Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 3988301 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 3988301

Odpowiedzi 14149

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I ponownie zadam ci to samo pytanie grałeś w nk ?

Max siły dla nauczyciela to 200 ale tylko na Di przed tym max to 190 Z tego co zauważyłem return zmienił koszta ale nie barierę maxymalna :P
O kradziezy mowimy skrzynie itp, skrzynie da sie łatwo gdyz mamy roznice pieter i to wystarczy na tej samej płaszczyźnie widza wszystko na innej już nic wiec starcza tylko skradanie
I znowu grałeś ty w nk poszukiwaczy się blokuje spamem ciosów żeby nie używali magi ( sprawdzałem to bo wiozłem sobie save z ciekawości żeby to sprawdzić na jednym potku na speeda 7 minutowy 1/3 khorinis oczyściłem z poszukiwaczy w sumie chyba tylko raz z błyskawicy dostałem dla reszty byłem za szybki i kazdego zdołałem zablokować przed atakiem )  smoki to zależnie od sytuacji albo deszcz ognia albo grom ogólnie wspomagasz się dużo zwojami tu zasada się nie zmieniła ( przywolance również ładnie się spisują oni odwracają uwagę a my robimy spam urizielem lub szponem ) wiec teoretycznie nie potrzebujesz zbroi ponieważ areny które są przygotowane do walki ze smokami poza ozywiencem są tak zrobione ze masz opcje ukrycia się i posiadania zasięgu dla użycia zwojów :P ( smoki maja taki dmg z ognia ze nawet 300 ochrony przed ogniem nie jest komfortowa wartością )

1.hmmm Erol uczy 200 siły, a go nie da się wziąć do DI! przynajmniej ja się nie spotkałem żeby dało się go wziąć na statek. Grałeś w noc kruka?
2.fakt czasem waląc prawa-lewa poszukiwacz nie zaatakuje ale nie zawsze to się udaje
3.skoro ty tylko zwojami biłeś smoki to znowu się zapytam: grałeś w noc kruka?
4.do orków teoretycznie też nie potrzeba zbroi. prawa-lewa i wielu orków wojowników zabijałem tak bez straty hp a orka Elite trzeba brać z cofaniem się i unikami. teoretycznie jak zbroja paladyna nie daje różnicy ze smokami i poszukiwaczami to zbroja Łowcy z wszystkim innym też nic nie zmienia.

Taiczo

Taiczo

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
Widzę, ze jeszcze raz muszę o to zapytać. Chce zostać Magiem Wody, ale nim to nastąpi to chcę się powyuczać wszystkiego co  się da pobocznego, więc moje pytanie jest takie czy da się czegoś nauczyć w obozie myśliwych bez dołączania d nich???

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Taiczo
Widzę, ze jeszcze raz muszę o to zapytać. Chce zostać Magiem Wody, ale nim to nastąpi to chcę się powyuczać wszystkiego co  się da pobocznego, więc moje pytanie jest takie czy da się czegoś nauczyć w obozie myśliwych bez dołączania d nich???
Nie nie da sie, ale przylacz sie do nich bo to tak jak by gildia poboczna i mozna do nich dolaczyc, a dalej masz brak gildi.

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy37
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Taiczo - obóz myśliwych to ogromne źródło dochodów, wypada dołączyć do nich ;) Dodatkowo nie jest to gildia główna tylko poboczna, więc bez problemów dołączysz do Magów Wody.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
 Hubert w nk żeby zabić bagniaka styka 1 zwój deszczu ognia na kamiennego trzeba 2 na ognistego 1 demon na lodowego 1 deszcz ognia

Tu trzeba przywolanców użyć aby odwrócili uwagę a my mając 100% w 2h i urziela po kilku sekundach skończymy walkę pikus :P nie wiem jak ty biłeś w nk smoki ale każdy je bije według schematu ze zwojami ktory ci podałem bo jest najłatwiej i najsyciej ( ofc da się inaczej ale poco się męczyć )

