trupkami, a oni mają miecze. Ale powiem ci, że w 2/3 rozdziale i dalej czyli nie mając ten proooo zbrojki łowcy bezproblemowo bierzesz sporą grupkę orków i trupków. Praktycznie w 5 rozdziale tylko stoisz i machasz mieczem. Gdy doszedłem do 5 rozdziału zastanawiałem się czy ulepszać zbroję czy zostać w tej od Opiekunów.... Moim zdaniem tak gra nie powinna wyglądać. Mało tego! Idąc na smoki w 4 rozdziale przechodziłem przej jaszczurki jak chciałem, a ze smokiem trochę lipton. Poszedłem ubić tylko poszukiwaczy Torlofa przy chacie Dextera-przez długi czas brak sposobu na nich. Jednym słowem najmocniejsze postacie czyli te magiczne są przekleństwem łowcy smoków, a te armie orków i trupków, o których się wiele mówi są śmiesznie proste. Na tym forum wdarł się stereotyp, że mając najwięcej na broń jest się pro, a każdy zapomina, że najbardziej wymagający wrogowie czarują i traktują nas ogniem
Podsumowanie: wybeirzesz łowcę smoków-walki będą nudne gdy zrobisz postać, a ze smokami i dużą ilością poszukiwaczy będziesz musiał kombinować czarami. Wybierzesz paladyna walki pewnie będą znacznie bardziej okazałe i też trudniejsze, a z magicznymi postaciami nie będziesz mieć takiego meksyku jak łowca (chcoiaż też się pomęczysz).

sory za składnie ale szybko pisałem

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Miałbyś 100% racji gdyby nie jeden fakt który pominołes miesa kopacze które zwiększają ochronę przed magia i ty samym taki pro łs ma jej z dupy 200  w 3 rozdziale to już jest tyle ze nawet magiczna postać nic nam nie robi

Na koniec gry masz z 400+ ochrony przed Bronia i z 350 przed magia i tak oto twoja teoria sie sypła :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Ja się biłem ze smokami face to face. Poszukiwacze to śmiech na sali. Także ty też troszkę przesadziłeś, ale w drugą stronę.

quentin785

quentin785

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
kurczę jeśli faktycznie tak jest to returning nie jest wcale taki trudny, a wiec grajac łowcą smokó trzeba conajmniej na normalu..

Post połączony: 2014-04-10, 13:50
jak zdobyć recepture na mułowe grzyby ? trzeba byc czeladnikiem Constatntina?

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Miałbyś 100% racji gdyby nie jeden fakt który pominołes miesa kopacze które zwiększają ochronę przed magia i ty samym taki pro łs ma jej z dupy 200  w 3 rozdziale to już jest tyle ze nawet magiczna postać nic nam nie robi

Na koniec gry masz z 400+ ochrony przed Bronia i z 350 przed magia i tak oto twoja teoria sie sypła :P

Miałbyś 100% racji gdyby nie fakt, że te 400+ ochrony przed bronią tylko psuje całą grę. Dodatkowo czytając ten post (i inne twoje odpowiedzi) dochodzę do wniosku, że twoim zdaniem gracz zanim zacznie grę powinien przeczytać wszystkie poradniki, ciekawostki i szczególnie twoje posty... Uważasz, że nowy gracz będzie się zastanawiać nad korzyściami z mięsa kopacza w Returningu gdy słyszał, że zbrojki może ulepszać? Dodatkowo nowy gracz pewnie nie będzie zbierać tych wszystkich grzybów grając wojownikiem i mając ponad 1000 hp w tak szybkim czasie.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Wszystko nie, ale wypadałoby poczytać FAQ albo jakiś podstawowy temat z informacjami, a nie wyjeżdżać z pytaniem "jaki czary ma nekromanta", "jak zarabiać hajs".

Przecież ja czy ktoś inny napisaliśmy posty z poradami/spisami/ciekawostkami nie dla siebie, ale dla tych, którzy zaczynają lub chcą coś sobie sprawdzić (np. broń).

