Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4090915 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4090915

Odpowiedzi 14149

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie: Jak ostrzyć broń gdy uczę się u Braiana to gdy podchodzę do osełki bohater mówi ,,Czym"... a broń do ostrzenia mam (edit)

PS: Przypadkiem powiedziałem Lordowi Andre że wiem gdzie jest kryjówka złodziei a gdy poszedłem do nich oni już leżeli na ziemi martwi a sejwa miałem bardzo daleko (bardzo chciałem zrobić wszystkie misje dla złodziei). Wszedłem w ich ciała marvin modem i ,,wskrzesiłem" ich.  Teraz moje pytanie czy to co zrobiłem można nazwać ,,czitowaniem"? Chciałem moda ukończyć bez jakiegokolwiek użycia kodu niestety się nie udało...

LET'S ROCK!

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kiedy można zakupić zbroję strażnika świątynnego i ciężką zbroję strażnika świątynnego? Bo, albo coś mi się zbugowało, albo cos nie gra. Jak nie mam kasy do tej 1 zbroi mówił, że nie masz złota. Do 2 zbroi mówił, że jesteś zbyt mało doświadczony, wróc później itd.
Gdy juz zdobylem kasę, do 1 i 2 zbroi mówił, że jestem zbyt malo doświadczony, wróć później itd. Zaznaczam mam 4 rozdział. Czy 1 zbroję można dopiero otrzymać w 5 rozdziale, a 2 zbroje 7 rozdziale? (fakt 6 rozdzialu pomijam, chyba, że mam kolejne pytanie: 6 rozdział Dwór Irdorath rozpoczyna się wraz z przybyciem na wyspę? Czy jest podobnie jak np. z 4 rozdzialem. w Zwykłym i NK rozpoczynaliśmy dopiero, po zdobyciu oka od Pyrokara, nauczeniu się jego ładowania i przybyciu do Górniczej Doliny, w Returningu po rozmowie z Pyrokarem, oddaniu przez niego Oka Innosa i nauczeniu się ponownego ładowania owego amuletu, rozpoczyna się 4 rozdział, no a wcześniej Vatras mówi nam, że nie ma wiadomości o ekspedycji w Jarkenarze itd)
Bo nawet przekłuta 5x lekka zbroja straznika jest slabsza od pancerza orków (a on mnie rowniez zbytnio nie zadowala)
Są jakieś pozytywy z powrotu Angara do Obozu Bractwa?

kacperziom

kacperziom

Użytkownicy
posty88
  • Użytkownicy
Mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie znajdę Angara w 2 rozdziale i czy mogę w drugim rozdziale i do świątyni śniącego.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Angar jest w chatce za palisadą, a co do xDominika, tak to jest czitowanie. Ostre czitowanie, jeśli zapiszesz grę po użyciu MARVINA, może ona stać się niezdolna do ukończenia.

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A co z ostrzeniem broni?

LET'S ROCK!

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Musisz mieć co najmniej jedno ostrze.

A z tym Marvinem nie przesadzajcie, choć faktycznie wskrzeszanie jak i przywoływanie postaci imiennych jest jednym z największych destabilizatorów. Ale by, bo ja wiem, wrzucenie kilku skór, złotych talerzy czy dodanie sobie parę punktów nauki Gotnica destabilizowało to nie zauważyłem. Ba nawet skakanie kodami między gildiami dla zabawy i wykonywanie misji dla nich nie powoduje innych problemów niż blokowanie się ewentualnych zadań.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Zobaczysz później.

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
PS: Przypadkiem powiedziałem Lordowi Andre że wiem gdzie jest kryjówka złodziei a gdy poszedłem do nich oni już leżeli na ziemi martwi a sejwa miałem bardzo daleko (bardzo chciałem zrobić wszystkie misje dla złodziei). Wszedłem w ich ciała marvin modem i ,,wskrzesiłem" ich.  Teraz moje pytanie czy to co zrobiłem można nazwać ,,czitowaniem"? Chciałem moda ukończyć bez jakiegokolwiek użycia kodu niestety się nie udało...

Ja bym na Twoim miejscu sie nie przejmował i grał dalej. Gdy grałem na poprzedniej wersji patcha musiałem przywołac kodami Saturasa i Sare. I oprócz problemów z jasnoscią, które miałem od początku gra śmigała, że hej i spokojnie mogłem ukonczyć wszystkie wątki do końca.

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kiedy można zakupić zbroję strażnika świątynnego i ciężką zbroję strażnika świątynnego? Bo, albo coś mi się zbugowało, albo cos nie gra. Jak nie mam kasy do tej 1 zbroi mówił, że nie masz złota. Do 2 zbroi mówił, że jesteś zbyt mało doświadczony, wróc później itd.
Gdy juz zdobylem kasę, do 1 i 2 zbroi mówił, że jestem zbyt malo doświadczony, wróć później itd. Zaznaczam mam 4 rozdział. Czy 1 zbroję można dopiero otrzymać w 5 rozdziale, a 2 zbroje 7 rozdziale? (fakt 6 rozdzialu pomijam, chyba, że mam kolejne pytanie: 6 rozdział Dwór Irdorath rozpoczyna się wraz z przybyciem na wyspę? Czy jest podobnie jak np. z 4 rozdzialem. w Zwykłym i NK rozpoczynaliśmy dopiero, po zdobyciu oka od Pyrokara, nauczeniu się jego ładowania i przybyciu do Górniczej Doliny, w Returningu po rozmowie z Pyrokarem, oddaniu przez niego Oka Innosa i nauczeniu się ponownego ładowania owego amuletu, rozpoczyna się 4 rozdział, no a wcześniej Vatras mówi nam, że nie ma wiadomości o ekspedycji w Jarkenarze itd)
Bo nawet przekłuta 5x lekka zbroja straznika jest slabsza od pancerza orków (a on mnie rowniez zbytnio nie zadowala)
Są jakieś pozytywy z powrotu Angara do Obozu Bractwa?

nie chcę zbytnio spamować, ale bardzo zależy mi na odpowiedzi ewentualnej, kogos ogarnietego

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig

Ventrue
Moderator działu

Pytania odnośnie zadań i rozgrywki
#789 2013-08-21, 20:48(Ostatnia zmiana: 2013-08-21, 22:11)
Co to kurna za popieranie cziterstwa, oj... bo trzeba będzie wysłać delegacje do ruskich w sprawie zablokowania niektórych kodów.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ale serio przesadzacie z tymi cheatami i tak od chetowania Vent nie odstraszysz, jedyne co może ostro wpłynąć to save na marvinie a potem wyłączenie gothica, jeśli przed save wyłączymy marvina w sensie będzie marvin mode off albo testmode off to nic nam nie grozi. Naprawdę ciężko jest dokonać destabilizacji returninga używając nonstop toogle time chg i wejscia w postaci to ma prawie zerowy wpływ.

A teraz pytanie do rozgrywki przebrnąłem przez cały temat pomijając ze ludzie pytają sie 10 razy o to samo i 10 razy dostają odpowiedz żeby pytać się znowu 11 razy wyczytałem ze podobno na Reb 2.1 gdy wyłączymy pułapki przy skrzyniach kufrach itp to nie możemy otwierać/przeszukiwać sarkofagów, jeśli tak jest to czy jest więcej takich zależności miedzy opcjami które mamy do wyboru na początku u xardka

Przydałby się opis tych opcji co się stanie jeśli wybiorę a lub b wiadomo ocb

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Delth

Delth

Użytkownicy
posty193
Propsy48
  • Użytkownicy
@Robertinho Średnią zbroję można dostać od samego początku trzeciego rozdziału. Przynajmniej mi przed chwilą się udało. Coś zepsułeś.

@Tizgar gram na łatwym (albo może bardzo łatwym, nie jestem pewien teraz, ale raczej łatwy), pułapki wyłączyłem, sarkofagi otwierają się jak się patrzy. Przynajmniej gdy się już człowiek zorientuje że się da i nie są tylko elementem otoczenia.

Gdzie/kiedy mogę zdobyć Ulu-mulu? Poradnik mówi, że przy wieży w drodze na bagna (założyłem, że to ta przy chatce cavalorna) Tarrok będzie walczył z nieumarłymi, tych zaś wytłukłem już wcześniej a orka ani śladu. Rozmawiałem z Ur-shakiem, zwiedziłem kolonię wzdłuż i wszerz a tego nie utrafiłem. Może dopiero od 3 rozdziału można?

moreamore

moreamore

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Można to zrobić np. w starej kopalni przy miechu.

Poszedłem do starej kopalni do miecha i nic. Tzn nie wiem nawet dokladnie w ktorym to jest miejscu ; d ale jesli jest to przy tym 'piecu' to nie mam zadnej mozliwosci działania. Dajcie znac dokladnie gdzie to wyrabiacie :)

Mimxsar

Mimxsar

Użytkownicy
posty18
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wie moze ktoś gdzie moge dostać zwój : Duża Burza Ognista ? u Kupców nie ma takiego ;[

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Robertinho Średnią zbroję można dostać od samego początku trzeciego rozdziału. Przynajmniej mi przed chwilą się udało. Coś zepsułeś.

@Tizgar gram na łatwym (albo może bardzo łatwym, nie jestem pewien teraz, ale raczej łatwy), pułapki wyłączyłem, sarkofagi otwierają się jak się patrzy. Przynajmniej gdy się już człowiek zorientuje że się da i nie są tylko elementem otoczenia.