Ofc ze nie trzeba o ile masz bron z lepszym zasięgiem a ze każdy  ork ma zasięg 120 to jest bardzo mało broni w sumie tylko 3 Które spełniają normę walki bez zbroi w 1vs1 w przypadku tłumu to już lepiej miec zbroje  lub inaczej paladyn na klatę 10 orkow nie weźmie nie wytrzyma tak długo aby ich zabić a łowca weźmie i przy duzej wytrzymałość ich zabije te 100 ochrony to robi wręcz kolosalna różnice :P tak jak mówiłem tu najwięcej walczysz przeciwko broni przeciw ogniu masz tylko smoki na które walczy się sposobem :P na jaszczury które zadaje 70 od ognia ze samej zbroi styka ochrona :P a magia to głownie poszukiwacze których sie blokuje i golem harpie ktore padają od zwojów zasadniczo dla wojoa liczy się zasieg bron i jak najwiecej ochrony przed bronią i pociskami

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
O co chodzi w zadaniu dar szaleńca?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hubert w nk żeby zabić bagniaka styka 1 zwój deszczu ognia na kamiennego trzeba 2 na ognistego 1 demon na lodowego 1 deszcz ognia

Tu trzeba przywolanców użyć aby odwrócili uwagę a my mając 100% w 2h i urziela po kilku sekundach skończymy walkę pikus :P nie wiem jak ty biłeś w nk smoki ale każdy je bije według schematu ze zwojami ktory ci podałem bo jest najłatwiej i najsyciej ( ofc da się inaczej ale poco się męczyć )

Ofc ze nie trzeba o ile masz bron z lepszym zasięgiem a ze każdy  ork ma zasięg 120 to jest bardzo mało broni w sumie tylko 3 Które spełniają normę walki bez zbroi w 1vs1 w przypadku tłumu to już lepiej miec zbroje  lub inaczej paladyn na klatę 10 orkow nie weźmie nie wytrzyma tak długo aby ich zabić a łowca weźmie i przy duzej wytrzymałość ich zabije te 100 ochrony to robi wręcz kolosalna różnice :P tak jak mówiłem tu najwięcej walczysz przeciwko broni przeciw ogniu masz tylko smoki na które walczy się sposobem :P na jaszczury które zadaje 70 od ognia ze samej zbroi styka ochrona :P a magia to głownie poszukiwacze których sie blokuje i golem harpie ktore padają od zwojów zasadniczo dla wojoa liczy się zasieg bron i jak najwiecej ochrony przed bronią i pociskami

Tizgar nie wykręcaj się sposobami walki na innych potworów bo na wszystko jest sposob.... po prostu w Gothic 2 wkręcił się stereotyp, że Najemnik to najlepszy wojownik bo tylko może walczyć mieczami, łukami i kuszami a nic z magią....
podsumowanie:
1.paladyn i najemnik mogą u swoich nauczycieli nauczyć się równie dobrze walczyć 1h, 2h, kuszami i łukami
2.wszystkie klasy mają najlepszego nauczyciela siły-Erola
3.zbroje najemnika trzeba kupować i są dobre na "zwykłych" przeciwników, a zbroje paladyna na bardziej "wyszukanych"  co moim zdaniem się redukuje
4.przypominam ci że mówimy o postaciu wojownika więc nie marudź mi o zwojach bo ja równie dobrze mogę powiedzieć o magi paladyna, o "święceniu", poszanowaniu u innych i już Najemnik nie ma się czym wyprzeć

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy37
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dar szaleńca

Fellangora muszą znaleźć i zabić go.  Pierwszy raz, kiedy zawiesza się (w mojej opinii, w przebraniu Fellana,
 głupiec, że wbity kwartał portu młotkiem) w opuszczonej chacie w
pobliżu miejsca, gdzie G2nv siedział Dragomir.  Nie zapomnij podczas rozmowy z nim (i wszystkie kolejne rozmowy z nim) umieścić na amulet Zygos podanych.  W ogóle, po raz pierwszy będzie ona ukryta przed tobą.  Za drugim razem (w postaci Elena) Ja osobiście spotkałem się z nim wieczorem na schodach prowadzących do kamiennego kręgu.  Trzecia i ostatnia (w postaci Rupert), w godzinach popołudniowych na
drodze do piramid, gdzie zaczyna się stromo, zaraz za mostem, gdzie
shnyga strażników jaj.  To wszystko, co w rzeczywistości.  Za trzecim razem, będzie zaoferować bardzo ładny pierścionek.  Do podjęcia lub nie zdecydować.  Osobiście brałem, ale później Etlu pokojowego przejścia jest niemożliwe.
  PS Nawet nie mam paladyna na wyspie nie poniósł   .  Odstraszyć ich strach i spać.
Ot przez tłumacz z rosyjskiego - jest to druga droga do zdobycia amuletu te co jest na wyspie paladynów. Polega na szukaniu gościa co się podszywa pod innych po khorinis ;)

