Zasoby tekstur, modeli itp. 2485 5

O temacie

Autor Draks

Zaczęty 19.03.2013 roku

Wyświetleń 2485

Odpowiedzi 5

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Dzien dobry wypakowalem pliki pak z gry gothic 4 za pomoca Arc_pakworker, wypakowalem chyba wszytskie data0 basedata itp, jedna nie moglem dojsc do textur np zbroi thorniary itp jak znalazlem folder textures to byl w nim tylko folder interface i kilka renderow bardzo prosze o pomoc z gory dziekuje i pozdrawiam

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeżeli chcesz otworzyć modele(broni, zbroi nie da rade), to bodajże dało się używając jakiegoś programu do tego, jeżeli byś nie znalazł poszukaj tutaj formatu http://imsky.co/labs/formats/

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Tekstury zbroi są w Data0.pak. To archiwum jest w specjalny sposób zabezpieczone. Aby je wypakować, należy podążać za instrukcjami z mojego tutoriala: http://themodders.org/index.php?/topic/11567-wypakowywaniedekompilacja-zasobow-arcanii/
Dzieki za odpowiedz, ale ja nadal z tego tutriala nic nie rozumie wlaczam cmd mam windowsa 7 64 bit, gdy go wlaczam to jest C:\Users\Marga> co tu mam wpisac ja tego wogule nie rozumiem kombinuje z tym wpisuje rozne sciezki i dalej nic,
bardzo prosilbym o szczegolowsze wytłumaczenie dziekuje

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Data0.pak - najciekawsze archiwum, jednak jako jedyne ma szczególne zabezpieczenia przed wypakowywaniem. Na szczęście jest narzędzie które pozwala je obejść - DataDump od NicoDE.
    Należy wrzucić oba pliki (exe i dll) do folderu głównego Arcanii i odpalamy. Załączy się małe okienko i gra. Czekamy aż załączy się ona do końca (powinno pokazać się menu główne), przełączamy się wtedy z powrotem do okienka programu i klikamy OK. Gra wyłączy się sama bądź po chwili robimy to ręcznie. W folderze Arcania/data pojawi się plik data0.dmp - w rzeczywistości jest to data0.pak, tylko już pozbawiony zabezpieczeń. Jego możemy wypakować standardową metodą.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
  • Data0.pak - najciekawsze archiwum, jednak jako jedyne ma szczególne zabezpieczenia przed wypakowywaniem. Na szczęście jest narzędzie które pozwala je obejść - DataDump od NicoDE.
    Należy wrzucić oba pliki (exe i dll) do folderu głównego Arcanii i odpalamy. Załączy się małe okienko i gra. Czekamy aż załączy się ona do końca (powinno pokazać się menu główne), przełączamy się wtedy z powrotem do okienka programu i klikamy OK. Gra wyłączy się sama bądź po chwili robimy to ręcznie. W folderze Arcania/data pojawi się plik data0.dmp - w rzeczywistości jest to data0.pak, tylko już pozbawiony zabezpieczeń. Jego możemy wypakować standardową metodą.
Dziki Uporalem sie z tym troche to trwalo ale dobra dziekuje za pomoc tamat do zamknieca PS: zbroje sa troche bajkowe

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry