Takie żale 15661 62

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 29.11.2012 roku

Wyświetleń 15661

Odpowiedzi 62

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Nie no, skoro chcesz tak to i na to są dowody, piszesz wprost "bądź", "ubierz" etc. w celu uzyskania pożądanego efektu, tudzież zaruchania, to nazywamy poradnikiem.

A sama wypowiedź zaczyna się od stwierdzenia "Zauważyłem", które jasno sugeruje pewnego rodzaju subiektywizm i poznawczy a nie dogmatyczny wydźwięk reszty wypowiedzi. Mówię, postarajcie się bardziej, bo takimi pierdołami jedynie się pogrążacie a przecież jak jest powszechnie tutaj uważane, tych legendarnych wypowiedzi, gdzie tonem godnym proboszcza na kazaniu narzucam wszystkim dookoła swoje jedyne słuszne zdanie nie brakuje. Dla ułatwienia potwierdzę, że takie posty faktycznie istnieją, gdyż są tematy w których swego zdania jestem pewny w 100% i nawet nie zamierzam dyskutować. Tym bardziej bez problemu powinniście o nich tu dać znać a nie posiłkować się jakimiś pierdołami wyrwanymi z kontekstu a następnie analizowanymi pod kątem występowania jakiegoś "bądź" i "ubierz". Co to kurwa ma w ogóle być?

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Mówię, postarajcie się bardziej, bo takimi pierdołami jedynie się pogrążacie
A myślisz, że ktoś tak na prawdę się tym przejmuje? Jak chcesz to odhacz sobie że wygrałeś ten hejt i spoko.
Ja po prostu przedstawiam jak to themodders 2012 wygląda z mojej strony i przez co bardziej odechciewa się tu wchodzić.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Jak chcesz to odhacz sobie że wygrałeś ten hejt i spoko.

Nic nie wygrałem, bo oczywiście jest wiele prawdy w tym co piszecie, ale nie życzę sobie dyskusji z powoływaniem się na fałszywe argumenty typu: zarzucanie przeze mnie innym nolifu i pierdolenie o ruchaniu, kiedy sam od dłuższego czasu jestem tym zadeklarowanym nolifem o czym z resztą, jakby ktoś nie zauważył, piszę.

Z resztą wszystko o czym chciałem powiedzieć zostało już wypisane powyżej:
A to jakaś nowość? Przecież ja pisałem tak od ZAWSZE. Najpierw była to forma odreagowania czego też nigdy nie ukrywałem, później niezła zabawa wywołująca ból dupy wielu rycerzy a następnie standard, który przez kumatych był albo ignorowany albo traktowany humorystycznie, bo KAŻDY wiedział, że to tylko forma wyrazu, w świadomym założeniu pełna stereotypów, ignorancji, bezczelności i kultyzmu. Nagle theModders, rok pański 2012 a ludzie siedzący tu nie od dziś łapią ból dupy bo thoro pierdoli głupoty. Nawet nie wiem co mam powiedzieć. Dziwne, że nawet Wowoz, nagminnie wyzywany tu przeze mnie od suchoklatesów, dickriderów i mięsnych jeży po kilku przypadkowych rozmowach ze mną poza forum stwierdził, że wbrew temu co uważa się na forum chyba jestem całkiem w porządku.

Dodam jeszcze, że pomijając powyższe to do pewnych zachowań też moglibyście już przywyknąć, przykładem upraszanie o dystans kiedy sam z różnych powodów go nie zachowuję - zazwyczaj nieświadomie, czasami umyślnie, dla większego bólu dupy. Wypraszam sobie również słowa Azteka, który twierdzi, że to ja się zmieniłem i od forum odstaje. W tym co robię jestem niemniej konsekwentny jak te parę lat temu. Kwestia tego, że co co piszę kiedyś wywoływało faktyczny ból dupy, później co niektórzy podorastali i zaczęli akceptować, z czasem propsować a nawet podzielać zdanie a teraz sytuacja się powtarza. Ludzie znowu dorośli, wielu zmieniło tryb życia, ja poszedłem w swoją stronę i nagle znowu nie jest tak fajnie a thoro pierdoli bo jego zdanie znów przestało być podzielne. Fajnie.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
To forum jest jak wspólne mieszkanie. Początki - kupa znajomych, wieczne imprezy, zlew zajebany syfem, na który nikt nie zwraca uwagi i nikt nie robi spin, a jeśli nawet, to nie takie, od których bolała by kogoś dupa. Potem ludzie do siebie przywykają, nudzą się sobą niejako i nagle - choć nikt się w sumie zasadniczo nie zmienił - syf w zlewie, na który nikt dotąd nie zwracał uwagi staje się centrum rozpierdolu, a powodem do napierdalania staje się przesunięta solniczka.

