Postaram się opisać mój problem jak najdokładniej. Otóż jak przypisuję wartość w story globals stałej
const int abc = FALSE;
a następnie gdzieś w rozgałęzieniu dialogu zmieniam wartość tej stałej na TRUE
AI_Output (other, self,"Grd_1001_Ralph_ZAD4_Info_15_01"); //Przyniosłem to co chciałeś
abc=TRUE;
Inny dialog, który wymaga wartości TRUE dla abc pojawia się (gdy zmieniam w powyższym skrypcie TRUE na FALSE dialog się nie pokazuje, więc jest tak jak powinno być)
FUNC INT Info_Ralph_Karmienie_Condition()
{
if (abc == TRUE) && (Npc_HasItems(other, miesko)>=1) && (self.aivar[AIV_DEALDAY] <= Wld_GetDay())
{
return 1;
};
};
Wszystko jest dobrze ale do czasu. Po zapisaniu gry i ponownym jej wczytaniu ta stała tak jakby od nowa przypisuje wartość na FALSE bo dialog się nie uruchamia a powinien, bo gdybym nie zapisał przed NPC uaktywnił by się on.
Czyli teraz inaczej, idę do NPCa zapisuję grę uruchamiam dialog i jest opcja dialogu Przyniosłem to co chciałeś. A teraz wczytuję zapisaną grę przed rozmową z nim i... żadnej opcji dialogowej nie ma? Czyli Stała zmieniła wartość na FALSE?! Jak to zrobić aby dialog się uruchamiał po wczytaniu gry i jak ktoś by mógł wytłumaczyć czemu tak się dzieje.