Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4027672 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4027672

Odpowiedzi 14149

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Macie cholercia jakiś sposób na zarabianie kasy bo gram na normalu a takiej jazdy jeszcze w życiu nie widziałem. Chciałem dorobić sobie na wykuwaniu mieczy u harada, bo z tego co pamiętam w podstawce noc kruka bardzo się to opłacało, a teraz pfff 80 marnych sztuk złota za dobry miecz OMG... Za naukę już więcej zapłacę niż zarobię z tego wykuwania :\ . Przeszedł w ogóle ktoś z was tego moda na normalu? Bo dla mnie wydaję się to trochę niemożliwe. Ciekawe co musi się dziać na trudnym albo tym najtrudniejszy. Po co do moda dawać poziomy trudności które są nie do przejścia...?

LET'S ROCK!

Citak

Citak

Użytkownicy
posty62
  • Użytkownicy
Główne żródła zarobku w wczesnej fazie gry sa 2:

1. Albert z obozu myśliwych. Przyjmuje większość trofeów ze zwierząt. Jak wróciłem z Górniczej Doliny to z samych trofeów mialem ponad 19k golda.

2. Halvor. Przyjmuje większość złotych i srebrnych przedmiotów jak nie wszystkie, po o wiele lepszej cenie niż kupcy. Minus jest taki, że nie zawsze jest w stanie wziąć wszystko naraz. Przyjmuje on raz dziennie.

Dodatkowo możesz trochę zarobić w kopalni złota w Jarkendarze. Tam też zarobiłem parę tysiecy.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Macie cholercia jakiś sposób na zarabianie kasy bo gram na normalu a takiej jazdy jeszcze w życiu nie widziałem. Chciałem dorobić sobie na wykuwaniu mieczy u harada, bo z tego co pamiętam w podstawce noc kruka bardzo się to opłacało, a teraz pfff 80 marnych sztuk złota za dobry miecz OMG... Za naukę już więcej zapłacę niż zarobię z tego wykuwania :\ . Przeszedł w ogóle ktoś z was tego moda na normalu? Bo dla mnie wydaję się to trochę niemożliwe. Ciekawe co musi się dziać na trudnym albo tym najtrudniejszy. Po co do moda dawać poziomy trudności które są nie do przejścia...?

Wszystko jest do przejścia, nawet na rzeźniku, uwierz mi  :)

Zardas

Zardas

Użytkownicy
posty31
Propsy1
  • Użytkownicy
Kiedy mogę wyzwać jakiegoś haradrima? Jestem w 4 rozdziale ... Muszę być w piątym czy jak? Bo ten ziomek mówi, że nie jestem godzien :c

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Nie zapominaj o kopalni złota w Górniczej Dolinie, ewentualnie możesz też sprzedawać bryłki rudy Parcivalowi.

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kiedy mogę wyzwać jakiegoś haradrima? Jestem w 4 rozdziale ... Muszę być w piątym czy jak? Bo ten ziomek mówi, że nie jestem godzien :c

tak dopiero w 5 mozesz wyzwac:).

widze, ktoś skasował posta, bo wiedział, że sie tyczy do niego ^^. dobrze, ze wczesniej screena jebnalem beka w fhói.

Wywaliłem tego posta, bo spamując zachowujesz się jak idiota. Przystopuj i zacznij pisać po polsku. - Ventrue

OO skąd wiedziałeś, ze to do ciebie sie tyczylo? ja mam na ciebie wyjebane, i leje na  ciebie. sluchaj, czy ja o tobie i twojej "grze" cos pisze? NIE. to po chuj do mnie sie caly czas przypierdalasz, podwyzszyc swoje ego chcesz czy co? - Robertinho

strzelec

strzelec

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Mam problem z Lutero. Wykonałem zadanie "Asystent", ten mówi, że musimy pozmawiać na troch ważniejszy temat, klikam "Dobrze, porozmawiajmy" i... nic.
Wracam do reszty opcji, czyli 1. Pohandlujmy i 2. Kto należy do gildii kupców?
Może mi ktoś powiedzieć, co nie gra?

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Nie obrażaj się ale pierdolisz, konsola była stworzona tylko do testowania i wyłapywania bugów i nic poza tym. Nie po to rusyfikacyjne jednostki z Moskwy, testowały grę tygodniami odpowiednio ją balansując, żeby ktoś teraz narzekał na poziom trudności. A jeśli chodzi o Lariusa, to wystarczy się u Salandrila przespać do południa i po problemie. Jeśli chodzi o Sagitte, alchemicy to jedyni z kupców, którzy po rzuceniu czaru zapomnienia i tak się gniewają. A to z prostego powodu, żeby nie wykorzystywać bugu z recepturami. O dziwo wyjątek stanowi Salandrill.

