Wie ktoś w jaki sposob szybko zarobić 800szt. złota w obozie piratów?
Najłatwiej to właśnie wykonując zadania... Ale można spróbować: 1) jak jeszcze nie byłeś u ferokijców (myśliwych), wpaść do nich na zadania (Marcel płaci dużo za trofea, można sprzedać futra), 2) na dnie morza po lewej stronie od obozu piratów (tam, gdzie znajdują się klatki z niewolnikami) jest przynajmniej 1 czarna perła, 3) można sprzedać niepotrzebną broń, 4) u Kadogana i jego kumpli można zabrać fajne miecze, które też można sprzedać.
Moim zdaniem, jeśli nie spieszyć się, nie kupować niepotrzebnych rzeczy, w grze złota jest naprawdę wystarczająco dużo. Szczególnie jak już gra się po raz drugi
1. Nie byłem, dlatego wlasnie chce wykupić tych niewolnikow bo wtedy oboz atakuja ferokijczykowie...? Tak, spotkalem Marcella, narazie nauczylem sie u niego tylko wyciągania kłów, sprzedalem mu także kość wilka ożywienca z zadania z Alim.
2. Znalazlem ją już wczesniej, sprzedałem.
3. Wszystko co w ekwipunku niepotrzebne wyprzedałem.
4. Wykonalem juz zadanie "obóz nieumarłych myśliwych" oraz "Nieznajoma", zebralem z nich caly ekwipunek (nawet troche tarczy pouzywalem ale jednak niezbyt dobrze mi sie z nią grało...) i sprzedalem.
Wiec pozostaje mi narazie pochodzić po lasach, pozabijac pare zwierzat, poszukac jakis rzeczy poza obozem...