Dark Saga PL 984113 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 984113

Odpowiedzi 2103

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Witam. Instalowałem wszystko zgodnie z instrukcją na stronie projektu polonizacji tego moda, nawet dwukrotnie (raz kończąc na łatce 1.0.1.4, drugi raz natomiast 1.0.1.5) i niestety gdy włączam grę to pojawia się logo grupy spolszczającej, to gra uruchamia się w języki polskim. Wie ktoś co z tym zrobić?
nie mogę pojąć Twojego problemu  :pokerface:  , bo po polsku ma się uruchamiać gra, skoro instalujesz spolszczenie przecież

Hades

Hades

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
:D  Przepraszam, miało być oczywiście, że w języku rosyjskim się uruchamia ;) Mój błąd

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
:D  Przepraszam, miało być oczywiście, że w języku rosyjskim się uruchamia ;) Mój błąd
czyli ani wersja 1.0.1.4 po poolsku nie odpala Ci, ani wersja 1.0.1.5 ?

Hades

Hades

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Dokładnie, ale ta wersja pierwotna, tzn. to spolszczenie podstawowe (810 MB) działa. Natomiast późniejsze patche + spolszczenie już nie - tylko po rosyjsku.

Fantasy

Fantasy

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Pawciow,

Otóż direct'a mam najnowszego, po zainstalowaniu 1.0 ''na surowo'' rowniez wyskakuje mi bugtrap. Co jest tym spowodowane?Innych modow rowniez nie mam. Skrot Dark Saga PL rowniez nie dziala, windows szuka lokalizacji dla pliku .exe , dziwne, tak jakby przy instalacji jednego z patchy usuwala sie iknonka .

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Dark Saga PL
#805 2013-02-20, 12:58(Ostatnia zmiana: 2013-02-23, 18:31)
Dokładnie, ale ta wersja pierwotna, tzn. to spolszczenie podstawowe (810 MB) działa. Natomiast późniejsze patche + spolszczenie już nie - tylko po rosyjsku.
nie wiem co jest przyczyną, instalowałem u siebie 2 razy wszystko od nowa; ruska wersja 1.0 działa po rusku, wersja ru 1.0.0.4 ru też, spolszczenie 1.0.0.4 działa oczywiście jak zawsze, patch 1.0.1.4 działa po rusku, spolszczenie 1.0.1.4 na niego zainstalowane po polsku też, kolejny patch ruski 1.0.1.5 na to wszystko działa po rusku, oraz na sam koniec spolszczenie 1.0.1.5 też działa po polsku...
uruchamia się logo splash grupy spolszczającej-dobrze;
wyjaśnij mi gdzie nie ma polskich znaków? w menu? w grze? dialogi? wszędzie? ; proponuję jeszcze raz zainstalować patcha rosyjskiego 1.0.1.4 i potem spolszczenie 1.0.1.4 (czy przy instalacji spolszczenia nie wywala żadnego błędu?) i jeszcze raz sprawdzić

Pawciow,

Otóż direct#msg1072030a mam najnowszego, po zainstalowaniu 1.0 #msg1072030#msg1072030na surowo#msg1072030#msg1072030 rowniez wyskakuje mi bugtrap. Co jest tym spowodowane?Innych modow rowniez nie mam. Skrot Dark Saga PL rowniez nie dziala, windows szuka lokalizacji dla pliku .exe , dziwne, tak jakby przy instalacji jednego z patchy usuwala sie iknonka .
jeśli już komuś wywalało bugtrap, tzn. że ma zaśmiecony system i Saga nie może tego przetrawić i się uruchomić; użyj easycleanara, ccleanera-pousuwaj co tam wyskakuje, przeskanuj antywirusem dysk, system itd. ; odinstaluj sagę i polecam do deinstalacji użyć revo uninstaller, który usuwa też dodatkowe niepotrzebne wpisy które zostawia program;wwyal też zbędne programy lub też te z których mało korzystasz lub w ogóle CI się nie przydadzą; zainstaluj gothica, sagę ru 1.0 i napisz czy działa;

Fantasy

Fantasy

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Dla bezpieczenstwa po prostu zrobie formata. Napisze wieczorem jak sie sprawy maja

