Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 3923680 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 3923680

Odpowiedzi 14149

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Jednak wytłumacz bo to nie jest nawet po polskiemu i w żadnym stopniu nie mówi mi ile muszę mieć zręczności na percivala bo on dla mnie w tym momencie jest ważniejszy niż hagen :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Musisz miec wiecej niz on a jak nie to proboj do skutku

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Ogólnie podczas kradzieży kieszonkowej jest totalny random - niezależnie ile masz zręczności i tak cie przyłapują raz na czas... Jedynym ratunkiem jest save i load.

Cytat: Kartograf
Cytat: MaciuśKiedy dostaje się misje od myśliwych z zabiciem bossa cieniostwora? Oraz co trzeba zrobić aby zuris sprzedawał bełty / strzały do magiczego / ognistego łuku i kuszy?Pisałem... trzeba mieć łuki i kusze wtedy uczy
Mam ognisty łuk i magiczną kusze i nie mam przy nim żadnej opcji dialogowej z tymi itemsami związanej. Czyżby trzeba najpierw nauczyć się od Nikolasa tworzyć strzały i bełty?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy36
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wygląda to tak mniej więcej ( o ile dobrze rozumiem). Gra bierze losową wartość zręczności od Ciebie i losową od osoby którą chcesz okraść. Jak Tobie wylosowało więcej - kradzież udana, a jak nie no cóż, próbuj znowu.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Według poradnika na ruskiej stronie zadanie z zabiciem bossa cieniostwora dostaje się kiedy odda się raffowi magiczne bronie... Troche to głupie gdyż ten ognisty łuk jest na prawde dobry i chciałbym go używać a nie sprzedawać... Gdzie jest boss ognistych jaszczurów w Khorinis?

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Kolo tej wiezy co mroczny golem dodana

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale to chyba jakoś w późniejszych rozdziałach? Gdyż mam trzeci i nie ma go tam...

Psalm 19

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Cytat: Maciuś
Ale to chyba jakoś w późniejszych rozdziałach? Gdyż mam trzeci i nie ma go tam...
Chodzi chyba o jedną z plaż...

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
On tam jest od początku gry pochodź po tych kamieniach a znajdziesz ogniste jaszczury jeden z nich będzie się zwał odegyathd coś w ten deseń to wlasnie boss :P

Ze skryptów mi wynika ze muszę mieć więcej zręczności niż percival on ma w drugim rozdziale 100 + przychód jak ma sklasyfikowany czyli dodatkowe 10 czyli ma w drugim 110 :P chociaz jednak wersja z tym ze losuje większa mniejsza jest bardziej optymistyczna :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Więc tak, na jedym sejwie tego jaszczura mam a na innym go tam nie mam... 

Psalm 19

Murabin

Murabin

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Zacząłem od początku na najłatwiejszym jak mi radziliście i gra się bardziej komfortowo (dalej jest dość ciężko) ale nurtuje mnie jedna rzecz mianowicie strasznie szybko leci stamina a jej samo regeneracja jest
prawie zerowa. Przykładowo mając 73 siły miecz 60dmg posługiwanie się mieczem
2h 35 walcząc z topielcem zżera mi prawie cały pasek a czasem nawet go
zabraknie (jeden strzał miecza i kawałek paska ubywa) Gdzieś na początku tematu
przeczytałem że stamina nie powinna ubywać na łatwiejszych poziomach podczas walki,
zostało to zmienione czy może to nie prawda i tak powinno być?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wszystko jest ok lecz wszystko zależy od critów :P poza tym w przypadku broni 2h schodzi to zawsze szybciej dopóki nie masz broni 2h na te minimum 60% to niema co jej używać jedziesz na broni 1H ja mając miecz 135 dmg i 30% w 1h mimo ze idę w 2h ale tam mam dopiero 50% to spokojnie na jednym pasku wyrżnę stado zębaczy czy czarnych goblinów ba nawet i 3 orków jak ładnie crit wejdzie :P

Murabin

Murabin

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
aha to nie będzie strata punktów jak dam w 1h?

