Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4097060 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4097060

Odpowiedzi 14149

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Na jakisch przeciwnikow lepiej uzywac broni siecznej a na jakich obuchowej?

Broń sieczną możemy używać na wszystko z paroma wyjątkami:
- golemy
- kamienni strażnicy
- szkielety wszelkiej maści
- i może coś jeszcze o czym zapomniałem

Na te stwory się ona nie sprawdza, w wszystkich pozostałych wypadkach ze względu na większy zasięg zazwyczaj jest już jednak lepsza od obuchowej. nawet jakby mniejsze obrażenia jakiemuś zwierzakowi zadawała to bez znaczenia, ważniejszym jest trzymanie go na dystans.

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie. Czy z jagód trolla można zrobić jakies mikstury? Czy można je śmiało zjadać?

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie. Czy z jagód trolla można zrobić jakies mikstury? Czy można je śmiało zjadać?
Chyba z nich się robilo eliksir wytrzymalosci, nie ? Dobrze pamiętam ?

strzelec

strzelec

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Ponawiam problem z Lutero. Wykonałem zadanie "Asystent", ten mówi, że musimy pozmawiać na troch ważniejszy temat, klikam "Dobrze, porozmawiajmy" i... nic.
Jestem w 4 rozdziale.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam problem z Lutero. Wykonałem zadanie "Asystent", ten mówi, że musimy pozmawiać na troch ważniejszy temat, klikam "Dobrze, porozmawiajmy" i... nic.
Jestem w 4 rozdziale.
Bo to chyba w 5 rozdziale jest dostepne :)

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy

Wiem, że z serc trolla robi się miksture wytrzymałosci +5. Nie spotkałem żadnej receptury z jagód. Czy może trzeba nauczysz się jej za PN? Wie ktoś?

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak dla mnie jagodek jest cos kolo 35, wiec ja bym nawet nie robil z tego miksty bo i tak jest tyle rzeczy "budujacych" wytrzszymalosc ze na 100 jest banalnie latwo wbic pozniej :)

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Chyba w każdej kuźni. Przed chwilą przetapiałem świeżo co zdobyte zasoby w kuźni Dariona.

No własnie nie mam takiej opcji u siebie przy zwykłej kuźni, no nic.. Przez to oraz przez niemozliwość dolączenia do gildii myśliwych mam ogromny problem z kasa. Ma ktoś pomysly jak jeszcze mozna skutecznie natrzepać troche kasy?

Własnie przypomniało mi się coś oczywistego... Zdajesz sobie sprawę, że ruda i magiczna ruda to NIE to samo?

adas

adas

Użytkownicy
posty130
  • Użytkownicy
witam zeby zaklnąc duszą senyaka szpon beliara to musze zrobic questa od smoka drugim sposobem tj. z pierscieniem ulta cos tam ktory zaklina dusze czy sposobem ze znalezieniem żywiołow ?

który sposob ulepszania szpona jest bardziej oplacalny ? dusza senyaka czy ulepszanie zwyczajne co lvl przy kapliczkach?

chodzi mi w ktorym sposobie szpon bedzie mial na koncu gry wiecej dmg ?

Delth

Delth

Użytkownicy
posty193
Propsy48
  • Użytkownicy

Wiem, że z serc trolla robi się miksture wytrzymałosci +5. Nie spotkałem żadnej receptury z jagód. Czy może trzeba nauczysz się jej za PN? Wie ktoś?
Jestem umiarkowanie przegonany że nauczyłem się tego u Sagitty - przy czym to była raczej kupiona receptura a nie za PN. I było to w okolicach 1-2 rozdziału.

witam zeby zaklnąc duszą senyaka szpon beliara to musze zrobic questa od smoka drugim sposobem tj. z pierscieniem ulta cos tam ktory zaklina dusze czy sposobem ze znalezieniem żywiołow ?

który sposob ulepszania szpona jest bardziej oplacalny ? dusza senyaka czy ulepszanie zwyczajne co lvl przy kapliczkach?

chodzi mi w ktorym sposobie szpon bedzie mial na koncu gry wiecej dmg ?

Czy żeby zakląć w szpon duszę senyaka muszę zdobyć duszę senyaka... A to ci zagwozdka...

A wracając jeszcze do czitów:
Cytat: Ventrue
Nie obrażaj się ale pierdolisz, konsola była stworzona tylko do testowania i wyłapywania bugów i nic poza tym. Nie po to rusyfikacyjne jednostki z Moskwy, testowały grę tygodniami odpowiednio ją balansując, żeby ktoś teraz narzekał na poziom trudności.
Powiedziałbym, że jednak trochę przesadzasz. Ten sam argument można by wykorzystać przeciwko tworzeniu modów - w końcu nie po to twórcy gothica przez parę miesięcy testowali grę odpowiednio ją balansując żeby ktoś narzekał na poziom trudności i zmieniał go modami. Tak, używanie kodów nie jest powodem do dumy, nie wyobrażam sobie posta na tym forum w którym to czy ktoś używa cheatów ma znaczenie, ale (poza narzekaniem na bugi po naginaniu gry do granic wytrzymałości) nie jest też powodem do obrzucania błotem.

Citak

Citak

Użytkownicy
posty62
  • Użytkownicy
Według poradnika Warda, po wykonaniu doliny cieni powinienem dostac od Ur-Thralla zbroje orka. Ja jedynie dostalem klucz do Swiayni Sniacego, ktora tez juz wyczyscilem.

