Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1548324 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1548324

Odpowiedzi 4348

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
@up jak ty zrobiłeś 325 zręczności w 3 rozdziale? WOW ja mam ledwo 70 w drugim. 
Opłaca się uczyć eliksiru zręczności za 20 pn (jak się już nauczyłem eliksiru siły) bo nie wiem czy w grze w ogóle tyle szczawi jest.

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam 155 siły, 53 dwuręcznej i 27 zręczności. zamierzam jeszcze wbić 30 lvl w Gd więc będę miał 30 pkt nauki. na co je najpeirw wydac?
1.Na broń 2h? Żeby mieć ponad 60%?
2.Na zręczność, zeby móc okraść Hagena do questa?
3.Na język drugi i trzeci? Żeby tabliczkami sobie teraz hp, siłę, a  potem 2h i zręczność zwiększyć?
Wiem, że to wszystko muszę ale co najpierw?

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Mistrz a wojownik w 2h to ogromna różnica. Reszta w języki.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Cytat: Witcherr
@up jak ty zrobiłeś 325 zręczności w 3 rozdziale? WOW ja mam ledwo 70 w drugim. 
Opłaca się uczyć eliksiru zręczności za 20 pn (jak się już nauczyłem eliksiru siły) bo nie wiem czy w grze w ogóle tyle szczawi jest.
Też tak skoczysz kiedy zaczniesz tworzyć oraz pić miksturki, czytać tablice itp.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Pozatym macius gra lucznikiem czyli 100% luk i pkt w zrecznosc
prawie przewyzsza mnie w zrece gdy zaczynalem 7roz
no z tym ze ja mialem 400 z kawalkiem sily zaczynajac a konczac lepiej nie mowic z tym ze zapisywalem na 1 i nie mam save pod koniec:((gram od poczatku)

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Łał to jedziemy z ta weryfikacja :P

Kwazi

Jeżyki to ty już dawno powinieneś mieć maja one wyższy prio niż 2h ale zaraz po nich można już 2h
Zręczność osiągniesz bez ładowania pn w nią a na chuj ty chcesz kraść hagena w 2 rozdziale tego questa od asthara i cała seria szponem i strażnicy nie wykonasz w 2 rozdziale dopiero w 3 ( ok to się da wykonać w 2 bo można zrobić postać która da rade z trupkami i można olać gomeza ale pytanie czy warto się potem srac wieki zanim zbije z -200 do 0 karmę u innosa a questa od gomeza można dopiero dostać w 3 rozdziale :P

Panzpis

Jeśli return niczego nie zmienił to max można się nauczyć do 200 od erola i torlofa
Niestety nie do końca będzie 3 do 1 wczoraj zacząłem już lecieć bonusami bo przekroczyłem 90 siły na czysto bez biżuterii i po wyłganiu bonusów i założeniu bizuterrii mam 172 siły i juz widzę koszt 4 do 1 nie wiem chyba teraz próg jest już przy 150

Ale w takim rozwoju postaci nasuwa się jeden problem chodzi o brak złota nawet mając 3 opcje najlepszego zarobku może nam brakować kasy poważnie :P a ze wydajemy nałogowe pn w siły znowu nie mamy pn na inne przydatne zdolności typu myslistwo i ucinamy sami sobie najlepsza opcje zarobkowa :P tak samo kopanie złota tez nie wydajemy pn i kolejne parę dobry tysiecy idzie się dymac a koszta siły lada moment przy końcówce przekraczają 5k za 5 siły :P

Powiem to tak, ta akcja jest wykonalna ale nierealna :P wiem to się podwójnie wyklucza ale chodzi oto ze to matematycznie i teoretycznie jest posible ale praktycznie będzie problem z goldem który wynika z oszczędzania pn

And weryfikacja teraz :P
Chcesz to zrobić po to aby miec na hity w sumie to i tak ci nie da tego co chcesz czyli mam na hita :P gdyż większość potworów będziesz miał na hita już przy 300 siły i panu smokow przy 100% w broni bo nonstop crit tam tylko orkowie będą wyjątkiem bo będą na 2 :P

Druga rzecz npc maja wzrost statystyk co opisałem w poradach ogólnych chyba wiec nawet 500 sily nie zabije na hita bandyty który w 7 rozdziale ma prawie 4k hp :P ba nawet z gniewem nie padnie na hita :P

Oja ale wall of text

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Tizgar trupki pojedynczo ogarniam ;p

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ale to niczego nie zmienia questa zrobisz w 3 rozdziale nie w 2 :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Czyli nawet na bardzo łatwym siła nie kosztuje 3 PN za 1 punkt siły. Muszę zrobić wyliczankę: 
od 20 do 34 - 14 PN
od 34 do 64 - 60 PN
od 64 do 94 - 90 PN
od 94 do 124??? - 120 PN
od 124??? do 200-300 - 380 - 880 PN ( chyba jednak do 200:))
Razem : 664 - 1164 PN ( kiepsko to wygląda )

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Zakładam ze od 90 -150 jest jeszcze 3 do 1 ale od 150+ jest już chyba 4 :P tu już nawet nie o pn chodzi a o koszta w złocie to one uniemożliwiają ci zrobienie tego to raz dwa i tak to ci nie da efektu który chcesz uzyskać sry obaliłem twój plan w 2 aspektach :P

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Załamałem się... Będę musiał bić orka elitę dwa razy. Grr... Jak dojdziesz do 200 siły to napisz jak to jest. Chyba dobiję do 150 i jadę na bonusach. Skoro 5 siły to 5000 golda, to ciekawie ile kosztuje życie pod koniec. Dobrze, że nie trzeba inwestować w życie.

