Dark Saga PL 984380 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 984380

Odpowiedzi 2103

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A wiecie kto w obozie ferokijczyków albo orków uczy siły? Bo mam 88 pkt nauki do wydania. I czy Dorian i inni myśliwi na stałe zostają w obozie piratów czy w końcu wrócą do siebie?

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt

diegomez
Labirynt

Dark Saga PL
#1221 2013-04-16, 23:11(Ostatnia zmiana: 2013-04-16, 23:13)
Obóz Orków: Vak
Ferokijczyków: Tobias

Nie, oni wrócą do siebie za chwilę.

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy

krzysiek666

Dark Saga PL
#1222 2013-04-16, 23:29(Ostatnia zmiana: 2013-04-16, 23:33)
To dziwne, u mnie nie wrócili Dorian i Tobias właśnie i paru bezimiennych Ferokijczyków. A Tobias żeby uczył nas siły, to musimy mieć również cos wyuczone z kowalstwa, a Vaka trzeba wpierw pokonać na arenie?

Żeby móc ukraść Oswaldowi klucz do jego skrzyni musimy mieć określona ilość zręczności albo poziom kradzieży kieszonkowej? Bo ja nie mam w ogóle opcji kradzieży u niego, a u innych npc mam, nawet jeśli jest nieudana.

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
Wyuczenie kowalstwa kosztuje 2PN, potem jeszcze da Ci zadanie (proste... jeśli masz rudę) i możesz się u niego uczyć.
A Vaka musisz pokonać na arenie.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
To dziwne, u mnie nie wrócili Dorian i Tobias właśnie i paru bezimiennych Ferokijczyków.
Chyba musisz z nimi pogadać, kiedy oni stoją u piratów - wtedy wrócą do obozu (z punktu widzenia realizmu to oczywiście nonsens, ale tutaj tak jest).

Żeby móc ukraść Oswaldowi klucz do jego skrzyni musimy mieć określona ilość zręczności albo poziom kradzieży kieszonkowej? Bo ja nie mam w ogóle opcji kradzieży u niego, a u innych npc mam, nawet jeśli jest nieudana.
Bo u NPC#msg1079871ów, których jest trudniej okraść opcja dialogowa pojawia się dopiero po uzyskaniu pewnego progu zręczności. W G2:NK też tak było, więc to nie powinno było nikogo zaskoczyć.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Robie to mini-zadanie z przyciskami w obozie Ferokijczyków i wie ktoś może gdzie jest 4 przycisk? W solucji sprawdzałem, ale tam nic nie ma.

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Robie to mini-zadanie z przyciskami w obozie Ferokijczyków i wie ktoś może gdzie jest 4 przycisk? W solucji sprawdzałem, ale tam nic nie ma.

Masz do tego inny temat... (,,Problemy z zadaniami")

Nie wie ktoś w końcu jak ten zegar ustawić bo w 1.0.0.4 miałem od razu a teraz (w 1.0.1.7) nie mam w ogóle, nawet jak wcisnę P ...

LET'S ROCK!

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Teoretycznie uruchamia się go (i zmienia kolory) wciskając P. W wersji 1.0.0.4 to działało, może potem to zchrzanili. Być może ma to związek z faktem, że zgłaszałem im błąd ze wskazaniem zegara.
Spoiler
Przed północą kolejność wyświetlanych minut była następująca:
23:57
23:58
23:59
23:00
00:01

Morgahard

Morgahard

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Mam problem z 4 księżmi demonów w świątyni czaszki  gdyż jak ich bije to są nieśmiertelni.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To dziwne, u mnie nie wrócili Dorian i Tobias właśnie i paru bezimiennych Ferokijczyków.
Chyba musisz z nimi pogadać, kiedy oni stoją u piratów - wtedy wrócą do obozu (z punktu widzenia realizmu to oczywiście nonsens, ale tutaj tak jest).

Bo u NPC#msg1079956ów, których jest trudniej okraść opcja dialogowa pojawia się dopiero po uzyskaniu pewnego progu zręczności. W G2:NK też tak było, więc to nie powinno było nikogo zaskoczyć.
Ja w G2:NK tylko raz na ok 15 przejść uczyłem się kradzieży kieszonkowej, bo i tak nie jest zbyt potrzebna. Expa z tego mało, kasy ma się bardzo szybko aż za dużo a większość kluczy dostajemy, znajdujemy albo po prostu bijemy npc, który go ma :D  A jak zaczyna narzekać to niepamięć i po kłopocie. Mi zawsze było żal PN na takie rzeczy jak kradzież, skradanie, większość rzeczy z myślistwa, kowalstwo itp. Wszystko w 1ręke i siłę, ewentualnie trochę w kuszę albo zręke i tyle.

Co do Tobiasa i Doriana( i reszty bezimiennych ferokijczyków) to jak stali tak stoją, chociaż z nimi gadałem. Do obozu wrócili tylko ci, którzy brali udział w zadaniu z królową pełzaczy, bo je zrobiłem po ataku na piratów. W sumie wielkiej różnicy mi to nie robi, chciałem tylko wiedzieć czy mi sie coś nie zbuguje.

