KIlka pytań odnośnie moda 1375 2

O temacie

Autor Korek

Zaczęty 15.01.2013 roku

Wyświetleń 1375

Odpowiedzi 2

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
1. Paczka z modem musi zawierać tylko niezbędne pliki (nowi NPC, przedmioty, świat, itp) czy również te stare (Kolonia itd)?
2. Czy jest możliwość sprawdzenia, którzy NPC występują w modzie? (mam pomieszane ze starymi)
3. Czy można sprawdzić, jakie które przedmioty występują w modzie? (to samo co wyżej tylko z przedmiotami)
4. Czy jest jakaś lista waypointów występujących w modzie?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
1. Tylko nowe, w wersjach skompilowanych. Zauważ że skrypty są kompilowane do całych paczek, co oznacza że nie możesz dołączyć pojedynczych plików .d - musisz całe paczki .dat.
2. Można by napisać specjalne makro. Dotąd o takim narzędziu nie słyszałem. Mógłbyś spróbować odróżnić ich po datach edycji plików, ewentualnie użyć narzędzia do znajdywania duplikatów plików.
3. Jak wyżej.
4. Lista waypointów powinna być w Spacerze po otwarciu danego świata. Oczywiście będą tam zarówno stare, jak i te które dodałeś. Jeśli chodzi o listę tylko tych które zostały dodane - patrz punkt 2.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Czyli łatwo nie będzie  :F  Jeszcze z NPC ujdzie - nowych mogę odróżnić po waypointach wpisanych w rutynie. Nieco gorzej z przedmiotami, ale też jakoś ogarnę. Dzięki za szybką odpowiedź, masz propsa. Uzyskałem odpowiedzi na swoje pytania. Temat można zamknąć.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry