Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4401186 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4401186

Odpowiedzi 14149

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzieki, no wlasnie co do zbrojii. Z jaka najlepiej wybrac sie w 2 rozdziale do GD, mam Wodnego kregu x5 ale czy to wystarczy?

Mam zbroje kruka ale raczej napewno w 2 rozdziale do 1khp nie dobije.

Zrób wszystkie misje w Gildii Zabójców i sklep Asmala w pojedynku o przywództwo. Ta zbroja chyba będzie lepsza niż cokolwiek będziesz mógł zdobyć w tym etapie gry, ale nie jestem pewien, nie porównywałem jej statystyk vs. ulepszone x5.

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No własnie niezbyt chciałem sobie zamykać sprzedaż u Halvora ale zobacze.

Pytanie bo teraz troche zdębiałem, w 1 rozdziale nauczyłem sie podstaw myślistwa typu skóry,pazury,kły.

Teraz w 2 chciałem sie nauczyć serc,języków jaszczurów,rogów zębacza/cieniostwora, i ..... d*pa żaden z łebków z obozu myśliwych nie chce mnie uczyć, Grom nie ma opcjii dialogowej mimo ze zrobiłem dla niego zadanie, Gaan może mnie tylko nauczyć wyrywania skrzydeł krwiopijcy o_O

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No własnie niezbyt chciałem sobie zamykać sprzedaż u Halvora ale zobacze.

Pytanie bo teraz troche zdębiałem, w 1 rozdziale nauczyłem sie podstaw myślistwa typu skóry,pazury,kły.

Teraz w 2 chciałem sie nauczyć serc,języków jaszczurów,rogów zębacza/cieniostwora, i ..... d*pa żaden z łebków z obozu myśliwych nie chce mnie uczyć, Grom nie ma opcjii dialogowej mimo ze zrobiłem dla niego zadanie, Gaan może mnie tylko nauczyć wyrywania skrzydeł krwiopijcy o_O

Jeśli grasz na 1.31 to nie zablokujesz sobie możliwości paserstwa u Halvora. Potwierdzone info, sam zabiłem Canthara u siebie w grze i Halvor dalej skupował, z resztą nawet chyba w patch note gdzieś pisało.

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O, dzięki zerkne zaraz.

A co z tą nauką u myśliwych? To jakiś bug czy co?

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzieki, no wlasnie co do zbrojii. Z jaka najlepiej wybrac sie w 2 rozdziale do GD, mam Wodnego kregu x5 ale czy to wystarczy?

Mam zbroje kruka ale raczej napewno w 2 rozdziale do 1khp nie dobije.

Zrób wszystkie misje w Gildii Zabójców i sklep Asmala w pojedynku o przywództwo. Ta zbroja chyba będzie lepsza niż cokolwiek będziesz mógł zdobyć w tym etapie gry, ale nie jestem pewien, nie porównywałem jej statystyk vs. ulepszone x5.

Jak gra na najnowszym patchu, to wątek zabójców skończy dopiero w 5 rozdziale, a co do 1k hp to podobno idzie wbić.

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W 2 rozdziale? Oj to chyba ciężko o to :P Swoją drogą mam pytanie, dorwałem wcześniej w misjii Dar Szaleńca piękny pierścien 15+ str + 15 dex, i jestem ciekawy czy są do zdobycia jeszcze takie perełki? Coś co daje więcej niż pierścien +5 siły, amulet +10 i pas 10 ?

Skąd dropią Orkowe pomyje?

Grahtnakk

Grahtnakk

Użytkownicy
JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
posty140
Propsy16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
Są podobne rzeczy w najnowszym patchu, mają je np. Panowie Cienia, amulety i pierścienie są, pasów nie ma. Orkowe pomyje to chyba szansa % że wyjdzie z któregoś z orków, u mnie najczęściej dropiło z wojowników. Jakbyś nie wiedział, to u Salandrila będzie można zrobić miksa z pomujów, ale trzeba ich przynieść więcej.

KRUSHAK KA RUSHTASOK!!!!