kudlaty02

kudlaty02

Użytkownicy
posty34
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
rozejrzałem się trochę w grze i na forum. mam pytanka:
1.po co jest wytrzymałość?
2.na początek mojej przygody z Returning wybrać poziom b.łatwy czy łatwy? bo wyczytałem że na łatwym większy jest exp
3.co wybrać paladyna czy strażnika św.? dowiedziałem się, że strażnik może mieć dużo many bez pkt nauki ale paladyn sobie wchodzi do domów i okrada bez niczego. ewentualnie najemnika bym wziął ale on mnie jakoś nie ciągnie
4.ile tutaj trzeba mieć zręczności żeby sprawnie okradać?
5.po co są ci opiekunowie na początku? wiem, że questy się dostaje ale czy opłacalne, co się za nie dostaje?
6.z jakim średnim lvlem kończycie pierwszy rozdział? tak jak w noc kruka czyli 13-14?
7.są tutaj jakieś fajne bronie na zręczność, mocniejsze niż Betty z nk?
8.polecacie mi broń jednoręczną czy 2h? nie piszcie że to według uznania bo umiem dobrze grać obiema i obie lubie
ja gram Straznikiem swiatynnym i zachwycony jestem.. do 2 runy mialem problem z jaszczuroludzmi( dopiero potem w 4 rozdz sie wyposazylem  :facepalm: ) i wymiata SŚ.. 180 many?? dla mnie spoko:D bron 2h.. a opiekonow wez moze i dlugi watek ale nowe rzeczy odblokowuje .. w 1 rozdziale mialem jakos (25 chyba) moge sie pomylic o pare.. przede wszystkim jak dla mnie zdecydowanie SŚ

Hubert w nk żeby zabić bagniaka styka 1 zwój deszczu ognia na kamiennego trzeba 2 na ognistego 1 demon na lodowego 1 deszcz ognia

Tu trzeba przywolanców użyć aby odwrócili uwagę a my mając 100% w 2h i urziela po kilku sekundach skończymy walkę pikus :P nie wiem jak ty biłeś w nk smoki ale każdy je bije według schematu ze zwojami ktory ci podałem bo jest najłatwiej i najsyciej ( ofc da się inaczej ale poco się męczyć )

Ofc ze nie trzeba o ile masz bron z lepszym zasięgiem a ze każdy  ork ma zasięg 120 to jest bardzo mało broni w sumie tylko 3 Które spełniają normę walki bez zbroi w 1vs1 w przypadku tłumu to już lepiej miec zbroje  lub inaczej paladyn na klatę 10 orkow nie weźmie nie wytrzyma tak długo aby ich zabić a łowca weźmie i przy duzej wytrzymałość ich zabije te 100 ochrony to robi wręcz kolosalna różnice :P tak jak mówiłem tu najwięcej walczysz przeciwko broni przeciw ogniu masz tylko smoki na które walczy się sposobem :P na jaszczury które zadaje 70 od ognia ze samej zbroi styka ochrona :P a magia to głownie poszukiwacze których sie blokuje i golem harpie ktore padają od zwojów zasadniczo dla wojoa liczy się zasieg bron i jak najwiecej ochrony przed bronią i pociskami
oj chyba nie sa takie slabiutkie te smoki jak mowisz.. wlasnie w returningu mierzylem sie z lodowym smokiem i  zuzylem na niego 3 deszcze, 2 male burze, jedna duza, 5 strzalek i kule ognia a dotego 2 golemy kamienne i ognistegojako odciagacze.. gram na normalnym v 2.1... sposob na odciaganie przez potwory jest bardziej poddany szczesciu bo smoka moge trafic tylko w bodbrzusze i czesto to na mnie a nie na potwory przenosi swoj atak.. mialem szczescie w tym, ze go zabilem za ktoryms razem :/

aha to nie będzie strata punktów jak dam w 1h?
tizgar dobrze mowi.. ja np bo jestem sknera wg nie inwestowalem w 1h. nauczylem sie tylko raz 10 wytrzymalosci reszte mleko,jagody i tabliczki.. i majac 30 spokojnie starczy az do 3 rozdzialu i przez caly 3.. poza tym mam 100 proc w 2h i ponad 30 1h z bonusow ( w 4 rozdziale) 194 sily, ok 170 many ( z pierscieniem), 500 ponad hp i niewykorzystane 100 pkt nauki .. sam zdecyduj czy chcesz dziabnac w 2 reczna.. v 2.1

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Znowu edycja siadła ? ze aż 3 posty

