Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1314351 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1314351

Odpowiedzi 4348

Gretl

Gretl

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do halabardy, sama w sobie zużywa dużo wytrzymałości, mam na myśli, że lepiej korzystać z czegoś drewnianego (przykładowo pika wodnego kręgu zużywa dużo mniej wytrzymałości). Co do samej wytrzymałości. Tablice + eliksir z "trolestu" który uczy jeśli się nie mylę Const w Khorinis, szukać ich należy w pobliżu lokalizacji troli (w przypadku Khoronis będzie to np niedaleko czarnego trola i troli obok myśliwego Groma). 

Kamcio12

Kamcio12

Tester Złotych Wrót
posty67
Propsy1
  • Tester Złotych Wrót
Witam jako iż kazano napisać mi w jakimś wątku, a nie zakładać nowy to napiszę tutaj.
Mam zamiar zacząć grać w returninga(kiedyś próbowałem i było za ciężko) i tutaj moje pytania:
-Jaka gildia najlepsza dla takiego nooba jak ja(chodzi o poziom umiejętności =noob)
-Jak rozdawać statystyki
-Ogólne porady które pomogą przejść mi modyfikację
Za wszystkie porady itd. wielkie dzięki oraz propsy ;)

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
@Kamcio
jak twój poziom umiejętności to noob, to moze zagraj w NK, a nie w Returninga? Ogólne porady to masz w takim temacie i w FAQ...

@Spartanek

Ku*wa, żartujesz sobie? Report.

Kamcio12

Kamcio12

Tester Złotych Wrót
posty67
Propsy1
  • Tester Złotych Wrót
@Thompson
Ale NK przeszedłem co prawda było męcząco i cieżko ale dałem rady, a w returningu dla mnie to jest piekło dlatego proszę o jakieś porady ...

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy36
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Kamcio
Co mogę doradzić, zagraj na poziomie Łatwym, graj na spokojnie dużo zapisując (quick save przydatny), włącz sobie szybkie korzystanie z potionów. Co do Gildii, Najemnicy - jesteś później czołgiem, albo Strażnik Świątynny ze względu na czar głos strażnika ( jeden pocisk potrafi trafić kilka celów, a jeden cel nawet dwa razy).

Na Twoim miejscu przeszedłbym jeszcze ze 2 razy zwykłego NK i dokładnie zapoznał się z mechaniką gry, a wtedy zabrał się za Returning.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Bądźmy szczerzy kamcio skoro g2nk udało ci się ukończyć ale z niemałym trudem to niema sensu abyś startował do returninga to jest pozycja dla graczy którzy ukończyli g2nk z grubsza bez problemowa i szukają czegoś trudniejszego wtedy można myśleć o łatwych poziomach wyższe wymagają już dobrego planowania postać oraz umiejętnego wykorzystania mechanik samej gry aby sobie uprościć życie do granic możliwości :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1124
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Nie gadajcie głupot, zawsze możesz grać na bardzo łatwym (ostatnia opcja u Xardasa - polecam ; ]). Na normalnym poziomie poradzi sobie każdy, kto umyślnie nie ginie.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jeśli osoba która ma problem z g2 nk zasiądzie do returna zabije ja już sama mechanika wytrzymałości pomijając już to z czym miał trudność w nk tutaj będzie jeszcze większa + wytrzymałość nie da sobie rady

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Przyrządzania jakich mikstur najlepiej się nauczyć?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Kamcio12

Skoro miałeś problemy w g2nk to tylko cie uprzedzamy że w returnie jest jakoś z 10x trudniej :)

Możesz mieć spore problemy z dostaniem się na farme lobarta.

Pamiętaj że level daje tylko PN życia już nie.
Jaką gildią najlepiej dla początkującego? to mogę polecić paladynów bo chyba najłatwiej od nich zacząć,
wychodząc 1 raz z miasta możemy mieć już dość kozacki def jak na początek, dzięki straży miejskiej także to powinno ułatwić walke z wilkami i innymi podstawowymi potworkami.
A jak rozdawać staty ? wsumie jak chcesz nie wiem czy wolisz grać z dystansu z 1h 2h czy magiem, ale ogólnie najłatwiej to 2h i wszystko w siłę, na początku zrób se kryta z 35% a potem siła siła i siła.
 To da szanse wysolować zombie czy inne silniejsze potworki, nie używając zwojów.
A co do ogólnych porad, to graj na kontry, zawsze kontruj ataki wrogów nigdy nie atakuj na pałe by se pomachać bo inaczej poprostu będziesz ginął to z ludzmi, a ze zwierzętami najlepiej machać tym atakiem na boki wtedy rzadko cie ktokolwiek dotknie.
Oszczędzaj PN, stosuj taktyke uczenia się statystyk do bodajże 29.
Rób wszystkie questy bo exp jest na wagę złota, a samo złoto to już też jest problem, także złota też używaj z rozwagą.

KaMie
Jakich mikstur najlepiej ? eee... wszystkich ? co to znaczy najlepiej ? te które są ci potrzebne.

