Dark Saga PL 985015 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 985015

Odpowiedzi 2103

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

Dark Saga PL
#520 2013-01-19, 10:49(Ostatnia zmiana: 2013-01-19, 11:01)
Ja go nie wykonalem a Dorian i tak mnie zgadal i przyjal :)

Wiecie moze gdzie w poblizu obozu orkow znajde smoczy korzen i 3 korzenie lecznicze?

EDIT cos spieprzyliscie ze spolszczeniem. W solucji jest napisanekorzeniach leczniczych, Lafer mowi o roslinach lecznicztch, a w dxienniku jest napisane o zielach leczniczych.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Musisz wykonać wielkie polowanie.
To wcale nie jest takie trudne.

OMG wybiłem wszystkie rudogryzy i strażników krypty, a trudne dla mnie na pewno nie jest bo mam statystyki z rzędu  130 siły i 70% jednoręcznej

Ja go nie wykonalem a Dorian i tak mnie zgadal i przyjal

Może zrobiłem coś źle z zadaniem polowanie na trolla bo wygadałem dla tego 2 typka że chce go oszukać i ten go zabił.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Musisz wykonać wielkie polowanie.
To wcale nie jest takie trudne.

OMG wybiłem wszystkie rudogryzy i strażników krypty, a trudne dla mnie na pewno nie jest bo mam statystyki z rzędu  130 siły i 70% jednoręcznej

Ja go nie wykonalem a Dorian i tak mnie zgadal i przyjal

Może zrobiłem coś źle z zadaniem polowanie na trolla bo wygadałem dla tego 2 typka że chce go oszukać i ten go zabił.

zadania z polowaniem na trola nawet nie mialem w dzirnniku xd

powtarzam - szukam 3 korzeni, roslin i ziel leczniczych kolo orkow oraz smoczego korzenia. :)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Penetrowaliście uważnie obóz myśliwych? Nie znaleźliście czegoś podejrzanego?
Podpowiedź:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Też na to zwrocilem uwage gdy okradalem domek kolo kowala. Dziwne dosyć ułożenie sierpa i młotka nad drzwiami wejsciowymi :D

KOMPUTER:
Spoiler

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
A może mi ktoś powiedzieć ile i jakie zadania trzeba wykonać w obozie myśliwych bo myślę że twórcy nie wymagają wszystkich zadań.

Tak poza tym to ktoś skutecznie utrudnił grę blokując konsole, bo przecież "moda da się przejść bez kodów"  :facepalm: ]
pomijając bugi uniemożliwiające grę to konstruowania nielogicznych questów nie da się wybaczyć. Chociażby niemożliwość wykopywania bryłek rudy po zostaniu najemnikiem orków, a jednocześnie zapotrzebowanie ich w innych etapach gry, lub w takiej sytuacji jak z tymi trofeami :[

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy

Beliarssseth

Dark Saga PL
#526 2013-01-19, 16:59(Ostatnia zmiana: 2013-01-19, 17:03)
1. Rudę codziennie możesz odbierać od Marika, jeśli naprawdę jej już nie masz.
2. Ale kto normalny pozbywa się MAGICZNEJ rudy... ;) Ja mam +100 w ekwipunku, a gdy wychodziłem z kopalni miałem ok. 200 i jakoś odrzuciłem propozycje tego orka, który chciał odkupić od nas rudę...

3. Bugów UNIEMOŻLIWIAJĄCYCH grę jest tylko kilka (głównie w kopalni, np z uciekinierami lub amuletem kowala). Na zewnątrz już gra mi się spokojniej i nie save'uje gry co 2min. Bardzo mi się podoba inicjatywa dezaktywacji konsoli.

4. Można chyba jedno zadanie mieć niewykonane u myśliwych.

Co do wcześniejszych pytań:
1. Podkablowanie Atisa Vincentowi nie mogło wpłynąć na przyjęcie Cie do Ferokijców.
2. Więc wykonaj to WIELKIE POLOWANIE i się nie unoś. Jeśli wtedy wciąż Cie nie przyjmie Dorian to pomyślę w czym problem.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka

Lansjer
Rzeka

Dark Saga PL
#527 2013-01-19, 17:32(Ostatnia zmiana: 2013-01-19, 17:36)
Nie unoszę się tylko stwierdzam fakt, bo nie wiem gdzie mogę zdobyć trofea z rudogryza i strażnika krypty, skoro chyba wszystkie wybiłem.

Bardzo mi się podoba inicjatywa dezaktywacji konsoli.

To teraz powiedz mi gdzie znajdę te trofea, bez konsoli - przecież skąd miałem wiedzieć że będzie to wymagane do ukończenia gry :(

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie unoszę się tylko stwierdzam fakt, bo nie wiem gdzie mogę zdobyć trofea z rudogryza i strażnika krypty, skoro chyba wszystkie wybiłem.

Bardzo mi się podoba inicjatywa dezaktywacji konsoli.

To teraz powiedz mi gdzie znajdę te trofea, bez konsoli - przecież skąd miałem wiedzieć że będzie to wymagane do ukończenia gry :(

Musialbys przejsc do 3 rozdzialu, a zeby przejsc do trzeciego rozdzialu trzeba dolaczyc do mysliwych. Wtedy wlasnie rudogryzy w kopalni (chyba, nie jestem pewien na 100%, inne zwierzeta sie odrodzily) powinny sie zrespic, a straznik krypt bedzie w jakims zadaniu z paladynami.

KOMPUTER:
Spoiler

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka

Lansjer
Rzeka

Dark Saga PL
#529 2013-01-19, 18:23(Ostatnia zmiana: 2013-01-19, 18:29)
I tutaj właśnie przydała by się konsola, ale trudno wiele godzin mojej gry poszło w
pizdu.

4. Można chyba jedno zadanie mieć niewykonane u myśliwych.

Polowanie na trolla - done
Wielki połów ryb - done
Kamienie Adanosa - done
Pan Ivar - done
Skradziony Łuk - done
Szkice mieczy - done
Krwawa królowa - done
Poszukiwanie run - (w solucji pisało że do ukończenia potrzeba tylko 1 runy także...done)
Wielkie polowanie - done

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Polowanie na trolla - nie zrobilem
Wielki połów ryb - zrobilem
Kamienie Adanosa - zrobilem
Pan Ivar - zrobilem
Skradziony Łuk - zrobilem
Szkice mieczy - zrobilem
Krwawa królowa - zrobilem
Poszukiwanie run - nie zrobilem
Wielkie polowanie - nie zrobilem

A i tak mnie przyjal. Byles juz z orkiem Magarem u piratów? Znaczy szczerze, to nie wiem, czy atak Ferokijczykow na piratów ma cokolwiek wspolnego z przyjeciem, bo poczatkowa rozmowe o prace dostalem zanim jeszcze ich pozabijalismy, potem dopiero poszedlem do Rentgarsa i mu zaproponowalem. Ale sprobuj.

KOMPUTER:
Spoiler

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Dobra przyjeli mnie tylko musiał mnie koleś w klatce zajebać  :lol:  za niewielką ale zawsze jednak pomoc lecą propsy.

Aqwarior

Aqwarior

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem desperacka ucieczka, nie mogę nigdzie znaleźć zbiegłych niewolników. Zaglądałem do solucji i sprawdziłem  miejsca, które są tam podane, ale nie ma ich tam.

To jest jakiś bug? A jeśli tak to czy można go naprawić, czy trzeba zaczynać grę od nowa?

Ventrue

Ventrue

DreamVader
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • DreamVader
  • Herr Mannelig

Ventrue
DreamVader

Dark Saga PL
#533 2013-01-20, 20:09(Ostatnia zmiana: 2013-01-20, 20:11)
Przecież masz na stronie spolszczenia podany sposób na ominięcie buga:

Aby zadanie "Desperacka ucieczka" się nie zbugowało należy najpierw porozmawiać z orkiem eskortującym niewolników.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Czy oby na pewno to ostateczna/dopracowana wersja moda? Żeby się nie okazało, że na darmo pobierałem 2GB.

