Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 3924950 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 3924950

Odpowiedzi 14149

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
witam, czy ktos moze mi cos powiedziec o pierscieniu 'dusza smoka'? jest dostepny u Mateo za 175k. chodzi mi o jego bonusy i to, kto moze go zalozyc oraz ewentualne negatywne skutki(tak sobie wnioskuje z opisu). gram w 1.31 jesli to ma jakies znaczenie

Zapisz
Kup
Załóż
I w zależności od poziomu zadowolenia wczytaj, lub graj dalej.

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem w 2 rozdziale w GD, mam 190 siły, Wodny pancerz x5 z pierscienem dzika to jakies 120 obrony, 680 HP, i nie moge ruszyć totalna ściana, opuszczona kopalnia - szkielet ma mnie na 2 hity , dolina cienia - to samo. Co robie źle? odrazu po Jarku wbiłem do GD , może jakiś wątek zacząc przed wejsciem do GD jeszcze żeby sie przykoksić? Bo to jest jakaś tragedia :x

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Spoiler
Co robie źle?

Jeśli grasz na najnowszym patchu, to, to właśnie robisz źle  :pokerface:

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gram na 1.3.1 ogolnie nie jest zle, najgorzej z tymi trupami glupimi, a lokacje ktpre cisgna fabule do lrzodu to praktycznie same trupy -.-

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gram na 1.3.1 ogolnie nie jest zle, najgorzej z tymi trupami glupimi, a lokacje ktpre cisgna fabule do lrzodu to praktycznie same trupy -.-

Na szkielety najlepiej użyć młota. Ew. zniszczenia ożywieńca.

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zadawanie im hitow to nie problem, problem w tym ze padam na 2 hity jakby walily w worek maki, da sie zdobyc sredni pancerz straznika swiatynnego w 2 rozdziale? Jak poradzic sobie z ta dolina cieni i opuszczona kopalnia w GD bo ....

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Przecież te lokacje możesz zrobić dopiero w 4 rozdziale...
średni dostaniesz dopiero w 3 rozdziale...

= D

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak w 3 rozdziale jak przez to wisi mi watek opiekunow,swiatyni sniacego,gildii kupcow, gomeza itd, to co ja mam w 2 rozdziale robic ?

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zadawanie im hitow to nie problem, problem w tym ze padam na 2 hity jakby walily w worek maki, da sie zdobyc sredni pancerz straznika swiatynnego w 2 rozdziale? Jak poradzic sobie z ta dolina cieni i opuszczona kopalnia w GD bo ....

A próbowałeś czegoś takiego jak Uderzenie -> Blok -> Uderzenie -> Blok? Tak w tym modzie wygląda walka ze wszystkim, czego atak da się zablokować - szkielety, ludzie, orkowie i inne potwory z bronią białą.

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A wlasnie, co do Gomeza, co trzeba zrobic zeby zaczac u niego zadanie? Trzeb wziac mosje na te szkatulki innosa czarne? Bo zabilem tego zombie zanim w ogole moge wziac te zadanie na szkatulki, karme mam plusowa a on ma tylko 1 opcje dialogowa. Zero wpisu do dziennika, zero mowy o blogoslawienstwach bogow itd,  co robie nie tak?

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A wlasnie, co do Gomeza, co trzeba zrobic zeby zaczac u niego zadanie? Trzeb wziac mosje na te szkatulki innosa czarne? Bo zabilem tego zombie zanim w ogole moge wziac te zadanie na szkatulki, karme mam plusowa a on ma tylko 1 opcje dialogowa. Zero wpisu do dziennika, zero mowy o blogoslawienstwach bogow itd,  co robie nie tak?

A gadałeś z nim w ogóle?

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy

A gadałeś z nim w ogóle?

XD nie, domyslam sie ze nie ma u niego opcjii dialogowej. Gadalem i ciagle pojawia sie tylko co teraz zrobic czy cos takiego.

Edit : jest opcja dialogowa co zamierzazz zrobic, Gomez prosi mnie o pomoc a Bezi z automatu mu odpowiada "na moja pomoc nie mozesz liczyc!"

pr0lapse

pr0lapse

Użytkownicy
posty12
Propsy7
  • Użytkownicy

A próbowałeś czegoś takiego jak Uderzenie -> Blok -> Uderzenie -> Blok? Tak w tym modzie wygląda walka ze wszystkim, czego atak da się zablokować - szkielety, ludzie, orkowie i inne potwory z bronią białą.

