to co zostawiamy smutawe DreamVader? (które siłą rzeczy jest po angielsku troche

)
owszem tłumaczymy mod na polski, ale po ogarnięciu spolszczenia planujemy zrobić fajniejsze rzeczy - prawda?
jeśli będzeimy robić własne mody wypadałoby mieć oprócz wydania wersji polskiej moda także i wersję angielską.
tak wiem team to nie tylko jedna osoba i na tym to właśnie polega. moje zdanie jest takie - lepiej już zostawić nazwę jak jest niż dać nazwę z ogonkami

. a co do terminu zmiany nazwy - lepiej przed wydaniem spolsczenia... czemu? bo będziemy znani ze wszsytkich dzieł pod jedną nazwą.
co do języka - angielskim gada pół świata a polskim tylko nasze wsiowo i polonia której prawie nie ma

. pod polską nazwą możemy co najwyżej dalej klepać spolszczenia (kto ma dość spolszczeń na chwilę bierzącą łapa do góry?

), a pod angielską możemy iść w konkury o podbój świata z nowymi modami. jestem za tym by każdy nasz przyszły mod wydawać po angielsku (i po polsku również jeśli sobie życzycie

). jeśli musi być jakiś kompromis to proszę wybierzcie jakąś fajną nazwę nie po polsku - nie koniecznie musi być po angielsku - jest mnóstwo sztucznych języków które dają fajne nazwy własne, a z prawdziwych jest jeszcze japoński

.
warto też by było wybrać taką nazwę której potem byśmy nie zmieniali tak żeby było wiadomo że my to my.
dwie osoby zgłosiły się że powinna być inna nazwa niż Knightmare czy DreamVader ale nie usłyszałem od nich propozycji.
w sumie jak nazwa Knightmare się nie podoba, a nikt nie podał nic lepszego to moglibyśmy pozostać przy starej... w końcu i tak pozostanie nam inwencja dla nazw przy tworzeniu nowych modów

. tylko ostrzegam jak nie zmienimy nazwy przed wydaniem spolszczenia returninga to postaram się wetować wszystkie zmiany nazwy

(choć może ktoś mnie przekona ;p ).
proszę podać jakieś fajne propozycje - jak nie będzie takich do końca kwietnia to pozostajemy przy starej nazwie. W sumie nie była taka zła jak się nad tym zastanowić. po złożeniu propozycji położę szybką ankietę (o ile będzie na co głosować). bo mówię z poprawkami na tabeli mamy czas do końca kwietnia bo po majówce składamy to ja z Ventrue i wydajemy.
jeśli nazwa ze słowem knightmare nie przejdzie (a na to się zanosi) to rezerwuję tą nazwę dla swojego zestawu modów do h3era

. to co zostajemy przy starej nazwie czy nie? jeśli nie to dawać propozycje.
aha i przepraszam za zamieszanie

możemy jak chcecie pozostać przy starej nazwie - w końcu wisimy pod nią do kilku lat i nie jest taka zła. ktoś po prostu mi zasugerował (nie wytykam palcami) że warto by zmienić nazwę a ja wymyśliłem jedną fajną w miarę ale widocznie mam słabą wyobraźnię. to co zostjemy przy DreamVader?