Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1375853 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1375853

Odpowiedzi 4348

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Ma ktoś jakieś porady dla początkującego strażnika bractwa? Build stosuję raczej tradycyjny, jak do każdego wojaka-tanka (hp/siła), jednak nie wiem czy nie opłaca się może pójść w jakimś innym kierunku, chociażby ze względu na późniejszą bitwę na farmie.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
"Skurwiały leń" :D
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "Skurwiały leń" :D
Jeśli chcerz być SŚ to ładuj troche w manę bo bodajże w 5 Rozdziale masz rune głos strażnika . A jak chcesz woja to tylko łowca, bo ma największy def

A teraz ja zadam pytanie, czy guru można zostać w 1 rozdziale ?

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
SŚ ma codziennie +1 many za palenie fajki, to tak na marginesie.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Jeśli chcerz być SŚ to ładuj troche w manę bo bodajże w 5 Rozdziale masz rune głos strażnika . A jak chcesz woja to tylko łowca, bo ma największy def

A teraz ja zadam pytanie, czy guru można zostać w 1 rozdziale ?
Po co ma inwestować w mane skoro może mieć jej ile tylko chce paląc codziennie fajke wodną? A co do guru to można nim zostać w pierwszym rozdziale niemniej zdecydowanie nie polecam gry jako guru :)

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wiem ale chce zrobić z niego łucznika, a gra magiem ognia mi się nuży i zaczynam gre od nowa i tak w koło macieja :P

A ile guru many wymaga, bo wiem że nekromanta wymaga 100

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wiem ale chce zrobić z niego łucznika, a gra magiem ognia mi się nuży i zaczynam gre od nowa i tak w koło macieja :P

A ile guru many wymaga, bo wiem że nekromanta wymaga 100
Nie dasz rady przejść gry jako łucznik - guru bez używania mieczyka. Dlatego nie warto.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przecież guru ma kostur, który odrzuca. Ewentualnie zastanawiam się nad magiem wody, ale on wymaga 100

Pozatym każdy gra jak chce :P . To ile many wymaga guru bo nie uzyskałem odpowiedyi a w solucji tego nie ma .

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Ogólnie pomysł z bronią dystansową w Gothicu, zarówno pierwszym jak i drugim, jest najzwyczajniej w świecie pomysłem nieudanym, czy raczej nieudolnie zrealizowanym. W większości przypadków bełt/strzała, a to nie trafi w cel, a to zniknie z jakichśtam powodów w połowie drogi, alarmując tylko niczego się niespodziewających wrogów o naszej obecności. Żeby mieć pewność, że pocisk PRZYNAJMNIEJ doleci do celu, trzeba kodami ustawić hitchance w broniach dystansowych na 900% (sprawdzone info) - w tedy, można co najwyżej spudłować gdzieś obok, w przeciwnym wypadku pocisk zawsze dolatuje do celu. Magia też nie jest wykonana jakoś super pomysłowo. Nie dość, że przeciwnicy mają pierdyliard nieskończonych punktów many i prawie zawsze trafiają w cel, to na domiar złego czary są tak ujowo zbalansowane, że co potężniejsze czary wymagają kilkusekundowego ładowania, w których to sekundach przeciwnicy mogą śmiało do postaci podejść, a jak wiadomo - przeciwnik blisko maga to przeciwnik śmiertelnie groźny. Reasumując powyższe fakty - twórcy gothiców (aż do trójki) chcieli chyba podprogowo zasugerować, że MOŻNA, jak najbardziej pograć magiem czy łucznikiem/kusznikiem, jednak ogólnie zalecana jest gra wojownikiem.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie uzyskałem odpowiedzi :(