Janusz Korwin-Mikke,

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tyle samo :P dobij standardowo do 90 i jazda na bonusach już przy 90 sila kosztuje 3k za 5 siły a i tak elita nawet przy 500 siły i z panem smoków będzie padał na 2hity :P

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Dobra, ale co z PN w V rozdziale? Chyba pójdę na kompromis i dobiję do 120:)

Janusz Korwin-Mikke,

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Oj wydasz se na poboczne pierdoły itp które ci nie będą potrzebne ale se wydasz, ewentualnie będzie napierdalał w manę i zręczność w celu bez celu  chodzi oto ze nawet do 150 będzie problem z goldem do 120 już może nie ale utrzymanie golda 30+ w celu takich poważnych wydatków typu armor na później rozdziały jest dość trudne :P

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wybiłem właśnie orków oblegających zamek w górniczej dolinie za pomocą łuku, zauważyłem następujące rzeczy :
- jest tam tylu orków, że pod koniec czystki poczułem się zmęczony :) 
- są różne rodzaje orków wojowników i elit - niektóre są twardsze i dają więcej expa np. ork elita w czarnej zbroji jest słabszy niż ork elita w jasno niebieskiej zbroji.
- orkowi przywódcy z imionami za których dostajemy po 750 expa i 2 punkty nauki są słabsi od najsłabszych orków elit...
- mając 100% w łucznictwie strzelanie z maxymalnej odległości do widocznego celu ( podświetlonego ) nie ma sensu - próbowałem kilkanaście razy nie trafiłem ani razu....Zawiodłem się sporo na tym aspekcie - myślałem iż mając 100% trafie zawsze w przeciwnika z jakiejkolwiek odległości.
- ork kusznik to najlepszy strzelec w całej grze - żaden npc nie może się z nim równać. Ależ się nawkurwiałem kiedy mając już 100 % w łucznictwie nie mogłem sobie z nim pozwolić na strzelecki pojedynek z dużej odległości. Również dmg jaki nakłada za pomocą tej kuszy to masakra - mając obecnie 1000 hp + 110 ochrony przed strzałami miał mnie na 3 bełty :)
- zeszło mi na tą eksterminacje koło 1000 strzał. 
- awansowałem podczas tej rozróby niemal o 3 lvle.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Orksy elity w jasno niebieskich zbrojach to wyższa kasta orkow bo noszą orkowe miecze wojny :P
Hmm a jaki masz zasięg widzenia w grze tu jest pewien motyw :P
Strzelec z niego nie zły ale pada na 2 hity z miecza taka ciota z niego jest :P
Czyli ja awansuje pewnie o 4-5 lvl :P

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Maciuś a własnie ork kusznik i ork mysliwy są moimi ulubieńcami ;p zawsze jakos ich ściągnę za jakieś drzewo i zanim schowają kuszę i wezmą toporki to już leżą ;p chyba łatwiej by ci było bić ich z mieczyka ;p

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Tizgar
Orksy elity w jasno niebieskich zbrojach to wyższa kasta orkow bo noszą orkowe miecze wojny
Hmm a jaki masz zasięg widzenia w grze tu jest pewien motyw
Strzelec z niego nie zły ale pada na 2 hity z miecza taka ciota z niego jest
Czyli ja awansuje pewnie o 4-5 lvl
Gram na maxymalnej widoczności oczywiście. Tak ork kusznik padał na 2 strzały ale co z tego kiedy ja stałem na pniaku od namiotu mając pod sobą 15 oszalałych orków a z tyłu ten chuj mnie ostrzeliwywał...

Cytat: kwazi231
@Maciuś a własnie ork kusznik i ork mysliwy są moimi ulubieńcami zawsze jakos ich ściągnę za jakieś drzewo i zanim schowają kuszę i wezmą toporki to już leżą chyba łatwiej by ci było bić ich z mieczyka
Zobaczysz pod zamkiem w górniczej dolinie - tam się przed nim nie ukryjesz :)
Co do nauczycieli teraz właśnie obczaiłem, iż Diego jest najlepszym mentorem w całej grze - mogę się dalej od niego uczyć mimo, że osiągnąłem już 330 zręczności. 5 zręczności kosztuje 25 punktów nauki i 6250 golda :)

Psalm 19

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Nie przypuszczałem, że złoto zahamuje rozwój beziego. Ile trzeba zręczności, aby w miarę łatwo okładać npc? Wiem, że to losowe, ale tak w przybliżeniu. Maciuś ty powinieneś wiedzieć.

Janusz Korwin-Mikke,

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
 A zanikanie obiektów tez masz na maxa bo to tez ma wpływ jeśli masz maxa to return zjebał system strzału z łuku z maksymalnej odległości lub zwiększył odległość bez zmiany przy wpływie posługiwania się

0 użytkowników
Do góry