1. Za cholerę nie mogłem znaleźć klucza engora jego tam po prostu niema albo ja jestem ślepy no ale wszystko jest możliwe a przy percivalu dałem se spokój po 50 próbie do wieży i tak wszedłem 2 klucze starczyły, na 3 drzwi trzeba było starą dobra metoda bokiem a ze nie jest to żaden marvin mode to i problemu w grze nie będzie  zbyt zdesperowany byłem na ten miecz asasyna aby marnować kolejne 50 prób na percivala i lipa :P ( ale dokładna lokalizacje klucza który zgubił engor podać możecie bo i tak misę magnata muszę zrobić )
2. Znałem drugi aloes, dawać sagicie żeby zrobiła tego potka +5 +5 do ochrony czy w sumie jest dla niego jakieś lepsze zastosowanie i czy znajdę ich jeszcze więcej ?
3. Dobra mam miecz asasyna ( z ulepszeniem pancerza daje se spokoj bo zauwazyłem ze ochrona mi w niczym nie pomoże ja i tak w walce nie tracę zbyt dużo hp moim problem było zbyt słaba bron i za długo się cackałem z  walka teraz to sie zmieniło ) jak czytne tabliczki to bede meic 141 siły no i sam mieczyk 160 dmg w cricie 301 :P i teraz pytanie czy czytac ksiazke i tabliczki do 2h bo mam obecnie 45% po przeczytaniu miałbym 70% czy moze jeszcze sie wstrzymac :P
4. Jak długo trzeba obracać tym rożnem za farma akila żeby dostać te + 1 do siły ?
5. Dla jagod trolla niema lepszego zastosowania jak robienie z nich mikstur +3 do wytrzymałość? ( jak niema to git to zrobię potki i mam 40 wytrzymałość bez wydawania Pn w nią a to + miecz asasyna i 2 rozdział daje według mnie naprawdę zajebiście dobry wynik, 40 wytrzymałość i miecz zadając 300 dmg w cricie na 2 rozdział not bad )
6. Mam 500 hp 2 rozdział nie wiem czy kupić od lutera tego przepisa na te potki z jagód czy dla tych jagód niema lepszego zastosowania nie wiem będą mi potem potrzebne czy jednak najlepiej je na to właśnie przeznaczyć
7. Czy są jeszcze jakieś bajery które zwiększą ochronę przed bronią jak trollowy eliksir no chyba ze naprawdę dużo tego aloesu można znaleźć :P

Narazie to tyle spamu pytań głownie to takie bardziej rozwojowe bo nadszedł moment na poważny upgrade postaci

BCS

BCS

Użytkownicy
posty57
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem czy to bug, czy coś.
Za KAŻDYM razem, gdy próbują okraść jakąkolwiek skrzynie, i w promieniu 15 metrów znajduje się jakakolwiek osoba, to zaraz zlatuje się piętnastu łapserdaków z okrzykiem "złodziej" na ustach, i zostaję zatłuczony na śmierć drewnianymi lagami. Nie istotne jest to, czy ktokolwiek mnie widzi, tak jak by nie było kompletnie żadnych ścian, czasem zdarzy się, że okradnę jakąś skrzynię, i idę grać dalej, i po minucie-dwóch podbiega do mnie jakiś szajbus i dostaję wpierdol życia.
O co chodzi?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: BCS
Nie wiem czy to bug, czy coś.
Za KAŻDYM razem, gdy próbują okraść jakąkolwiek skrzynie, i w promieniu 15 metrów znajduje się jakakolwiek osoba, to zaraz zlatuje się piętnastu łapserdaków z okrzykiem "złodziej" na ustach, i zostaję zatłuczony na śmierć drewnianymi lagami. Nie istotne jest to, czy ktokolwiek mnie widzi, tak jak by nie było kompletnie żadnych ścian, czasem zdarzy się, że okradnę jakąś skrzynię, i idę grać dalej, i po minucie-dwóch podbiega do mnie jakiś szajbus i dostaję wpierdol życia.
O co chodzi?
Tak działa obecny system okradania. Musisz próbować wielokrotnie od sejwa aż się uda.

Psalm 19

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy36
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Tizgar

1. Za cholerę nie mogłem znaleźć klucza engora jego tam po prostu niema albo ja jestem ślepy no ale wszystko jest możliwe a przy percivalu dałem se spokój po 50 próbie do wieży i tak wszedłem 2 klucze starczyły, na 3 drzwi trzeba było starą dobra metoda bokiem a ze nie jest to żaden marvin mode to i problemu w grze nie będzie  zbyt zdesperowany byłem na ten miecz asasyna aby marnować kolejne 50 prób na percivala i lipa ( ale dokładna lokalizacje klucza który zgubił engor podać możecie bo i tak misę magnata muszę zrobić )
2. Znałem drugi aloes, dawać sagicie żeby zrobiła tego potka +5 +5 do ochrony czy w sumie jest dla niego jakieś lepsze zastosowanie i czy znajdę ich jeszcze więcej ?
3. Dobra mam miecz asasyna ( z ulepszeniem pancerza daje se spokoj bo zauwazyłem ze ochrona mi w niczym nie pomoże ja i tak w walce nie tracę zbyt dużo hp moim problem było zbyt słaba bron i za długo się cackałem z  walka teraz to sie zmieniło ) jak czytne tabliczki to bede meic 141 siły no i sam mieczyk 160 dmg w cricie 301 i teraz pytanie czy czytac ksiazke i tabliczki do 2h bo mam obecnie 45% po przeczytaniu miałbym 70% czy moze jeszcze sie wstrzymac
4. Jak długo trzeba obracać tym rożnem za farma akila żeby dostać te + 1 do siły ?
5. Dla jagod trolla niema lepszego zastosowania jak robienie z nich mikstur +3 do wytrzymałość? ( jak niema to git to zrobię potki i mam 40 wytrzymałość bez wydawania Pn w nią a to + miecz asasyna i 2 rozdział daje według mnie naprawdę zajebiście dobry wynik, 40 wytrzymałość i miecz zadając 300 dmg w cricie na 2 rozdział not bad )
6. Mam 500 hp 2 rozdział nie wiem czy kupić od lutera tego przepisa na te potki z jagód czy dla tych jagód niema lepszego zastosowania nie wiem będą mi potem potrzebne czy jednak najlepiej je na to właśnie przeznaczyć
7. Czy są jeszcze jakieś bajery które zwiększą ochronę przed bronią jak trollowy eliksir no chyba ze naprawdę dużo tego aloesu można znaleźć

