Witam!
Jest to moje pierwsze podejście do Returninga i w związku z tym mam kilka pytań. Zamierzam zagrać SŚ na poziomie Łatwym, gdyż jest to nowa gildia, a starymi już się nagrałem w czystym NK

.
1. Wiem, że punkty trafień nie są dodawane za wbicie poziomu. Czytałem tutaj o różnych bonusach m.in. o leśnych i dzikich jagodach, ale wiem, że lepiej poczekać do 2 rozdziału, aby zrobić z nich miksturę. W takim razie, skąd wziąć bonusy do tego 2 rodziału?
2. Jakie przedmioty dają bonus do wytrzymałości?
3. Jak polecacie zainwestować PN na początku gry?
4. Żeby dołączyć do SŚ trzeba mieć 30% w 2H tak? Ogólnie czytałem, że bronie 2H są lepsze, ale z tego, co widziałem na początku ciężko jest znaleźć dobry miecz 2H i mieć siłę, aby go dźwigać. W związku z tym mam pytanie, czy na poziomie łatwym jest możliwość, że rozwinę sobie 1H chociaż do tych 34%, a poźniej przerzucę się na 2H?
5. Widziałem, że siłę należy rozwijać do 90, a poźniej już bonusy. Tu mam pytanie, ten moment pewnie nastąpi około 3 lub 4 rozdziału, więc co później robić z PN?
6. Jakich rzeczy z jedzenie nie należy sprzedawać, bo dają one bonusy np. tak jak jabłka?
Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedź i przepraszam jeśli gdzieś powtórzyłem zadane wcześniej pytanie