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Jakich na początku. Bo nie sądzę, aby na sam początek potrzebna mi była mikstura Pełni Życia.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Na początku żadnych, chyba że nie masz co robić z PN.

wight

wight

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przygodę z Returning zacząłem całkiem niedawno, bo ledwie 2 dni temu. Po przeczytaniu paru jakże ciekawych tematów, na poziomie rzeźnik zrobiłem sobie postać. Jednak dostrzegłem pierwsze zmiany w budowie postaci. Planuje postać nekromanty, jednak nie będzie to czysty mag. Wydaje mi się, że skupianie się na jednym elemencie znacznie pogorszy moją radość przechodzenia z gry. Ale do rzeczy. Prosiłbym o parę wskazówek, rad odnośnie budowania mojej postaci aka maga bitewnego (może mówiąc bitewnego odrobinę wyolbrzymiam postać rzeczy), władającego bronią jednoręczną.
Na ilu siły poprzestać w nią dodawać, kiedy i ile zakupić sobie many, które z umiejętności pobocznych są zbędne (bo tych potrzebnych wydaje mi się, że jest o wiele więcej)? Jak sprawa z życiem i wytrzymałością? No i wreszcie - czym jest ta cholerna demonologia, której doszukać się wśród wszelakich skinów postaci nie mogę.
Dodam, że zdaje sobie sprawę z ilości podobnych zapytań, jak i z tego jak bardzo wam się chce po raz setny na to odpowiadać.
Na swoją obronę dodam, że to forum obszukałem całkiem pokaźnie i jedyne wskazówki jakie znalazłem dotyczyły wszelakich wojów i rycerzy.

Coby zbić ten lity tekst wrzucam wam moją obecną, mizerną postać.
http://i.imgur.com/VZDHUdu.jpg

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Mogę ci podpowiedzieć o życiu i wytrzymałości, co do reszty nigdy nie robiłem maga...

Także w życie i wytrzymałość radzę ci zainwestować równo 0,  ZERO PN
Wytrzymałość dostaniesz z jagód trolla ( elixiry ) albo na surowo, tabliczek i mikstur + mleko,
Co do życia szukaj dzikich i leźnych jagód i je oszczędzaj, kup w 2 rozdziale u lutera przepis na potke 2x +10 do hp pozatym jest całą masa bonusów z jedzenia czy alkoholi do hp także spokojnie 700+ hp na tym wyciągniesz.

Co do screena którego pokazałeś to jesteś obok kapliczki innosa koło farmy na początku gry ?
Moim zdaniem zrobiłeś błąd że nie zaoszczędziłeś tych PN na siłę albo %nauki w broni, nie wspominając o otwieraniu zamków.
Bo możesz mieć problemy.

wight

wight

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem tam, ale tylko dlatego, że postanowiłem wybić znajdujące się tam 3 krwiopijce. Byłem już w mieście.
PNy wydałem właśnie na siłę,której mam 27 (+3 daje mi pewien pierścień), i kowalstwo + zbieranie skór. 

Czy powinienem przejmować się tymi bonusami w postaci +1 many itp.? Może powinienem ich unikać zanim osiągne poziom, który wymaga więcej PN? Grając postacią jaką zasugerowałem we wcześniejszym poście, czy warto uczyć się kowalstwa i innych? Slyszałem, że dają int.
Jeszcze wacham się z wyborem mistrza w Khorinis, ale wydaje mi się, że wybiore Constantino. +10 many, powinienem brać je jak najszybciej czy  zaczekać? 
Wciąż szukam odpowiedniego progu odnośnie lvlowania wszystkich statystyk.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie znajdziesz go bo takowych istnieje tylko dla siły czy zręczności i było to poruszane tyle razy ze musisz sobie go sam znaleźć, próg dla many to 0 można ja ogólnie olać

cewix

cewix

Użytkownicy
posty29
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, otóż gram na rebalance v2.1 i chciałbym zostać strażnikiem świątynnym, wykonałem aktualnie zadania:
Przesyłka dla Lariusa, a więc zostałem już nowicjuszem, wykonałem również:
Ziele dla Baala Cadara
Uczeń dla Parveza
W połowie wykonałem Porcja dla Harlocka lecz brakuje mi tu 60 many
Niby wszystko ok, ale problem jest taki, że nie dostałem zadania od Baal Tyona "Magiczny eliksir", zna ktoś może przyczyne, albo czy bez tego zadania będę mógł zostać strażnikiem świątynnym?
A i jeszcze jedno, czy aby nim zostać trzeba wykonac zadanie "Młot Tarakota"?

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Wy sobie jaja robicie ? W czym returning jest od podstawki trudniejszy ? Tym, że potwory mają większe staty i jedynie trzeba wbijać większy level ?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@UP Do tego dochodzi wytrzymałość -_- , i trenowanie hp

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy36
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, otóż gram na rebalance v2.1 i chciałbym zostać strażnikiem świątynnym, wykonałem aktualnie zadania:
Przesyłka dla Lariusa, a więc zostałem już nowicjuszem, wykonałem również:
Ziele dla Baala Cadara
Uczeń dla Parveza
W połowie wykonałem Porcja dla Harlocka lecz brakuje mi tu 60 many
Niby wszystko ok, ale problem jest taki, że nie dostałem zadania od Baal Tyona "Magiczny eliksir", zna ktoś może przyczyne, albo czy bez tego zadania będę mógł zostać strażnikiem świątynnym?
A i jeszcze jedno, czy aby nim zostać trzeba wykonac zadanie "Młot Tarakota"?

Zadanie z eliksirem dostaniesz jak już będziesz strażnikiem / guru. Zadanie z młotem nie tyle trzeba co jest obowiązkowe by zostać strażnikiem. Oraz co ważne potrzebujesz ponad 30% walki dwuręcznej.

0 użytkowników
Do góry