Dark Saga PL 983820 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 983820

Odpowiedzi 2103

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa

przemek273

Dark Saga PL
#1280 2013-04-21, 19:43(Ostatnia zmiana: 2013-04-21, 20:27)
Tyson90 uruchomiłem na 1.0.1.7 i nie wywala. Bynajmniej na razie. Jak będą jakieś problemy poinformuje.

Edit Jednak wywala, tylko na początku pomogło.

Więc jednak wszystko od nowa zainstaluje czysto na 1.0.1.7 bez 1.0.1.5 i wezme nową grę.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
@Tyson
A który udało Ci się wbić na koniec gry?
Mi dokładnie 40.
Miałem 44 poziom. Poniżej zamieszczam screeny ze statystykami (mam tylko 198 siły, bo coś musiałem zdjąć):
Spoiler

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt

diegomez
Labirynt

Dark Saga PL
#1282 2013-04-21, 20:48(Ostatnia zmiana: 2013-04-21, 20:50)
Nieźle   ^^  
..ale ja grałem dopiero pierwszy raz  ;p

Edit: Nie widzę, który masz krąg magii... a chciałbym się dowiedzieć.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Mam zerowy krąg - nie uczyłem się tego. Pakowałem wszystko w jednoręczniaki i wszelkiego typu dodatki, takie jak wytwarzanie najlepszej zbroi, robienie uników, wydobywanie rudy, zdobywanie trofeów...

@Tyson - szkoda, że nie przetłumaczyłeś pełnej wersji final songu (to co w grze mamy na końcu). Chciałbym wiedzieć o czym śpiewa stary Alaster. :D
Niektórzy chcieli, abym przetłumaczył tę pieśń, ale zdecydowałem, że zostawię ją w oryginale.
Jednak jeśli komuś zależy na tłumaczeniu, to mogę zrobić napisy i wrzucić na YT. Warunek: moja skrzynka mailowa ( thedarksagapl@gmail.com ) musi być zasypana mailami, żebym to zrobił.

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
Ale wrzucisz pełną wersję? Tą z gry?

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

Dark Saga PL
#1285 2013-04-21, 21:12(Ostatnia zmiana: 2013-04-21, 21:20)
Tak, tę wersję z gry. Bo to co jest wrzucone oddzielnie na YT to jest zupełnie co innego. Sam byłem nieco zaskoczony, kiedy po przejściu gry zobaczyłem inny filmik niż ten tzw. "Final song".

P.S. Stawiam piwo temu, kto przetłumaczy TO  :lol2:

@DOWN
Nawet za skrzynkę stuletniej szkockiej nikt by tego nie przetłumaczył.

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
Dla jednego piwa to się nie opłata.

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie.

"Witam mam problem. Od 3 rozdziału ciągle wyskakuje mi access violation co 5 minut gry, szczególnie kolo ferokijczyków i paladynów. Gram na wersji 1.0.1.5 PL dobrze zainstalowanej. Probowałem uruchomić w 256 kolorach, w rozdzielczości 640 i jako administrator i nic nie pomogło. Bardzo proszę, gdyż grałem już długo i nie chce zaczynać od nowa. W savach nic nie mieszałem. "
A ten błąd nie występuje czasem w momencie, kiedy sługa mrocznego czy jakoś tak przywołuje armię ciemności/szkielety? Bo o ile się nie mylę to od 3 rozdziały pojawiają się gdzieś( nwm dokładnie bo ja jestem w 2, gdziueś tak czytałem). U mnie za każdym razem jak szkielet mag albo ten sługa nekromanty używa przyzwania gra wywala właśnie z tym komunikatem( też mam wersję 1.0.1.5). Na to można tylko poradzić zabijaniem tych sług z kuszy/magii z daleka, zanim coś przyzwą. A tak poza tym to zmniejsz jakość grafiki, m,nie to pomogło na wywalanie i zacinki. Ja mam modele i tekstury na 80%, zanikanie i zasięg wzroku na 200%, wyłączoną azintropię i tą drugą opcję i przestało wywalać z gry poza tym przywoływaniem szkieletów.

PS Wie ktoś czy można gdzieś kupić albo gdzie znależć czarną perłę? Bo mam 2, a do zadania z klątwą potrzebuję 3. @ sprzedałem jeszcze piratom, ale oni już nie zyją więc ich nie odzyskam. Może po wzięciu tej misji respią się gdzieś, tak jak rośliny?

Co do poziomu trudności to na łatwym zwierzaki, orki i ludzie mają podobną siłe jak w G2;NK, a nawet chyba mniejszą siłę( np cieniostwór ma 128 siły zamiast 150, a smoczy zębacz 168 zamiast 200). A jak ktoś ma problemy z walką, to może zaoszczędzić PN na walkę 1reką/2reką/łukiem/kuszą poprzez bug związany z zwojami przemiany i bronią i bonusem do walki. Albo zmienić się w zwierzaka kolo kamienia odejmującego 1rekę koło cmentarza podejście do niego i zmianie w człowieka i minięciu zaklęcia mamy +10% darmowe do 1ręki( jako zwierzak mamy 0%, więc kamień nic nam nie odejmuje). Odkryłem tego buga przypadkowo, może z innymi kamieniami też działa.

