Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 3988510 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 3988510

Odpowiedzi 14149

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale jak wyłączyć konsolę? Wpisywanie marvina drugi raz nie odnosi skutku.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
b 42 b chyba tak się wyłącza console :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Cytat: HellVard
A ja nie mogę wyjść ze Starej Kopalni. Drabina obok magazynu, którego w G1 pilnował bodajże Ashgan jest zbugowana, Bezi schodzi z niej za wcześnie i spada na ziemię.Czy zapisanie gry z włączoną konsolą będzie potem powodować problemy?
Też miałem z tym problem a konsoli nie uzywałem po prostu drabiny się bugują. Spróbuj zapisać przed drabiną wyjść z gry i załaczyć, wczytać i tak do skutku.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Widzialem czytajac watki ze macie problem ze smoczym oddechem tom 1 jest on w skarbcu magow ognia a mianowicie w 1 na lewo od wejscia chyba nie jestem pewien. Trzeba wcisnac na niego ctrl.
Do osob ktore graja nekro lub bede grac;) rekopisy xardasa tez sa w regalach

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dobra udało mi się ubić nekromante ognistym jaszczurem. Można też bez problemów pokonać go kamiennym golemem - polecam tą opcje gdyż uśmiech na twarzy sam się pojawia jak nieumarły odbija się od ścian :) Niemniej golemem troche nam zejdzie w przeciwieństwie do ognistego jaszczura który to szybciutko poradzi sobie. Walcząc mieczem również nie będzie kolorowo gdyż posiada on podobną umiejętność do Kruka - kiedy go uderzamy tracimy hp. Nekromanta - zombie jest wart tylko 2 punkty nauki i 750 expa...

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Na Normalnym

Na łatwym jest wart 2-pn i 1000 expa
Na Bardzo łatwym 2 pn i 850 expa
Na rzeźniku dla przykładu 2pn i 350 expa :P

łał to kruk ma reflect dmg zauważyłem ze ma jedynie zdolność do regeneracji full hp gdy mija północ :P

Tak btw jak już odwiedziłem wszystkie budowle w jarku to tylko kamienne klocki zostały w świątyni adanosa bo nie chce jakiegoś pominąc bo jak kruk zdycha to one tez :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Tizgar
Na Normalnym

Na rzeźniku dla przykładu 2pn i 350 expa

łał to kruk ma reflect dmg zauważyłem ze ma jedynie zdolność do regeneracji full hp gdy mija północ

Tak btw jak już odwiedziłem wszystkie budowle w jarku to tylko kamienne klocki zostały w świątyni adanosa bo nie chce jakiegoś pominąc bo jak kruk zdycha to one tez
Kamiennych strażników masz jeszcze tam gdzie jest zawalony most i w piramidzie obok magów wody. Tak w przypadku Kruka dostajemy piorunem kiedy go uderzamy natomiast w przypadku nekromanty - zombie jakąś czerwoną chmurą. Na całe szczęście ten reflect dmg nie aktywuje się co każdy zadany cios tylko co kilka (lub po upływie jakiegoś czasu). Ogólnie jestem pod wrażeniem wielkości tej modyfikacji - jest dodanych tyle lokacji, że gra wydłuża się nieprawdopodobnie. Dość powiedzieć, że mam 3 rodział i powyżej 70 godzin gry a nie byłem jeszcze na etlu, mieście orków itp. Myśle, że dojde luzem do 150 godzin gry.

Psalm 19

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
rozejrzałem się trochę w grze i na forum. mam pytanka:
1.po co jest wytrzymałość?
2.na początek mojej przygody z Returning wybrać poziom b.łatwy czy łatwy? bo wyczytałem że na łatwym większy jest exp
3.co wybrać paladyna czy strażnika św.? dowiedziałem się, że strażnik może mieć dużo many bez pkt nauki ale paladyn sobie wchodzi do domów i okrada bez niczego. ewentualnie najemnika bym wziął ale on mnie jakoś nie ciągnie
4.ile tutaj trzeba mieć zręczności żeby sprawnie okradać?
5.po co są ci opiekunowie na początku? wiem, że questy się dostaje ale czy opłacalne, co się za nie dostaje?
6.z jakim średnim lvlem kończycie pierwszy rozdział? tak jak w noc kruka czyli 13-14?
7.są tutaj jakieś fajne bronie na zręczność, mocniejsze niż Betty z nk?
8.polecacie mi broń jednoręczną czy 2h? nie piszcie że to według uznania bo umiem dobrze grać obiema i obie lubie

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy37
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1. Wytrzymałość pozwala biegać, oraz co ważniejsze pozwala walczyć. Gdy wytrzymałość spadnie do 0, będziesz tracił życie podczas ataków.
2. Weź b.łatwy - ja sobie na nim gram tak na spokojnie :)
3. Ja przy pierwszym podejściu ( jeszcze jak beta tłumaczenia była zagrałem najemnikiem). Teraz gram Strażnikiem Świątynnym - Druga runa OP.
4. Tak myślę że ponad 100.
5. Linia questowa, dobry bonus po zakończeniu linni questowej, zbroja dla wojownika, darmowa nauka ( nie płacisz złota) ale to dopiero jak dołączysz czyli 5 rozdział.