Z wszystkimi potworami da się tak walczyć, może nie do końca wykorzystując blok ale unikając ciosu przez szybkie cofanie się. Tutaj jest zdecydowana przewaga broni 1h nad 2h. SZYBKOŚĆ. W ten sposób z większości potyczek (1vs1 ofc) wychodzi się bez szwanku.

Zadanie z Gomezem to zadanie zlecane przez gildię kupców, w trzecim rozdziale....

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Nope, szybkość nie ma znaczenia. Trzeba umieć grać, w G2 wolałem biegać z kilofem niż tą pałką/nożem na wilki.

Spoiler
Moe kopałem tym kilofem bez straty HP  :trollface:

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Jak to jest z tym językiem demonów? Trzeba musowo na nie wydawać 20 PN? W starszym returningu z Kreola wypadała książka, a teraz nic nie ma w jego zwłokach... Patch 1.3.2 (niby nie można go zabić, ale szkielety, niby "chroniące go w jego wieży" mogą. 
Co do walki, to racja, czy dwuręczne, czy jednoręczne, z potyczki z KAŻDYM przeciwnikiem w grze 1 na 1 można wyjść bez szwanku. Co do dwuręczniaków, są gorsze gdy walczymy z kimś w grupie. 1 na 1 są równie skuteczne, tyle że trzeba troche inaczej walczyć (ze względu na to, że uniki dłużej trwają -> lecz podczas całego, długiego ich trwania jesteśmy nietykalni, wolniejsze combo -> większy zasięg i bronie dwuręczne później posiadają większe obrażenia).
Z tym patchem 1.3.2 to zbugowałem sobie miksturki siły, bo już wręcz nie było innego wyjścia (darmowe 25 punktów, z 75 do 100), zaczęłem wpierniczać stałe bonusy na siłe i jakoś da rade grać. 156 siły, Gniew Nazgula 220 obrażeń, w końcu można jakoś zabić Orka Wojownika, Warga czy Smoczego Zębacza pojedynczo :) Niestety, HP czarnego Orka niemal nie ruszam  :|

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Z wszystkimi potworami da się tak walczyć, może nie do końca wykorzystując blok ale unikając ciosu przez szybkie cofanie się. Tutaj jest zdecydowana przewaga broni 1h nad 2h. SZYBKOŚĆ. W ten sposób z większości potyczek (1vs1 ofc) wychodzi się bez szwanku.

Zadanie z Gomezem to zadanie zlecane przez gildię kupców, w trzecim rozdziale....

Mnie się całkiem fajnie gra z dwuręczniakiem. Na potwory ten zasięg (100 - 140) jest po prostu cudowny. Klepię pełzaczy wojowników a oni nawet mi nie mogą obrażeń zadać, bo zanim dojdą to ich mieczyk sieka.

Grahtnakk

Grahtnakk

Użytkownicy
JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
posty140
Propsy16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
Ale jest też plus walki 1H: są dwa sposoby obrony - kiedy blokujesz uderzenie i kiedy odskakujesz do tyłu (działa też na potwory). Ludzie walczący 2H nie mają takiej możliwości.

KRUSHAK KA RUSHTASOK!!!!

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Ale jest też plus walki 1H: są dwa sposoby obrony - kiedy blokujesz uderzenie i kiedy odskakujesz do tyłu (działa też na potwory). Ludzie walczący 2H nie mają takiej możliwości.
Chyba dwuręczniaków nie używałeś, odskoki też blokują broń białą/czynią nietykalnym przeciw potworom. Odskoki te  trwają dłużej, ale przez całą animację unik działa, co jest poniekąd plusem.

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chyba dwuręczniaków nie używałeś, odskoki też blokują broń białą/czynią nietykalnym przeciw potworom. Odskoki te  trwają dłużej, ale przez całą animację unik działa, co jest poniekąd plusem.

Jak bugujesz miksturki, i na jakie miksturki to działa?

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Wchodzisz w grupkę, dajmy na to 2-3 polnych bestii, zależy ile masz obrony, żeby czasem cię nie zaciukały :) Wchodzisz w ekwipunek, pijesz np. miksturę siły (+3), gdy przeciwnik uderzy cię podczas animacji picia miksturki, dostajesz bonus a miksturka jest dalej w ekwipunku. Możesz to robić z KAŻDĄ miksturą/roślinką/żywnością. Też sobie zbugowałem wytrzymałość Trolestem do maksymalnej wartości 100, bo mnie wkurwiała :)

Znalazłem nawet video jak coś hehe :P
https://www.youtube.com/watch?v=LfmAAwEGpHE

0 użytkowników
Do góry