Hoshpack

Hoshpack

Użytkownicy
posty58
Propsy2
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem "amulet kowala" ponieważ wcześniej zabiłem sama i nie wiem co teraz zrobić

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa

przemek273

Dark Saga PL
#1289 2013-04-22, 15:33(Ostatnia zmiana: 2013-04-22, 15:36)
Hospack, wcześniejszy save, lub nowa grę.

Albo wynajdz kody do gry. Bądź hardkor.

Krzysiek thx ale już za późno, gram na 1.0.1.7 -.- .

Mr.Chuck

Mr.Chuck

Użytkownicy
posty62
Propsy3
  • Użytkownicy

Mr.Chuck

Dark Saga PL
#1290 2013-04-22, 15:38(Ostatnia zmiana: 2013-04-22, 16:07)
Ar.. Arr.. Arrr.. Ar.. Arr.. Arrr... (cos tam) wysłuchaj nas... śpiewa też coś tam o ludziach (morra) i dalej nie zrozumiałem ;p

Edit: W final songu Alaster spiewa co się działo gdy tam był.. mniej więcej że wyspa jest przeklęta...Jedyne słowa co tam zrozumiałem to,Bogowie się ulitowali, Ludzie wszyscy się zbierają i grają do śmierci, Dotykałem rękoma nieba, góry się sypią a rzeki wysychają, Ludzie konają i gniew swój rozsyłają... jeszcze było coś nawiązane z ołtarzem tylko tyle mógłbym zrozumieć... (moge się oczywiście mylić)

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
Edit: W final songu alaster spiewa co się działo gdy tam był.. mniej więcej że wyspa jest przeklęta... że góry się sypią a rzeki wysychają...

A druga i trzecia zwrotka?

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Ar.. Arr.. Arrr.. Ar.. Arr.. Arrr... (cos tam) wysłuchaj nas... śpiewa też coś tam o ludziach (morra) i dalej nie zrozumiałem ;p
Tia... To Panu już podziękujemy za tłumaczenie, next please!

Mr.Chuck

Mr.Chuck

Użytkownicy
posty62
Propsy3
  • Użytkownicy

Mr.Chuck

Dark Saga PL
#1293 2013-04-22, 16:17(Ostatnia zmiana: 2013-04-22, 16:38)
Edit: W final songu alaster spiewa co się działo gdy tam był.. mniej więcej że wyspa jest przeklęta... że góry się sypią a rzeki wysychają...

A druga i trzecia zwrotka?
napisałem wszystko w kolejności co usłyszałem i mniej więcej zrozumiałem (na filmie
https://www.youtube.com/watch?v=vxjrYVYBdH4
)

jak by wyraźniej śpiewali to bym coś zrozumiał...

edit: gdzie się znajduje filmik w plikach gry z końca gry i jak go przesłać

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
...(...)...

W tym filmiku Alaster nie śpiewa drugiej i trzeciej zwrotki.
 W drugiej jest coś o Karalebach (??) i niewydobywaniu rudy tylko słuchaniu serca (chyba).  :lol:  

A twoje tłumaczenie to właśnie 50% z 30%, które sam zrozumiałem. Czyli ogólnie w dupie mam takie tłumaczenia.

Filmik z końca gry znajduje się na końcu gry. (i w Video)

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
jak by wyraźniej śpiewali to bym coś zrozumiał...
To szacun, nie wiedziałem, że znasz orkową mowę  :ok:

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy

krzysiek666

Dark Saga PL
#1296 2013-04-22, 21:36(Ostatnia zmiana: 2013-04-22, 23:01)
Mam problem z zadaniem "amulet kowala" ponieważ wcześniej zabiłem sama i nie wiem co teraz zrobić
Nie rób nowej gry, nie trzeba!!! Ja też zrobiłem tą misję po zabiciu Sama. Zaraz wczytam grę i zobacze w dzienniku jak dokładnie bo nie pamiętam.

Edit: W dzienniku mam wpis że Sam i Borys pokłocili się o coś i że to Borys ma ten amulet. Chyba mówi nam o tym Karlo albo Wisp, zobacz u nich, jak nie to u innych niewolników, któryś napewno coś wie.

Edit2; Co trezba zrobić w tym forcie z zombie? Jedne drzwi otwarłem tymi dźwigniami z tym miażdżącym dachem, a te drugie drzwi i tą wieżę jak otworzyć? I czy znajdę w tym forcie jakąś czarną perłę? Bo jak nie to chyba muszę zacząć nową grę.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Tak, w forcie jest czarna perła.
Ogólnie w grze jest chyba z 5 czarnych pereł, więc każdy powinien bezproblemowo je zdobyć (prędzej czy później), pod warunkiem że przeszuka wszystkie zakamarki wyspy i okolic, a także kupi je od ludzi.

Co zrobić w forcie? Najprościej będzie, jeśli obejrzysz wideo-solucję: film nr 19 od ok. 32:00, oraz film nr 28 (podziemia fortu - łącznie z tym, jak do nich trafić).

Hoshpack

Hoshpack

Użytkownicy
posty58
Propsy2
  • Użytkownicy
Dzięki "krzysiek666" bardzo mi pomogłeś

Kamcio12

Kamcio12

Tester Złotych Wrót
posty67
Propsy1
  • Tester Złotych Wrót
Można prosić całego moda na jakiś inny Hosting z tego pobiera mi się 164 kb/s ;( nie mam zamariu czekać 2 godzin ;(

0 użytkowników
Do góry