I jest sobie taki imprezowicz. Imprezowicz ma masę ciekawych opowieści, których młodzi współlokatorzy chętnie słuchają i propsują. Później każdy z lokatorów już przeżył kilka zajebistych imprezek i znormalniał po tym niejako, a autorytet imprezowicza zmalał. Nagle okazało się, że wszystkim współlokatorom zaczęło przeszkadzać, że imprezowicz krząta się po nocy i opowiada historie, choć ten postępuje dokładnie tak jak zwykł to dotąd robić.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Propsy dla Thora - dystans, Panowie!

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
@KZW
mój jeden współlokator przez tydzień zawala cały zlew jedynie swoimi naczyniami - reszta zmywa na bieżąco. Na tym forum nie jest chyba aż tak źle :D

Popisuje się ciągle menda jedna...

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Takie żale
#26 2012-11-30, 01:16(Ostatnia zmiana: 2012-11-30, 01:17)
Nie rozumiem o co ta spina. Forum jest podzielone na działy i tematy, każdy może w odpowiednim poświęcać się temu czemu chce. Ja osobiście wiele postów Thora uważam za bardzo interesujące i wartościowe, chociaż zwykle przynajmniej częściowo po prostu nie zgadzam się z przekazywaną w nich ideą, co nie przekreśla tego pierwszego.

Chociaż w sumie z pierwszego posta wynika że to właśnie Thoro snuje jakieś żale, czego nie rozumiem. Znajdzie się tutaj miejsce zarówno na zawartość merytoryczną, jak i na luźniejsze rozmowy, nie ma się o co spinać.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Meh żale...

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Byłeś jakiś czas temu jak Thoro na shoucie wyjaśniał, właściwie to mi, na czym ten jego "dystans" polega? Ja pierdolę taki dystans, już lepiej niech się spina.
Dystans powinno trzymać się do nieznajomych nie tylko "kolegów od flaszki", szczególnie na forum, a jeszcze szczególniej na takim jak to.

Zresztą, do Thora pasuje stwierdzenie "you can give it, but not take it" (w wolnym tłumaczeniu "możesz dawać, ale nie przyjmować"), wszystko ogólnie jest spoko, hejt, dissy, prowa, pełen serwis, dopóki ktoś nie uderzy w jego osobę. Wtedy to zaczyna się spina no bo "on ma staż", "on zrobił w huj dla forum", "w huj w życiu widział" a jego rozmówca zawsze się myli, nieważne od tego co mówi, Thoro wie lepiej.

Taka jest moja opinia, nie zgadasz się? Huj mnie to, ja tak to widzę, dziękuję, dobranoc.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Wtedy to zaczyna się spina no bo "on ma staż", "on zrobił w huj dla forum"
Noo, Thoro to ogółem taki forumowy patriota... Ceni je sobie i traktuje bardzo poważnie.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra, skończmy pierdolić. Thoro będzie Thorem i dziwię się, że nagle jest taka spina. Może jakieś prowo na wyładowanie emocji? ;)
@Sawik: Nie czytam SB, więc się nie wypowiem.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Takie żale
#31 2012-11-30, 09:18(Ostatnia zmiana: 2012-11-30, 13:00)
Ostatnio głównym powodem dla którego wchodzę na TM są właśnie posty Thora, Kyromana czy Kolegi Z Wojska - w kantynie. Trzeba przyznać, że treść ich postów jest ostatnio strasznie dekadencka i dołująca (zwłaszcza Thora i Kyra), ale to naprawdę wartościowe wypowiedzi ludzi starających się wypracować jakiś spójny i logiczny konsensus w rozmowie, a przynajmniej wystawić na próbę swoje poglądy, by upewnić się co do ich słuszności. Bo wiecie, tak jak bardzo lubie anime (chociaż ostatnie oglądałem jakieś pół roku temu), tak nie odwiedzam tamtejszego tematu, po zawartość merytoryczna rozmów przez ludzi je tam prowadzących jest zwyczajnie nudna i nieatrakcyjna. Tak jak powiedział Avallach, za co dostał propsa - macie wyodrębnione działy, każdy może sobie rozmawiać o czym chce i gdzie chce, wiec nie widzę powodu by wzajemnie wytykać sobie brak merytorycznych dyskusji albo ciskanie sucharami i vice versa - pierdolenie na temat życia od typa, który ostatnio zaruchał i uskutecznia swoje mądrości.