Narazie to tyle spamu pytań głownie to takie bardziej rozwojowe bo nadszedł moment na poważny upgrade postaci
1. Jeśli dobrze pamiętam to ten klucz na dachu. Wchodzisz na samą górę wieży nad bramą i tam zeskakujesz na lewo na dach ( ja musiałem ściągnąć zbroję bo inaczej nie chciał zeskoczyć)
2. Innego zastosowania nie znalazłem. Zdaje się że tam gdzieś jeszcze z jeden aloes jest.
3. Ja tabliczki 2h i książkę zostawiłem na koniec tak by 100% wbić. 5% z ksiązki, 8% z tabliczek +2 i chyba 8% z tabliczek +4, czyli w sumie 21%. ( więc ja jakąś tabliczkę musiałem ominąć ;) skoro Ty masz 25% z tego :)
5. Nie znam innego.
6. Ja w sumie zapewne marnowałem jagody po robiłem kompoty z nich, ile potek daje to w nie wiem.
 7. Tak jak wyżej, gdzieś ten aloes można znaleźć. A oprócz tego, to jakoś nie kojarzę. Są eliksiry z mięsa kopacza ( obrona przed magią) i eliksiry z języków jaszczurów ( przed ogniem)

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Tizgar

1. Za cholerę nie mogłem znaleźć klucza engora jego tam po prostu niema albo ja jestem ślepy no ale wszystko jest możliwe a przy percivalu dałem se spokój po 50 próbie do wieży i tak wszedłem 2 klucze starczyły, na 3 drzwi trzeba było starą dobra metoda bokiem a ze nie jest to żaden marvin mode to i problemu w grze nie będzie  zbyt zdesperowany byłem na ten miecz asasyna aby marnować kolejne 50 prób na percivala i lipa ( ale dokładna lokalizacje klucza który zgubił engor podać możecie bo i tak misę magnata muszę zrobić )
3. Dobra mam miecz asasyna ( z ulepszeniem pancerza daje se spokoj bo zauwazyłem ze ochrona mi w niczym nie pomoże ja i tak w walce nie tracę zbyt dużo hp moim problem było zbyt słaba bron i za długo się cackałem z  walka teraz to sie zmieniło ) jak czytne tabliczki to bede meic 141 siły no i sam mieczyk 160 dmg w cricie 301 i teraz pytanie czy czytac ksiazke i tabliczki do 2h bo mam obecnie 45% po przeczytaniu miałbym 70% czy moze jeszcze sie wstrzymac
7. Czy są jeszcze jakieś bajery które zwiększą ochronę przed bronią jak trollowy eliksir no chyba ze naprawdę dużo tego aloesu można znaleźć

3.. Zaczekaj az będzie kosztowało 4pn za 1%, a póki za 1 masz tylko 3 to wykorzystaj pn w to.
6.Tak opłaca się robić bardzo te potki, za 25 jagód polnych lub leśnych masz aż 2 eliksiry co daje 20hp, a że jesteś po jarkendarze gdzie jest tego masa to dużo hp przybędzie.

BCS

BCS

Użytkownicy
posty57
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak działa obecny system okradania. Musisz próbować wielokrotnie od sejwa aż się uda.

A jak wyuczę się skradania, i będę jumał eliksiry w kucki, to NPC'e tracą część swoich telepatycznych mocy? Dawno nie grałem w NK, ale tam "chyba" czegoś takiego nie było.

0 użytkowników
Do góry