Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1320039 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1320039

Odpowiedzi 4348

luk23

luk23

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A masz zwój małej błyskawicy? Ja grałem ŁS i od Gallahada używałem tych 3 czarów:
1. światło - wiadomo:)
2. mała błyskawica - przydatna na wybijanie krwiopijców oraz trutni w 1 i 2 rozdziale. Krwiopijce padały mi na 2 strzały, trutnie na 3. Dzięki temu bagna w Jarkendarze stają się łatwiutkie. Poza tym, im więcej mamy inta tym dmg będzie efektywniejszy. w 4 rozdziale wybijałem małą błyskawicą ogniste jaszczury (4-5 hitów). Także jest to jakiś na nie sposób nim zdobędziemy niewrażliwość na ich ognisty oddech. (alternatywą dla woja jest kusza). Kolejnym wykorzystaniem tego czaru w rękach wojownika jest możliwość aggrowania stada potworków w późniejszym etapie gry - gdy te na nasz widok normalnie uciekają. Gdy jednak strzelimy w 1 osobnika błyskawicą nim zdąży nas zauważyć, całe stado rzuci się na nas i już nie musimy się trudzić z gonieniem za każdym osobnikiem z osobna. (kusza działa podobnie)
3. zniszczenie ożywieńca - świetny czar, niestety dający nam jedynie 50% doświadczenia. Niemniej uważam, że warto się go nauczyć by bez stresu pozbyć się tych kilka umarlaków jakie spotkamy w 1-2 rozdziale. Strata expa jest minimalna, a komfort duży:P

kupiłem od niego kamień runiczny,skałe krystaliczną i oczywiście zwój. Gdy klikam na stół runiczny  brak opcji... wiesz czym to spowodowane?

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to nie wiem... Wyuczyłeś się 1 kręgu magii u Gallahada? I tworzenia małej błyskawicy?

luk23

luk23

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nie mam takiej opcji czyżby to przez niską inteligencje? (17) ile potrzebuje na nauke 1 kręgu?

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
25 intelektu trzeba bodajże.

luk23

luk23

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięęęęki to moja pierwsza styczność z Gothicem  stąd te banalne pytania. A i twoje porady co do czarów napewno sie przydadzą.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie ma sprawy, ale w takim razie to ja Ci polecam pierw przejść podstawkę - bez modów:P I to zaczynając najlepiej od pierwszej części.

kolot17

kolot17

Użytkownicy
posty41
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy mógłby ktoś napisać poradnik jak rozwijać postać na początku ? W co inwestować najpierw. Przeszedłem 1,2nk ale teraz jest o wiele ciężej. Mam 30% w 2H 20 siły i na razie walczę kilofem lecz gówno robię !

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
pika wodnego kręgu- 30 sily 60 dmg, polecam na początek :) ( chyba xd)

harys

harys

Użytkownicy
posty18
Propsy4
  • Użytkownicy
Hej. Będę zaczynał przygodę z returningiem od nowa i pytanie mam. Czy łucznik+ 1h bron jest w stanie ukończyc grę i czy będzie się taką postacią dobrze grało?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Jest, zależy od umiejętności gracza, wiesz ze łucznik musi być magiem ognia ( no dobra nie musi koniecznie ale jest to wskazane i pomocne )

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

harys

harys

Użytkownicy
posty18
Propsy4
  • Użytkownicy
Tizgar Ty tak poważnie z tym magiem ognia i łucznikiem? bo wydaje mi sie że jaja sobie robisz :P

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Łucznik rozwija zręczność pancerze na zręczność nie istnieją wiec albo jedziesz na szatach magów które nie wymagają niczego albo lecisz z bonusami na siłę co jest dość problematyczne na początku zwłaszcza gdy nie jest się jakoś super doświadczonym graczem

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mozesz tez byc paladynem( straznik miejski-40 sily wymagane by zostac) zawsze mozesz latac w zbroi straznika ...... xd
Mag ognia to najlepsza opcja

Suomix

Suomix

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
Panowie mam pytanka odnośnie rozgrywki magiem (akurat wody):

1. Inteligencja dodaje nam siły czarów.
No ale czy ktoś wie dokładnie jak to działa?
Ile dmg zada np piorun kulisty jak mam 40 int a ile zada dmg jak mam 60 int?
Tak samo z kosturem... jaka jest zależność int do dmg?

2. Czy opłaca sie w 2 rozdziale tracić punkty nauki na uczenie czaru z 1/2 kręgu? (tak jestem juz magiem wody, lvl 17 w jakendarze no i ide do Kruka). No bo te czary to raczej słabe sa, dobrze mówie? Zacząc dopiero od 3 kregu i uczyć sie pioruna kulistego?

Dzieki z góry za pomoc : )

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy37
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1. Jeśli dobrze pamiętam to jest to tak, dmg podstawowy czaru + int ( tak samo z kosturem).

2. Co do czarów nie pomogę Ci, bo nie grywam magie. Ujmę tak, hmm normalnego poziomu trudności moim zdaniem punktów nauki nie ma szansy by zabrakło ;)

harys

harys

Użytkownicy
posty18
Propsy4
  • Użytkownicy
Hej. aktualnie jestem w 2 rozdziale i zakończyłem zadanie w gildii kupców odnośnie dostaw żywności od onara. Po powrocie do lutero i zdaniu raportu nie daje on kolejnego zadania i tu pytanie: czy po zaczęciu 3 rozdziału kolejne zadania u lutero staną się dostępne? I drugie pytanie czy opłaca się kupić przepis na miksturę z głów pełzaczy? 

kageyoshi

kageyoshi

Użytkownicy
posty173
Propsy36
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak następne misje w następnym rozdziale, a przepis jak grasz magiem bo mikstura daje inteligencji +3

harys

harys

Użytkownicy
posty18
Propsy4
  • Użytkownicy
Mam problem z karmą u Beliara. jest na poziomie -11 a chce zrobić zadanie z duchem gomeza. ma ktoś pomysł jak wbić tą karmę chociaż na +1?

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy37
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hmm nie jestem pewien, ale Beliar chyba ma dosyć głęboko karmę i chce tylko ofiary. To u Innosa trzeba mieć karmę na plus. A jak ją wbić na plus hmm, może zabij kilku bandytów w Jarku na bagnie ? W czwartym rozdziale i tak sami giną.

kageyoshi

kageyoshi

Użytkownicy
posty173
Propsy36
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ułaskawienie dla Gomeza od Beliara możesz zyskać modląc się i oddając tam największą ilość HP jaką możesz dać, ja tak zrobiłem mimo że miałem na minusie

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry