Ponawiam pytanie.
"Witam mam problem. Od 3 rozdziału ciągle wyskakuje mi access violation co 5 minut gry, szczególnie kolo ferokijczyków i paladynów. Gram na wersji 1.0.1.5 PL dobrze zainstalowanej. Probowałem uruchomić w 256 kolorach, w rozdzielczości 640 i jako administrator i nic nie pomogło. Bardzo proszę, gdyż grałem już długo i nie chce zaczynać od nowa. W savach nic nie mieszałem. "
A ten błąd nie występuje czasem w momencie, kiedy sługa mrocznego czy jakoś tak przywołuje armię ciemności/szkielety? Bo o ile się nie mylę to od 3 rozdziały pojawiają się gdzieś( nwm dokładnie bo ja jestem w 2, gdziueś tak czytałem). U mnie za każdym razem jak szkielet mag albo ten sługa nekromanty używa przyzwania gra wywala właśnie z tym komunikatem( też mam wersję 1.0.1.5). Na to można tylko poradzić zabijaniem tych sług z kuszy/magii z daleka, zanim coś przyzwą. A tak poza tym to zmniejsz jakość grafiki, m,nie to pomogło na wywalanie i zacinki. Ja mam modele i tekstury na 80%, zanikanie i zasięg wzroku na 200%, wyłączoną azintropię i tą drugą opcję i przestało wywalać z gry poza tym przywoływaniem szkieletów.
PS Wie ktoś czy można gdzieś kupić albo gdzie znależć czarną perłę? Bo mam 2, a do zadania z klątwą potrzebuję 3. @ sprzedałem jeszcze piratom, ale oni już nie zyją więc ich nie odzyskam. Może po wzięciu tej misji respią się gdzieś, tak jak rośliny?
Co do poziomu trudności to na łatwym zwierzaki, orki i ludzie mają podobną siłe jak w G2;NK, a nawet chyba mniejszą siłę( np cieniostwór ma 128 siły zamiast 150, a smoczy zębacz 168 zamiast 200). A jak ktoś ma problemy z walką, to może zaoszczędzić PN na walkę 1reką/2reką/łukiem/kuszą poprzez bug związany z zwojami przemiany i bronią i bonusem do walki. Albo zmienić się w zwierzaka kolo kamienia odejmującego 1rekę koło cmentarza podejście do niego i zmianie w człowieka i minięciu zaklęcia mamy +10% darmowe do 1ręki( jako zwierzak mamy 0%, więc kamień nic nam nie odejmuje). Odkryłem tego buga przypadkowo, może z innymi kamieniami też działa.