Dark Saga PL 986435 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 986435

Odpowiedzi 2103

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy
To możesz teraz poświęcać 10 PZ (HP) za 500 zł, również raz dziennie.
Ale polecam poexpić troche i wbić więcej siły (lub zręczności jeśli wolisz łuki). Pozwoli Ci to odwiedzać bardziej wymagające lokacje gdzie znajdziesz wiele cennych itemów.

Jeśli sprzedałeś "wszystko" to polecam poamiętać u kogo co sprzedałeś, bo później na pewno niektóre rzeczy będziesz musiał odkupić.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Wie ktoś w jaki sposob szybko zarobić 800szt.
2) na dnie morza po lewej stronie od obozu piratów (tam, gdzie znajdują się klatki z niewolnikami) jest przynajmniej 1 czarna perła,
Ja bym perły nie sprzedawał, tu już nie jeden na forum pytał wszystkich skąd wziąć czarną perłę.

1. Nie byłem, dlatego wlasnie chce wykupić tych niewolnikow bo wtedy oboz atakuja ferokijczykowie...? Tak, spotkalem Marcella, narazie nauczylem sie u niego tylko wyciągania kłów, sprzedalem mu także kość wilka ożywienca z zadania z Alim.
2. Znalazlem ją już wczesniej, sprzedałem.
1. To musisz koniecznie zajrzeć do nich, zanim dokończysz zadanie z nowymi niewolnikami. Musisz odddać dziennik Harta Oswaldowi, jeśli tego nie zrobisz - możesz złapać buga, który uniemożliwi Ci dalszą rozgrywkę.
2. Tak jak wspomniałem - niepotrzebnie.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Wie ktoś w jaki sposob szybko zarobić 800szt.
2) na dnie morza po lewej stronie od obozu piratów (tam, gdzie znajdują się klatki z niewolnikami) jest przynajmniej 1 czarna perła,
Ja bym perły nie sprzedawał, tu już nie jeden na forum pytał wszystkich skąd wziąć czarną perłę.

1. Nie byłem, dlatego wlasnie chce wykupić tych niewolnikow bo wtedy oboz atakuja ferokijczykowie...? Tak, spotkalem Marcella, narazie nauczylem sie u niego tylko wyciągania kłów, sprzedalem mu także kość wilka ożywienca z zadania z Alim.
2. Znalazlem ją już wczesniej, sprzedałem.
1. To musisz koniecznie zajrzeć do nich, zanim dokończysz zadanie z nowymi niewolnikami. Musisz odddać dziennik Harta Oswaldowi, jeśli tego nie zrobisz - możesz złapać buga, który uniemożliwi Ci dalszą rozgrywkę.
2. Tak jak wspomniałem - niepotrzebnie.

1. A gdzie ich konkretniej znajde, skoro tak?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy
Niedaleko Shar-Than'a jest ten cały obóz.
Jeśli znalazłeś już SharThana to porozglądaj sie po okolicy.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
1. A gdzie ich konkretniej znajde, skoro tak?
Wychodząc od piratów idź cały czas prosto ścieżką. Przy posągu Innosa możesz:
a)iść dalej prosto, a potem krętą ścieżką pod górę (pomiędzy jaszczurami)
b)skręcić w prawo, a przy następnym rozwidleniu w lewo
Dodam tylko, że ta druga droga jest bodaj łatwiejsza - słabsze potworki po drodze.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Okej. A teraz takie pytanko - jesli pozabijamy piratow i zaczne watek z mysliwymi bede mogl wrocic do obozu orkow i kopalni? Mam tam duzo niewykonanych zadan.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy
Będziesz mógł spokojnie wrócić. U mnie było tylko tak, że Tars mnie ostrzegł, że przebywałem za długo poza obozem i żebym uważał, bo mogą zabić Marika. Ale nic takiego chyba nie będzie miało miejsca nawet jeśli będe kilka dni poza obozem, prawda?

1. O co chodzi z klątwą Gerarda (brak widocznych jej efektów...)? Chodzi o tą, którą rzuca na nas, gdy oferujemy mu rudę.
2. Jaki jest najlepszy miecz 1h do znalezienia/wykucia do 100 pkt siły?

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

Dark Saga PL
#507 2013-01-15, 18:42(Ostatnia zmiana: 2013-01-15, 18:43)
Okej. A teraz takie pytanko - jesli pozabijamy piratow i zaczne watek z mysliwymi bede mogl wrocic do obozu orkow i kopalni? Mam tam duzo niewykonanych zadan.
Będziesz mógł spokojnie wrócić. U mnie było tylko tak, że Tars mnie ostrzegł, że przebywałem za długo poza obozem i żebym uważał, bo mogą zabić Marika. Ale nic takiego chyba nie będzie miało miejsca nawet jeśli będe kilka dni poza obozem, prawda?
Podtwierdzam. A z tym tekstem Tarsa, to za każdym razem, gdy nie rozmawiamy z nim kilka dni (nie wiem ile dokładnie - 3/5/7?), to zawsze nas straszy tym Marikiem, ale to tylko czcze gadanie.

1. O co chodzi z klątwą Gerarda (brak widocznych jej efektów...)? Chodzi o tą, którą rzuca na nas, gdy oferujemy mu rudę.
1. Jeśli dobrze rozumiem, to powinieneś mieć po 5 mniej każdej z głównych statystyk.
2. Bodajże Miecz myśliwski wymaga 100 siły (a może 105?) i zadaje 105 obrażeń. Skąd go zdobyć?
Spoiler
Po przyłączeniu się do myśliwych dostaniesz jeden, ale skądź też można zdobyć drugi - ot tylko nie pamiętam skąd...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Podtwierdzam. A z tym tekstem Tarsa, to za każdym razem, gdy nie rozmawiamy z nim kilka dni (nie wiem ile dokładnie - 3/5/7?), to zawsze nas straszy tym Marikiem, ale to tylko czcze gadanie.

1. Jeśli dobrze rozumiem, to powinieneś mieć po 5 mniej każdej z głównych statystyk.
2. Bodajże Miecz myśliwski wymaga 100 siły (a może 105?) i zadaje 105 obrażeń. Skąd go zdobyć?
Spoiler
Po przyłączeniu się do myśliwych dostaniesz jeden, ale skądź też można zdobyć drugi - ot tylko nie pamiętam skąd...

Mozna wziasc nawet i z 3-4 miecze, jak nie wiecej. Nie dolaczylem do mysliwych tylko wykonalkem zadanie Krwawa Krolowa i dostalem luk mysliwych oraz miecz (wyama 105 sily, ja mam 63? i 41 zrecznosci, a luk wymaga chyba 60.). Skad wziasc reszte? Wykonac zadanie "Oboz nieumarlych mysliwych" oraz "Nieznajoma". Wtedy wlasnie Kadogan i inni padną, mozna pozbierac ekwipunek.

KOMPUTER:
Spoiler

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

Dark Saga PL
#509 2013-01-16, 13:38(Ostatnia zmiana: 2013-01-16, 13:40)
Jeśli chodzi o siłę, to z łatwością nabierzesz jej wystarczająco, nawet nie ucząc się jej od nauczycieli. W grze jest sporo tabliczek (naucz się wszystkich języków od Harta), eliksirów, smoczych korzeni (chociaż te zabierają zręczność, więc warto nauczyć się u Ash-Kora eliksiru siły - 20 PN), bonusów za zadania (m.in. wygrywanie na arenie).
Ja przykładowo od nauczycieli uczyłem się do może 40, może nawet nie, a na koniec gry miałem prawie 200 (część z Pradawnego pasu straży i z pierścienia).

P.S. Kiedy cytujesz, to staraj się cytować tylko ten fragment, do którego Twoja odpowiedź się odnosi. Ponadto, pisząc tuż pod wypowiedzią, do której chcesz się odnieść - nie cytuj wcale. Te i wiele innych zaleceń odnośnie pisania postów znajdziesz w regulaminie forum.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
mam teraz pewien problem z grą, otóż ponownie chciałbym nową grę rozpocząć, ale jak właczam grę od nowa to niewolnicy walczą z orkami i nie wiem co zrobić, jakieś rady

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To teraz takie pytanko - ma ktos jakis sposob na tych slug nekromanty co mi sie pojawiaja w 3 rozdziale na drodze? Przyzywaja w nieskonczonosc szkielety z ktorymi za chuja nie moge sobie poradzic, gdy je atakuje to nawet im z paska nie ubywam, natomiast jedno uderzenia szkieleta i ja mam po polowie hp, a mam zbroje mysliwego + pas i pierscienie jakies. Slugi nekromanty az tak cięzkimi nie są, bo jak sie ich atakuje to schodzi im hp, po malu ale schodzi, ale przyzywaja trupy w nieskonczonosc :/

KOMPUTER:
Spoiler

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy

koksikmajor

Dark Saga PL
#512 2013-01-17, 18:39(Ostatnia zmiana: 2013-01-17, 18:40)
olej ich, możesz od razu pójść do głównej komnaty, przełączasz 2 przełaczniki które są za nekromantami (nie zaatakują cię jeśli wcześniej nie rozmawiałeś z taradem) a jeśli naprawdę chcesz rozwalić nekromantów to polecam deszcz ognia 2x użyjesz i nekromanty padają jak muchy, możesz także eliminować pojedyńczo i potem uciekać i tak w kółko, ale lodową falą też bym nie pogardził

Gizbor17

Gizbor17

Użytkownicy
janusz grafiki
posty352
Propsy493
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • janusz grafiki
To teraz takie pytanko - ma ktos jakis sposob na tych slug nekromanty co mi sie pojawiaja w 3 rozdziale na drodze? Przyzywaja w nieskonczonosc szkielety z ktorymi za chuja nie moge sobie poradzic, gdy je atakuje to nawet im z paska nie ubywam, natomiast jedno uderzenia szkieleta i ja mam po polowie hp, a mam zbroje mysliwego + pas i pierscienie jakies. Slugi nekromanty az tak cięzkimi nie są, bo jak sie ich atakuje to schodzi im hp, po malu ale schodzi, ale przyzywaja trupy w nieskonczonosc :/
Masz za słabą postać, ja rozwalam sługę nekromanty 4 ciosami (1h) zanim on zdąży przywołać przydupasów.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
olej ich, możesz od razu pójść do głównej komnaty, przełączasz 2 przełaczniki które są za nekromantami (nie zaatakują cię jeśli wcześniej nie rozmawiałeś z taradem) a jeśli naprawdę chcesz rozwalić nekromantów to polecam deszcz ognia 2x użyjesz i nekromanty padają jak muchy, możesz także eliminować pojedyńczo i potem uciekać i tak w kółko, ale lodową falą też bym nie pogardził

O czym ty czlowieku pierdolisz? Jakiej komnaty, jakie przelaczniki i jacy nekromanci, i jaki tarad? Ja mowie o slugach nekromantow ktore sie spawnuja mi na drodze, miedzy innymi tej z obozu ferokijczykow do obozu piratów i innych.

KOMPUTER:
Spoiler

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Kusza plus magiczne strzały i nic Cię nie ruszy.

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy
Kusza na +90 siły jakaś będzie dobra, tak jak pisał kolega wyżej (jeśli preferujesz siłę).
Gorzej jeśli zręczność, ale tak czy tak- masz za słabą postać na nich.
Ja mam 32lvl i też z mieczem 1h na 80str nie daje rady ich zabić zanim zespawnują szkielety, więc wykorzystuje magiczne bełty (btw one się kończą kiedyś u Obrina?).

Od biedy możesz ich omijać i expić na wszystkim innym co spotkasz w okolicy, i rozwijać postać/ciągnąć fabułę.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Ewentualnie 3 krąg magii i runa bryły lodu

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Wykonałem wszystkie misje w obozie ferokijczyków oprócz wielkie polowanie, jak mam zdobyć zaufanie Doriana? bo bez tego nie przejdę dalej

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy
Musisz wykonać wielkie polowanie.
To wcale nie jest takie trudne.

0 użytkowników
Do góry