Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1508486 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1508486

Odpowiedzi 4348

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Potwory maja w większość takie same staty, kilka ma podkręcone.
Trudność to stamina która ogranicza zabawę w full celana na 1 rozdział :P
Nie można naginać bycia w party z npcami bo tracimy expa
Mechanika walki przeciwników i stworów jest bardziej dopracowana nie wybacza naszych błędów tyczy się to tylko wyższych poziomów
Brak hp co lvl dla słabszych graczy to problem dla innych zmiana która niema żadnego znaczenia :P
Wyzsze poziomy trudnosci = mniej expa za walki co ogranicza rozwoj postaci w 1 rozdziale gdzie jest on najważniejszy :P

W sumie to tyle :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No i są jeszcze zatrucia oraz większa wrażliwość npc-ów na okradanie, a także jeszcze kilka innych zmian;) Return jest trudniejszy nie ma co się czarować. Nk przejdziesz właściwie każdą postacią, nie da rady jej popsuć tak byś ugrzęzł. W Returnie, natomiast to możliwe.

btw. Tizgar, znalazłem tą cholerną czarną rudę. Ale co się naszukałem to moje...:F

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
It tak większość się tyczy rozwoju postaci. Dla mnie returning jest łatwy. Po prostu trzeba wiedzieć co się robi, a nie ślepo ciskać PN.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
A wiesz ze właśnie sobie zaprzeczyłeś otóż return jest łatwy właśnie dlatego ze możesz ciskać na ślepo Pn jak chcesz a i tak będzie dobrze :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Któż by niby się domyślił grając w returning od początku, że w statystyki można losowo ładować, bo są bonusy ?

Suomix

Suomix

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
Mam pytanko. Ktos wie jakie sa wymagania do zostania magiem wody? Mam 2gi rozdzial, szpon beliara jest, generalnie dodatek podstawowy NK zrobiony, jestem nowicjuszem wody a Saturas cos tam gada ze mam za slaba dusze czy jakies takie pierdoly.

Rozumiem ze za malo many i inteligencji.
Pytanie tylko, ILE TEGO MAM MIEC?

Obecnie:

lvl 16
rozdział 2
inteligencja 22
mana 45

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
nie wiem dlaczego ci napisze ale naprawdę znalezienie tego wymaga raptem 5 sec ale lepiej mieć w dupie wszystko i len mod on

40 inta i 100 many

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Napisz od razu dlaczego tak dużo, bo pewnie zaraz takie pytanie padnie, no i skąd brakujące pkt inty ?

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Do ilu punktów siły opłaca się ładować za PN ?

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
94-124, zależy od stanu finansów. 

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Suomix

Suomix

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
Dziekuje za odpowiedź. Po prostu zapytałem bo wróciłem z roboty i z siłowni, byłem zmęczony i przeczytałem pełno postów na inne tematy, nagle przypomnialo mi sie o tej manie i inteligencji i nie miałem mocy szukać. Jejku wiem ze jak sto osób pyta o to samo to to irytuje, ale prawie spałem już.

Tak, wiem ze inteligencja jest za czytanie książek i z mikstury która robimy z głów pełzaczy.

Koniec off-topu

Temat o rozwoju postaci więc zapytam coś jeszcze, prosze o porade bo gram w returning na normalnym poziomie (wgl ogólnie gram w to 1y raz) i nie wiem jak tym nowicjuszem wody coś zabić. (Mówie o czymś silniejszym niż scierwojad/wilk).
Mianowicie nauczyłem sie 38% walki 1h i mam 60siły, reszte ładuje w mane zeby w koncu zostać tym magiem.
Cięzko zabić coś mając mało siły i nie mogąc na dobrą sprawe czarować bo nie ma sie run, więc czy opłaca sie jeszcze troche dawać w 1h i siłe czy całkowicie skupić sie na manie?
Ani ze mnie mag ani ze mnie wojownik :P Dupa xD

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Wiesz żeby poexpić musisz jednak coś dać w te siłę, bo bez run faktycznie szybko zwoje ci się skończą, a z siłą 60 możesz mieć spore problemy z zębaczami/orkami czy pełzaczami.
 Wiesz o mane raczej łatwo, bo bonusów za free jest od groma, mam 27 lvl palem na normalu właśnie, mam jej już 156 a wydałem na to 0 PN
Źle doradzić ci nie chce ale ja bym podpakował siłke

