Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1385880 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1385880

Odpowiedzi 4348

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

milten6

milten6

Użytkownicy
posty79
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Grając wojownikiem rozwinąć zręczność z PN do 100?

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
No nie wszystko z pn ale troche tak 100zr pptrzebujesz tak mniej wiecrh na 3 roz lepiej w drugim no ale coz

,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

milten6

milten6

Użytkownicy
posty79
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
100 zr zeby ukrasc Hagenowi klucz tak ?  :)

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Rutcor

Rutcor

Użytkownicy
Pan Cienia
posty49
Propsy3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Pan Cienia
Yo
Mam pytanie otóż zaczynam sobie grę i w co najpierw pakować bez moda to wiem ale w modzie nie dochodzi życie więc jak zrobić by sobie poradzić żeby mnie wilk nie zabił albo kretoszczur ?

BCS

BCS

Użytkownicy
posty57
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Musisz się nie dać trafić, tyle. Na początku będziesz schodził na hita od chrząszcza, nieważne co byś zrobił. Nie pakuj w wytrzymałość ani w życie, a w co pakować, to nie wiemy czym będziesz grał.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Na start warto wykupić WSZYSTKIE zwoje z Ognistą Strzałą, bo Bandyci padają na dwa zwoje a Topielce czy Jaszczury na jedną (łatwy exp na początek)
Jeżeli chcesz grać wojem to pierwsze co robisz too przyjmujesz sie na czeladnika u Harada i przekuwasz ubranie Kowala 5x(nie wiem jak jest z pozostałymi ubraniami czeladnikó), uczysz sie min do 40 siły zeby móc założyć ten pancerz a także założyć zardzewiały topór (obrazenia 40, zasięg 80) którym będziesz trzymał wrogów na dystans, moze być to też pika jeżeli masz forse, następnie idziesz do Darona i w ofiarach dajesz zawsze po 100 golda aż do 1000. Zyskujesz sporo HP +2 Mana 100 exp i darmowe PN(nie pamiętam ile) tak wyposażony jestes w stanie walczyć z dwoma wilkami o ile wczesniej nie wykonczy Cię wytrzymałość(jak sobie z nią poradzić opisał gdzieś juz wczesniej Tizgar)
Jeżeli Łucznik to bedzie ciężko na początku bo o ile z łuku zawsze trafia Crit tak trafić w cel już tak łatwo nie jest(nawet mając 100% czasem zdarza sie ze nie trafisz). Ja jak grałem jako Łucznik to zostałem Magiem Ognia i dopuki jako tako nie podciągnąłem się w zręczności i umiejętnościach strzeleckich kasowałem wszystko z kostura lub runy Ognista Strzała
Jezeli Magiem to naj lepszy jest chyba Mag Ognia. Do noszenia jego zbroi nie jest wymagana siła, kostur podpala, a runa Ognistej Strzały przez pierwszy rozdział kosi wszystko jak leci
To tyle co mogę w tej kwestii powiedzieć korzystając z własnego doświadczenia.

stingray

stingray

Użytkownicy
posty5
ProfesjaKompozytor
  • Użytkownicy
Jakiś czas temu zacząłem grę, rozwijając wojownika, ale zobaczyłem, że magia ognia teraz podpala, co mi się bardzo spodobało i chcę teraz zacząć od nowa magiem :D Poza tym hardkorowo jest przez wytrzymałość i zacząłbym na poziomie łatwym zamiast normalnym. Mam parę pytań w związku z powyższym. Jak to jest teraz z nauką run, czy teraz jest tak, że przykładowo Mag Ognia może uczyć się tylko ognistych czarów? czy magia wody też ma jakieś nowe bajeranckie efekty? No i czy warto zostać Magiem Wody, nowa gildia mnie trochę kusi, czy są jakieś zadania dla tej frakcji (coś jak afera z zielem z podstawki dla strażników czy oczyszczanie zbezczeszczonych kaplic)?
Widzę też, że jest dużo nowej broni białej, co mnie skusiło do początkowego wojownika, jak to jest z bronią miotaną? Jakieś nowe łuki, kusze?
Czytałem cały temat, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania.
Pozdrawiam

O jeszcze mi się przypomniało :D Jak to jest z łucznikami, bo pancerze wymagają siły. Te dla magów many. A są jakieś dla myśliwych, czy trzeba rozwijać zręczność i siłę?

