Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4402505 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4402505

Odpowiedzi 14149

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyszcze sobie wlasnie swiatynie w Jarkendarze i natknalem sie na Starozytny Oltarz, jednak nie moge go otworzyc wyskakuje ze nie mam odpowiedniego przedmiotu, jak to sie otwiera? I drugie gdzie znajde mlot adanosa?

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Młot jest w losowej świątyni. Do czego służą ołtarze dowiesz się w późniejszych rozdziałach

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mlot bedzie w skrzyni? Trupie? Bo przeszukalem juz wszystkie i nic, pusto o.O

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Z tego co pamiętam to leżał na ołtarzu

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ma ktoś z was przyjaciele kody na miksturki z poziomami trudności?

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Zna ktoś szybki sposób na nabicie karmy u Innosa? Jeszcze nie skończyłem Jarkendaru w 2 rozdziale ale już przekroczyłem granicę -200, nie mam bladego pojęcia jak to zbić - modlitwa przy ołtarzu codziennie odpada (zbyt czasochłonna), przydałoby się coś skuteczniejszego. Nie chciałbym pominąć wątku Gomeza :)

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

To istnieje coś takiego?

Zna ktoś szybki sposób na nabicie karmy u Innosa? Jeszcze nie skończyłem Jarkendaru w 2 rozdziale ale już przekroczyłem granicę -200, nie mam bladego pojęcia jak to zbić - modlitwa przy ołtarzu codziennie odpada (zbyt czasochłonna), przydałoby się coś skuteczniejszego. Nie chciałbym pominąć wątku Gomeza :)

No przecież masz odpowiedź parę postów wyżej.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Zanim dojdę do 3ciego rozdziału to wiesz... Za dużo to ich też nie ma, chyba że za jednego dostaje ze 10 karmy  :|

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
10 to może nie, 5 z tego co pamiętam. Innej opcji nie kojarzę.

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy

To istnieje coś takiego?

No przecież masz odpowiedź parę postów wyżej.

Na 1.32 są mikstury u Zurisa czy tam Constantina, zgaduję, że w 1.31 te mikstury tez są, ale niedostępne poza kodami. Gdzieś widziałem właśnie kod na bardzo łatwą czy łatwą, ale chciałem inne. Nie pamiętam już gdzie. Od razu mówię, że gra na 1.32 odpada bo ten patch to rak, aids, syf i malaria.

Btw, czym się w ogóle różnią poziomy trudności w tym modzie? Ilością statystyk przyznawanych na start i kosztami nauki, doświadczeniem za potwory, regeneracją życia/brakiem zużycia wytrzymałości  na bardzo łatwym to wiem, ale czy czymś jeszcze? Jest jakaś różnica w tym po ile dmg dostajemy od mobów? Czy dmg i obrażenia nasze są takie same na każdym poziomie trudności?

// EDIT: Dobra, znalazłem. Cały czas miałem ten kod na zmianę poziomu za pomocą miksturki przed oczyma.

"insert itpo_easy" czyli potem pewnie będzie normal, medium, hard, very hard i butcher.

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja mam znów problem, szukam w misjii Dar Szaleńca 3 osoby zmienionej, latam w okół tych ruin i nic, jakieś porady?

I jeszcze jedna, w jakiej kolejności i co dokładnie robić żeby zabić Senyaka i ulepszyć sobie Szpon? Wessać jego dusze Mora Ulartu i zabić tym krzyżem żywiołów? Czy musze go ubić inaczej niż tą runą ze sfer? Jeśli chce ulepszyć Szpon nie musze szukać tych 4 sfer?

Ile około zręczności trzeba mieć żeby ukraśc klucz Hagenowi?