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ogólnie pomysł z bronią dystansową w Gothicu, zarówno pierwszym jak i drugim, jest najzwyczajniej w świecie pomysłem nieudanym, czy raczej nieudolnie zrealizowanym. W większości przypadków bełt/strzała, a to nie trafi w cel, a to zniknie z jakichśtam powodów w połowie drogi, alarmując tylko niczego się niespodziewających wrogów o naszej obecności. Żeby mieć pewność, że pocisk PRZYNAJMNIEJ doleci do celu, trzeba kodami ustawić hitchance w broniach dystansowych na 900% (sprawdzone info) - w tedy, można co najwyżej spudłować gdzieś obok, w przeciwnym wypadku pocisk zawsze dolatuje do celu. Magia też nie jest wykonana jakoś super pomysłowo. Nie dość, że przeciwnicy mają pierdyliard nieskończonych punktów many i prawie zawsze trafiają w cel, to na domiar złego czary są tak ujowo zbalansowane, że co potężniejsze czary wymagają kilkusekundowego ładowania, w których to sekundach przeciwnicy mogą śmiało do postaci podejść, a jak wiadomo - przeciwnik blisko maga to przeciwnik śmiertelnie groźny. Reasumując powyższe fakty - twórcy gothiców (aż do trójki) chcieli chyba podprogowo zasugerować, że MOŻNA, jak najbardziej pograć magiem czy łucznikiem/kusznikiem, jednak ogólnie zalecana jest gra wojownikiem.
W Gothic 2 i Nocy kruka z tego co pamiętam kiedy mieliśmy 100 % w łucznictwie lub kusznictwie to zawsze trafialiśmy przeciwnika.

Psalm 19

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Przecież guru ma kostur, który odrzuca. Ewentualnie zastanawiam się nad magiem wody, ale on wymaga 100

Pozatym każdy gra jak chce :P . To ile many wymaga guru bo nie uzyskałem odpowiedyi a w solucji tego nie ma .

Wymaga tylko 30 inteligencji.

quentin785

quentin785

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przecież tych książek na całej mapie Khorinis jest bardzo mało, może raptem 5. a te co w domach są?? pff powtarzają się rownież. moze z nich nabijesz z 7pkt. i co? Pewnie kazdy kto gra nekro wpisuje kody na ksiazki...

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
A księgi runiczne magów ognia? Z tego co pamiętam każda daje +1 INT. Lub jeśli cię nie stać, to w bibliotece klasztornej każdy pulpit daje +1INT (jednak pulpity z kręgami wykluczają ksiażki - czyli jeśli przeczytałeś w bibliotece, książki nie dadzą ci INT)

Pewnie kazdy kto gra nekro wpisuje kody na ksiazki...
Nie wiedziałeś o tym?

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Pewnie kazdy kto gra nekro wpisuje kody na ksiazki...
W dupie byłeś, gówno widziałeś. Akurat Nekromantą przeszedłem moda i nie potrzebowałem kodów by dobić marne 40 punktów Inteligencji. Oprócz książek (których jest około dziesięć jak nie więcej) są pulpity i umiejętności. Każda głupia umiejętność jak głupie skórowanie gadów lub nauczenie się przepisu na eliksir Many daje dodatkowy punkt. W pierwszy rozdziale zdobyć 60 punktów to nie problem. Poważnie, wystarczy kombinować.

quentin785

quentin785

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
przeczytałem wszystkie pulpity w miescie, i mam 23inta. umiem kazde trofea zbierac jakie sa mozliwe procz skurowania gadow i rogow z zebami. nie umieim alchemi to jest jakies razem 10pkt moze tym nabije. Isgharoth ma dwie ksiazki yo bd mial z 34 a co dalej??

Post połączony: 2014-04-13, 22:29
masz racje klasztor. ale jak wejsc do biblioteki bez klucza??

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Nie da się Goraxowi albo Parlanowi ukraść klucza? Nie pamiętam. Ale Gorax ma ksiażki - chyba 100gold każda.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
przeczytałem wszystkie pulpity w miescie, i mam 23inta. umiem kazde trofea zbierac jakie sa mozliwe procz skurowania gadow i rogow z zebami. nie umieim alchemi to jest jakies razem 10pkt moze tym nabije. Isgharoth ma dwie ksiazki yo bd mial z 34 a co dalej??

Post połączony: 2014-04-13, 22:29
masz racje klasztor. ale jak wejsc do biblioteki bez klucza??
kradzież ale zręczności pewnie ze 40 min albo duużo więcej (może nawet ze 100... też już nie pamiętam)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Chciałbym dobić do 94 punktów siły (bez bonusów) już w pierwszym rozdziale. Obliczyłem, że potrzebuje na to 20 lvl i tu mam pytanie - czy można grając na normalnym poziomie trudności w pierwszym rozdziale bez okradania ludzi za pomocą kradzieży kieszonkowej oraz bez wybijania szkieletów osiągnąć 20 lvl postaci?

Psalm 19

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nom ale da się wbić taki aby osiągnąć tyle z biżuteria ale dlaczego 94 progi w returnie są inne

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

0 użytkowników
Do góry