Czy to bug czy tą zbroje usunieto z gry?

JaNóż

JaNóż

Użytkownicy
posty30
  • Użytkownicy
U kogo można nauczyć się wykuwania broni z magicznej rudy(oprócz Benneta) i regeneracji wytrzymałości?Jak działa ostrzenie broni,bo nauczyłem się tego u Hodgesa i nie mogę użyć osełki do naostrzenia zardzewiałego miecza dwuręcznego?

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem. Znalazłem Isidro w pobliżu obozu na bagnie i zaproponował mi on zaprowadzenie mnie do obozu w ruinach klasztoru. Ale nijak nie możemy tam dojść, bo na drodze stoją dwa ogniste jaszczury, z którymi oczywiście nie mamy szans :) Tzn. mogę je ubić z kuszy stojąc na skarpie, tyle że ten baran zaraz do nich podbiega i go zabijają, nawet jak zostawię go daleko przed nimi. Nie mam żadnych użytecznych zwojów, co zrobić?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Gdy on zacznie iść do obozu to Ty automatycznie udaj sie w drugą strone/najlepiej sie teleportuj do zamku, tracąc go w ten sposób z pola widzenia, teleportuje sie automatycznie do waitpointa czyli w tym wypadku obozu. Potem po prostu mozesz ominąć te jaszczury a Isidro powinien być juz w obozie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Albo pójdź, ubij je na spokojnie z kuszy a potem wróć do niego i dopiero udajcie się do obozu. Zresztą zawsze warto drogą sobie oczyszczać samemu, bo doświadczenia się nie traci.

JaNóż, masz ostrze choć jedno? Wymagane jest do ostrzenia broni (co ważne nie musisz go zużywać, więc jedno wystarczy na całą grę o ile nie chcesz wbijać tej umiejętności na 100).

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Eee jak wykonać ostateczne zadanie do przyjęcia do najemników mam oczyścić cały grobowiec czy co? Gdy się spóźnię muszę bulić 1000 golda aby mnie przyjeli. A poza tym dialog podczas rozmawiania z onarem wygląda bardzo dziwnie i niedopracowanie.

Rozmowa gdy przyjdę na czas ale nie zrobię zadania którego nie umiem zrobić:
ONAR-Tu jesteś już czas.
ONAR-Zobaczymy co zrobiłeś.
ONAR-Daj im Boże odkupienie co się z nimi stało?
BEZI-Coś nie tak...?
ONAR-Gdzie są moje owce, draniu?
ONAR-Nie możesz wykonać nawet najprostszego zdania!
ONAR- BRAKUJE JEDNEJ OWCY w stadzie  MOŻE KIEDYŚ SOBIE PÓJDZIE I MOŻNA BĘDZIE ZAJĄĆ JEGO MIEJSCE  WTF co to za tekst

Rozmowa gdy się spóźnię:
BEZI: Wróciłem.
ONAR: Spóźniłeś się.
ONAR: Nie możesz wykonać nawet najprostszego zdania!
ONAR: Jeśli potrzebujesz owce - musisz za nie zapłacić  eeee W T F?
ONAR: Ale jeśli naprawdę chcesz zostać najemnikiem.......1000 sztuk złota ....... i tak dalej.....

LET'S ROCK!

harys

harys

Użytkownicy
posty18
Propsy4
  • Użytkownicy
Która nagroda od gallahandra będzie najbardziej korzystna? mikstura, złoto czy nauka tej magii do 3 kręgu? dodam że jestem strażnikiem miejskim=paladyn.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Nauka kręgów, to chyba wiadome ze wiedza jest cenniejsza niz materialne dobra.

Gallahad uczy zajebistej runy - zniszczenie ozywienca, co jest potrzebne do 2/4 zadań oraz do 3/4 pobocznych rzeczy typu grobowce, ruiny, sfery itd.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Eee jak wykonać ostateczne zadanie do przyjęcia do najemników mam oczyścić cały grobowiec czy co? Gdy się spóźnię muszę bulić 1000 golda aby mnie przyjeli. A poza tym dialog podczas rozmawiania z onarem wygląda bardzo dziwnie i niedopracowanie.

Rozmowa gdy przyjdę na czas ale nie zrobię zadania którego nie umiem zrobić:
ONAR-Tu jesteś już czas.
ONAR-Zobaczymy co zrobiłeś.
ONAR-Daj im Boże odkupienie co się z nimi stało?
BEZI-Coś nie tak...?
ONAR-Gdzie są moje owce, draniu?
ONAR-Nie możesz wykonać nawet najprostszego zdania!
ONAR- BRAKUJE JEDNEJ OWCY w stadzie  MOŻE KIEDYŚ SOBIE PÓJDZIE I MOŻNA BĘDZIE ZAJĄĆ JEGO MIEJSCE  WTF co to za tekst

Rozmowa gdy się spóźnię:
BEZI: Wróciłem.
ONAR: Spóźniłeś się.
ONAR: Nie możesz wykonać nawet najprostszego zdania!
ONAR: Jeśli potrzebujesz owce - musisz za nie zapłacić  eeee W T F?
ONAR: Ale jeśli naprawdę chcesz zostać najemnikiem.......1000 sztuk złota ....... i tak dalej.....

To zadanie ma zbugowane dialogi, na tym forum znajduje się opis mówiący co rzeczywiście trzeba zrobić krok po kroku.

0 użytkowników
Do góry