To dlatego mnie szlag trafia jak widzę pytanie o listę czarów, albo "dlaczego nie mogę ulepszyć szponu". Wy się dziwicie, ale to jest DLA NICH - ale co tam, każdy ma to w rzyci i wali takie pytania od razu.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Tak moim zdaniem nowy gracz powinien to zrobić wiesz jak mu ta wiedza ułatwi grę i nawet pozwoli mu ja ukończyć ktoś kto tego nie zrobi uzyska tylko to ze ludzie się na niego wkurwia bo będzie się pytał o rzeczy oczywiste i dalej sobie nie poradzi

Wiesz mi ze tutaj nawet jak komuś powiemy jak ma zrobić postać to to nie da mu automatycznie umiejętności gry a przeczytanie tych postów a i owszem da :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
Moje pytanie ile siły polecacie wbić do nekromanty? Zamierzam walczyć bronią dwuręczną (czytałem żeby nauczyć się do 30% później na bonusach) Ale ile mam się nauczyć siły żeby nie marnować zbytnio punktów, które mogę wydać np na manę??

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak ja gralem nekromantą to lecialem tylko w mane  :) i nie bylo zle o dziwo Oo

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
co ty gadasz jak mogłeś 'lecieć tylko w manę'? :D to jak zabijałeś wilki zanim byłeś magiem?? ^^

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Kosturem zapewne.

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Jeśli leciał w mane to zapewne zwojami, potem kostur+runa ;d

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wilki ? a wiec wystarczy stanac na wzniesieniu ubic lukiem, bandytow i inne scierwo zwojami ( tak chyba wbilem 11 lvl ) i wszystko w mane, ogolnie jesli trzeba bylo sie bic mieczem to pierw byl miecz alrika ( bony na sile z jedzenia amulety i pas , tylko zakladane wtedy gdy byla potrzeba do bicia) pozniej wlasnie kostur jednoreczny bo wytrzymalosci nie bylo. Pozniej juz tylko strzalka ciemnosci -wargi,cieniostwory lezaly wszedzie :)

Dla mnie troche bezsensowne zeby walic w umiejetnosci typu poslugiwanie sie bronią czy sila. Mag to mag czyli mana, runy, zwoje i kręgi :)

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
No tak rozumiem :P

Kosturem zapewne.
gdzie można nabyć jakiś dobry kostur dla ww nekromanty ? :D

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zostając nim dostajesz kostur :)

quentin785

quentin785

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie.
1. Jak wbic nekromantą tyle many? Są jakieś mikstury w pierszym rozdziale?
2. Jak dobic w 1 tyle inteligencjii. jakies 10mi brakuje a umiem alchemie,kowalstwo,zbier trofeów zlodziejstwo. Sa gdzies jakies ksiazki?

Cholera mozna zostac nekromantą bez kodow ??????????????    Wogole to mozna wlaczyc 2 rozdzial bedac nowicjuszem ciemnosci???????

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Witajcie.
1. Jak wbic nekromantą tyle many? Są jakieś mikstury w pierszym rozdziale?
2. Jak dobic w 1 tyle inteligencjii. jakies 10mi brakuje a umiem alchemie,kowalstwo,zbier trofeów zlodziejstwo. Sa gdzies jakies ksiazki?

Cholera mozna zostac nekromantą bez kodow ??????????????    Wogole to mozna wlaczyc 2 rozdzial bedac nowicjuszem ciemnosci???????
Można włączyć 6 rozdział nie będąc nawet obywatelem.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
oczywiście że się da. Czytaj dużo książek po domach, kupuj je sam itd. co do many to musisz się jej uczyć, mikstury też są ale nie wiem czy bardziej nie opłaca się ich pić w późniejszym etapie gry ;p

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Many to się uczyć nie opłaca :P Gandalf jak grał, to miał koło 700 many, a uczył się do 100. Zaoszczędzone PN na manę można spożytkować na umiejętności poboczne (każda umiejka = 1INT).

0 użytkowników
Do góry