@down
Dzięki za szybką odpowiedź! Wychodzi na to, że lipa z nową gildią jak nie ma zadań, dołączę zatem chyba do M. Ognia, skoro guru mają gówno :P Ewentualnie do nie-magicznej i zostanę łucznikiem. Czekam na dalsze odpowiedzi.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Magowie wody nie mają nowych zadań. Magią wody ma efekty zamrożenia i porażenia piorunem, ale tylko miektore czary. No i mag ognia ma ogniste czary, mag wody ''wodne'' itp. Tylko guru ma gówno. :D .

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

zloto111

zloto111

Użytkownicy
posty33
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@stingray IMO Magiem wody na początku jest dosyć ciężko (przed dołączeniem = 100 many i 40 inteligencji), ale potem walka kosturem + lodowa lanca jest ok. Mag wody i nekromanta mają trudniej niż Mag Ognia, stąd uważam, że warto zagrać :)

Czary maga wody:
I krąg
- lodowa strzała (10 many i 25 obrażeń)
II krąg:
- Lodowa lanca (25 many i 75 obrażeń)
III krąg:
- bryła lodu (60 many i zamrożenie pojedynczego celu na 19 sekund)
- lodowa zamieć (15-40 many i 40-320 obrażeń)
IV krąg:
- stworzenie lodowego golema (100 many)
- Błyskawica (40 many i 180 obrażeń)
- wodna pięść (40 many i 220 obrażeń)
V krąg:
- gejzer (60 many i 350 obrażeń)
- lodowa fala (125 many i zamrożenie wszystkich na 19 sekund)
VI krąg:
- Grom (95 many i 600 obrażeń)

Wypisane są obrażenia podstawowe.
Obrażenia rzeczywiste = obrażenia podstawowe + inteligencja

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chciałbym zacząć grać od nowa i dołączyć do Bractwa jako wojownik. Jakieś rady co do gry, rozkładania punktów itd.? 

Murabin

Murabin

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Musisz pamiętać że na strażnika świątynnego trzeba miećminimum 30% w h2 by cię przyjęli. Dobrze mieć też dużo many bo runy sś się
przydają (nie ładuj w mane ale pal fajki czytaj tabliczki rób eliksiry many i
inteligencji) ja runą z drugiego rozdziału jak dobrze trafie jestem wstanie położyć
orka wojownika jednym strzałem, ogólnie cały Jarkendar idzie gładko, nie wiem
jak dalej sś się sprawuję bo z jarka jeszcze nie wyszedłem. 

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Do ilu można się uczyć siły? Bo mam zamiar przekroczyć 500 i mieć wszystko na hita
:D. W starej wersji można było się uczyć do 300, czy coś koło tego. A teraz tylko do 200 tak? Jeśli tak to co ja zrobię z PN w V rozdziale.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nie zapominaj o zrecznosci wiesz hagen i te sprawy

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Cytat: gandalfgandalf
Nie zapominaj o zrecznosci wiesz hagen i te sprawy
Bez nauki osiągnie powyżej 100 punktów zręczności.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
How?
na potkach?
Z tablic to maks 25 tak na oko

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: gandalfgandalf
How?
na potkach?
Z tablic to maks 25 tak na oko
Samych smoczych korzeni będzie nie mniej niż 40. Mikstur do znalezienie jest sporo + bonusów z jedzenia itp. Wydaje mi się iż nawet 150 siły nie będzie problemem osiągnąć nie ucząc się jej wcale.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Dzięki za rady, ale dalej nie wiem do ilu siły mogę się uczyć. Bo jak do 200 to dobiję do 100 zręczności. Jak do 300 to Hagen dostanie w ryj i jeszcze bohaterski bonus będzie.

Janusz Korwin-Mikke,

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: panzpis
Dzięki za rady, ale dalej nie wiem do ilu siły mogę się uczyć. Bo jak do 200 to dobiję do 100 zręczności. Jak do 300 to Hagen dostanie w ryj i jeszcze bohaterski bonus będzie.
Myśle, że osiągniecie nawet 500 siły wydaje się wykonalne ucząc się jej do tego samego poziomu co w nocy kruka - Tizgar być może to zweryfikuje. Ja grając obecnie na zręczność mam jej już 325 a nie ukończyłem jeszcze 3 rozdziału. 400 powinienem osiągnąć bez problemu pod koniec gry. Siły będzie można zdobyć więcej...

Psalm 19

0 użytkowników
Do góry