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Mam pytanie, bo gram w wersję 2.1 i dołączyłem do Bractwa. Jestem w jarkendarze więc sporo gry mam za sobą. Lecz problem jest taki, że nie mogę dostać zadania od Baal Tyona, te z recepturą. Powinien sam do mnie zagadać, ale nie zleca żadnego zadania. Uruchomiłem wersję 1.0, zrobiłem zadanie od Cadara, poszedłem do Tyona i sam zlecił zadanie... Próbowałem skopiować save z 2.1 do 1.0, ale przy przechodzeniu przez portal pojawia się błąd, że program Gothic 2 przestał działać. Nie chce mi się znowu przechodzić gry od początku. A i przy przechodzeniu przez portal mam wył. cheaty. W dzienniku zadań nie mam zleconego tego zadania, a jakbym miał to i tak bym pewnie pamiętał.

Ps. Dobra, problem rozwiązany :D 10 min po wysłaniu lol. przemieniłem się w Tyona, poleciałem do Gor na Kosha, przemieniłem się w niego i nagle Tyon zleca mi zadanie. Dziwna sytuacja

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Hubert

Nauczyciele siły maja gówno do rzeczy uczysz się tylko do 94 dalej jedziesz na bonusach a chyba tylko lares nie potrafi do tylu uczyć wiec ten pkt niema całkowicie żadnego znaczenia

Jak ci się to może redukować w zbroi 90% walk jest przeciw broni a 10% przeciw  magi i ogniu to logiczne od razu co jest ważniejsze jaka ochrona pomijam ze i tak w returnie tej ochrony będziesz miał na tyle u obu postaci ze starczy z tym ze najemnik będzie miał więcej przed bronią co jest właśnie kluczowe i przesądza o tym co jest bardziej użyteczne

Gdyby armor nie miał znaczenie to już dawno bym nie tu zlizywano za herezje jednak w returnie ma i serio prawie każdy się z tym zgodzi chcesz woja to najlepszy będzie najemnik ofc gracz ze może wybrać nawet nekromante na woja jego sprawa grunt ze dostał poradę co jest najlepsza opcja :P

Boze ty na serio ? wojownik nie może zwojów nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie leciał na smoka z mieczykiem raz ze sporym problem jest podejść do niego bo ogien cie odrzuca wiec nie masz zasięgu na atak,  każdy nieważne czym gry idzie na smoka z magia i przywolancem bo tak jest najłatwiej i najefektywniej

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hubert

Nauczyciele siły maja gówno do rzeczy uczysz się tylko do 94 dalej jedziesz na bonusach a chyba tylko lares nie potrafi do tylu uczyć wiec ten pkt niema całkowicie żadnego znaczenia

Jak ci się to może redukować w zbroi 90% walk jest przeciw broni a 10% przeciw  magi i ogniu to logiczne od razu co jest ważniejsze jaka ochrona pomijam ze i tak w returnie tej ochrony będziesz miał na tyle u obu postaci ze starczy z tym ze najemnik będzie miał więcej przed bronią co jest właśnie kluczowe i przesądza o tym co jest bardziej użyteczne

Gdyby armor nie miał znaczenie to już dawno bym nie tu zlizywano za herezje jednak w returnie ma i serio prawie każdy się z tym zgodzi chcesz woja to najlepszy będzie najemnik ofc gracz ze może wybrać nawet nekromante na woja jego sprawa grunt ze dostał poradę co jest najlepsza opcja :P

