Dark Saga PL 990947 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 990947

Odpowiedzi 2103

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Dark Saga PL
#760 2013-02-15, 01:20(Ostatnia zmiana: 2013-02-15, 02:35)
Witam. Czy najnowsze spolszczenie (1.0.1.4 pl) działa? Zainstalowałem jak w instrukcji na obecnie zainstalowaną Dark Sagę. Ładnie się wszystko zainstalowało, lecz gdy odpalam Gothicza,następuje inicjalizacja i konfiguracja itd.... i w jej trakcie wyskakuje błąd (w złączniku pokazany). Próbowałem różne ustawienia zgodności, też vdfs patch#msg1071193a i nic. Da się coś z tym zrobić? Windows 7 64bit. Z góry dziękuję za odpowiedź.
musisz wyłączyć w folderze modvdf, albo DarkSaga-speech albo DarkSaga-speech1, dodając  disabled na końcu w nazwie pliku, tak aby powstał DarkSaga-speech.disabled albo DarkSaga-speech1.disabled, wtedy gra odpali(zalecenie twórców), też tak miałem

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Co do mojego problemu to mając zainstalowaną (działającą) Dark Sage 1.0.0.4 PL zainstalowałem patcha 1.0.1.4 RU i potem spolszczenie 1.0.1.4 PL. Najpierw wyskakiwał błąd z VDFS Init Tool, później zrobiłem jak Pawciow i z'disable'dowałem speech i speech1.vdf. Gra zadziałała, lecz jest po Rusku, loga firm są, a filmiki to czarne tło tylko i nie ma dialogów. Co jest nie tak ? I czy jest konieczność wyłączania dialogów (speech.vdf)? Z dialogami mówionymi lepiej się gra. Dzięki.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
PONAWIAM:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jednakże mam następny problem:
Co trzeba zrobić, by popchnąć fabułę do przodu, po oddaniu odpowiedzi paladynów Dorianowi?
Wyczytałem kilka stron wcześniej że po 2 dniach Timon do nas zagada, byłem w obozie paladynów, spałem 2 dni, a tak Timon nie ma nic do powiedzenie, tak samo spałem z 4 dni w obozie myśliwcyh, a tam nikt nie przychodzi.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Hm... Otrzymałeś zadanie od Tarsa "Oddział paladynów"?

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Hm... Otrzymałeś zadanie od Tarsa "Oddział paladynów"?
Tak.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Pokaż save'a, się zoabczy jak to wygląda ;)

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Też mogę spojrzeć.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold

Dreamerion
RaveN Studio

Dark Saga PL
#768 2013-02-15, 17:40(Ostatnia zmiana: 2013-02-15, 17:43)
Sprawa jest prosta. Z tego sejwa, którego dałeś wynika, że nie masz jeszcze wielu zadań wykonanych. Po pierwsze musisz oddać dziennik Harta (a najpierw go odzyskać w kopalni), po drugie musisz przyłączyć się do myśliwch i do paladynów. Dla myśliwych musisz wykonać większość zadań, a dla paladynów wszystkie. Dopiero wtedy będziesz mógł zaatakować orków. Wykonuj zadania a a fabuła pójdzie sama do przodu ;)

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Dark Saga PL
#769 2013-02-15, 17:47(Ostatnia zmiana: 2013-02-15, 17:55)
przepraszam za niedogodności, tu jest już właściwie (oby w końcu)
działające spolszczenie kompatybilne z patchem DS 1.0.1.4 -
instrukcja instalacji taka jak na stronie polonizacji moda
chodziło oczywiście o pliki Speech1.vdf i Speech2.vdf( a nie Darksagaspeech), czyli te oryginalne z g2 trzeba było "wyłączyć"(fix pl sam je wyłącza), aby mod Dark Saga uruchomił się właściwie, mea culpa (głosy z Speech1.vdf oraz Speech2.vdf nie występują w Dark Sadze, także cały dubbing i dźwięki moda będą działać)

Fix Dark Saga PL 1.0.1.4

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Łatkę można od razu zainstalować na 1.0.0.4 czy trzeba wszystkie (4-14) instalować po kolei?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Dark Saga PL
#771 2013-02-15, 18:25(Ostatnia zmiana: 2013-02-15, 18:30)
Łatkę można od razu zainstalować na 1.0.0.4 czy trzeba wszystkie (4-14) instalować po kolei?
w instrukcji jest wszystko napisane - łatka PL 1.0.1.4 jest kompatybilna tylko z patchem ru 1.0.1.4 (wersja sagi 1.0.0.4 ma inny układ plików), także
1. jeśli wszystko od nowa instalujesz, to: wpierw sagę ru 1.0, patch ru 1.0.0.4, spolszczenie kompatybilne z 1.0.0.4, potem patch 1.0.1.4 i na koniec fix pl 1.0.1.4
2. jeśli masz zainstalowane spolszczenie sagi na 1.0.0.4 to tylko patch ru 1.0.1.4 i fix pl kompatybilny z 1.0.1.4

po zainstalowaniu łatki 1.0.1.4 ru jak i fixa pl 1.0.1.4, należy zacząć grę od nowa

piszcie od razu, czy wszystko działa poprawnie po instalacji

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Sprawa jest prosta. Z tego sejwa, którego dałeś wynika, że nie masz jeszcze wielu zadań wykonanych. Po pierwsze musisz oddać dziennik Harta (a najpierw go odzyskać w kopalni), po drugie musisz przyłączyć się do myśliwch i do paladynów. Dla myśliwych musisz wykonać większość zadań, a dla paladynów wszystkie. Dopiero wtedy będziesz mógł zaatakować orków. Wykonuj zadania a a fabuła pójdzie sama do przodu ;)

Myśliwym już jestem, w końcu wtedy nie mógłbym dostać zadania z wiadomością dla paladynów.
W każdym razie dzięki, nie myślałem że "dołączenie" do paladynów jest obowiązkowe.
Cóż, niedługo być może napisze co z tego wyszło.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Świetna robota z tym fixem. Jak na razie wszystko działa jak należy. Spolszczenie ogólnie to robota 1-wsza klasa i oby tak dobre spolszczenie wyszło kiedyś do Returninga... Dziękuję za waszą pracę i życzę powodzenia.

Pan Paradox

Pan Paradox

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nom, spolszczenie pierwsza klasa.

Jak przejść Gothic'a w 18 minut

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=mYSiaYnkFtM

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
To znówże ja. Jestem już w trakcie wykonywania zadań dla paladynów, ale mam pytanie: Kto uczy otwierania zamków? (Może być nawet ktoś z kopalni)

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Wisp - niewolnik z kopalni.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

Dark Saga PL
#777 2013-02-16, 10:29(Ostatnia zmiana: 2013-02-16, 10:30)
Vak chyba także uczy zlodziejstwa.*

*po wykonaniu dla niego zadan.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Vak chyba także uczy zlodziejstwa.*

*po wykonaniu dla niego zadan.

Czyli zostaje mi Vak, bo Wisp#msg1071383a jakimś cudem zabiły pełzacze.

karthas

karthas

Użytkownicy
posty74
Propsy21
  • Użytkownicy
W kufrze za straznikami ,którzy wpuszczają na drugi poziom kopalni ,tam obok beczek znajduję klucz.
Moje pytanie brzmi ,gdzie jest skrzynia ,którą otwiera?Nie ma w sztolni,1,2,3 poziom.Chyba ,że gdzieś ukryta ja jakimś przejściem?

0 użytkowników
Do góry