Ventrue

Ventrue

DreamVader
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • DreamVader
  • Herr Mannelig

Ventrue
DreamVader

Dark Saga PL
#535 2013-01-20, 23:45(Ostatnia zmiana: 2013-01-20, 23:46)
Kiedyś tam w odległej przyszłości ma wyjść Patch 1.1, ale to będzie oddzielna instalka ważąca dużo dużo mniej.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
To teraz takie pytanko - ma ktos jakis sposob na tych slug nekromanty co mi sie pojawiaja w 3 rozdziale na drodze?[...]przyzywaja trupy w nieskonczonosc :/
Sposobów jest kilka, m.in:
  • unikanie ich do momentu, aż napakujesz sobie postać
  • atak z dużej odległości łukiem/kuszą w połączeniu ze sprytnym chowaniem się za drzewem
  • używanie mocnych czarów z wyższych kręgów

Wiecie moze gdzie w poblizu obozu orkow znajde smoczy korzen i 3 korzenie lecznicze?
A dlaczego akurat w pobliżu ich obozu? Musisz szukać wszędzie, nie jest powiedziane, że w pobliżu obozu orków znajdziesz owe zioła.

EDIT cos spieprzyliscie ze spolszczeniem. W solucji jest napisanekorzeniach leczniczych, Lafer mowi o roslinach lecznicztch, a w dxienniku jest napisane o zielach leczniczych.
Dzięki za zgłoszenie błędu, w wersji 1.1 zostanie to naprawione.

Penetrowaliście uważnie obóz myśliwych? Nie znaleźliście czegoś podejrzanego?
Ja tam od razu zwróciłem na to uwagę :)  Taki mini easter-egg.

A może mi ktoś powiedzieć ile i jakie zadania trzeba wykonać w obozie myśliwych bo myślę że twórcy nie wymagają wszystkich zadań.
Z moich obserwacji wynika, że trzeba wykonać prawie wszystkie zadania (max 1 lub 2 niewykonane).

Tak poza tym to ktoś skutecznie utrudnił grę blokując konsole, bo przecież "moda da się przejść bez kodów"  :facepalm: ]
pomijając bugi uniemożliwiające grę to konstruowania nielogicznych questów nie da się wybaczyć. Chociażby niemożliwość wykopywania bryłek rudy po zostaniu najemnikiem orków, a jednocześnie zapotrzebowanie ich w innych etapach gry, lub w takiej sytuacji jak z tymi trofeami :[  
Ja przeszedłem grę. Pawciow przeszedł. Bag... A z resztą, jakbym miał wymienić wszystkie osoby, które przeszły tego moda, to bym dostał pewnie mega warna za spam na forum. Chyba mój przekaz jest jasny?!

Strażników krypty jest co najmniej 3 w całej grze. A co do rudogryzów, to prawdopodobnie gdzieś można znaleźć pojedyńcze szczypce (być może gdzieś w obozie myśliwych lub w samej kopalni).

Czy oby na pewno to ostateczna/dopracowana wersja moda? Żeby się nie okazało, że na darmo pobierałem 2GB.
Nie, to nie jest ostateczna dopracowana wersja moda.
Mówiąc o polskiej wersji, mówimy o wersji 1.0.0.4, a już jest rosyjaka wersja 1.0.0.8, która eliminuje dość sporo błędów, bugów i niedopracowań. Ponadto ma się ukazać wersja 1.1 - teoretycznie pozbawiona wszelkich błędów/bugów. Kiedy wyjdzie, w możliwie jak najszybszym czasie zostanie wydana odpowiednia łatka polonizacyjna.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Dzięki, macie propsy. Już wersję RU pobrałem, jeszcze spolszczenie i Dark Saga będzie miała jednego gracza więcej  :D

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Jeszcze mam takie małe pytanko, wynikające chyba z tego że pominąłem kilka dialogów u Doriana przy podbijaniu obozu orków, mianowicie czy mam przejmować całą kopalnie już teraz? czy wykonywać wpierw misje z pustelnikiem bo na środkowym poziomie kopalni stoi 2 orków z nieśmiertelnością i wydaje mi się że to celowy zabieg twórców mający na celu uniknięcie czegoś... (właśnie po co?)

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
Jeszcze mam takie małe pytanko, wynikające chyba z tego że pominąłem kilka dialogów u Doriana przy podbijaniu obozu orków, mianowicie czy mam przejmować całą kopalnie już teraz? czy wykonywać wpierw misje z pustelnikiem bo na środkowym poziomie kopalni stoi 2 orków z nieśmiertelnością i wydaje mi się że to celowy zabieg twórców mający na celu uniknięcie czegoś... (właśnie po co?)
Odbij teraz.. Ci orkowie to chyba bug ja tam ich ominąłem.

0 użytkowników
Do góry