Pytanie do tych, co grali/grają nekromantą.
Wcześniej grałem sobie magiem ognia, ale ogólnie miał słabe czary, jego kostur był zbugowany, ogólnie ssał, więc zrobiłem rage-delete i postanowiłem popykać nekrofilem na BŁ (casual mode - on). I w związku z tym mam pare pytań:
1. Wymagania co do zostania nekromantą są troszkę chore (w wersji 1.0 było to 40 inteligencji i 100 many, jeżeli coś się zmieniło to wiecie co ze mną zrobić, nie chce mi się popierdalał do Xardupy by zobaczyć jak jest teraz). Jak zrobić, by jak najwcześniej zostać nekromantą, ale niczego sobie nie popsuć? Jakieś tajno tajne techniki podwyższenia manasa/inteligencji, jak pakować PN itp.
2. Z tego co słyszałem, można się nauczyć od Xardupska Demonologii, i czegoś takiego jak Sakta Nomen, na czym obie te zdolności polegają, i kiedy można się nich nauczyć?
3. Jakie runy posiada mag ciemności?
4. Tak ogólnie, jest coś ciekawego u nekromanty? Chodzi mi o jakieś dodatkowe interakcje tylko dla niego, questy itp. Gdzieś czytałem, żę chyba martwe ciała można znosić do Xarbuttholca by inkasować dodatkową gotówkę.
Z góry dzięki za odpowiedzi.