Oj tam, po prostu jestem cienki w unikach przed wilkami i i ogólnie w walce bronią białą ze zwierzętami (z NPC to co innego), ale za to dobrze planuje postać, świetnie znam świat gry i umiem go wykorzystać (nie mówię tu o bugach na nieskończoność stali itd. ale o wykorzystaniu ukształtowania terenu w biciu smoków choćby). A na początku gry te umiejętności mało dają, dopiero jak już dostanę jakaś runę w swoje ręce.... A poziom trudności jest ułożony tak, że gracze we wszystkim dobrzy mają dla siebie poziom trudny, gracze którzy nie zaczynają wizyty w Khorinis od skakania po dachach w porcie i nie umieją walczyć bronią białą mają dla siebie poziom łatwy. Natomiast takie dziwadła jak ja muszą sobie same dopasować bo albo mnie nerwica trafi przy podochodzeniu do tego samego wilka 20 raz, albo się wynudzę w 4 rozdziale nie mając już co bić.

Rich

Rich

Użytkownicy
posty22
Propsy1
  • Użytkownicy
Mam problem z Lutero. Wykonałem zadanie "Asystent", ten mówi, że musimy pozmawiać na troch ważniejszy temat, klikam "Dobrze, porozmawiajmy" i... nic.
Wracam do reszty opcji, czyli 1. Pohandlujmy i 2. Kto należy do gildii kupców?
Może mi ktoś powiedzieć, co nie gra?

Ponieważ następna misja odblokowuje się w 4 rozdziale, a ty pewnie jesteś w 3 :>.

Citak

Citak

Użytkownicy
posty62
  • Użytkownicy
Mam pytanie do Doliny Cieni.
Naładowałem Oko i wezwałem smoka, nie wiedzialem ze mam jeszcze z kims rozmwaiac wiec poprostu poszedlem go zabic. Dopiero teraz dowiedzialem sie ze powiniennem zdobyc jakas kusze, ktora miala mi pomoc. Czy ominiecie tych kilku faktow nie wplynie mi na rozgrywke? A i nie wiem czemu ale mam nieudane to zadanie z Ludzmi z Doliny po rozmowie z ich przywodca.

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Zadanie powinno być nieudane, przynajmniej tak było poprawnie na becie. By je zaliczyć trzeba by chyba ich ewakuować jakoś z tej doliny przed walka ze smokiem. A jeżeli zadania ci zaliczyło, do świątyni śniącego możesz wejść, to jedyna strata jaką poniosłeś to, to że nie dostaniesz najpotężniejszej broni w grze, aczkolwiek o bardzooo ograniczonym magazynku.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To jest czitowanie jak cholera!

kacperziom

kacperziom

Użytkownicy
posty88
  • Użytkownicy
jak jestem paladynem to mogę go nosić jeśli tak to jak go mam ulepszać żeby jak najwięcej  z niego wycisnąć

Citak

Citak

Użytkownicy
posty62
  • Użytkownicy
Zadanie powinno być nieudane, przynajmniej tak było poprawnie na becie. By je zaliczyć trzeba by chyba ich ewakuować jakoś z tej doliny przed walka ze smokiem. A jeżeli zadania ci zaliczyło, do świątyni śniącego możesz wejść, to jedyna strata jaką poniosłeś to, to że nie dostaniesz najpotężniejszej broni w grze, aczkolwiek o bardzooo ograniczonym magazynku.

I tak nie uzywam kusz, wole magie :)

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Dzień dobry. Jako, że zaczałem grac od nowa (2.1 p.normalny) z pełni działajaca wytrzymałoscia, mam pytanie. Do ilu koksować tą wytrzymałość? Bo mam narazie 22. 75 sily i jest cholernie ciezko. Najmocniejszym stworem jakiego moge ubic bez uzywania 1000 miksturek jest zębacz! Druga sprawa, każdy pierdzieli, że kasy jest mnóstwo. Nie w I rozdziale! Potem owszem. Nie wiem jak inni, ale mi ciągle jej brakuje. Więc nie moge spobie pozwolić na kupno wielu mikstur, szczegolnie drogich m.wytrzymalosci. Więc... Czy na tym etapie. 14 lewel. 75 siły (bazowe jakies 58),30 dwureczna + większość zdolnosci łowieckich, 22 wytrzymałosci, 150 hp(bez straty PN) lepiej jest dawać punkty w wytrzymałość (5 za 10PN, potem pewno więcej) czy raczej na sile,hp i bron? Po prostu ile wam wystarczało tej wytrzymalosci przy uzywaniu broni dwurecznej?  I czy z jagód trolla mozna produkować jakies mikstury? Bo wiem, że z serc trolli na pewno.