8. 2h - ze względu na Uriziel :)

A teraz mam pytanie:
Czy "Paczka Olava" jest do czegoś potrzebna ?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To coś słabo się rozejrzałeś weź może się jeszcze raz a dobrze rozejrzyj

1. W sumie po to samo co w g3 tyle ze tu utrudnia bardziej, zaprzyjaźnić się z nią nie da ale trzeba z nią żyć i mieć ja na uwadze bo gdy masz jej 0 zaczynasz się sam zabijać :P
2. Na Bł dostajesz 85% expa returningowem ale dostajesz bossta do statystyk odpowiadającemu postaci na 10 lvl na łatwym masz 100% expa ale bez boosta zasadniczo na bł zawsze będziesz miał lepsza postać niż na Łatwym mimo ze na łatwym na końcu skrupulatnej gry na max będziesz miał ewentualnie 2 lvl więcej niż na bł ale za to staty będą lepsze na bł ( jeśli chodzi o walke i resztę oba poziomy są takie samo trudne i jak każdy te tez są trudniejsze od nk i to dość sporo ) ( ja na 1 raz polecam BŁ ten boost życia ratuje nieraz dupę )
3. Prosta piłka na 1 raz grasz, chcesz woja to najemnik chcesz maga to mag ognia reszta jest dużo mniej efektywny od tych 2 gildii w swoich dziedzinach ale ofc wybór jest twoja indywidualna kwestia każda gildia może bezkarnie wchodzić i kraść na swoich terenach na innych trzeba trochę kombinować na forum znajdziesz milion sposobów jak można to robić niezależnie od gildii
4. Zależy od poziomu ale dopiero przy 200 nie będzie żadnych wontow ofc mowa o niższych poziomach na wyższych to pewnie i przy 300 będą się pluli :P ( chociaz np zeby zdobyć Krwawe Kielichy na BŁ starczy już 35 zręczności i trochę wczytywania )
5. Głupie pytanie głupia odpowiedz przecież za questy jest exp to już się opłaca reszta wyjdzie ci w grze oni są główna linia fabularna returna
6. Ja zawsze w nk wychodzę z 20+ z 1 rozdziału tu ze ogranicza mnie wytrzymalosc i prze kozaczone szkielety musiałem się ograniczyć do 18 na BŁ chociaz jakby się ktoś uparł na  Łatwym by nawet 23 wbił tyle ze to bym wieki trwało
7. Ządło skorpiona to jedyna lepsza bron na zrzeczonosc od betty :P ale fajna to nie jest :P
8. No raczej ze 2H z początku można trochę 1h ale szybko wpadna ci mocne 2h które ponad dwukrotnie bija na głowe 1h

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Cytat: Maciuś
Cytat: TizgarNa Normalnym

Na rzeźniku dla przykładu 2pn i 350 expa

łał to kruk ma reflect dmg zauważyłem ze ma jedynie zdolność do regeneracji full hp gdy mija północ

Tak btw jak już odwiedziłem wszystkie budowle w jarku to tylko kamienne klocki zostały w świątyni adanosa bo nie chce jakiegoś pominąc bo jak kruk zdycha to one tez Kamiennych strażników masz jeszcze tam gdzie jest zawalony most i w piramidzie obok magów wody. Tak w przypadku Kruka dostajemy piorunem kiedy go uderzamy natomiast w przypadku nekromanty - zombie jakąś czerwoną chmurą. Na całe szczęście ten reflect dmg nie aktywuje się co każdy zadany cios tylko co kilka (lub po upływie jakiegoś czasu). Ogólnie jestem pod wrażeniem wielkości tej modyfikacji - jest dodanych tyle lokacji, że gra wydłuża się nieprawdopodobnie. Dość powiedzieć, że mam 3 rodział i powyżej 70 godzin gry a nie byłem jeszcze na etlu, mieście orków itp. Myśle, że dojde luzem do 150 godzin gry.
Mam paladyna na reb v1 ... Ponad 300h gry :D

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No proszę... a mnie kiedyś nieźle się dostało, jak odpowiedziałem, że ok 150 h grania to na pewno nie za dużo !

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dobra w końcu mi się przypomniało o co chciałem się zapytać chyba :P

- Gdzie można znaleźć jeszcze zwój z wirem oprócz tego z kopalni złota bandytów :P ?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Również znalazłem tylko jeden zwój wiru.

Psalm 19

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, nie wiem czy dobry temat no ale, potrzebował bym kilku zapisów do wersji reb v 2.1 jak ktoś ma cos podobnego to prosze o podesłanie.
1. Straznik swiatynny bron 2h (najlepiej po jarkendarze lub coś w okolicy tego)
2.Mag Wody (rozdzial bez znaczenia)
3.Jakiegoś w miarę ogarniętego już łucznika (coś około 90 zręczności, może być oczywiście wiecej)

poziom trudności bez znaczenia.

MagnuMr1p

MagnuMr1p

Użytkownicy
posty43
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak uruchomić wątek  z ettlu?

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zamieściłem w  ZAPISY status Maga Wody.
Nie mam do niego bynajmniej pewności bo ja nie gram już od dawna nim, wybierając drogę najemnika, korzystała z niego moja siostra.

JKMfan

JKMfan

Użytkownicy
posty6
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po rozmowie ze złotym smokiem porozmawiaj z Xardasem on powie ci co dalej robić. Potem idź do pijanego paladyna między koszarami a magazynem. Klucz do teleportu ma Hagen.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Czy kostur 1 h lub 2 h maga ognia wymaga sily lub czegos?

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Widać, żeś nowy... albo... Jest temat SPIS BRONI !!!

0 użytkowników
Do góry