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt

diegomez
Labirynt

Dark Saga PL
#1231 2013-04-18, 21:44(Ostatnia zmiana: 2013-04-18, 22:07)
Co mogę zrobić z drugim przejściem w świątyni czaszki, które prowadzi do lodowego golema?

Nie chce mi się otworzyć po tym jak Miraż już zniknie.
Próbowałem kilka razy wczytać save z momentu zaraz przed zabiciem kolegi Moroha (w tajemniczej jaskini), ale póki co dalej mam bug z tym przejściem.

Edit: Chyba pomyliłem tematy... jak ktoś umie to niech przeniesie do drugiego tematu ten post.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
@krzysiek666,
Ja odwrotnie, jak drugi raz grałem w G2:NK i wyuczyłem się kradzieży tym razem, to się biłem w czoło, że poprzednim razem w to niezainwestowałem. Jest to dość spore źródło expa, jeśli pakować zręczność i okradać wszystkich (po nieudanej próbie oczywiście wczytywanie). Zwłaszcza że niektórych można okraść parę razy - w różnych rozdziałach.

Jednak, w TDS jest chyba kilka czy kilkanaście postaci, które można okradać, więc ta umiejętność ma mały sens. Ot, jedynie niektóre questowe itemy ukraść, nic więcej.

Monstrum

Monstrum

Użytkownicy
posty59
Propsy3
  • Użytkownicy
1.Jest jakis sposób na złoto ? Mam chyba 14 lvl i nie mogę iść dalej z fabułą jak padam na 3 czarnych goblinach i 1 wojowniku...
2.Gdzie jest obóz ferokijczyków ? ( gram na wersji 1.0.0.4 , więc musze się tam udać przed piratami bo podobno gra mi się zbuguje)
3.Kto mnie może czegoś nauczyć z walki bronią białą lub siły oprócz rumara i tiksa , bo nie mam rudy ( i nie mogę jej wydobyć...)

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt

diegomez
Labirynt

Dark Saga PL
#1234 2013-04-19, 11:07(Ostatnia zmiana: 2013-04-19, 11:08)
1. Między innymi u piratów się sporo złota dostaje. Ale ogólnie musisz zadania wykonywać, żeby dostać złoto.

2. Bzdura. Ja grałem na 1.0.0.4 i najpierw poszedłem do piratów i nic mi się nie stało.
A obóz ferokijczyków jest... trochę dalej od obozu piratów.

3.
Broń biała: Stip(OF), Bill(OP), itd
Siła:Vak(O.O), Tobias(OF) itd

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
2. Lepiej jednak najpierw idź do Ferokijczyków - po co masz ryzykować bugiem.
Jak wyjdziesz z obozu piratów, to idź cały czas prosto, miń posąg Innosa, i potem zobaczysz ścieżkę, która prowadzi w górę przy skale - nią właśnie dojdziesz do obozu myśliwych.

Monstrum

Monstrum

Użytkownicy
posty59
Propsy3
  • Użytkownicy

Monstrum

Dark Saga PL
#1236 2013-04-20, 11:27(Ostatnia zmiana: 2013-04-20, 11:29)
Robię questa z ulu-mulu. Mam wszystko , z tym że tych kłów błotnego węża ma być 6 a ja mam 1 i nie widzę ich więcej.
PS. Wiem że pod tamą są 2 błotne węże , ale to wciąż 3 kły , a to trochę mało...
PS.2 Dobra tak na szybko znalazłem jakąś dźwignie pod tym wejściem do świątyniu po wyjściu z obozu orków , co ona robi?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Błotne węże jeszcze są:

-Na skarpie za mostem prowadzącym do fortu umarłych. Przed wodospadem do piratów. Chyba jedna lub dwie sztuki węży.
-Na wyspie bandytów.
-Na plazy paladynow, ale moge sie mylic gdyz moga tam byc tylko jaszczury.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Monstrum

Monstrum

Użytkownicy
posty59
Propsy3
  • Użytkownicy
Prosze szybko o odpowiedź.
Odrazu po włączeniu nowej gry jest taki dźwięk no nie wiem jak np jest to okienko z nie wysyłaj , tyle ze w tym nic ise nie pojawia i gra po prostu się wyłącza. i tak w nieskończoność . Pomocy plz
hmm... a sprawdzałeś czy nie brakuje ci plików dark sagi ?

Edit:Jeżeli tak to spróbuj przeinstalować darksagę w inne miejsce

Błotne węże jeszcze są:

-Na skarpie za mostem prowadzącym do fortu umarłych. Przed wodospadem do piratów. Chyba jedna lub dwie sztuki węży.
-Na wyspie bandytów.
-Na plazy paladynow, ale moge sie mylic gdyz moga tam byc tylko jaszczury.
Znalazłem to miejsce pod tamą , był tam jeden wąż. Mam 2 kły.
PS. Jeszcze te 30 mięs dla Tępaka... W magiczny sposób straciłem 24 (!) kawałki , mam około na chwilę obecną 5 , czy dam radę "wyfarmić" te sztuki mięsa? ew. kupić

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
Ja przez całą grę uzbierał ponad 250 kawałków surowego mięsa, więc powinieneś dać radę.

0 użytkowników
Do góry