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary

Squerol

Dark Saga PL
#807 2013-02-22, 19:50(Ostatnia zmiana: 2013-02-23, 12:09)
Witam. Zainstalowałem wersję 1.0.1.5 PL i mam pewien problem z save'owaniem. W kopalni wszystko dobrze hasa, lecz po wyjściu z niej... A mnianowicie - na powierzchni (world_darksaga) można save'ować, lecz po którymś z kolei z'load'owaniu obojętnie którego save'a zapisanego na powierzchni, gra przy wczytywaniu (pod końcówkę) zawiesza się i wyskakuje access violation (dołączony obrazek) i gra się wyłącza. Co ciekawe, po ponownym uruchomieniu Gothicza WSZYSTKIE save'y z powierzchni są zepsute i niezależnie od tego, którego save'a z powierzchni próbuję wczytać, gra się zawiesza z access violation (taka sama sytuacja). Nie mam zielonego pojęcia co z tym zrobić i Proszę o pomoc. Może to wina laptopa (HP Compaq Presario CQ62 Windows 7 64-bit)?. Jak narazie gra jest przez to niegrywalna. Wrzuciłem tu przykładowego save'a na powierzchni, current save'a (na co ma wpływ ?) i Gothic.RPT, gdyby ktoś chciał pomóc http://speedy.sh/cab6J/Problem.rar. Jeszcze na wszelki wypadek save przed wyjściem z kopalni http://speedy.sh/fny5t/przed-powierzchnia.rar. Reinstall nie pomaga. Z  góry Dziękuję za pomoc.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Dark Saga PL
#808 2013-02-23, 18:27(Ostatnia zmiana: 2013-02-23, 19:34)
Witam. Zainstalowałem wersję 1.0.1.5 PL i mam pewien problem z save#msg1072389owaniem. W kopalni wszystko dobrze hasa, lecz po wyjściu z niej... A mnianowicie - na powierzchni (world_darksaga) można save#msg1072389ować, lecz po którymś z kolei z#msg1072389load#msg1072389owaniu obojętnie którego save#msg1072389a zapisanego na powierzchni, gra przy wczytywaniu (pod końcówkę) zawiesza się i wyskakuje access violation (dołączony obrazek) i gra się wyłącza. Co ciekawe, po ponownym uruchomieniu Gothicza WSZYSTKIE save#msg1072389y z powierzchni są zepsute i niezależnie od tego, którego save#msg1072389a z powierzchni próbuję wczytać, gra się zawiesza z access violation (taka sama sytuacja). Nie mam zielonego pojęcia co z tym zrobić i Proszę o pomoc. Może to wina laptopa (HP Compaq Presario CQ62 Windows 7 64-bit)?. Jak narazie gra jest przez to niegrywalna. Wrzuciłem tu przykładowego save#msg1072389a na powierzchni, current save#msg1072389a (na co ma wpływ ?) i Gothic.RPT, gdyby ktoś chciał pomóc http://speedy.sh/cab6J/Problem.rar. Jeszcze na wszelki wypadek save przed wyjściem z kopalni http://speedy.sh/fny5t/przed-powierzchnia.rar. Reinstall nie pomaga. Z  góry Dziękuję za pomoc.
błąd polega na tym, że za wcześnie zapisujesz grę ; wczytaj save przed wyjściem z kopalni, gdy już wyjdziesz idź na powierzchnię aż ukaże się filmik, potem przejdź przez przejście i mniej więcej na środku tego placu zapisz grę (nie zapisuj nigdy gry zaraz po wyjściu z kopalni, tylko dopiero jak opuścisz grotę, bo widocznie są przez to błędy) i ponownie wczytaj, powinno być dobrze już -zapisałem tak już kilka save#msg1072389ów i było u mnie w porządku, nawet na plaży czy w pobliżu szamana goblinów albo trolla jak się idzie w stronę paladynów czy gdziekolwiek poza obozem orków (w obozie orków też wczytuje zapisy, ale jak mówiłem oprócz zapisów w tej grocie zaraz po wyjściu z kopalni)-każdy udało mi się wczytać bez problemów

to, co jest wyżej już nie ma znaczenia, wystarczy zainstalować wersję poniżej i wszystkie save#msg1072389y będa działać!
UWAGA: to jest wersja spolszczenia, na której działa ww. wczytywanie save#msg1072389ów
DarkSagaPL1.0.1.5fix

na tej wersji działa nawet Twój save z powierzchni Squerol :wink:

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary

Squerol

Dark Saga PL
#809 2013-02-23, 21:28(Ostatnia zmiana: 2013-02-23, 21:29)
Wielkie dzięki! Dobra robota z tym fixem. Zauważyłem, że naprawione są też niedoróbki w tłumaczeniu (gildie, czary). Można zainstalować na 1.0.1.5 PL bez żadnych poźniejszych szkód (całość instalacji to ok. 2h) ? Nie trzeba instalować fixa na czysto ? Jak na razie działa (startscreen zamierzony, czy to efekt instalacji nie-od-nowa ?) Zaczynałem szukać pomocy co do błędu na innych forach, a tu taka błyskawiczna pomoc . Jeszcze raz dzięki.  :ok:

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Dark Saga PL
#810 2013-02-23, 22:40(Ostatnia zmiana: 2013-02-23, 22:42)
Wielkie dzięki! Dobra robota z tym fixem. Zauważyłem, że naprawione są też niedoróbki w tłumaczeniu (gildie, czary). Można zainstalować na 1.0.1.5 PL bez żadnych poźniejszych szkód (całość instalacji to ok. 2h) ? Nie trzeba instalować fixa na czysto ? Jak na razie działa (startscreen zamierzony, czy to efekt instalacji nie-od-nowa ?) Zaczynałem szukać pomocy co do błędu na innych forach, a tu taka błyskawiczna pomoc . Jeszcze raz dzięki.  :ok:
tak to prawda, moje niedopatrzenie było w tłumaczeniu ; 1.0.1.5 PL zajmuje dosłownie 2 minuty instalacja; cała saga owszem dłużej + patch 1.0.0.4 i spolszczenie 1.0.0.4, na to idzie patch ru 1.0.1.5 i dopiero 1.0.1.5 PLfix ; strartscreen chodzi CI o splashcreen jak się uruchamia mod? to jest domyślny z rosyjskiej wersji ( ci orkowie); fixa można zainstalować bezpośrednio na te niedziałąjące(odnośnie save#msg1072574ów) wersje spolszczenia 1.0.1.5 i będzie wszystko grać lub zaraz właśnie po patchu rosyjskim 1.0.1.5

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Otóż direct#msg1072040a mam najnowszego, po zainstalowaniu 1.0 #msg1072040#msg1072040na surowo#msg1072040#msg1072040 rowniez wyskakuje mi bugtrap. Co jest tym spowodowane?
Najnowszy tj. DirectX 11? Z tego co wiem, Gothic II: NK wymaga starszych wersji (8, 9). Może tu tkwi problem?

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Marieka

Marieka

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Witam, jesten nowo zarejestrowany na tym forum.
Zainstalowałem Dark Saga ze strony polonizacji tegoż moda http://thedarksaga.cba.pl/download.php
Zrobiłem tak jak nakazuje ten punkt:
Spolszczenie 1.0.1.5
Kolejność instalacji:

1.Dark Saga RU 1.0
    2.Patch 1.0.0.4 RU
    3.Spolszczenie 1.0.0.4
    4.Patch 1.0.1.5 RU
    5.Patch 1.0.1.5 PL

Wszystko się zainstalowało (oprócz pewnych problemów z Comodo, ponieważ wywalał mi plik exe., ale udało mi się wreszcie wykluczyć ten plik, żeby go nie ruszał), ale problem pojawia się przy uruchamianiu, mianowicie, gdy wczytuje się początek gry, mija filmik i pasek wczytywania jest pełny, ale gra się nie włącza. Próbowałem różnych kombinacji klawiszy i zauważyłem, że działa taka kombinacja, że wciskam alt+tab, wychodzi do pulpitu, wciskam ponownie moda z paska, pojawia się czarny ekran i po chwili jest gra i można grać. Tak samo dzieje się jak chcę wczytać zapisaną grę, wczytuje, zatrzymuje się na pełnym pasku i znowu to samo, alt+tab, wyjście, ponowne wejście i można grać. Jak można się tego pozbyć? I na koniec jeszcze taka sprawa, uruchamiam mod plikiem DarkSaga.exe, natomiast plik TheDarkSagaPl.exe podczas uruchomienia nie może znaleźć katalogu DarkExt (nie pamiętam czy dokładnie tak się nazywał), ten katalog znika po rozpoczęciu instalacji poprawki 4.Patch 1.0.1.5 RU. No ale przynajmniej działa ten pierwszy plik DarkSaga.exe.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
gothic biegnie na 7 albo 8 ale to nie ma nic do rzeczy bo wszystko jest kompatybilne

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Witam, jesten nowo zarejestrowany na tym forum.
Zainstalowałem Dark Saga ze strony polonizacji tegoż moda http://thedarksaga.cba.pl/download.php
Zrobiłem tak jak nakazuje ten punkt:
Spolszczenie 1.0.1.5
Kolejność instalacji:

1.Dark Saga RU 1.0
    2.Patch 1.0.0.4 RU
    3.Spolszczenie 1.0.0.4
    4.Patch 1.0.1.5 RU
    5.Patch 1.0.1.5 PL