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do 2 rozdzialu i GD doslownie zderzylem sie ze sciana, wybicie orkow w okol zamku - impossible takiej hordy to nie widzialem jeszcze, kopalnia opuszczona po sfere - masakra to samo, nie wiem jak dziala miecz normadzki ale pokonanie inubisa .. -.- , co tak wlasciwie da sie zrobic w tym 2.rozdziale jesli chodzi o Returning, watku z senyakiem nie zrobie bo o sferach to sobie moge pomarzyc, wyspa etlu to samo, czyszczenie orkow to samo, ale przeciez nie pojde do gd obcykam 3 kopalnie i zaczne 3 rozdzialu..

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Na jakim poziomie grasz?

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Co do 2 rozdzialu i GD doslownie zderzylem sie ze sciana, wybicie orkow w okol zamku - impossible takiej hordy to nie widzialem jeszcze, kopalnia opuszczona po sfere - masakra to samo, nie wiem jak dziala miecz normadzki ale pokonanie inubisa .. -.- , co tak wlasciwie da sie zrobic w tym 2.rozdziale jesli chodzi o Returning, watku z senyakiem nie zrobie bo o sferach to sobie moge pomarzyc, wyspa etlu to samo, czyszczenie orkow to samo, ale przeciez nie pojde do gd obcykam 3 kopalnie i zaczne 3 rozdzialu..
Pozdrowienia z Rzeźnika na 1.3.2 PL, to samo  :| 105 siły, dwuręczniak zadający 149 obrażeń a większość potworków dostaje wręcz niemal zerowe obrażenia (np. warg, smoczy zębacz, ognisty jaszczur, gobliński wojownik, cieniostwór czy nawet pospolity ork wojownik). Trochę przypomina to sytuację z Mrocznych Tajemnic na trudnym poziomie. Robiłem speedruna w Jarkendarze, teraz dopiero eksploruję, nie wiem czy coś ruszę dalej, prawdopodobnie poddam się w 2 rozdziale, bo nic w GD poza małymi zwierzątkami nie idzie ubić (których zabijanie nie daje zbytnich korzyści, 10% expa w stosunku do podstawki) :lol2: Doradzi ktoś od ilu przestać pakować w siłę? Ponoć od 90, ale czy to aktualne na wyższych poziomach trudności? Ukończył ktoś na Rzeźniku tą wersję w ogóle? Tak z ciekawości pytam. Też pamiętam, że ktoś narzekał na za duże bonusy PZ od jedzonka - raptem +5 za 25 serków, +5 za 10 podwójnych młotów lou czy +3 za 50 chlebków, jakoś to przesadzone mi się nie wydaje  :hmmm:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Bonusy masz jeszcze od mleka, szynki, kiełbasy. Od 90 nie ma co inwestować, poza tym PN Ci może braknąć. Ja już Ci pisałem, że ten patch to porażka, oczywiście Ty wiedziałeś swoje. Dużo HP zdobywa się też z chwytania dusz Mora Ulartu.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Vegiza

Vegiza

Użytkownicy
posty4
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy modyfikacja The Returning 2.0 mocno ingeruje w dodatek - Noc Kruka?
Grałem w G2 ale nigdy z dodatkiem NK i zastanawia mnie czy The Returning modyfikuje/usuwa misje itd. z NK czy tylko dodaje nowe?

Krótko mówiąc czy mogę śmiało doinstalować modyfikacje bez obawy, że zmieni ona historię z NK?

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pozdrowienia z Rzeźnika na 1.3.2 PL, to samo  :| 105 siły, dwuręczniak zadający 149 obrażeń a większość potworków dostaje wręcz niemal zerowe obrażenia (np. warg, smoczy zębacz, ognisty jaszczur, gobliński wojownik, cieniostwór czy nawet pospolity ork wojownik). Trochę przypomina to sytuację z Mrocznych Tajemnic na trudnym poziomie. Robiłem speedruna w Jarkendarze, teraz dopiero eksploruję, nie wiem czy coś ruszę dalej, prawdopodobnie poddam się w 2 rozdziale, bo nic w GD poza małymi zwierzątkami nie idzie ubić (których zabijanie nie daje zbytnich korzyści, 10% expa w stosunku do podstawki) :lol2: Doradzi ktoś od ilu przestać pakować w siłę? Ponoć od 90, ale czy to aktualne na wyższych poziomach trudności? Ukończył ktoś na Rzeźniku tą wersję w ogóle? Tak z ciekawości pytam. Też pamiętam, że ktoś narzekał na za duże bonusy PZ od jedzonka - raptem +5 za 25 serków, +5 za 10 podwójnych młotów lou czy +3 za 50 chlebków, jakoś to przesadzone mi się nie wydaje  :hmmm:

Pewnie ta sama osoba narzekała na bonusy z jedzenia, która pracowała nad 1.32, ta sama logika. Utrudnić grę do takiego stopnia, że nie ma z tego jakiejkolwiek radości tylko czysta frustracja i ludzie wolą grać na pierwszej wersji moda niż na "dopracowanej".

Ja bym na Twoim miejscu albo zaczął grę na łatwym/bardzo łatwym i speedrunował na maksa do tego etapu, w którym jesteś, a potem zmienił miksturą na jakiś inny. Nie ma sensu grać na rzeźniku w 1.32 bo to tylko strata czasu jest i nerwów. Ewentualnie zdegraduj sobie grę do 1.2 albo 1.31 i ciesz się Returningiem. Podkreślam CIESZ, nie wkurwiaj, bo po to jest ta gra, a 1.32 tylko po to by wkurwiać.

Czy poziom trudności ma wpływ na zadawane i otrzymywane obrażenia? Wie ktoś może? Póki co wiem, że różnią się startowe statystyki, koszt nauki ma przedziały między kilkoma poziomami, doświadczenia dostaje się mało na najwyższym, na najniższym nie ma wytrzymałości, dostaje się HP co poziom i się regeneruje, ale czy poza tym są jeszcze jakieś różnice?

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Grałem w G2 ale nigdy z dodatkiem NK i zastanawia mnie czy The Returning modyfikuje/usuwa misje itd. z NK czy tylko dodaje nowe?

Krótko mówiąc czy mogę śmiało doinstalować modyfikacje bez obawy, że zmieni ona historię z NK?

Mod jest rozszerzeniem podstawowej gry, ale główny wątek pozostaje taki sam, czyli zabić smoki.

Pewnie ta sama osoba narzekała na bonusy z jedzenia, która pracowała nad 1.32, ta sama logika. Utrudnić grę do takiego stopnia, że nie ma z tego jakiejkolwiek radości tylko czysta frustracja i ludzie wolą grać na pierwszej wersji moda niż na "dopracowanej".

Zauważyłeś możliwość wyboru poziomu trudności na początku?

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Mod jest rozszerzeniem podstawowej gry, ale główny wątek pozostaje taki sam, czyli zabić smoki.

Zauważyłeś możliwość wyboru poziomu trudności na początku?

Nie, wcale nie zauważyłem. Ślepy jestem. Nie zmienia to faktu, że 1.32 to porażka i jak ktoś to przez przypadek w niewiedzy zainstaluje to potem będzie pewnie żałował, bo zmarnował dużo czasu grając na takim czymś.

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Jest jakaś lista różnic między 1.2, 1.3.1 i 1.3.2?

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest jakaś lista różnic między 1.2, 1.3.1 i 1.3.2?

http://themodders.org/index.php?topic=20523.0

Changelog, pierwszy post.

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na jakim poziomie grasz?

Normalny. 1.3.1 do GD wbiłem z 23 lvlem.

KsFPL

KsFPL

Użytkownicy
posty40
  • Użytkownicy
witam, czy ktos moze mi cos powiedziec o pierscieniu 'dusza smoka'? jest dostepny u Mateo za 175k. chodzi mi o jego bonusy i to, kto moze go zalozyc oraz ewentualne negatywne skutki(tak sobie wnioskuje z opisu). gram w 1.31 jesli to ma jakies znaczenie

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ja mam pytanie, kompletuje sobie smocze korzenie/miksturki siły bo niedlugo bede bonusy leciał, i wpadłem z ulu Mulu na cmentarzysko orków, smoczy korzeń jest za kratą, jak ją otworzyć, a miksturka siły? szukam szukam i nic :P

0 użytkowników
Do góry