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1. On się porusza, chyba ok. południa jest przy tym kręgu z ornamentem, musisz szukać na głównej drodze między ornamentem a ruinami

2. Sfery i tak musisz mieć, jak użyjesz mora ulartu, to możesz go normalnie zabić

3. 100

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
3. 100

Czyli gra narzuca mi jak mam grać? Wspaniale, nie daje ani jednego punkcika w zręczność, nie mam zamiau tracić pn na nauke eliksiru zręczności itd więc co teraz? bez 100 zręczności nie przejde gry o_O? Co za bzdura :D

A co do Senyaka chodzi mi poprostu o to jak go zabić żeby nie zniszczyć jego duszy i zablokować sobie ulepszenie Szponu bo czyałem że też tak można zrobić jakoś przez przypadek :P Czyli uzywam Mora ulartu, siekam go, i przy kapliczcce robie sobie szpon? Tak w ogóle to Szpon musi byc poswiecony w kapliczcce Beliara zanim go ulepsze duszą Senyaka? Bo od zabicia kruka go w ogóle nie tykałem ani nie lazłem z nim do kapliczki :P

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie dygaj, idzie uzbierać 100 zręki z tego co jest dostępne (Tabliczek itd.)

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chcialem te zadanie sobie zacząć teraz ale zrobie chyba w 5 rozdziale hahaha, no cóż pierwsze rozczarowanie całym modem. Zamiast grać dla przyjemności i robić sobie postać będe kombinował jak wbić 100 zręczności nie korzystając ze zręczności w ogóle. Masakra, innego sposobu na ten klucz nie ma? Musze biegać i uganiac sie za tablicami zręki jop?

Te 100 zręki to jest minimum czy powiedzmy na 80 metodą wczytaj/wczytaj/wczytaj da sie to jakoś ogarnąć?

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chcialem te zadanie sobie zacząć teraz ale zrobie chyba w 5 rozdziale hahaha, no cóż pierwsze rozczarowanie całym modem. Zamiast grać dla przyjemności i robić sobie postać będe kombinował jak wbić 100 zręczności nie korzystając ze zręczności w ogóle. Masakra, innego sposobu na ten klucz nie ma? Musze biegać i uganiac sie za tablicami zręki jop?

Te 100 zręki to jest minimum czy powiedzmy na 80 metodą wczytaj/wczytaj/wczytaj da sie to jakoś ogarnąć?

Jeśli jest to w jakimś kufrze, to kup po prostu tyle zwojów uśpienia, żeby uśpić wszystkich nachalnych i kradnij. Jeśli jest to kradzież kieszonkowa, no cóż :D

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
100 Zręczności nabijesz szybko, nie płacz. Masz + 60 z samego, dostępnego już w 1 rozdziale ekwipunku (+25 Hełm łucznika, +10 amulet zwinności, +15 pierścien oszusta za Krwawe Kielichy, +5 pierścień zręczności, +5 lub +10 pas), dodaj do tego eliksiry i tabliczki. Ja mam w 2 rozdziale Jarkendarze 87 zręczności a nawet jeszcze nie zużywałem tabliczek zręczności, więc nie musisz wydawać PN.

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O.o gdzie znajde ten helm !?

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Jaskinia niedaleko Czarnego Trolla, gdzie dawniej była Smocza Zguba i Wojownicy Cienia - hełm jest w trumnie, którą oczywiście trza otworzyć :) Jak nie chcesz ze szkieletami walczyć :
Spoiler

Załóż pierścień dziczka. Podchodzisz do 2 pierwszych szkieletów, wyprowadzasz ich do słonecznego kręgu, szybko wracasz do jaskini, gubiąc ich agresywność. Zabierasz kolejnego szkieleta ze środka też do kręgu, przy okazji zachaczając o 2 poprzednich, wracających już do jaskini szkieletów. Wracasz. Powtórz z 2 paladynami. Tak oto masz wolną jaskinię na krótki czas, zabierasz wszystko z trumny i zmykasz :)
Dodam, że bieganie małym slalomem szybciej gubi agresywność wrogów :)

Ja też mam pytanie - ile max prętów oddajemy Viranowi, żeby mieć najlepszą nagrodę?
Dobra, już wiem - 16

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzieki, no wlasnie co do zbrojii. Z jaka najlepiej wybrac sie w 2 rozdziale do GD, mam Wodnego kregu x5 ale czy to wystarczy?

Mam zbroje kruka ale raczej napewno w 2 rozdziale do 1khp nie dobije.

0 użytkowników
Do góry