Nikt się tutaj nie zmienił, co najwyżej użytkownicy posegregowali się wedle własnych upodobań i preferencji - tak jak powiedział Kolega, poznaliście się bardziej i jedne osobowości na forum lubicie bardziej, drugie mniej, co nie miało miejsca kiedyś, gdy każdy się poznawał i pewne cechy charakteru nie były tak widoczne, a znajomości dopiero się krystalizowały. Tutaj przypomina mi się dawny flejm z Kyrem, którego kiedyś uważałem za straszne zarozumiałego bufona z tendencją do niepotrzebnego czepialstwa (vide taczki albo publiczne debaty o ateizmie :lol2: ), a który okazał się całkiem w porządku.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Takie żale
#32 2012-11-30, 09:38(Ostatnia zmiana: 2012-11-30, 10:08)
Pan tutaj chyba zapomniał że to własnie Thoro pierwszy wykazał się znakomitym dystansem i zaczął się przyjebywać do studenckich żarcików.
Nie rozumiem czemu tutaj cały #msg1061940bół dupy#msg1061940 przypisywany jest jednej stronie, skoro samą spinę zaczęła druga?
Ale przypadku postu Darcona sprawdza sie zasada o której pisałem wczesniej:
Alogrytm:
1. Wejdź do tematu z flame#msg1061940em
2. Znajdź post Thora
3. Sprawdź czy jest wystarczająco długi
4. Daj propsa
5. Jak jesteś wyjątkowo ambitny do napisz posta: ZGADZAM SIĘ Z THOREM.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
I właśnie z powodu takich wysokolotnych dyskusji cieszę się z faktu,iż jestem nolife'm i oglądam MLP:FIM(oraz z tego,że zbytnio się nie udzielam - chyba,że mi się nudzi).Większych problemów to niektórzy chyba na tym forum nie mają,niż tylko obrabianie komuś dupy.Najlepsza rada ode mnie:
http://www.kiepy.pl/uploads/2011_05/12/2955_1_500_Miej-Wyjebane.jpg

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Rahim

Rahim

Użytkownicy
Perma ban xD
posty32
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Perma ban xD

Rahim

Takie żale
#34 2012-11-30, 11:41(Ostatnia zmiana: 2012-11-30, 12:41)
Spokojnie, końca świata nie będzie. Koniec świata nadejdzie jak przyniosę do domu świadectwo z czerwonym paskiem, więc możecie spać spokojnie  :lol2:  
Thoro, jeśli wchodzisz w gniazdo wron, kraczesz tak jak one, jeśli nie wylatujesz. każde forum ma swój specyficzny charakter także to, nie podoba ci sie zrezygnuj z niego  ;d

Zapraszam na forum Opactwo RPG Makera.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold

Dreamerion
RaveN Studio

Takie żale
#35 2012-11-30, 12:38(Ostatnia zmiana: 2012-11-30, 12:43)
Thoro, jeśli wchodzisz w gniazdo wron, kraczesz tak jak one, jeśli nie wylatujesz. każde forum ma swój specyficzny charakter także to, nie podoba ci sie zrezygnuj z niego
Gówno wiesz o tym forum. Nie znasz kontekstu, ani tego co tu się działo. Rozumiem, że jesteś tzw. człowiekiem chorągiewką.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Takie żale
#36 2012-11-30, 12:40(Ostatnia zmiana: 2012-11-30, 12:50)
Thoro, jeśli wchodzisz w gniazdo wron, kraczesz tak jak one, jeśli nie wylatujesz. każde forum ma swój specyficzny charakter także to, nie podoba ci sie zrezygnuj z niego ;d
Tak, bo najlepiej, jak wszystkie dyskusje na forum sprowadzane są do poziomu wzajemnego lizania sobie odbytów. Wtedy jest fajnie - każdy się zgadza, a myśl, jak to mawiał jeden mądry raper, wątpliwością nieskażona.

Rahim

Rahim

Użytkownicy
Perma ban xD
posty32
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Perma ban xD
Thoro, jeśli wchodzisz w gniazdo wron, kraczesz tak jak one, jeśli nie wylatujesz. każde forum ma swój specyficzny charakter także to, nie podoba ci sie zrezygnuj z niego
Gówno wiesz o tym forum. Nie znasz kontekstu, ani tego co tu się działo, rozumiem, że jesteś tzw. człowiekiem chorągiewką.
Powiedzmy iż się z tobą zgodzę.

Zapraszam na forum Opactwo RPG Makera.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Równiez zgadzam sie ze wszystkimi

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Takie żale
#39 2012-11-30, 14:37(Ostatnia zmiana: 2012-11-30, 14:37)
Pan tutaj chyba zapomniał że to własnie Thoro pierwszy wykazał się znakomitym dystansem i zaczął się przyjebywać do studenckich żarcików.
Nie rozumiem czemu tutaj cały #msg1061958bół dupy#msg1061958 przypisywany jest jednej stronie, skoro samą spinę zaczęła druga?
Ale przypadku postu Darcona sprawdza sie zasada o której pisałem wczesniej:
Alogrytm:
1. Wejdź do tematu z flame#msg1061958em
2. Znajdź post Thora
3. Sprawdź czy jest wystarczająco długi
4. Daj propsa
5. Jak jesteś wyjątkowo ambitny do napisz posta: ZGADZAM SIĘ Z THOREM.
Propsuję zwykle posty z którymi się zgadzam, bądź które mnie rozbawiły. Oczywiście nie zawsze zgadzam się z Thorem, teraz też uważam że nie do końca ma rację, ale czy wy się na prawdę nie przyzwyczailiście do tego typu rozkmin u niego? Ma często fajne spostrzeżenia, choć nieraz przerysowane, tak jak to tu, w pierwszym poście, ale nie wiem czemu zaraz wszystkich "boli dupa", bo Thoro narzeka jak Thoro.

Wiktor Suworow, Akwarium

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry