Dark Saga PL 986937 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 986937

Odpowiedzi 2103

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Witam. Mam pewien problem. Po prostu w niektórych miejscach gra staje się dla mnie za trudna (chodzi o walki). Próbowałem i próbowałem ale zawsze padam trupem.:F
A twórcy chcieli zrobić ludziom na złość i wyłączyli kody.:facepalm:
Jednak skoro oni mogli je wyłączyć to MUSI być jakiś sposób by je ponownie włączyć. To logiczne.:lol:
Gdyby ktoś mógł mi trochę wytłumaczyć czy się da je włączyć i jak będę bardzo wdzięczny.:ok:

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Nic z tego  :wink:  Skoro twórcy specjalnie wyłączyli kody, to trzeba uszanować ich decyzję. Raczej nikt Ci nie powie jak je włączyć.

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Twórcy: Wyłączmy kody. Gracze z pewnością ich nie potrzebują.
Gracze: FUUUUUUU... Ci twórcy  @$%#@#@*^!#!@*^#@!*!(.
 :D

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Dark Saga PL
#823 2013-03-06, 16:41(Ostatnia zmiana: 2013-03-06, 16:41)
Witam jeszcze raz. Mam poważny problem. Otóż zainstalowałem wersje 1.0 a potem 1.04 tak jak w instrukcji na 1 stronie.
A potem pobrałem spolszczenie. Tylko taki problem, że pobrałem tę wersje w partach. Pierwsze 3 pliki które się nazywały
TDS PL.z01/02/03 a 4 part TDS PL. I nie rozumiem jak to spolszczenie zainstalować. Ponieważ na 1 stronie pisze jak zainstalować wersje całą. Ale nie pisze jak wersję 4 partową. Proszę niech ktoś mi powie jak zainstalować to.

Twoja stara

Twoja stara

Użytkownicy
posty52
Propsy16
  • Użytkownicy
Wejdź w part 1 wypakuj plik i zainstaluj.

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Dark Saga PL
#825 2013-03-06, 18:02(Ostatnia zmiana: 2013-03-07, 15:40)
Nie aktualne. Poradziłem sobie.

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Dark Saga PL
#826 2013-03-07, 18:01(Ostatnia zmiana: 2013-03-07, 18:02)
Mam takie pytanie. W ustawieniach gry w menu głównym jest opcja drzwi/skrzynie i nie do końca rozumiem mimo jej opisu w menu jak ona działa.

edit: sorry za napisanie posta pod postem. Śpieszyłem się i nie zauważyłem mojego postu.

pawunio

pawunio

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Witam mam jedno pytanie jak dojść do obozu palladynów wiem żeby poszukać w lesie niedaleko starej fortecz lecz tam są wargi i orki gobliny które w 4 mnie zabijają jest bardzo cięzko i na koniec ten cieniostwór natomiast jak mijam ich bokiem i tak mnie zadźgają  niech ktoś poda podpowiedź

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek

Draks

Dark Saga PL
#828 2013-03-07, 19:02(Ostatnia zmiana: 2013-03-09, 09:36)
Witam mam jedno pytanie jak dojść do obozu palladynów wiem żeby poszukać w lesie niedaleko starej fortecz lecz tam są wargi i orki gobliny które w 4 mnie zabijają jest bardzo cięzko i na koniec ten cieniostwór natomiast jak mijam ich bokiem i tak mnie zadźgają  niech ktoś poda podpowiedź
rob misje podnos HP to jest najwazniejsze

Witam. Mam pewien problem. Po prostu w niektórych miejscach gra staje się dla mnie za trudna (chodzi o walki). Próbowałem i próbowałem ale zawsze padam trupem.:F
A twórcy chcieli zrobić ludziom na złość i wyłączyli kody.:facepalm:
Jednak skoro oni mogli je wyłączyć to MUSI być jakiś sposób by je ponownie włączyć. To logiczne.:lol:
Gdyby ktoś mógł mi trochę wytłumaczyć czy się da je włączyć i jak będę bardzo wdzięczny.:ok:
jak nazlosc to ze gry nie umiesz przejsc to twoj problem wyloczyli kody i trudno

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
jak nazlosc to ze gry nie umiesz przejsc to twoj problem wyloczyli kody i trudno

Zapewne bardzo mu pomogłeś  :ok:

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Dark Saga PL
#830 2013-03-07, 20:42(Ostatnia zmiana: 2013-03-09, 09:25)
Ok. Jak na razie jakoś sobie z tymi wrogami poradziłem. Wynalazłem specjalny system atakowania kopaczy 1H i 2H i mogę prawie każdego pokonać nawet zwykłym kilofem lub lagą mając minimum siły i minimum życia. :lol:  

Ale to tylko kopacze. Zobaczymy jak pójdzie z pełzaczami. :D   Wolałbym z nimi nie walczyć. Ale nie przez staty czy ekwipunek, ale przez ich wygląd. To normalnie zmutowane pająki z Czarnobyla. A sami pomyślcie co to oznacza dla kogoś z Arachnofobią. :pokerface:

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Mam pytanie. No więc od kowala mogę się nauczyć kuć różne bronie. I do nich potrzebuje szkiców. No i surowej stali. Znalazłem tylko 1 stal i jeden przepis na pałkę z kolcami. Gdzie jest więcej stali i reszta szkiców?

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
Pochodź po świecie, a się dowiesz. Na pewno dostaniesz questa u ferokijców, w którym będziesz musiał odwiedzić starą chatkę kowala i z niej wziąć szkice, coś w ten deseń. Ja grałem w to już dawno, słabo kojarzę czy ja znalazłem jakieś szkice, na pewno na tą pałkę, ale i chyba jakiś słaby mieczyk też był.. No cóż, lepiej samemu odkrywać nieodkryte :-)

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy
Prosze, Hagrid, nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj...

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Dark Saga PL
#834 2013-03-09, 11:52(Ostatnia zmiana: 2013-03-10, 11:31)
Prosze, Hagrid, nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj...
Wiem, wiem. Ale jak się edytuje to strona nie uznaje tego za nowego posta i trzeba czekać na odpowiedź 3 razy dłużej. A ja się trochę śpieszyłem. Najchętniej to usunął był takiego posta, żeby potem dać nowy. Ale jak nazłość na tym forum w przeciwieństwie do każdego innego normalnego forum nie można usunąć WŁASNEGO posta i o takie głupoty trzeba błagać moderatorów. :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:

PS: Czy w grze przyda się do czegoś nauczenie się w kopalni kradzieży, otwierania zamków, skradania i języków starożytnych?

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Otwieranie zamków przydaje się (tak samo jak w zwykłych Gothic'ach), kradzież kieszonkowa będzie bardzo potrzebna w dużej ilości zadań na powierzchni, uczy jej za darmo Wisp (nawet nie bierze LP, jeśli na pewen sposób poprowadzisz pewne zadanko)
Spoiler
W zadaniu "Ucieczka z kopalni", po oddaniu worka Wispowi, potrzebna jest igła z nitką. Idziemy do Harta, on każe odnaleść nam jego dziennik. Idziemy bodajże do Draksa, pytamy o dziennik. Jest w skarbcu a po klucz idziemy spytać Wispa, który wykradnie klucz Ushakowi. Jeśli zagadamy do orka "Witaj przyjacielu", zleje nas (albo my jego). Idziemy z powrotem do Wispa, a on po jego nieudanej próbie uczy nas za darmo 1-stopnia kradzieży kieszonkowej. Klucz wykraść musimy sami.
skradanie też ci się może przydać w kradzieży (choć bez niego można się obyć, to lepiej się go nauczyć), a języki starożytne to tak naprawdę to samo co języki potrzebne do czytania magicznych tabliczek w G II Noc Kruka (też 3 stopnie, tylko inaczej nazwane), bardzo się opłaca ich nauczyć. Nie warto zaś się uczyć kopania rudy (tylko ciosu odłamkowego od Tiksa warto się nauczyć). Będąc wojownikiem, najlepiej już w kopalni mieć 50 siły (na czysto, bez picia elixirów siły, żarcia smoczych korzeni czy czytania tabliczek), zaś na powierzchni nie będzie już za bardzo potrzeby pakowania w nią dużej ilości LP (pierścionki, amulety z zadań są good). Polecam 2- stopień 2 ostrzy (w sumie 35 LP i trochę kasiury, ale nawet słabą postacią szybko to ci się odpłaci).

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Wie ktoś jak wykonać zadanie "Mark i Juliano"? Gdy zabijałem Juliano, nie pojawiała mi się żadna opcja dialogowa z Markiem...

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A kto powiedzial, ze jego trzeba bylo zabic...?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Dark Saga PL
#838 2013-03-10, 11:30(Ostatnia zmiana: 2013-03-10, 11:37)
Wie ktoś jak wykonać zadanie "Mark i Juliano"? Gdy zabijałem Juliano, nie pojawiała mi się żadna opcja dialogowa z Markiem...

Musisz go po prostu pokonać w walce. A wtedy dostaniesz od niego qesta "Sekret Juliano". Jak go wykonasz to pojawi się u niego opcja dialogowa, żeby odczepił się od Marka. Ale na wielką nagrodę za tego qesta nie licz.

PS: Mógłby ktoś wymienić wszystkich nauczycieli z gry? Znaczy wszystkich poza: Wispem, Hartem, Karlo, Tiskiem i 2 gościami na arenie?
PSS: Kiedy dostaniemy trwały dostęp na 2 poziom i będziemy mogli wykonać qesty:
"Desperacka ucieczka"
"Starożytny traktat i Kamienie teleportacyjne"
"Zdegradowany dowódca"
"Pijany ork"
"Zemsta Karashaka"

ko19m

ko19m

Użytkownicy
posty87
Propsy9
  • Użytkownicy
Mam jeden problem dostania się do paladynów ponieważ niemoge sobie poradzić z wargami :/  Mógłby ktoś mi powiedzieć skąd wziąść miksture szybkości albo chociaż kto może nauczyć mnie Broni 1h tylko nie ten z kopalni bo niemam rudy wgl.

@up
znam kilku Stip, Vincent, Moran, Sam,  :lol:

0 użytkowników
Do góry