Gdzie/kiedy mogę zdobyć Ulu-mulu? Poradnik mówi, że przy wieży w drodze na bagna (założyłem, że to ta przy chatce cavalorna) Tarrok będzie walczył z nieumarłymi, tych zaś wytłukłem już wcześniej a orka ani śladu. Rozmawiałem z Ur-shakiem, zwiedziłem kolonię wzdłuż i wszerz a tego nie utrafiłem. Może dopiero od 3 rozdziału można?
Jeśli masz wpis o zamkniętej świątyni śniącego, rozmawiałeś z Xardasem, potem Ur-Shakiem, i nadal go tam nie ma no to masz chyba nie lada problem. Podejrzewam, że kod na ulu-mulu nadal nie działa..

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Można to zrobić np. w starej kopalni przy miechu.

Poszedłem do starej kopalni do miecha i nic. Tzn nie wiem nawet dokladnie w ktorym to jest miejscu ; d ale jesli jest to przy tym 'piecu' to nie mam zadnej mozliwosci działania. Dajcie znac dokladnie gdzie to wyrabiacie :)

Chyba w każdej kuźni. Przed chwilą przetapiałem świeżo co zdobyte zasoby w kuźni Dariona.

strzelec

strzelec

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Pobiłem Sagittę, bo potrzebowałem szczawiów królewskich a nie miałem na nie kasy.  Ale chociaż rzuciłem na nią czar "Niepamięć", to mówi mi: "Nie rób mi krzywdy. I żebym więcej cię tam nie przyłapała, jasne?"
Chcę z nią znowu handlować, a w dodatku zostało mi jeszcze u niej zadanie ze słonecznym aloesem.

Jak mogę z nią normalnie pogadać?!  :huh:

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Co to kurna za popieranie cziterstwa, oj... bo trzeba będzie wysłać delegacje do ruskich w sprawie zablokowania niektórych kodów.

Oj tam. Ale ten od wymaga kodów by sprawiał przyjemność. Domyślne poziomy trudności są dziwne. Jak pierwszy raz odpaliłem jeszcze na tłumaczeniu automatycznym uznałem, że skoro znam Gothica to odpalę sobie na trudnym. Ale początkowe walki były tak trudne i czasochłonne, wychodząc z założenia, że im dalej tym pewnie trudniej będzie, uznałem że zacznę grę na łatwiejszym poziomie. I o ile na początku było w sam raz, wyraxnie trudniej niż w Nocy Kruka, ale nie na tyle by rozrywka stała się absurdalna to sobie grałem. Jakie było moje zdziwienie gdy okazało się, że było dokładnie na odwrót niż się spodziewałem. Każdy kolejny epizod był łatwiejszy, a gdy doszedłem do 4 i mogłem w końcu zacząć używać runy z Uriziela to gra okazała się prostsza od Gothica nawet bez Nocy Kruka.

Dlatego, od tej pory by czerpać przyjemność z całej gry, a nie tylko jej fragmentu odpalam sobie gry na poziomie trudnym/bardzo trudnym trochę ułatwiając sobie pierwsze godziny gry tak by odpowiadały temu co jest na poziomie normalnym.

Druga sprawa, set time naprawdę uprzyjemnia misje związane Lariusem choćby ;)

bo gra powinna sprawiać frajdę, więc wrzucanie sobie zbroi paladyna w pierwszy rozdziale jest bzdurą, ale i męczenie się na siłe tylko po to by nie wpisać ani jednego czita też nie ma sensu, zwłaszcza gdy poziom trudności w modzie jest tak rozregulowany (a już szczególnie dla nekromanty).

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig

Ventrue
Moderator działu

Pytania odnośnie zadań i rozgrywki
#798 2013-08-22, 01:46(Ostatnia zmiana: 2013-08-22, 02:06)
Nie obrażaj się ale pierdolisz, konsola była stworzona tylko do testowania i wyłapywania bugów i nic poza tym. Nie po to rusyfikacyjne jednostki z Moskwy, testowały grę tygodniami odpowiednio ją balansując, żeby ktoś teraz narzekał na poziom trudności. A jeśli chodzi o Lariusa, to wystarczy się u Salandrila przespać do południa i po problemie. Jeśli chodzi o Sagitte, alchemicy to jedyni z kupców, którzy po rzuceniu czaru zapomnienia i tak się gniewają. A to z prostego powodu, żeby nie wykorzystywać bugu z recepturami. O dziwo wyjątek stanowi Salandrill.

moreamore

moreamore

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Chyba w każdej kuźni. Przed chwilą przetapiałem świeżo co zdobyte zasoby w kuźni Dariona.

No własnie nie mam takiej opcji u siebie przy zwykłej kuźni, no nic.. Przez to oraz przez niemozliwość dolączenia do gildii myśliwych mam ogromny problem z kasa. Ma ktoś pomysly jak jeszcze mozna skutecznie natrzepać troche kasy?

0 użytkowników
Do góry