Wszystko się zainstalowało (oprócz pewnych problemów z Comodo, ponieważ wywalał mi plik exe., ale udało mi się wreszcie wykluczyć ten plik, żeby go nie ruszał), ale problem pojawia się przy uruchamianiu, mianowicie, gdy wczytuje się początek gry, mija filmik i pasek wczytywania jest pełny, ale gra się nie włącza. Próbowałem różnych kombinacji klawiszy i zauważyłem, że działa taka kombinacja, że wciskam alt+tab, wychodzi do pulpitu, wciskam ponownie moda z paska, pojawia się czarny ekran i po chwili jest gra i można grać. Tak samo dzieje się jak chcę wczytać zapisaną grę, wczytuje, zatrzymuje się na pełnym pasku i znowu to samo, alt+tab, wyjście, ponowne wejście i można grać. Jak można się tego pozbyć? I na koniec jeszcze taka sprawa, uruchamiam mod plikiem DarkSaga.exe, natomiast plik TheDarkSagaPl.exe podczas uruchomienia nie może znaleźć katalogu DarkExt (nie pamiętam czy dokładnie tak się nazywał), ten katalog znika po rozpoczęciu instalacji poprawki 4.Patch 1.0.1.5 RU. No ale przynajmniej działa ten pierwszy plik DarkSaga.exe.
miałem to samo, na pełnym ekranie gra za długo doczytuje i dopiero po przełączeniu okien od razu można grać...u mnie była to wina zbyt nowych sterowników do karty graficznej NVIDIA, także zainstaluj jakieś starsze stery do swojej

Marieka

Marieka

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
No to u mnie pewnie to samo, bo mam najnowsze sterowniki, dzięki za odpowiedź, mam nadzieję, że poza tym wszystko jest w porządku i nie wyskoczą mi jakieś błędy podczas grania.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Witam. Mam pytanie odnośnie jednego miejsca - idąc po kufer z Mieczem Nadzorcy (do zadania pirata Sharda), mamy 2 drogi - jedną prowadzącą do kufra (gobliny, jaszczurki, demon) i drugą (za grupką kretoszczurów), wąską, zarośniętą hebziami (za krzakami, w oddali widać golema), która jest zablokowana. A mianowicie, gdy próbuje się przejść dalej, bohater się cofa (teleportuje w mgnieniu oka) na początek przejścia, co uniemożkiwia przejście dalej. Nie wiem, czy jest to jakiś bug, czy przejście "odblokuje się" w miarę postępu gry. Wie ktoś coś na ten temat? Dzięki.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy

Korek

Dark Saga PL
#817 2013-02-28, 21:02(Ostatnia zmiana: 2013-02-28, 21:03)
Odblokuje się pod koniec gry.
Spoiler
Jest to wątek główny, droga do Podróżnika (gość pokroju Xardasa).

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Ok, dzięki. Mam jeszcze jeden problem, a mianowicie : nie idzie ukończyć zadania "Polowanie na trolla" (z obozu myśliwych, od Atisa), uprzedzając wcześniej o tym Vincenta. Po tym, jak Vincent zabija Atisa, powinien on automatycznie zagadać. Niestety, nic się nie dzieje, Vincent sobie idzie w punkt, gdzie stał Atis i co ciekawe, przy próbie rozpoczęcia rozmowy też nic się nie dzieje ("drygnięcie" animacji Vincenta, potem obrace się w drugą stronę), dopiero gdy drugi raz zagadamy otwiera się menu rozmowy. Niestety, nie ma dialogu i nie dostajemy pierścienia, a myśliwy będzię stał w tym miejscu w nieskończoność. Zadanie niby jest wykonane, ale nie ma ostatniego wpisu (o tym, jak zakończyło się zadanie). Próby powtarzania zadania (wcześniejsze save'y) czy klepania go, czary niepamięci czy przyjścia po wyspaniu się nic nie dają (taka sama sytuacja). Da się coś wykombinować, żeby dobrze wykonać zadanie "dla" Vincenta i dostać pierścień? Dzięki.

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
Co jakiś czas pojawiają się nowe patche do moda, większe, mniejsze. Nie wstawiam ich do tematu bo nie ma to najmniejszego sensu, z tego co widzę patche naprawiają błędy, ale niosą ze sobą kolejne. Ci którzy chcą się bawić w instalację patchy i grę od nowa niech to robią, mają od tego:http://thedarksaga.cba.pl/. Ja natomiast czekam na pełnoprawny patch i łatkę polonizacyjną do niego, wtedy to tutaj za linkuje.

0 użytkowników
Do góry