Co do 2 rozdzialu i GD doslownie zderzylem sie ze sciana, wybicie orkow w okol zamku - impossible takiej hordy to nie widzialem jeszcze, kopalnia opuszczona po sfere - masakra to samo, nie wiem jak dziala miecz normadzki ale pokonanie inubisa .. -.- , co tak wlasciwie da sie zrobic w tym 2.rozdziale jesli chodzi o Returning, watku z senyakiem nie zrobie bo o sferach to sobie moge pomarzyc, wyspa etlu to samo, czyszczenie orkow to samo, ale przeciez nie pojde do gd obcykam 3 kopalnie i zaczne 3 rozdzialu..
Pozdrowienia z Rzeźnika na 1.3.2 PL, to samo
105 siły, dwuręczniak zadający 149 obrażeń a większość potworków dostaje wręcz niemal zerowe obrażenia (np. warg, smoczy zębacz, ognisty jaszczur, gobliński wojownik, cieniostwór czy nawet pospolity ork wojownik). Trochę przypomina to sytuację z Mrocznych Tajemnic na trudnym poziomie. Robiłem speedruna w Jarkendarze, teraz dopiero eksploruję, nie wiem czy coś ruszę dalej, prawdopodobnie poddam się w 2 rozdziale, bo nic w GD poza małymi zwierzątkami nie idzie ubić (których zabijanie nie daje zbytnich korzyści, 10% expa w stosunku do podstawki)
Doradzi ktoś od ilu przestać pakować w siłę? Ponoć od 90, ale czy to aktualne na wyższych poziomach trudności? Ukończył ktoś na Rzeźniku tą wersję w ogóle? Tak z ciekawości pytam. Też pamiętam, że ktoś narzekał na za duże bonusy PZ od jedzonka - raptem +5 za 25 serków, +5 za 10 podwójnych młotów lou czy +3 za 50 chlebków, jakoś to przesadzone mi się nie wydaje 
Pewnie ta sama osoba narzekała na bonusy z jedzenia, która pracowała nad 1.32, ta sama logika. Utrudnić grę do takiego stopnia, że nie ma z tego jakiejkolwiek radości tylko czysta frustracja i ludzie wolą grać na pierwszej wersji moda niż na "dopracowanej".
Ja bym na Twoim miejscu albo zaczął grę na łatwym/bardzo łatwym i speedrunował na maksa do tego etapu, w którym jesteś, a potem zmienił miksturą na jakiś inny. Nie ma sensu grać na rzeźniku w 1.32 bo to tylko strata czasu jest i nerwów. Ewentualnie zdegraduj sobie grę do 1.2 albo 1.31 i ciesz się Returningiem. Podkreślam
CIESZ, nie wkurwiaj, bo po to jest ta gra, a 1.32 tylko po to by wkurwiać.
Czy poziom trudności ma wpływ na zadawane i otrzymywane obrażenia? Wie ktoś może? Póki co wiem, że różnią się startowe statystyki, koszt nauki ma przedziały między kilkoma poziomami, doświadczenia dostaje się mało na najwyższym, na najniższym nie ma wytrzymałości, dostaje się HP co poziom i się regeneruje, ale czy poza tym są jeszcze jakieś różnice?