Lukeee

Lukeee

Użytkownicy
posty14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzień dobry. Jako, że zaczałem grac od nowa (2.1 p.normalny) z pełni działajaca wytrzymałoscia, mam pytanie. Do ilu koksować tą wytrzymałość? Bo mam narazie 22. 75 sily i jest cholernie ciezko. Najmocniejszym stworem jakiego moge ubic bez uzywania 1000 miksturek jest zębacz! Druga sprawa, każdy pierdzieli, że kasy jest mnóstwo. Nie w I rozdziale! Potem owszem. Nie wiem jak inni, ale mi ciągle jej brakuje. Więc nie moge spobie pozwolić na kupno wielu mikstur, szczegolnie drogich m.wytrzymalosci. Więc... Czy na tym etapie. 14 lewel. 75 siły (bazowe jakies 58),30 dwureczna + większość zdolnosci łowieckich, 22 wytrzymałosci, 150 hp(bez straty PN) lepiej jest dawać punkty w wytrzymałość (5 za 10PN, potem pewno więcej) czy raczej na sile,hp i bron? Po prostu ile wam wystarczało tej wytrzymalosci przy uzywaniu broni dwurecznej?  I czy z jagód trolla mozna produkować jakies mikstury? Bo wiem, że z serc trolli na pewno.

Powiem tak, ja obecnie mam ze 50 wytrzymałości, ale i 280 siły (5 rozdział), więc na jedną walkę nawet z wieloma przeciwnikami starcza, ale i tak nie jest jakoś komfortowo (używam dwuręcznej broni zżera więcej wytrzymałości). Tak więc jak idziesz w dwuręczne to możesz dać z te 2 lvl na początku jak nie jest to jeszcze tak drogie, a potem dobić miksturkami. Myślę, że jak dobijesz do 60+ to będzie się grało przyjemnie

Citak

Citak

Użytkownicy
posty62
  • Użytkownicy
Na jakisch przeciwnikow lepiej uzywac broni siecznej a na jakich obuchowej?

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie do Doliny Cieni.
Naładowałem Oko i wezwałem smoka, nie wiedzialem ze mam jeszcze z kims rozmwaiac wiec poprostu poszedlem go zabic. Dopiero teraz dowiedzialem sie ze powiniennem zdobyc jakas kusze, ktora miala mi pomoc. Czy ominiecie tych kilku faktow nie wplynie mi na rozgrywke? A i nie wiem czemu ale mam nieudane to zadanie z Ludzmi z Doliny po rozmowie z ich przywodca.

Musisz miec strasznie dobrą postać, jesli ubiles sam Azgalora :) ( Da sie bez dozownika, a magia bardzo dobra w tej sprawie!)
ALe fakt faktem powinienes z dozownikiem to zrobic :)

A ktoś tam pisal,ze przed walkąze smokiem mozna uwolnic ludzi? Mi sie nigdy to nie udwalo bo zawsze mi Elavis czy jak mu tam odpowiadal ze cytuje zmienione" zlo pokonane to jest tutaj juz gites wiec damy se rade ".
Ehh xd

Adrien

Adrien

Użytkownicy
Wolf
posty74
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Wolf
Na jakisch przeciwnikow lepiej uzywac broni siecznej a na jakich obuchowej?

Obuchowej używaj na kamiennych strażników(najlepiej sprawdza się przy tym młot adanosa). Obuchowa jest też dobra na jaszczury(choć może mi się wydaje?)
Siecznej zawsze używam na szybszych przeciwników np: zębacz ;)
W grach stosuję taką jedną zasadę: Broń obuchowa - Powolni, opancerzeni przeciwnicy itp, itd. Broń sieczna - Szybcy i słabo opancerzeni przeciwnicy :D

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam 3 pytania:
1. Czy to nowe zachowanie szczurów i niektórych kretoszczurów  że przede mną uciekają? Czy po prostu jakiś bug?
2. Czym się różni uczenie się ostrzenia jednoręczną a dwuręczną bronią bo różnic nie zaobserwowałem?
3. W czym dokładniej pomaga Gravo? W rozwiązaniu jakich ,,problemów"?

LET'S ROCK!

0 użytkowników
Do góry