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Hmmm... Wracam do returna po jakimś czasie i mało co pamietam odnośnie rozwoju. Chciałbym grać jednoręcznym Strażnikiem/Paladynem. Z tego co słyszałem najbardziej opłaca się iść do Constantina bo skupuje od nas wiele rzeczy niepobtrzebnych. Jakieś rady w co po kolei inwestować na początku? W pierwszym Rozdziale. Załóżmy, że właśnie jestem po rozmowie z Dagothem i stoję u progu wieży Xardissimo

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie wiem kto ci takich pierdol na opowiadał żeby iść do constatina i to jeszcze chcąc grac wojem toż logiczne ze wybierasz harada bo daje free sile, czeladnik to wybór bonusów nie kwestia zarobku od tego są inne dużo wydajniejsze źródła :P

wight

wight

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jaki jest najszybszy i najłatwiejszy sposób na nauczenie się pozyskiwania skrzydeł i żądeł krwiopijców?
Czy zbieranie serc dotyczy wyłącznie golemów i demonów?

Edit: Zabiłem samemu trzy zębacze koło czarnego trolla, a myśliwy dalej recytuje swoją niemą recepturkę nie ucząc mnie niczego.

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Taliasan mi tak powiedział

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Zarobek ma duży u alchemika bo i tak większość roślin nie używa się. A 2 siły to można szybko załatwić. 

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Jaki jest najszybszy i najłatwiejszy sposób na nauczenie się pozyskiwania skrzydeł i żądeł krwiopijców?
Czy zbieranie serc dotyczy wyłącznie golemów i demonów?

Edit: Zabiłem samemu trzy zębacze koło czarnego trolla, a myśliwy dalej recytuje swoją niemą recepturkę nie ucząc mnie niczego.

Któryś z myśliwych tego uczył, chyba właśnie ten koło czarnego trolla.

A recytuje te kwestie bo nie zabiłeś czarnego trolla, zębacze się nie liczą :P

EDIT: A przepraszam ja nauczyłem się usuwania żądła z książki, tylko nie pamiętam kto ją daje.

luk23

luk23

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam wszystkich

Gram w Gothica od 3 dni i po ukończeniu zadania od Gallahada kupieniu wszystkiego  do zrobienia małej błyskawicy przy stole runicznym brak opcji... czy to wina małego INT? (17) czy czego? i czy w ogóle opłaca sie robić takie marne zaklęcia? Dzięki jeśli ktoś sie tym zainteresuje i mi odpowie.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A masz zwój małej błyskawicy? Ja grałem ŁS i od Gallahada używałem tych 3 czarów:
1. światło - wiadomo:)
2. mała błyskawica - przydatna na wybijanie krwiopijców oraz trutni w 1 i 2 rozdziale. Krwiopijce padały mi na 2 strzały, trutnie na 3. Dzięki temu bagna w Jarkendarze stają się łatwiutkie. Poza tym, im więcej mamy inta tym dmg będzie efektywniejszy. w 4 rozdziale wybijałem małą błyskawicą ogniste jaszczury (4-5 hitów). Także jest to jakiś na nie sposób nim zdobędziemy niewrażliwość na ich ognisty oddech. (alternatywą dla woja jest kusza). Kolejnym wykorzystaniem tego czaru w rękach wojownika jest możliwość aggrowania stada potworków w późniejszym etapie gry - gdy te na nasz widok normalnie uciekają. Gdy jednak strzelimy w 1 osobnika błyskawicą nim zdąży nas zauważyć, całe stado rzuci się na nas i już nie musimy się trudzić z gonieniem za każdym osobnikiem z osobna. (kusza działa podobnie)
3. zniszczenie ożywieńca - świetny czar, niestety dający nam jedynie 50% doświadczenia. Niemniej uważam, że warto się go nauczyć by bez stresu pozbyć się tych kilka umarlaków jakie spotkamy w 1-2 rozdziale. Strata expa jest minimalna, a komfort duży:P

0 użytkowników
Do góry