Boze ty na serio ? wojownik nie może zwojów nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie leciał na smoka z mieczykiem raz ze sporym problem jest podejść do niego bo ogien cie odrzuca wiec nie masz zasięgu na atak,  każdy nieważne czym gry idzie na smoka z magia i przywolancem bo tak jest najłatwiej i najefektywniej

na ogień, który odrzuca jest sposób... 90% to ochrona przed bronią-zgadzam się z tym, że prawie wszystko to są zwierzęta, które później bez zbroi możemy bić. problemem mogą być orkowie. mam pytanie: gdy w 3 rozdziale dostaniesz lekki pancerz łowcy ulepszasz go na max? pewnie nie... dopiero jak dostaniesz cięzki prawda? z tym, ze gdy dostaniesz ciężki orkowie też nie są problemem bo nim ci coś będą wstanie zrobić to ty ich zabijesz

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Na wszystko jest sposób ale poco się męczyć i utrudniać i tak już trudna grę, przywolaniec i spam bronią w tył zajętego smoka jest efektywniejszy :P

Inaczej ja ulepszam w 2 ciężki pancerz najemnika na x5 ( najlepszy możliwy armor na ten moment gry spokojnie starcza do połowy 4 rozdziału nie licząc szkieletów one są z kosmosu ) dzięki temu mamy zlewkę na leki pancerz łowcy sek w tym ze nie jesteś wstanie ulepszyć kazdego trzeba dobrze wybrać np ciężki pancerz najemnika i ciężki pancerz łowcy no chyba ze ładnie się stoi ze stalą to można średni

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jest jakiś błąd w tłumaczeniu nazyw szkieletów, otóż pomniejszy szkielet jest dużo mocniejszy od normalnego szkieleta...Czy  wcielenia Fellangora pojawiają się zależnie od godziny? Jeżeli tak to o której i w jakich miejscach?

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
To uczucie gdy grając na trudnym rozjebałem bezproblemowo wszystkie smoki samym mieczem i w 5 rozdziale nikt mi nie może nic zrobić przez co wszystko stało się nudne i nie mam najmniejszej ochoty grać.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Maciuś Vent dał mapkę chyba w temacie porady ogólne :P

Pytanko: Gdzie jest szpada abigail bo już bym se to zadanko odhaczył a chyba jestem totalnie ślepy bo nie mogę  na nią trafić
I Pytanko 2: Mam złoty pierścień kruka jakie są wszystkie możliwe warianty co mogę z nim zrobić i który co daje ( ogólnie który najlepszy no chyba ze jest tylko jeden )

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Szpade masz przy wyjściu  z tej dużej jaskini gdzie są pełzacze, na bagna przy największym drzewie, bardzo blisko ognistego demona. Z pierścieniem kruka masz tylko jedną opcje.

Psalm 19

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dzieks byłem tam 5 razy i dopiero za 6 zauważyłem lol :P

Jest jakis przymus w sprawie Eltu, Senyaka i ulepszenia Szpona ogólnie quest od Ashtar muszę to zrobić w 2 czy mogę kiedy chce ? :P
W Khroinis mamy 5 skarbow grega w Jarku są 17 i 2 ukryte razem 19 czyli jeśli wykopałem 19 z jarka i 5 z khorinis to są jeszcze gdzieś jakieś ? czy to już wszystkie :P

ja1312777

ja1312777

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam pytanie gdzie jest stwór który zjadł Bena????

Proszę o pomoc

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: ja1312777
Witam mam pytanie gdzie jest stwór który zjadł Bena????

Proszę o pomoc
Pojawia się on tylko wtedy kiedy zdobędziesz wszyskie notatki dziadka bena. Notatki te znajdują sie przy charakterystycznych wypalonych ogniskach w jarkendarze. Potwór nazywa się samica polnego pełzacza a jego dokładna lokalizacja to bagna blisko domu uzdrowicieli.

Psalm 19

Taiczo

Taiczo

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
Witam na poczatek dziękuję za wcześniejsze odpowiedzi i mam kolejne pytania:
1.Znalazłem Ogniste Strzały w pewnej jaskini, gdzie skasowałem 2 Cieniostwory, ale kaj jest Ognisty Łuk???
2.Od kogo można się nauczyć wydobywania Rudy w Khorinis??? Czy dopiero tego nauczę się w Górniczej Dolinie???

0 użytkowników
Do góry